Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Φωτο-οδοιπορικό στη Χιλή & Νησί του Πάσχα από την Έφη & Τάσο

Υπέροχο ταξίδι

Φωτο-οδοιπορικό στη Χιλή & Νησί του Πάσχα από την Έφη & Τάσο

Η Έφη και ο Τάσος ταξίδεψαν μαζί μας στη Λατινική Αμερική, επιλέγοντας να απολαύσουν τα καλύτερα σημεία της Χιλής. Μέσα σε 15 ημέρες γνωρίσανε την πρωτεύουσα Σαντιάγκο, την Vina del Mar και το Βαλπαραϊσο, το δρόμο του κρασιού της Χιλής, την έρημο Ατακάμα και φυσικά το μυστηριακό νησί του Πάσχα.  Απολαύστε μοναδικό φωτογραφικό υλικό από το γαμήλιο ταξίδι τους.

Τους ευχαριστούμε θερμά και τους ευχόμαστε βίο ανθόσπαρτο! Επικοινωνήστε μαζί μας, εάν θέλετε να μαγευτείτε από παρόμοιες εικόνες…

”Επιστρέψαμε (δυστυχώς) από ένα υπέροχο ταξίδι στη Χιλή και στο Νησί του Πάσχα! Πως να μπορέσουμε να χωρέσουμε μέσα σε ένα μικρό κειμενάκι ένα ταξίδι με τόσες πολλές εικόνες; Η Χιλή είναι μια χώρα με απίστευτη ποικιλομορφία! Τι να πρωτοσχολιάσουμε; Το Santiago περικυκλωμένο από τις επιβλητικές Άνδεις, μια πόλη με πολλά καθαρά και μεγάλα πάρκα, την πολύχρωμη bellavista σε πιο boheme ύφος και στην κορυφή της ο λόφος του San Cristobal με το άγαλμα της Παναγίας να ορθώνεται στην κορυφή και να φαίνεται από κάθε πλευρά της πόλης. Η έρημος Atacama, η πιο άνυδρη έρημος του κόσμου με άγρια ομορφιά, τη μεγαλύτερη σειρά ηφαιστείων,τα μεγαλύτερα geysers του κόσμου, και απίστευτες λίμνες σε υψόμετρα άνω των 4.000 μέτρων ανάμεσα στα βουνά, κοιλάδες που αισθάνεσαι ότι είσαι στη σελήνη και γενικώς μια ατμόσφαιρα που νιώθεις ότι σταμάτησε ο χρόνος και είσαι σε ένα παράλληλο σύμπαν! Και όλα αυτά ενώ βλέπεις στο δρόμο ζωάκια των Άνδεων στο φυσικό τους περιβάλλον και σε προστατευμένα Εθνικά πάρκα όπως το πάρκο των Φλαμίνγκο. Οι παραθαλάσσιες πόλεις του Vina del Mar και του Valparaiso με τα πολύχρωμα σπιτάκια πάνω στους λόφους και τις μεταφορές μέσω τελεφερίκ που κάνουν ακόμη πιο γραφικό το κλίμα. Και φυσικά το Νησί του Πάσχα ή Rapa Nui όπως το λένε οι ντόπιοι! Ένα νησί το οποίο πολιτισμικά ανήκει στην Πολυνησία και είναι διακριτό παντού αυτό! Ένα νησί με διαφορετική ενέργεια λόγω του μυστηρίου που πλανάται σχετικά με την ιστορία των Moai, των μεγάλων πέτρινων αγαλμάτων, τα οποία ακόμη δεν έχει απαντηθεί πως έχουν μεταφερθεί στα σημεία που βρίσκονται. Ένα νησί στη μέση του πουθενά, όπου ακούς τα κύματα του Ειρηνικού Ωκεανού να σκάνε στα βράχια με την κάθε ευκαιρία και αυτό σε συνδυασμό με τα πάρα πολλά Moai που βρίσκονται στο νησί και τις διαφορετικές θεωρίες που υπάρχουν, το κάνουν έναν προορισμό μοναδικό που δίκαια το κάνει τον ομφαλό της γης όπως αποκαλείται. Ο αριθμός των φωτογραφιών ήταν τετραψήφιος, η επιλογή πάρα πολύ δύσκολη όπως και το να μπορέσει να αποτυπώσει κανείς όλη αυτή την ομορφιά μέσω του φωτογραφικού φακού. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πέτρο που μας πρότεινε αυτό τον τόσο ιδιαίτερο προορισμό που αποτέλεσε και το γαμήλιο ταξίδι μας και γενικότερα το Red Elephant για τις υπέροχες εκδρομές και την πολύ καλή οργάνωση! Έπεται συνέχεια….”

Αφήστε Σχόλιο: