Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Ορεινή Κορινθία

Επιστροφή

Ορεινή Κορινθία

4 ημέρες με 269€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Ορεινή Κορινθία 4 ημέρες.

Αναχώρηση: 10/ΑΠΡ

  • Προορισμός
    Ελλάδα, Κορινθία, Κόρινθος, Λίμνη Δόξας, Λουτράκι, Ξυλόκαστρο, Πελοπόννησος, Τρίκαλα Κορινθίας
  • Διάρκεια
    4 ημέρες
  • Αναχωρήσεις
    10/ΑΠΡ
  • Αναχωρήσεις από
    Θεσσαλονίκη
  • Είδος ταξιδιού
    Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ (500 χλμ.)
Συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στο Λουτράκι. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα. Στη συνέχεια φτάνουμε στο Ξυλόκαστρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για την παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Μ. Σάββατο ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ - ΦΕΝΕΟ - ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ (180 χλμ.)
Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την ορεινή Κορινθία, η οποία θα μας εντυπωσιάσει. Ανεβαίνοντας το βουνό Ζήρεια και διασχίζοντας τα γραφικά χωριουδάκια φθάνουμε στα Τρίκαλα(τρεις συνοικίες)και συνεχίζοντας την πανέμορφη καταπράσινη διαδρομή μας φθάνουμε στο Φενεό και στη λίμνη της Δόξας. Τοπίο καταπληκτικό, ή αλλιώς « Κορινθιακή Ελβετία». Το ποντικονήσι της Δόξας με τον Άγιο Φανούριο και λίγο πιο πάνω ο Άγιος Γεώργιος του Φονιά συνθέτουν εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Συνεχίζοντας προς Στυμφαλία, την αρχόντισσα της περιοχής, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Περιβάλλοντος το οποίο έχει σκοπό να καταδείξει την αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης, καθώς και την αρμονική συνύπαρξή τους στη λεκάνη της Στυμφαλίας. Θα γευματίσουμε τις παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές στην Καστανιά. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής θα πιούμε τον καφέ μας στο χωριό Κάλιανοι, που αποτελεί πραγματικό στολίδι της φύσης. Η ανθρώπινη παρουσία σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία της Αναστάσεως του Κυρίου και στη συνέχεια, μας περιμένει το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Κυριακή του Πάσχα ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΔΗΛΑ - ΛΕΒΙΔΙ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ (200 χλμ.)
Πρωινό και αναχωρούμε για την Παναγιά Κανδήλα, η οποία είναι σφηνωμένη μέσα στη σπηλιά ενός αγέρωχου βράχου. Συνεχίζουμε για το Λεβίδι, κωμόπολη της Αρκαδίας, χτισμένη στις ανατολικές πλευρές του Μαίναλου σε υψόμετρο 850μ. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για να απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στους κεντρικούς πεζόδρομους της Κορίνθου για βόλτα και καφέ. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (500 χλμ.)
Πρωινό. Σήμερα η μέρα μας θα ξεκινήσει με την επίσκεψη μας στο βράχο της Ακροκορίνθου σε ύψος 575μ. Στο εσωτερικό του υπάρχουν απομεινάρια ναών από όλες σχεδόν τις χρονικές περιόδους. Η θέα προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα εκπληκτική. Η νέα πόλη της Κορίνθου, το Λουτράκι, η θάλασσα του Κορινθιακού, αλλά και του Σαρωνικού, οι πεδιάδες της Κορινθίας, και άλλα ανάλογα με την καθαρότητα της ατμοσφαίρας. Kαι η επιστροφή μας αρχίζει. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση: 10/ΑΠΡ, 4 ημέρες
Ξενοδοχείο Δίκλινο Παιδί έως 12 ετών Επιβάρυνση Μονόκλινου
EVITA BLUE 4* - Ξυλόκαστρο 269 € 159 € 65 €
Περιλαμβάνονται:
  • Τις μεταφορές με λεωφορείο
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδός
  • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
  • Ημιδιατροφή (εορταστικά)
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση

Ορεινή Κορινθία με 269€ / ανά άτομο

Λουτράκι - Κόρινθος - Τρίκαλα Κορινθίας - Στυμφαλία - Λίμνη Δόξας – Παναγιά Κανδήλα - Λεβίδι - Ξυλόκαστρο

Διάρκεια
4 ημέρες
Αναχωρήσεις
10/ΑΠΡ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή Ορεινή Κορινθία 4 ημέρες.

Αναχώρηση: 10/ΑΠΡ

SP5