Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου!

Γερμανία-εκδρομή-diontours.com

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου!

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου!
Από το Würzburg μέχρι το Fussen διασχίστε τον πραγματικό Ρομαντικό  Δρόμο της Γερμανίας !!

Η Νότια Βαυαρία, είναι μια περιοχή-παραμύθι, με τη «ρομαντική οδό» (Romantischen strasse), στα σύνορα με την Αυστρία, να αποτελεί το πιο γραφικό κομμάτι του γερμανικού κρατιδίου, για μαγευτικές εκδρομές όλες τις εποχές του χρόνου.

 

Η λεγόμενη Ρομαντική Οδός, από το Βίρτσμπουργκ ως τις Άλπεις, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά οδικά ταξίδια.Εκτείνεται από Βορρά προς Νότο σε μια απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων από το Wurzburg ως τη μεσαιωνική, ατμοσφαιρική πόλη Fussen, περνώντας από τον Δούναβη και οφείλει το όνομά της στην εντύπωση που δημιούργησε στους συμμάχους μετά τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς κατά μήκος του άξονα αυτού υπάρχουν δεκάδες πανέμορφα χωριά και πόλεις με ρομαντικό χαρακτήρα, κάστρα και υπέροχη φύση, ενώ η διαδρομή από το Wurzburg έως την πόλη Fussen, με φόντο τις εκθαμβωτικές βουνοκορφές είναι πραγματικά αξέχαστη. Η οδός περνά από το κάστρο Hohenschwangau και καταλήγει στο κάστρο Neuschwanstein, το περίφημο ανάκτορο του Λουδοβίκου Β’, στο μέσο ενός υποβλητικού τοπίου σε υψόμετρο 965 μέτρων.

Με 24 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα  και  πάνω από 5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις επισκεπτών, ο Ρομαντικός Δρόμος της Γερμανίας, περιγράφεται από το περιοδικό Focus ως  “το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Γερμανίας”. Επιπλέον, το περιοδικό ξεχώρισε παλιά πόλη Dinkelsbühl ως την πιο ελκυστική στη Γερμανία. Μετά τον Τριακονταετή Πόλεμο, ο χρόνος δεν “ακούμπησε” τη γραφική πόλη, η οποία κατάφερε να διατηρήσει τη γοητεία της μέχρι σήμερα.

 

 

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ 

Würzburg

H πόλη του Βύρτσμπουργκ είναι συχνά η εφαλτήρια πόλη για κάποιον που θέλει να ανακαλύψει τον Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας. Η ίδια η πόλη βρίσκεται σε μια όμορφη λοφώδη τοποθεσία σε ένα ποτάμι και διαθέτει μια πλούσια ιστορία. Βρίσκεται επίσης στη μέση μιας από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές περιοχές της Γερμανίας.

Tauberbischofsheim

Η πόλη Tauberbischofsheim βρίσκετε στο τέλος της κοιλάδας Tauber, της ξακουστής “liebliches Taubertal” (“the lovely Tauber valley”). Όπως θα έλεγε μια κυριολεκτική γερμανική μετάφραση, η πόλη πρωτοεμφανίστηκε μέσω της σχέσης της με τη θρησκεία και την μονή που χτίστηκε εδώ. Σήμερα είναι μια από τις πρώτες στάσεις στο ρομαντικό δρόμο που κατευθύνεται νότια από το Würzburg και είναι κοντά στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου για όσους επικεντρώνονται στην κοιλάδα Tauber και στα μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας.

Lauda-Königshofen

To όνομα δόθηκε από τις 2 κοντινές πόλεις Lauda και Königshofen η οποίες στην ουσία είναι μία. Η πόλη είναι γνωστή για τα οινοποιεία της στους λόφους και στην άλλη μεριά της κοιλάδας Tauber και επίσης για τα υπέροχα κρασιά που ωριμάζουν στην περιοχή.

