Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Ταξίδι στην Αίγυπτο – Κάιρο, Αλεξάνδρεια & Κρουαζιέρα Νείλου

Επιστροφή

Ταξίδι στην Αίγυπτο – Κάιρο, Αλεξάνδρεια & Κρουαζιέρα Νείλου

7, 8 ημέρες με 1245€ ανά άτομο

Οκτώβριος – Απρίλιος 2023 Κάθε Εβδομάδα με επίσημο διπλωματούχο Ελληνόφωνο Ξεναγό ακόμα και με συμμετοχή 2 ατόμων

 • Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή – 7 ημέρες
 • Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή – 8 ημέρες 

Με το ταξίδι στην Αίγυπτο γνωρίζουμε τον υπέροχο κόσμο των Φαραώ. Από τα ανεπανάληπτα φαραωνικά μνημεία, και τους ισλαμικούς ναούς στο απόκοσμο τοπίο της ερήμου, στον ανεπανάληπτο Νείλο και τις εξωτικές παραλίες, η Αίγυπτος είναι ολόκληρη ένα απέραντο αξιοθέατο. Επίσης, η Αίγυπτος είναι ένας από τους παλαιότερους τουριστικούς προορισμούς στη γη. Ήδη οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι ταξίδευαν να δουν από κοντά τις μεγαλοπρεπείς πυραμίδες και την αρχαία Θήβα. Ακολούθησαν οι Βυζαντινοί, Άραβες, Γάλλοι και Άγγλοι. Σήμερα, τα πιο δημοφιλή μέρη επίσκεψης είναι τα μνημεία στην κοιλάδα του Νείλου, οι αγορές, τα τζαμιά και οι μεντράσες του ισλαμικού Καΐρου, αλλά ταυτόχρονα ο φανταστικός κοραλλιογενείς ύφαλος και τα τροπικά ψάρια, οι αμμόλοφοι, τα αρχαία οχυρά, τα μοναστήρια και η προϊστορική τέχνη.

 Λίγα λόγια για το ταξίδι στην Αίγυπτο

Ένας από τους διασημότερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, ο περίφημος ιστορικός πλούτος, η φυσική ομορφιά της χώρας αλλά και η ιδιαίτερη κουλτούρα των Αιγυπτίων προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Το Κάιρο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, με το σπουδαίο Αιγυπτιακό Μουσείο, τα αναρίθμητα τζαμιά, το διάσημο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ και τις πυραμίδες της Γκίζας σε κοντινή απόσταση, και η ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας με το διάσημο φάρο, αποτελούν τους δύο σημαντικότερους προορισμούς της χώρας. Αναμφισβήτητα, εμπειρία ζωής είναι η κρουαζιέρα στον Νείλο. Με κύριους σταθμούς τους Λούξορ-Καρνάκ, Κοιλάδα των Βασιλέων-Κοιλάδα των Βασιλισσών, Εντφού-Έσνα-Κομ Όμπο, Ασουάν-Αμπού Σιμπέλ-Βοτανικός Κήπος. Οι περιοχές που έχουν αναπτυχθεί στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας προσφέρουν ίσως τα καλύτερα κέντρα καταδύσεων στον κόσμο. Ακόμη, η Χουργκάντα  και το Σαρμ Ελ Σεΐχ ανήκουν στα πιο δημοφιλή θέρετρα της Ερυθράς και έχουν και τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη.

 • Προορισμός
  Αίγυπτος, Αλεξάνδρεια, Β. Αφρική και Μέση Ανατολή, Κάιρο, Μακρινοί Προορισμοί
 • Διάρκεια
  7, 8 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  κάθε ΔΕΥ, ΤΡΙ, ΤΕΤ , ΠΕΜ, ΣΑΒ & ΚΥΡ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα
 • Είδος ταξιδιού
  Ατομικά ταξίδια, Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα: Πτήση για Κάιρο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάιρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Κάιρο - Αρχαιολογικό Μουσείο - Πυραμίδες της Γκίζας – Σφίγγα (ολοήμερη ξενάγηση με γεύμα)
Μετά από το πρωινό, ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, που θα ξεκινήσει με το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου. Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα. Στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
3
3η μέρα: Κάιρο - Αλεξάνδρεια (ολοήμερη εκδρομή με γεύμα)
Μετά το πρωινό, ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, στη πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Θα δούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής Καβάφης καθώς και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας ενώ στην συνέχεια καταλήγουμε για μια επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Κάιρο – πτήση για Ασουάν και επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο
Πολύ νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Καΐρου όπου αεροπορικώς θα φτάσουμε στο Ασουάν Περιήγηση στο μικρό και μεγάλο φράγμα του Ασουάν καθώς και τα ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο. Μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιό που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες. Αφού γευματίσουμε, ξεκινάμε για μια βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο. Κατά την πλεύση μας θα θαυμάσουμε τη νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους αλλά και το μαυσωλείο του Αγά Χαν. Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Εν πλω (Κομόμπο, Έτφου)
Πρωινό και κατεύθυνση προς το Κομόμπο. Άφιξη στο Κομόμπο και ξενάγηση στο ναό του θεού κροκοδείλου, Σόμπεκ. Ο ναός κατασκευάστηκε κατά την Ελληνορωμαϊκή περίοδο και είναι μοναδικός, γιατί αποτελεί σύμπλεγμα δύο ναών, αφιερωμένων στους δύο θεούς Σόμπεκ και Χαροέρις. Συνεχίζουμε τη πλεύση μας με προορισμό το Έτφου. 'Αφιξη και ξενάγηση στον ναό του θεού Χόρους, τον θεό του Ουρανού με το ανθρώπινο σώμα και το κεφάλι γερακιού. Ο ναός χτίστηκε κατά την δυναστεία των Πτολεμαίων και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ναός της Αιγύπτου ύστερα από αυτόν του Καρνάκ. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Εν πλω (Καρνάκ, Λούξορ)
Πλεύση για το Λούξορ όπου θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη ξενάγησή, αρχίζοντας από την δυτική όχθη. Εκεί θα θαυμάσουμε τους κολοσσούς του Μέμνονος, τον τριώροφο επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ και θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα των Βασιλέων με τους πιο αξιόλογους τάφους που είναι διαθέσιμοι για το κοινό. Το απόγευμα η επίσκεψή μας θα ολοκληρωθεί με τους επιβλητικούς ναούς του Καρνάκ και του Λούξορ, που βρίσκονται στην ανατολική όχθη. Γεύμα και δείπνο στο πλοίο. Διανυκτέρευση.
7
7η μέρα: Λούξορ – Πτήση για Κάιρο - Προαιρετική εκδρομή - Σινταντέλ - Παλιό Κάιρο - Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού
Πρωινό και πτήση για Κάιρο. Άφιξη και για όσους το επιθυμούν προαιρετικά, η ημέρα μας ξεκινά με το μεσαιωνικό φρούριο Σιταντέλ του Σαλαχ Ελ Ντιν και το αλαβάστρινο τζαμί του Μωχάμεντ Άλυ καθώς και το τζαμί του Σουλτάν Χασαν, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1356 – 1360 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Αμέσως μετά θα φτάσουμε στο  Παλαιό Κάιρο που συνδέεται και με το ελληνικό στοιχείο. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται ο Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, στον χώρο όπου φυλακίστηκε και μαρτύρησε ο Άγιος, οι κρύπτες των πατριαρχών Αλεξανδρείας και το ελληνικό νεκροταφείο του Καΐρου. Επίσης, εκεί βρισκόταν η Βαβυλών της Αιγύπτου, όπου κατέφυγε η Αγία Οικογένεια, για να σώσει το Θείο Βρέφος από τη σφαγή του Ηρώδη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού (NMEC). Το νέο σπίτι των Φαραώ. Η αίθουσα που φιλοξενεί τις βασιλικές μούμιες έχει σχεδιαστεί ώστε ο επισκέπτης να νιώθει πως βρίσκεται σε έναν πραγματικό βασιλικό τάφο. Ακόμη και η επιγραφή στην οροφή είναι ίδια με εκείνη των αυθεντικών ταφικών μνημείων ενώ δεν εκθέτει μόνο τις μούμιες, αλλά και όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν.
8
8η μέρα: Κάιρο – Πτήση επιστροφής
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για να την πτήση επιστροφής.
Σημειώσεις:
 • Η σειρά εκτέλεσης του προγράμματος είναι ενδεικτική και ενδέχεται να τροποποιηθεί
 • Στην 7ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 7 η ημέρα του προγράμματος
 • Στο Κάιρο ακόμα και με 2 άτομα ανά αναχώρηση θα υπάρχει Ελληνόφωνος ξεναγός. Στην Κρουαζιέρα Νείλου ο Ελληνόφωνος ξεναγός μπαίνει από 6 άτομα και πάνω ανά αναχώρηση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε Ελληνόφωνο ξεναγό και στην Κρουαζιέρα Νείλου και δεν έχει συμπληρωθεί το απαιτούμενος αριθμός η επιβάρυνση είναι 100 € το άτομο. Σε διαφορετική περίπτωση ο ξεναγός στην Κρουαζιέρα Νείλου θα είναι αγγλόφωνος.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές

Αναχ.

