Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Γη της ελιάς

Επιστροφή

Γη της ελιάς

4, 5 μέρες με 215€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή στη γη της ελιάς για 4, 5 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 23, 26, 27, 30/ΔΕΚ, 4/ΙΑΝ

 • Προορισμός
  Ελλάδα, Μάνη, Μεθώνη, Πελοπόννησος, Πύλος
 • Διάρκεια
  4, 5 μέρες
 • Αναχωρήσεις
  23, 26, 27, 30/ΔΕΚ, 4/ΙΑΝ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΡΙΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ (740χλμ)
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί σε κεντρικό σημείο και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν, και αφού περάσουμε τον ισθμό της Κορίνθου θα φτάσουμε στην Τρίπολη. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία για μια σύντομη γνωριμία με την πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Καλαμάτα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ – ΒΕΡΓΑ (200χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση να γνωρίσουμε την «πέτρινη» αρχόντισσα της Αρκαδίας. Την Ανδρίτσαινα. Η ηρωική Ανδρίτσαινα με μακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, είναι σήμερα ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Πελοποννήσου. Στην τοποθεσία Βάσσες, βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου (420-410 π.Χ). Ο επονομαζόμενος «Παρθενώνας της Πελοποννήσου», χτίστηκε προς τιμήν του θεού Απόλλωνα. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το απόγευμα θα κάνουμε μια βόλτα στο Καστράκι-Μετέωρο, στη Βέργα, όπου η καταπληκτική θέα της Καλαμάτας θα μας μείνει αξέχαστη και θα ολοκληρώσει τη μέρα μας. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ – ΚΟΡΩΝΗ (150χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για Πυλία. Η φύση σ’ αυτό το κομμάτι της Μεσσηνιακής γης στάθηκε απλόχερη. Στην πριγκίπισσα του Νότου και ξακουστή οικοδέσποινα της Πελοποννήσου, την Πύλο, τίποτε δεν προδίδει το πολυτάραχο παρελθόν της πόλης, που είναι ταυτισμένο με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Σήμερα αναπαύεται ήρεμη, κτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο και θυμίζει νησιώτικο οικισμό. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Καστροπολιτεία της Μεθώνης με το εντυπωσιακό κάστρο της, φρουρός του λιμανιού της πόλης. Περνώντας από τη Φοινικούντα θα καταλήξουμε στην Κορώνη, αρχοντική με καλοδιατηρημένα παλιά πέτρινα σπίτια και στενά, αναδύει μια ατμόσφαιρα που θυμίζει χωριό Κάτω Ιταλίας. Γεύμα εξ ιδίων και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ- ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ– ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ (180χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση. Μια ιδιαίτερη διαδρομή σήμερα, αφού θα διασχίσουμε τη Μεσσηνιακή Μάνη. Πέτρινα πυργόσπιτα, άγρια τοπία, ψηλές και απότομες βουνοκορφές, αλλά και εκπληκτικές παραλίες. Περνώντας από το γραφικό λιμανάκι Λιμένι καταλήγουμε στην Αρεόπολη ή οποία αποτελεί παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό. Επόμενος σταθμός μας το σπουδαιότερο σπήλαιο της χώρας, το σπήλαιο του Διρού. Στιγμές θαυμασμού και δέους μας επιφυλάσσει η επίσκεψη μας σε αυτό το σπήλαιο. Επιστρέφοντας προς Καλαμάτα θα επισκεφτούμε τη γραφικότατη Καρδαμύλη με τα πετρόχτιστα σοκάκια και σπίτια που μοιάζουν με μικρογραφίες πύργων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε σε μία από τις ομορφότερες παραλιακές πόλεις της Ελλάδας, την Καλαμάτα. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (760χλμ)
Πρωινό και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην Αγία Θεοδώρα, η οποία βρίσκεται μέσα σ’ ένα δάσος από καστανιές που κόβει την ανάσα. Μνημείο και μαρτυρία μιας άλλης εποχής. Η διαδρομή αποζημιώνει απλόχερα. Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς, τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της εκκλησιάς. Τα πελώρια δέντρα που μεγαλώνουν στη στέγη της εκκλησίας δημιουργούν δέος. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.
Σημείωση:
 • Στην 4ημερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 2η μέρα.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση: 23, 27, 30/ΔΕΚ, 5/ΙΑΝ, 4 ημέρες
Διαμονή Διατροφή Δίκλινο Παιδί 2 έως 12 ετών σε τρίκλινο Επιβάρυνση Μονόκλινου
FLISVOS 3*, Καλαμάτα Πρωινό 215 € 149 € 60 €
Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση: 23, 26, 30/ΔΕΚ, 4/ΙΑΝ, 5 ημέρες
Διαμονή Διατροφή Δίκλινο Παιδί 2 έως 12 ετών σε τρίκλινο Επιβάρυνση Μονόκλινου
FLISVOS 3*, Καλαμάτα Πρωινό 259 € 179 € 75 €
Περιλαμβάνονται:
 • Τις μεταφορές με λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Συνοδό του γραφείου μας
 • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
 • Πρωινό.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
 • Φόρος διαμονής.
Φόρος διαμονής:
Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής που ισχύει από 1/1/2018, βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα και θα ανέρχεται σε:
 • € 0,50 σε μονάδες ενός ή δύο αστέρων
 • € 1,50 σε μονάδες τριών αστέρων
 • € 3,00 σε μονάδες τεσσάρων αστέρων
 • € 4,00 σε μονάδες πέντε αστέρων.
Ο φόρος θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση αλλαγής απόδοσης του φόρου διαμονής οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως

Γη της ελιάς με 215€ / ανά άτομο

Πύλος – Μεθώνη – Μεσσηνιακή Μάνη – Σπήλαια Διρού - Αγία Θεοδώρα

Διάρκεια
4, 5 μέρες
Αναχωρήσεις
23, 26, 27, 30/ΔΕΚ, 4/ΙΑΝ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή στη γη της ελιάς για 4, 5 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 23, 26, 27, 30/ΔΕΚ, 4/ΙΑΝ

SP5