Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Δαλματικές Ακτές – Βενετία

Επιστροφή

Δαλματικές Ακτές – Βενετία

8 ημέρες με 475€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Δαλματικές Ακτές – Βενετία 8 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 24/ΙΟΥΝ, 4, 18/ΙΟΥΛ, 1, 11, 18, 29/ΑΥΓ, 29, 26/ΣΕΠ, 24/ΟΚΤ

 • Προορισμός
  Βελιγράδι, Βενετία, Ευρώπη, Ζάγκρεμπ, Ζαντάρ, Κροατία, Λιουμπλιάνα, Ντουμπρόβνικ, Σερβία, Σλοβενία, Σπλιτ, Τρογκίρ
 • Διάρκεια
  8 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  24/ΙΟΥΝ, 4, 18/ΙΟΥΛ, 1, 11, 18, 29/ΑΥΓ, 29, 26/ΣΕΠ, 24/ΟΚΤ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα: Αναχώρηση
Αναχώρηση για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ με ενδιάμεση στάση, άφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΑΝΚΟΝΑ, διανυκτέρευση εν πλω.
2
2η μέρα: Ανκόνα - Βενετία
Άφιξη στο λιμάνι της AΝΚΟΝΑ και άμεση αναχώρηση για ΜΕΣΤΡΕ, με ενδιάμεση στάση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και με ιδιωτικό βαπορέτο ( έξοδα ατομικά) θα επισκεφθούμε την πόλη των ΔΟΓΗΔΩΝ, για να δούμε την πλατεία και την εκκλησία του ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ, τη ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ, τον ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ, κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.
3
3η μέρα: Βενετία - Λιουμπλιάνα - Ζάγκρεμπ
Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ. Άφιξη, περιήγηση - γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΙΤΣΑ με τις περίτεχνες γέφυρες, που σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, μέχρι την τριπλή γέφυρα TROMOSTOVJE, για να αντικρίσουμε το φρούριο του ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, πριν καταλήξουμε στην πλατεία Πρέσερν. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την πόλη του ΖΑΓΚΡΕΜΠ, όπου στην πανοραμική μας περιήγηση στην πρωτεύουσα της ΚΡΟΑΤΙΑΣ, θα δούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, κ.α. τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Λίμνες Πλιβίτσε - Ζαντάρ
Αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών ΠΛΙΒΙΤΣΕ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε ένα σημαντικό κομμάτι του τεράστιου Εθνικού πάρκου που το διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων, ένα θέαμα μοναδικό που θα απολαύσουμε για δύο περίπου ώρες, εικόνες μαγικές που θα πάρουμε μαζί μας στο δρόμο προς την πόλη του ΖΑΝΤΑΡ, όπου θα επισκεφθούμε λίγο αργότερα. Η περιπλάνησή μας στις όμορφες ακτές της Αδριατικής ολοκληρώνεται για σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή του ΣΙΜΠΕΝΙΚ η του ΣΠΛΙΤ, όπου θα έχουμε δείπνο και διαν/ση.
5
5η μέρα: Τρογκίρ - Σπλιτ - Νεούμ
Επίσκεψη στην πόλη ΤΡΟΓΚΙΡ, θησαυρός παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Tην αποκαλούν ‘ μινιατούρα της Βενετίας ‘ και διαθέτει πλούσια ιστορία, αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3 ου π.χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόμασαν ΤΡΑΓΚΟΥΡΙΟΝ, (νησί της κατσίκας). Η σημερινή πόλη αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών. Η διαδρομή μας κατά μήκος των ‘’δαντελωτών’ ακτών συνεχίζεται για να καταλήξουμε σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το ΣΠΛΙΤ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΣ επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή ΝΕΟΥΜ, της ΒΟΣΝΙΑΣ. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.
6
6η μέρα: Νεούμ - Ντουμπρόβνικ - Νεούμ
Πρωινό και αναχώρηση για Κροατία, για να γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα - πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και στη μέση η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στο φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και την εκκλησία του προστάτη της πόλης. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη και προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, στο πευκόφυτο νησί ΛΟΚΡΟΥΜ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.
7
7η μέρα: Νεούμ - Κότορ - Μπούτβα - Τίρανα
Αναχώρηση το πρωί για Αλβανία. Η διαδρομή μας μαγευτική και σήμερα, με δύο σημαντικούς σταθμούς, τον γραφικό κολπίσκο του ΚΟΤΟΡ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ, αλλά και το τουριστικό θέρετρο της ΜΠΟΥΤΒΑ, την αρχαία ΒΟΥΘΟΗ, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή των ΤΙΡΑΝΩΝ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.
8
8η μέρα: Τίρανα - Επιστροφή
Μετά το πρωινό θα έχουμε μια σύντομη επίσκεψη - περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα, με την πλατεία Σκερντέμπεη, την παλαιά Όπερα, το κοινοβούλιο, τον Πύργο του ρολογιού και την Ορθόδοξη εκκλησία της Αναστάσεως και αμέσως μετά αναχώρηση για Αθήνα μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.
Σημειώσεις:
 • Υπάρχει περίπτωση ορισμένες φορές το πρόγραμμα να εκτελεσθεί αντίστροφα και οι διανυκτερεύσεις του Νέουμ στο Τρεμπινιέ.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμές ανά άτομο Αναχωρήσεις: 24/ΙΟΥΝ, 4, 18/ΙΟΥΛ, 1, 11, 18, 29/ΑΥΓ, 29, 26/ΣΕΠ, 24/ΟΚΤ, 8 ημέρες
Δίκλινο Επιβ. Μονόκλ. Παιδί (μέχρι 12 ετών )
 475 € 175 € 425 €
Περιλαμβάνονται:
 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*SU - 4*
 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (6 πρωινά, 6 δείπνα )
 • Εισιτήρια πλοίου σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C (ΑΒ4)
 • Αρχηγός - συνοδός
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε Μουσεία, πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα η δείπνα
 • Τα εισιτήρια του Βαπορέτου ( 15 € ανά άτομο) για την επίσκεψη στη Βενετία Check point και φόροι ξενοδοχείων ( 25 € ανά άτομο)
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του
Για τις περιπτώσεις που είναι εφικτή η αναβάθμιση της καμπίνας, υπάρχουν οι παρακάτω επιβαρύνσεις:
 • 85 € σε Α2
 • 65 € σε Α3
 • 65 €  σε ΑΒ2
 • 45 €  σε ΑΒ3
 • 35 €  σε Α4

Δαλματικές Ακτές – Βενετία με 475€ / ανά άτομο

Τα «μαργαριτάρια της Αδριατικής»!

Διάρκεια
8 ημέρες
Αναχωρήσεις
24/ΙΟΥΝ, 4, 18/ΙΟΥΛ, 1, 11, 18, 29/ΑΥΓ, 29, 26/ΣΕΠ, 24/ΟΚΤ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή Δαλματικές Ακτές – Βενετία 8 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 24/ΙΟΥΝ, 4, 18/ΙΟΥΛ, 1, 11, 18, 29/ΑΥΓ, 29, 26/ΣΕΠ, 24/ΟΚΤ

ΑΤ5