Ξενοδοχείο Τελική Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο

Επίβ. Μον/ίνου

  Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή  OKT22-AΠΡ23   Κάιρο – Αλεξάνδρεια & Κρουαζιέρα Νείλου  7 ημέρες (Ολοήμερη ξενάγηση Καΐρου με γεύμα & ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα & 3 νύχτες Κρουαζιέρα στο Νείλο με πλήρη διατροφή) OKT22-AΠΡ23 RED -6- Cairo Pyramids by Steigenberger 4* (3Ν) & M/S Beau Rivage ή Chateau Lafayette (3N) 1245 € 275 €
Ramses Hilton 5* (στα ανακαινισμένα δωμάτια) (3Ν) &M/S Beau Rivage ή Chateau Lafayette (3N) 1335 € 360 €
Helnan Dreamland Mall of Egypt 5* Δώρο η ημιδιατροφή (3Ν) &M/S Beau Rivage ή Chateau Lafayette (3N) 1335 € 360 €
Steigenberger Tahrir 4* Sup ή  Steigenberger Pyramids 5* Dlx (3Ν) & M/S Beau Rivage ή Chateau Lafayette (3N) 1375 € 420 €
Conrad Cairo 5* Dlx (classic room) (3Ν) & M/S Beau Rivage ή Chateau Lafayette (3N) 1375 € 420 €
Conrad Cairo 5* Dlx (deluxe ανακαινισμένα δωμάτια) (3Ν) & M/S Beau Rivage ή Chateau Lafayette (3N) 1425 € 475 €
  Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο  & Κυριακή ΜΑΙ-ΣΕΠ Κάιρο – Αλεξάνδρεια & Κρουαζιέρα Νείλου  8 ημέρες (Ολοήμερη ξενάγηση Καΐρου με γεύμα & ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα & 3 νύχτες Κρουαζιέρα στο Νείλο με πλήρη διατροφή) RED -7- Cairo Pyramids by Steigenberger 4* (4Ν) & M/S Beau Rivage ή Chateau Lafayette (3N) 1295 € 320 €
Ramses Hilton 5* (στα ανακαινισμένα δωμάτια) (4Ν) &M/S Beau Rivage ή Chateau Lafayette (3N) 1395 € 420 €
Helnan Dreamland Mall of Egypt 5* Δώρο η ημιδιατροφή (4Ν) &M/S Beau Rivage ή Chateau Lafayette (3N) 1395 € 420 €
Steigenberger Tahrir 4* Sup ή  Steigenberger Pyramids 5* Dlx (4Ν) & M/S Beau Rivage ή Chateau Lafayette (3N) 1425 € 460 €
Conrad Cairo 5* Dlx (classic room) (4Ν) & M/S Beau Rivage ή Chateau Lafayette (3N) 1425 € 460 €
Conrad Cairo 5* Dlx (deluxe ανακαινισμένα δωμάτια) (4Ν) & M/S Beau Rivage ή Chateau Lafayette (3N) 1475 € 520 €
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ (Κάτω των 12 ετών) – 15 % Προαιρετική εκδρομή στο Άμπου Σιμπέλ με λεωφορείο – Κόστος 95 € κατά άτομο *Επιβάρυνση εσωτερικού δρομολογίου από Θεσσαλονίκη ή Ηράκλειο ή λοιπά ελληνικά αεροδρόμια 135 € ανά άτομο με την SKY EXPRESS
Οι πτήσεις μας με την Egyptair από/προς Αθήνα OKT:
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ 13.15-14.05
ΚΑΙΡΟ - ΑΘΗΝΑ 15.35-18.40
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ 19.40-20.30
ΚΑΙΡΟ - ΑΘΗΝΑ 15.35-18.40
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ 13.15-14.05
ΚΑΙΡΟ - ΑΘΗΝΑ 09.10-12.15
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ 19.40-20.30
ΚΑΙΡΟ - ΑΘΗΝΑ 09.10-12.15
Οι πτήσεις μας με την Egyptair από/προς Αθήνα NOE:
ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ 16.00-17.50
ΚΑΙΡΟ - ΑΘΗΝΑ 10.35-12.30
 • *Όλες οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις παραπάνω πτήσεις
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 295 €
 • Διαμονή στο Κάιρο για 3 ή 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο της επιλογής σας. (Σε κάποια ξενοδοχεία προσφέρουμε ΔΩΡΟ την ημιδιατροφή)
 • Διαμονή σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο στο Νείλο για 3 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή.
 • Ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, αρχαιολογικό μουσείο, Πυραμίδες Γκίζας, Σφίγγα, με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια της Αιγύπτου με λεωφορεία
 • Έμπειρος διπλωματούχος ξεναγός ελληνόφωνος ακόμα και για 2 άτομα για το Κάιρο την Αλεξάνδρεια*****
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης & υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλιση αστικής ευθύνης και ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με καλύψεις COVID-19
 • ΦΠΑ
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Βίζα Αιγύπτου 30 ευρώ  (πληρωτέα τοπικά)
 • Φιλοδωρήματα 3 ευρώ ανά ημέρα (πληρωτέα τοπικά)
 • Είσοδος μέσα στην Πυραμίδες
 • Είσοδο στον τάφο του Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
Σημειώσεις:
 • Το Νέο Grand Egyptian Museum είναι προγραμματισμένο να ανοίξει στις 04/11 τις πόρτες του. Σε περίπτωση που ανοίξει στην ώρα του θα επισκεφθούμε αυτό αντί για το Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού και η τιμή θα αυξηθεί κατά 15 € το άτομο
 • Τα  Ελληνικά διαβατήρια χρειάζονται βίζα κατά την άφιξη στην Αίγυπτο
 • Τα διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο
 • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
 • Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης
 • Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις
 • Υπάρχει δυνατότητα μείωσης ή επέκτασης της διαμονής, με βάση τα δρομολόγια και τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων
 • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες σύμφωνα με τις διεθνείς ισοτιμίες συναλλαγής την ημερομηνία της προσφοράς. Σε περίπτωση σημαντικής διακύμανσης το γραφείο φέρει το δικαίωμα ν’ αναπροσαρμόσει την προσφορά αναλόγως

