Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Βελιγράδι – Νόβισαντ

Επιστροφή

Βελιγράδι – Νόβισαντ

4 ημέρες με 175€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Βελιγράδι – Νόβισαντ 4 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 23, 24, 27/ΔΕΚ & 5/ΙΑΝ

 • Προορισμός
  Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, Βελιγράδι, Ευρώπη, Νόβισαντ, Σερβία
 • Διάρκεια
  4 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  23, 24, 27/ΔΕΚ & 5/ΙΑΝ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα: Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι (630 χλμ.)
Συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο στις 6.00 και αναχώρηση για Βελιγράδι. Άφιξη στα σύνορα των Ευζώνων, περνώντας περιφερειακά από Σκόπια, Νις, φθάνουμε στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Βελιγράδι (ξενάγηση πόλης) – Ζέμουν
Πρωινό και ξεκινάμε την γνωριμία μας με το μαγευτικό Βελιγράδι. Θα επισκεφθούμε το ναό του Αγίου Σάββα, που θεωρείται ο μεγαλύτερος χριστιανικός ναός των Βαλκανίων. Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στο μουσείο Τίτο, όπου βρίσκεται ο τάφος του Ηγέτη που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, το Κοινοβούλιο, όπου μέχρι τη διάλυση της χώρας συνεδρίαζε το κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης, χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων, το οποίο θεμελιώθηκε από τους Ρωμαίους και ολοκληρώθηκε από τους Οθωμανούς. Πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάβα, τη φυλακή Νεμπόισα, στην οποία φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος. Θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή και θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο Ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή. Θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Έπειτα θα επισκεφθούμε το Ζέμουν ή αλλιώς Σεμλίνο, το οποίο τον 19ο αιώνα αποτέλεσε έδρα της Αυστροουγγαρίας και φιλοξένησε βασιλιάδες και ηγέτες. Επιστροφή στο Βελιγράδι και χρόνος ελεύθερος στον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με άφθονα καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα με φαγητό ή ποτό και μουσική στον Δούναβη. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Βελιγράδι - Φρούσκα Γκόρα - Νόβι Σαντ (προαιρετική εκδρομή) (90 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια υπέροχη προαιρετική εκδρομή στην περιοχή της Βοϊβοντίνα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφθούμε τη Φρούσκα Γκόρα και στη συνέχεια την βγαλμένη από παραμύθι πόλη Σρέμσκι Κάρλοβτσι (Sremski Karlovci), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το οινοποιείο της περιοχής με το διάσημο κρασί Bermet. Επόμενος σταθμός μας το Νόβι Σαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα, μια πόλη, που αποπνέει αέρα Αυστροουγγαρίας. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στον κεντρικό πεζόδρομο. Το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι και το βράδυ προαιρετική έξοδος σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών θα μας γοητεύσει.
4
4η μέρα: Βελιγράδι - Νις - Θεσσαλονίκη (630 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική πόλη του Νις, το οποίο βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Σύντομη περιήγηση στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ η φαγητό εξ ιδίων. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν. Άφιξη στην πόλη μας αργά το βράδυ.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές

Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση:  23, 24, 27/ΔΕΚ & 5/ΙΑΝ, 4 ημέρες
Ξενοδοχείο Διατροφή Δίκλινο Παιδί έως 12 ετών Επιβ. Μον.
JUMP INN 4* Πρωινό 175 € 90 € 75 €
ROYAL INN / QUEEN ASTORIA 4* 189 € 90 € 80 €
PRAG 4* 219 € 159 € 99 €
MERCURE EXCELSIOR 4* 229 € 179 € 119 €

Περιλαμβάνει:
 • Τις μεταφορές με λεωφορείο
 • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Συνοδό
 • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
 • Πρωινό
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής  ευθύνης
 • Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνει:
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Βελιγράδι – Νόβισαντ με 175€ / ανά άτομο

Βελιγράδι - Νόβι Σάντ - Φρούσκα Γκόρα - Νις

Διάρκεια
4 ημέρες
Αναχωρήσεις
23, 24, 27/ΔΕΚ & 5/ΙΑΝ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή Βελιγράδι – Νόβισαντ 4 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 23, 24, 27/ΔΕΚ & 5/ΙΑΝ

SP5