Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Συχνές ερωτήσεις

όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ταξίδι σας

Συχνές Ερωτήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2310 256555, 210 3230555 ή μέσω email στο info@diontours.com.

Κρατήσεις

Πώς μπορώ να κάνω κράτηση;

Για να πραγματοποιήσετε κράτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς ή να έρθετε από τα γραφεία μας ή να μας στείλετε email με την κράτηση που επιθυμείτε να κάνετε. Φροντίστε να μας δώσετε, εκτός από τα ονόματα των επιβατών, τη διεύθυνσή σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Πώς μπορώ να ακυρώσω;

Για να ακυρώσετε μια κράτηση πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς μαζί μας σε εργάσιμες ώρες και ημέρες, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας των γραφείων μας.

Μπορώ να τροποποιήσω την κράτησή μου;

Μπορείτε να τροποποιήσετε την κράτησή σας χωρίς επιβάρυνση, εφόσον αυτή δεν διέπεται από ακυρωτικές ρήτρες τη στιγμή που θα γίνει η τροποποίηση.

Μπορώ να κάνω κράτηση απευθείας με το ξενοδοχείο;

Οι τιμές οι οποίες αναγράφονται στους καταλόγους και την ιστοσελίδα μας αφορούν κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά από την Diontours & Red Elephant ή συνεργαζόμενα γραφεία.

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Χρειάζομαι διαβατήριο για να ταξιδέψω στο εξωτερικό;

Για τα αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Για οποιοδήποτε ταξίδι στο εξωτερικό οι πολίτες των χωρών που ανήκουν στην Ε.Ε. έχουν το δικαίωμα να διακινούνται ελεύθερα και μπορούν να ταξιδεύουν με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας μόνο, με την προϋπόθεση να είναι νέου τύπου και να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό τους με Λατινικούς χαρακτήρες. Για τους υπόλοιπους προορισμούς απαιτείται Eλληνικό διαβατήριο με 6μηνη ισχύ.

Χρειάζομαι βίζα για να ταξιδέψω στο εξωτερικό;

Εκτός των χωρών Ε.Ε. απαιτείται έκδοση βίζας. Σε κάποιους προορισμούς απαιτείται προέγκριση βίζας, ενώ σε άλλους προορισμούς εκδίδεται τοπικά. Μπορείτε να ενημερωθείτε από τα γραφεία μας για τη διαδικασία έκδοσης βίζας ανάλογα με τον προορισμό της επιλογής σας.

Τι είδους ταξιδιωτικά έγγραφα χρειάζονται τα παιδιά;

Τα παιδιά που ταξιδεύουν στο εσωτερικό και δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό γεννήσεως.

Για τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό απαιτείται διαβατήριο νέου τύπου και βίζα, όπου αυτή είναι απαραίτητη.

Για παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό απαιτείται αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου (για τις χώρες μέλη της Ε.Ε.) ή διαβατήριο και βίζα, όπου αυτή είναι απαραίτητη.

Τι ισχύει αν δεν είμαι κάτοχος Ελληνικής υπηκοότητας;

Σε περίπτωση που δεν είστε κάτοχος Ελληνικής υπηκοότητας θα πρέπει να ενημερωθείτε απαραιτήτως από την πρεσβεία της χώρας σας για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα χρειαστείτε στον προορισμό της επιλογής σας.

Τρόποι πληρωμής

Με ποιους τρόπους μπορώ να πληρώσω;

Πληρωμές γίνονται δεκτές μέσω τραπεζικής κατάθεσης, με χρέωση πιστωτικής κάρτας ή απευθείας πληρωμή στα γραφεία μας. Κατά την κράτησή σας απαιτείται προκαταβολή 30% του συνολικού ποσού της κράτησης και η εξόφληση γίνεται το αργότερο έως και μία εβδομάδα πριν την έναρξη του ταξιδιού ή της προσφερόμενης υπηρεσίας. Για εκδόσεις αεροπορικών και ακτοπλοϊκών ή γενικότερα κρατήσεις που διέπονται από ειδικούς όρους ακυρώσεων, παρακαλούμε να ενημερώνεστε από τους εκπροσώπους του γραφείου μας.

Οι τραπεζικές καταθέσεις μπορούν να γίνουν στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών:

  • PIRAEUS BANK:  GR4101722380005238084600738
  • ALPHA BANK:  GR8601407040704002002016957
  • EUROBANK:  GR7302602030000800201612187
  • NATIONAL BANK OF GREECE: GR1801102120000021200295489

Μετά την κατάθεσή σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:

  1. Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, Τ.Κ.
  2. Σε ποια εκδρομή συμμετέχετε
  3. Ποσόν προκαταβολής ή εξόφλησης που καταθέσατε
Αν ακυρώσω χάνω τα χρήματά μου;

Οι υπηρεσίες του γραφείου μας διέπονται από διαφορετικούς όρους ακυρώσεων ανάλογα με το είδος τους και τι περιλαμβάνουν (ξενοδοχείο, αεροπορικά εισιτήρια κ.λπ.). Σε οποιαδήποτε περίπτωση μπορείτε να ενημερωθείτε από τους εκπροσώπους του γραφείου μας για τους όρους ακύρωσης που ισχύουν για την κράτηση στην οποία επιλέξατε να προβείτε.

Μπορώ να εξοφλήσω μια κράτηση απευθείας στο ξενοδοχείο;

Οι κρατήσεις που πραγματοποιείτε με την Diontours & Red Elephant εξοφλούνται αποκλειστικά στα γραφεία μας, με τους τρόπους που αναφέρονται παραπάνω.

Υπάρχουν κρυφές επιβαρύνσεις;

Δεν υπάρχουν κρυφές επιβαρύνσεις. Όλα μας τα προγράμματα αναφέρουν αναλυτικά το κόστος των εκδρομών και υπηρεσιών, ό,τι αυτές περιλαμβάνουν, καθώς και ό,τι είναι προαιρετικό.

Άλλες ερωτήσεις

Ποιες ώρες λειτουργούν τα γραφεία σας;

Τα γραφεία μας λειτουργούν Δευτέρα & Τετάρτη 09:00-17:00, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 09:00-19:00 και το Σάββατο 09:30-14:00.

Από ποια ηλικία και άνω οι ταξιδιώτες θεωρούνται ενήλικες;

Δικαίωμα παιδικής έκπτωσης έχουν οι ταξιδιώτες ηλικίας έως 12 ετών, εκτός των περιπτώσεων που αναφέρεται κάτι διαφορετικό.

Τι καλύπτει η ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης;

Καλύπτει τυχόν αξιώσεις ταξιδιωτών, οι οποίες προέρχονται από τη μη εκτέλεση ή την πλημμελή εκτέλεση οργανωμένου ταξιδιού. Επίσης, καλύπτει σε περίπτωση αφερεγγυότητας ή πτώχευσης και την υποχρέωση επιστροφής των καταβληθέντων, καθώς και τον επαναπατρισμό των εκδρομέων. Για όλους τους συμμετέχοντες στις οργανωμένες εκδρομές της Diontours & Red Elephnat υπάρχει δυνατότητα προαιρετικής επιπλέον ταξιδιωτικής ασφάλισης ζωής και προσωπικών ατυχημάτων. Επίσης, για την περίπτωση ασθένειας του ταξιδιώτη στη διάρκεια του ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σας συνιστούμε να έρθετε σε επαφή με τον ασφαλιστικό σας φορέα για την έκδοση της «Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας».

Από πού και πότε αναχωρούν οι οδικές εκδρομές;

Οι οδικές εκδρομές που οργανώνονται από την Diontours & Red Elephant αναχωρούν από κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, για τα οποία ενημερώνεστε μέσω των ενημερωτικών εντύπων της κάθε εκδρομής. Οι ώρες των αναχωρήσεων διαφοροποιούνται ανάλογα με τον προορισμό της εκδρομής και θα πρέπει να ενημερώνεστε από τα γραφεία μας λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση.

Sorry, the comment form is closed at this time.