Bad Mergentheim

Η πόλη Bad Mergentheim είναι (όπως μας προδίδει όρος  “Bad” ), μια λουτρόπολη στο Νότιο κομμάτι της Γερμανίας. Εκτός από τα μεταλλικά νερά η Bad Mergentheim έχει πολύ πλούσια ιστορία που συνδέετε με τους μεσαιωνικούς ιππότες.

Creglingen

H πόλη Creglingen είναι μια μικρή και πολύ ελκυστική πόλη στην κοιλάδα Tauber με πρόσβαση σε μερικά από πιο εντυπωσιακά οινοποιεία και δάση της περιοχής.  Για ένα τόσο μικρό μέρος πολλά μουσεία και μνημεία μέσα στην πόλη.

Rothenburg ob der Tauber

Το Rothenburg ob der Tauber είναι ίσως το πιο διάσημο μέρος στον Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας. Ένα πραγματικό διαμάντι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και ένα από τα λίγα που έχουν απομείνει στη Γερμανία. Πανέμορφα κτίριο, πύργοι, στενά δρομάκια σίγουρα θα σας συναρπάσουν.

Dinkelsbühl

Το Dinkelsbühl είναι μια από τις αρχέτυπες πόλεις που έδωσαν στον Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας τον χαρακτήρα του. Η επιβλητικότητα της πόλης και τα υπέροχα κτήρια, δίνουν την εντύπωση στους ταξιδιώτες για το πως ακριβώς ήταν οι πόλεις τον Μεσαίωνα.

Nördlingen

Το Nördlingen είναι κι αυτό ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη στο κεντρικό κομμάτι του Ρομαντικού Δρόμου. Μαζί με το Rothenburg ob der Tauber και το Dinkelsbühl είναι μία από τις εναπομείναντες μεσαιωνικές πόλεις με πανέμορφα τείχη. Παρόλα αυτά εδώ θα βρείτε λιγότερο κόσμο σε σχέση με τα 2 προαναφερόμενα.

Harburg

To Harburg είναι επίσης μια ευχάριστη στάση στη διαδρομή για λίγη ώρα. Άν έχετε χρόνο αξίζει να επισκεφθείτε το υπέροχο κάστρο της μικρής αυτής πόλης.

Donauwörth

To Donauwörth είναι μια ιστορική πόλη στρατηγικά τοποθετημένη, στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και του Wörnitz. Η πόλη είναι η τελευταία στάση πριν το Augsburg. Όπως μπορεί να αναμένεται από μια πόλη με πλούσια ιστορία σε θρησκευτικές συγκρούσεις και με την ιδιότητα της ως ”ελεύθερη αυτοκρατορική πόλη”, υπάρχουν πολλά να δει κανείς εδώ.

Augsburg

 Το Augsburg έχει ιστορία μεγαλύτερη από τις γειτονικές πόλεις και πριν τον Μεσαίωνα.  Ιδρύθηκε πριν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Με τεράστια ιστορία αξίζει κανείς να διανυκτερεύσει εδώ και να θαυμάσει την πανέμορφη αυτή πόλη .

Landsberg am Lech

 Το Landsbergείναι μια από τι πόλεις του Ρομαντικού Δρόμου που βρίσκεται σε ένα σημαντικό σημείο της επαρχίας της Βαυαρίας. Μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι περνούν από εδώ στο δρόμο για το Μόναχο ή για τη Λίμνη Κωνσταντία. Από μόνο του όμως είναι ένας σημαντικός προορισμός και με τον ποταμό Lech ο οποίος παίζει μεγάλο ρόλο στην ιστορία της πόλης.
Το Schongau είναι από τους τελευταίους σταθμούς του Ρομαντικού Δρόμου πριν το τελικό κομμάτι.  Εδώ είναι η αρχή ενός κομματιού της Βαυαρίας γνωστού ως the Pfaffenwinkel. Το όνομα προέρχεται από την τοπική διάλεκτο και σημαίνει η Γωνιά των Παπάδων. Είναι διάσημο για τα μοναστήρια του και τις ιστορικές εκκλησίες του.
Το Füssen είναι μια ελκυστική Βαυαρική πόλη στους πρόποδες των βουνών με τον ποταμό Lech να την διαρρέει.  Διαθέτει ένα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό κέντρο και πολλά αξιοθέατα και φυσικά το μοναδικό παγκόσμια γνωστό κάστρο Neuschwanstein, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Προτεινόμενη διαδρομή

Day 1 : Πετάξτε για Φρανκφούρτη και παραλάβετε το αυτοκίνητο σας. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς το Würzburg . Εξερευνήστε την πόλη και διανυκτερεύστε εδώ.

Day 2 : Ξεκινήστε από το Würzburg και κινηθείτε προς την κοιλάδα Tauber με μια στάση στο Tauberbischofsheim και στο Lauda-Königshofen, πριν φτάσετε στο Bad Mergentheim. Διανυκτερεύστε εδώ και εξερευνήστε το αρχηγείο του Τευτονικού Τάγματος και τις γύρω πανέμορφες περιοχές.

Day 3 : Ακόμη μια υπέροχη ημέρα ξεκινάει οδηγώντας στους αμπελώνες της κοιλάδας Tauber πριν φθάσουμε μια καλή ώρα στο Rothenburg, αφού δούμε στο δρόμο το Creglingen. Εξερευνήστε την πανέμορφη πόλη και κάντε ένα απογευματινό city tour με το που φτάσετε.

Day 4 : Κατευθυνθείτε προς το Dinkelsbühl και το απόγευμα να σας βρει στο Nördlingen για διανυκτερεύση. Πάρτε το χρόνο σας για να εξερευνήσετε τις 2 πολύ ενδιαφέρουσες πόλεις και ρίξτε και μια ματιά στον κρατήρα Ries λίγο έξω από το Nördlingen.

Day 5 : Περάστε από το Harburg και δείτε το υπέροχο κάστρο του συνεχίστε για το μοναδικό Donauwörth και καταλήξτε για διανυκτέρευση στο Augsburg.

Day 6 : Δείτε το μοναδικό ιστορικό κέντρο του Augsburg και συνεχίστε για τους πρόποδες των Άλπεων. Ρίξτε μια ματιά στο Landsberg am Lech και στο Schongau πριν καταλήξετε στο Füssen για διανυκτέρευση.

Day 7 : Το highlight του Ρομαντικού Δρόμου είναι τα πανέμορφα κάστρα Neuschwanstein  και Hohenschwangau όπου πρέπει κανείς να τα επισκεφθεί οπωσδήποτε. Το απόγευμα κάντε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρου του Φύσσεν. Κάντε τις τελευταίες αγορές γιατί αύριο το μαγικό ταξίδι τελειώνει.

Day 8 : Μετά το πρωινό σας ξύπνημα κατευθυνθείτε στο Μόναχο. Κάντε μια βόλτα στη Marienplats και στο κέντρο πριν πάτε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής σας.

 

Εφαρμογή “Romantic Road”

H εφαρμογή περιλαμβάνει έναν κατάλογο με αξιοθέατα, ένα διαδραστικό χάρτη και γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με όλα τα αξιοθέατα κατά μήκος του δρόμου (δηλ. πόσο κοστίζει το εισιτήριο εισόδου, πότε χτίστηκε το αξιοθέατο, ώρες λειτουργίας, πως θα φτάσουν εκεί κοκ).  Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι τουρίστες μπορούν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους από τον ποταμό Main στις Άλπεις λεπτομερώς πριν ξεκινήσουν από το σπίτι . Η εφαρμογή είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμη στα γερμανικά και στα αγγλικά για συσκευές iOS και Android.

Ετικέτες:

Αφήστε Σχόλιο: