Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Μαρόκο

Επιστροφή

Μαρόκο

8 ημέρες με 1495€ ανά άτομο

Μαρόκο… Αυτοκρατορικές πόλεις. Μυριάδες χρώματα, αρώματα και μπαχάρια σας καλωσορίζουν στο Μαρόκο, όπου η πλούσια Αφρικανική κουλτούρα συναντάει την πολύχρωμο Αραβικό πολιτισμό. Η άκρη της γης και ο Άτλαντας με τα μήλα των Εσπερίδων, που τα έκλεψε ο Ηρακλής, για τους αρχαίους Έλληνες. Χώρα παραμυθένια, που σε συναρπάζει και σε στροβιλίζει σε μαγικούς ρυθμούς. Καζαμπλάνκα, μια πόλη-σελίδα στην ιστορία του κινηματογράφου. Φεζ θρησκευτικό κέντρο, με το αρχαιότερο, σε συνεχή λειτουργία εδώ και 1.000 χρόνια, πανεπιστήμιο στον κόσμο. Μαρακές, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, με την πλατεία των “θαυμάτων”. Ταγγέρη, η “πύλη” της Μεσογείου. Ο χιονοσκέπαστος Άτλαντας στη μέση της Σαχάρας και λίγο πιο πέρα ο Ατλαντικός ωκεανός και η γαλήνια Μεσόγειος.

Αναχώρηση: 9/ΙΟΥΝ, με Aegean 8 ημέρες από Αθήνα & Θεσσαλονίκη

με 1495 € ΤΕΛΙΚΗ τιμή με φόρους

 • Προορισμός
  Β. Αφρική και Μέση Ανατολή, Μακρινοί Προορισμοί, Μαρακές, Μαρόκο, Φεζ
 • Διάρκεια
  8 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  9/IOYN
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα, Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η ΜΕΡΑ : ΠΤΉΣΗ ΓΙΑ ΜΑΡΑΚΕΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μαρακές. Άφιξη! Όλα άλλος κόσμος γύρω. Από την πρώτη κιόλας στιγμή το Μαρόκο αρχίζει να «ξεγυμνώνεται» και να διαφημίζει τα κάλλη του μπροστά στα μάτια μας... Η πάλαι ποτέ Άπω Δύση είναι εδώ! Για 8 μέρες θα αφουγκραστούμε τις ιστορίες που έχει να μας πει ή άμμος τής ερήμου και το νερό των οάσεων που θα μας ξεδιψάσουν. Φτάνει μόνον η ψυχή να έφτασε διψασμένη για να νιώσει και ν’ αγαπήσει ετούτον εδώ τον τόπο. Με δίψα για το άγνωστο, με περιέργεια για το διαφορετικό, το ταξίδι διαστέλλεται μέσα μας και γονιμοποιεί την αγάπη. Πριν την άφιξη μας στο ξενοδοχείο θα έχουμε μια πρώτη βόλτα - γνωριμία με αυτή τη μαγική πόλη. Μια πρώτη γεύση του αυτοκρατορικού Μαρακές. Νά οι κήποι της Μενάρα, νά κι οι τάφοι των Σααντί που κάθε κολώνα είναι σμιλεμένη σα μικρό γλυπτό, νά και το μεγαλοπρεπές παλάτι του Ελ Μπαντί που στέκει εκεί παρά τις μάχες που έδωσε ανά τους αιώνες. Εκεί βρίσκεται ο ξυλόγλυπτος άμβωνας του τεμένους Κουτούμπια, ένας θησαυρός πραγματικός που ήρθε από…. Ευκαιρία να μάθουμε για το Μαρακές και το Μαρόκο αυτή η βόλτα, γιατί τη λένε κόκκινη πόλη; και τι κοινά μοιράζεται με την απέναντι ακτή της μεσογείου, την Ανδαλουσία…; Ευκαιρία για σκέψεις και συναισθήματα, εισαγωγή στο αυτοκρατορικό Μαρακές. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.
2
2η ΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ
Μετά το πρωινό, ξενάγηση στην πόλη που φέρνει στον νου ό,τι έχει ταυτίσει κανείς με τη φράση «Χίλιες και μια Νύχτες.» Βλέπουμε την μαγική Μεδίνα, με τα δαιδαλώδη σουκ, και τα πολύβουα παζάρια της. Αυτό είναι γεύση Αυτοκρατορικού Μαρόκου! Ανάμεσα στα στενά σουκ και τους πραματευτές νά ο περίφημος μεντρεσές του Μπεν Γιουσέφ! Μετά από χρόνια αναστηλώσεων και επισκευών είναι πλέον ανοιχτός να τον επισκεφτούμε! Είναι ένα μουσείο αρχιτεκτονικό, για αυτό θα πάρουμε χρόνο να τον θαυμάσουμε. Ύστερα θα επισκεφτούμε το παλάτι Αλ Μπαχία που σημαίνει όμορφο ή λαμπρό, κάθε του δωμάτιο κι ένα μικρό μουσείο, διακοσμημένο με ξύλο κέδρου, μαροκινή ζωγραφική και σμιλεμένες λεπτομέρειες από τους καλύτερους τεχνίτες της εποχής. Αξίζει κάθε εικόνα στο λαμπρό παλάτι! Από κει θα πάμε μετά στους κήπους Ματζορέλ που χάρισαν στην πόλη ο Yves Saint Laurent και ο Πιερ Μπερζέ… νά κι η βίλλα Όασις! Το περίφημο σπίτι του σχεδιαστή και ζωγράφου που πλέον είναι μουσείο Επιστροφή στο κέντρο τής πόλης. Νά ο Μιναρές Κουτούμπια… αυτός θα είναι το σημάδι του ραντεβού μας! Είναι η ώρα να δώσουμε χρόνο ελεύθερο για να χαρεί και ν’ ανακαλύψει κανείς το δικό του Μαρακές! Είμαστε δίπλα στη μεγαλύτερη πλατεία τής πόλης, την πλατεία που θεωρείται το  Υπαίθριο Θέατρο της Αφρικής ολόκληρης, στην περίφημη JEMMA EL FNA… οργασμός κίνησης γύρω μας… αυτοσχέδιες παραστάσεις, ζογκλέρ, φακίρηδες, φίδια και άνθρωποι, φόβος και χαρά, ελπίδα επιβίωσης… Εδώ η ζωή μετατρέπεται σε θέαμα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
3
3η ΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ – ΜΠΕΝΙ ΜΕΛΑΛ – ΙΦΡΑΝ – ΦΕΣ
Αφύπνιση, πρωινό και ξεκινάει το ταξίδι μας για μια απ’ τις διασημότερες αλλά και πιο ιδιαίτερες πόλεις του Μαρόκου, τη Φες. Όμως στη διαδρομή το αναπάντεχο καραδοκεί σε κάθε γωνιά αυτής τής χώρας… Ναι, η Φες είναι ο προορισμός αλλά θα απολαύσουμε το δρόμο…το ταξίδι ως εκεί. Ανεβήκαμε στους πρόποδες του Άτλαντα… Βουνά, ποτάμια, δάση… Απίστευτη η φύση γύρω… Ναι, κι όμως! Το Μαρόκο έχει βουνά με φύση που δεν την έχουμε φανταστεί. Βρισκόμαστε στο Μπενί Μελλάλ! Τριγύρω έρημος και στη μέση βουνά με δάση κέδρου. Κέρδος τής ψυχής αυτή η εκδρομή! Χρόνος για καφέ με θέα τη θρυλική οροσειρά του Άτλαντα, κι ύστερα αναχωρούμε. Επόμενος σταθμός μια βαρβέρικη όαση… Ιμουζέρ ντι Καντέρ, ποτάμια, καταρράκτες και μουσική… Συνεχίζουμε για το Ιφράν…Θα περίμενε κανείς ένα αραβικό ορεινό χωριό και ξαφνικά βρίσκεται να περπατάει σε χωριό Ελβετικό, με σαλέ και κέντρο χιονοδρομικό. Ο Άτλαντας είναι γεμάτος εκπλήξεις και επωφελούμαστε για μια στάση λίγο πριν τον τελικό μας προορισμό… Αφού θαυμάσουμε κι αυτό το κάλος αναχωρούμε για την ιερή Φες, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του Μαρόκου! Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, λίγη ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.
4
4η ΜΕΡΑ: ΦΕΣ
Πρωινό και αναχωρούμε για ξενάγηση. Όλη μέρα στην ιερή Φες σήμερα, στην πόλη με το παλαιότερο Πανεπιστήμιο του κόσμου. Επίσκεψη-περιπέτεια στη Μεδίνα με τα στενά δρομάκια και τα πολύχρωμα μαγαζιά, δε βάζει ο νους του ανθρώπου για πόσο στενά δρομάκια πρόκειται και για πόσα μαγαζιά μπορούν να χωρέσουν εκεί… Θα πάμε στο Κάστρο, μετά θα επισκεφτούμε την Ιερατική Σχολή κι ύστερα τα περίφημα βυρσοδεψεία Chouwara, εκεί που εργάτες χωμένοι μέχρι τη μέση σε πέτρινες λεκάνες γεμάτες από χρώματα βάφουν τα δέρματα κάτω από τον ήλιο. Χρόνος για φαγητό, βόλτες και αγορές. Όλη μέρα στη Φες!!! Εμπειρία αυτή η πόλη! Το βράδυ στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.
5
5η ΜΕΡΑ: ΦΕΣ – ΜΙΝΤΕΛΤ – ΕΡΦΟΥΝΤ – ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ!
Πρωινό και αναχώρηση για τον Νότο, πάμε προς τα Βερβέρικα χωριά του Μέσου Άτλαντα σήμερα. Απέραντη η οροσειρά του Άτλαντα, γιγάντιος ορεινός όγκος απλώνει τα πλοκάμια του σε Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία και  χωρίζει Μεσόγειο κι Ατλαντικό απ΄ τη Σαχάρα. Συνεχίζουμε, είναι μακρύς ο δρόμος προς την Έρημο αλλά γεμάτος εκπλήξεις… Μιντλέτ, στέπες, νομάδες, συνθήκες ζωής άγνωστες σε μας, απίθανα όλα γύρω ώσπου φτάνουμε  στην Ερφούντ! Μια πόλη-όαση στην άκρη της ερήμου, πόλη-αφετηρία για την εξόρμηση που ο καθένας ονειρεύεται στη μαγική Σαχάρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και λίγο μετά ανεβαίνουμε στα τζίπ που θα μας πάνε ως τους αμμόλοφους στη Merzuga για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στην έρημο… Όποιος θέλει παίρνει καμήλα και προχωρεί προς τον Ήλιο… Άλλη μια μοναδική εμπειρία αυτή η επαφή με τον Ήλιο στο μέσον μιας ερήμου! Ηλιοβασίλεμα στο μέσον μιας ερήμου! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στην Ερφούντ, δείπνο και διανυκτέρευση.
6
6η ΜΕΡΑ: ΕΡΦΟΥΝΤ – ΤΙΝΓΚΧΙΡ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΝΤΡΑ - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ
Πρωινό, αμέσως μετά check out και αναχώρηση με προορισμό την Ουαρζαζάτ, μια πόλη ορεινό προπύργιο πάνω στον Άτλαντα, παλιά, περίφημη στάση καραβανιών… Διασχίζουμε βερβέρικα μικρά χωριά ενώ κατευθυνόμαστε προς το Τινγκχίρ. Πριν μπούμε στην πόλη που βρίσκεται στο κέντρο τής πιο εντυπωσιακής Όασης του Νότου του Μαρόκου, βλέπουμε το εκπληκτικό Φαράγγι Τόντρα, ένα από τα εντυπωσιακότερα φαράγγια του κόσμου. Αναχώρηση για Ουαρζαζάτ… Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.
7
7η ΜΕΡΑ: ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ – ATLAS STUDIOS -ΚΑΣΜΠΑ ΤΑΟΥΡΙΡΤ –ΑΗΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ – ΜΑΡΑΚΕΣ
Πρωινό και ξεκινάμε την πορεία Τής επιστροφής στο Μαρακές αλλά και τί δε θα δουν τα μάτια μας και σήμερα μέχρι να φτάσουμε! Πρώτα θα επισκεφτούμε την οχυρωμένη ΚΑΣΜΠΑ ΤΑΟΥΡΙΡΤ, ύστερα τα απίστευτα Atlas Studios, τα περίφημα Κινηματογραφικά Στούντιο του Χόλυγουντ, εδώ όπου γυρίστηκε ο Λώρενς της Αραβίας, η Βιβλική Κλεοπάτρα, πιο πρόσφατα ο Μονομάχος κι εκατοντάδες άλλες ταινίες της μνήμης μας. Συνεχίζουμε και νά κάτι ακόμα απίθανα όμορφο!!!! Μια πόλη-κάσμπα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, το μαγικό Αήτ Μπεν Χαντού!!! Χρόνος για επαφή με το απίστευτο. Μια καταπληκτική βόλτα στο χώρο και στο χρόνο κι ύστερα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Μαρακές, την κόκκινη πόλη, την πόλη του Θεού, για μια τελευταία βραδιά. Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση
8
8η ΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αφύπνιση, πρωινό και αίσθηση περισυλλογής. Το ταξίδι σε χρόνο πραγματικό εδώ τελειώνει όμως, τόσα ταξίδια κι ένας χρόνος άλλος  μέσα μας έχουν ήδη  διασταλεί. Σα να κυοφορεί κανείς χαρά… 8 μέρες, μια χώρα ολόκληρη, σαν ένα υπαίθριο λαογραφικό μουσείο ετούτη η χώρα. Check out, μελαγχολία για ό,τι τέλειωσε, χαρά για όσα μοιραστήκαμε, λίγος χρόνος για μια τελευταία βόλτα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο.  

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση: 9/ΙΟΥΝ
Δίκλινο Επιβάρυνση Μονόκλινου
1495 € + 425 €
 • Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων
 • Επιβάρυνση αναχώρησης από Θεσσαλονίκη: από 180€ (Βάση διαθεσιμότητας)

Πτήσεις με Aegean Airlines:
Αναχώρηση από Αθήνα & Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
A3 101 Θεσσαλονίκη-Αθήνα 06.00-06.55
A3 738 Αθήνα-Μαρακές 07.35-10.05 A3 738 Αθήνα-Μαρακές 07.35-10.05
A3 739 Μαρακές-Αθήνα 11.05-17.10 A3 739 Μαρακές-Αθήνα 11.05-17.10
A3 136 Αθήνα-Θεσσαλονίκη 19.10-00.05
 • Οι παραπάνω ώρες είναι τοπικές

Η τιμή περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5*
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Διατροφή: Πρωινό και ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Μεταφορές Ξεναγήσεις και πλήρες πρόγραμμα εκδρομών: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ελληνόφωνος Αρχηγός / Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια ασθένειας (συμπεριλαμβανομένου και COVID) έως 75 ετών και ατυχήματος ανεξαρτήτου ηλικίας
 • Ταξιδιωτικό έντυπο με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

 • Ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Φιλοδωρήματα / αχθοφορικά / Τοπικοί φόροι ξενοδοχείων
 • Είσοδοι και λοιπά έξοδα στα μουσεία
 • Ποτά / αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων / δείπνων
 • Ό, τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό / προτεινόμενο

Γενικές πληροφορίες:
 1. Τα πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί τίποτα. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του έτερου γονέα από αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 3. Διαβατήριο σε ισχύ (ή σε κάποια ταξίδια ταυτότητα νέου τύπου). Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 4. Στο οδικό κομμάτι των εκδρομών οι θέσεις στο λεωφορείο εναλλάσσονται
 5. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας

Μαρόκο με 1495€ / ανά άτομο

Μυριάδες χρώματα, αρώματα και μπαχάρια σας καλωσορίζουν στο Μαρόκο, όπου η πλούσια Αφρικανική κουλτούρα συναντάει την πολύχρωμο Αραβικό πολιτισμό.

Διάρκεια
8 ημέρες
Αναχωρήσεις
9/IOYN
Αναχωρήσεις από
Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Μαρόκο… Αυτοκρατορικές πόλεις. Μυριάδες χρώματα, αρώματα και μπαχάρια σας καλωσορίζουν στο Μαρόκο, όπου η πλούσια Αφρικανική κουλτούρα συναντάει την πολύχρωμο Αραβικό πολιτισμό. Η άκρη της γης και ο Άτλαντας με τα μήλα των Εσπερίδων, που τα έκλεψε ο Ηρακλής, για τους αρχαίους Έλληνες. Χώρα παραμυθένια, που σε συναρπάζει και σε στροβιλίζει σε μαγικούς ρυθμούς. Καζαμπλάνκα, μια πόλη-σελίδα στην ιστορία του κινηματογράφου. Φεζ θρησκευτικό κέντρο, με το αρχαιότερο, σε συνεχή λειτουργία εδώ και 1.000 χρόνια, πανεπιστήμιο στον κόσμο. Μαρακές, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, με την πλατεία των “θαυμάτων”. Ταγγέρη, η “πύλη” της Μεσογείου. Ο χιονοσκέπαστος Άτλαντας στη μέση της Σαχάρας και λίγο πιο πέρα ο Ατλαντικός ωκεανός και η γαλήνια Μεσόγειος.

Αναχώρηση: 9/ΙΟΥΝ, με Aegean 8 ημέρες από Αθήνα & Θεσσαλονίκη

με 1495 € ΤΕΛΙΚΗ τιμή με φόρους

ΑΜ23