Ταξίδι στην Αίγυπτο – Κάιρο, Αλεξάνδρεια & Κρουαζιέρα Νείλου με 1245€ / ανά άτομο

Ταξιδεύουμε στην Αίγυπτο, για να γνωρίσουμε τον υπέροχο κόσμο των Φαραώ.

Διάρκεια
7, 8 ημέρες
Αναχωρήσεις
κάθε ΔΕΥ, ΤΡΙ, ΤΕΤ , ΠΕΜ, ΣΑΒ & ΚΥΡ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα
Είδος ταξιδιού
Ατομικά ταξίδια, Ομαδικά ταξίδια

Οκτώβριος – Απρίλιος 2023 Κάθε Εβδομάδα με επίσημο διπλωματούχο Ελληνόφωνο Ξεναγό ακόμα και με συμμετοχή 2 ατόμων

 • Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή – 7 ημέρες
 • Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή – 8 ημέρες 

Με το ταξίδι στην Αίγυπτο γνωρίζουμε τον υπέροχο κόσμο των Φαραώ. Από τα ανεπανάληπτα φαραωνικά μνημεία, και τους ισλαμικούς ναούς στο απόκοσμο τοπίο της ερήμου, στον ανεπανάληπτο Νείλο και τις εξωτικές παραλίες, η Αίγυπτος είναι ολόκληρη ένα απέραντο αξιοθέατο. Επίσης, η Αίγυπτος είναι ένας από τους παλαιότερους τουριστικούς προορισμούς στη γη. Ήδη οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι ταξίδευαν να δουν από κοντά τις μεγαλοπρεπείς πυραμίδες και την αρχαία Θήβα. Ακολούθησαν οι Βυζαντινοί, Άραβες, Γάλλοι και Άγγλοι. Σήμερα, τα πιο δημοφιλή μέρη επίσκεψης είναι τα μνημεία στην κοιλάδα του Νείλου, οι αγορές, τα τζαμιά και οι μεντράσες του ισλαμικού Καΐρου, αλλά ταυτόχρονα ο φανταστικός κοραλλιογενείς ύφαλος και τα τροπικά ψάρια, οι αμμόλοφοι, τα αρχαία οχυρά, τα μοναστήρια και η προϊστορική τέχνη.

 Λίγα λόγια για το ταξίδι στην Αίγυπτο

Ένας από τους διασημότερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, ο περίφημος ιστορικός πλούτος, η φυσική ομορφιά της χώρας αλλά και η ιδιαίτερη κουλτούρα των Αιγυπτίων προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Το Κάιρο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο, με το σπουδαίο Αιγυπτιακό Μουσείο, τα αναρίθμητα τζαμιά, το διάσημο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ και τις πυραμίδες της Γκίζας σε κοντινή απόσταση, και η ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας με το διάσημο φάρο, αποτελούν τους δύο σημαντικότερους προορισμούς της χώρας. Αναμφισβήτητα, εμπειρία ζωής είναι η κρουαζιέρα στον Νείλο. Με κύριους σταθμούς τους Λούξορ-Καρνάκ, Κοιλάδα των Βασιλέων-Κοιλάδα των Βασιλισσών, Εντφού-Έσνα-Κομ Όμπο, Ασουάν-Αμπού Σιμπέλ-Βοτανικός Κήπος. Οι περιοχές που έχουν αναπτυχθεί στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας προσφέρουν ίσως τα καλύτερα κέντρα καταδύσεων στον κόσμο. Ακόμη, η Χουργκάντα  και το Σαρμ Ελ Σεΐχ ανήκουν στα πιο δημοφιλή θέρετρα της Ερυθράς και έχουν και τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη.