Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Λακωνική Μάνη – Μονεμβασιά

Επιστροφή

Λακωνική Μάνη – Μονεμβασιά

4 ημέρες με 199€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή στη Λακωνική Μάνη – Μονεμβασιά για 4 ημέρες.

Αναχώρηση: 23, 24, 27, 30/ΔΕΚ, 5/ΙΑΝ

 

 • Προορισμός
  Γύθειο, Ελλάδα, Μάνη, Μυστράς, Πελοπόννησος
 • Διάρκεια
  4 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  23, 24, 27, 30/ΔΕΚ, 5/ΙΑΝ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΣΠΑΡΤΗ (700 χλμ.)
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας. Στάση για καφέ στο ύψος της Λάρισας και συνεχίζοντας φτάνουμε μέσω Αττικής οδού στον Ισθμό της Κορίνθου για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για να πιούμε τον απογευματινό μας καφέ στην στολισμένη Τρίπολη. Αφού κάνουμε μια σύντομη γνωριμία με την πόλη αναχωρούμε για τη Σπάρτη, την πόλη που αποτελεί την καλύτερη αφετηρία για το οδοιπορικό μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την χριστουγεννιάτικη πόλη. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: ΣΠΑΡΤΗ – ΓΥΘΕΙΟ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ (180χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για να πιούμε τον καφέ μας στην όμορφη παραλία του Γυθείου και στη συνέχεια φτάνουμε στα φημισμένα σπήλαια του Διρού. Ένα ταξίδι στη μαγεία της φύσης η επίσκεψη μας στα σπήλαια. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Λακωνικής Μάνης, την Αρεόπολη, ένα από τα πιο τουριστικά χωριά της ευρύτερης περιοχής, ένας καλοδιατηρημένος οικισμός με πέτρινα σοκάκια που φέρουν ζωντανά τα ίχνη της αίγλης του παρελθόντος. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην γραφική πλατεία της και γεύμα εξ’ ιδίων στις πολύ καλές ταβέρνες του χωριού. Συνεχίζοντας τη μέρα μας θα φτάσουμε στο Γερολιμένα. Είναι από τα μέρη που έχει “σταματήσει” ο χρόνος. Το πιο έντονο φως της Μεσογείου στο θαλασσινό Φαρ Ουέστ της Μάνης. Μια περιήγηση του χώρου και ένας απογευματινός καφές με θέα το απέραντο της θάλασσας, επιβάλλεται. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
3
3η μερα: ΣΠΑΡΤΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ(190χλμ)
Πρωινό και ξεκινάμε για το Μυστρά. Ο σημαντικότερος τουριστικός πόλος έλξης στη Σπάρτη, συνδεδεμένος άρρηκτα με την ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αφού εδώ στέφθηκε το 1448 o τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος ΙΑ ́ Παλαιολόγος. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύνολο από μνημεία φράγκικα, βυζαντινά και οθωμανικά, που διηγούνται με τη δική τους γλώσσα την ιστορία του Μυστρά. Συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας για τη Μονεμβασιά, τη ζωντανή μεσαιωνική καστροπολιτεια. Μοναδική ατμόσφαιρα. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και για γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουμε στην Σπάρτη για ξεκούραση. Το βράδυ μια βόλτα σε ένα όμορφο χωριό της περιοχής, το Ξηροκάμπι. Η λακωνική φύση στο μεγαλείο της. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: ΣΠΑΡΤΗ – ΚΑΡΥΕΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 715 χλμ.)
Πρωινό. Αφήνουμε τη Σπάρτη αλλά όχι και τη Λακωνία. Ένας ακόμη πολύ όμορφος προορισμός μας περιμένει. Καρυές (Αράχωβα της Πελοποννήσου). Οι Καρυές είναι ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα και πλημμυρισμένο από καστανιές και καρυδιές. Βρίσκεται σε υψόμετρο 950μ.Το δάσος, τόσο κοντά με τα παραδοσιακά σπίτια, οι εναλλαγές των χρωμάτων, η γραφική πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο, η φιλοξενία των κατοίκων, οι αφηγήσεις των γερόντων, προκαλούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει τις κρυφές ομορφιές του. Το χωριό συνδέεται επίσης με τις Καρυάτιδες δηλαδή τα νεαρά κορίτσια των Καρυών, οι οποίες απεικονίζονται σε ύψωμα του οικισμού. Χρόνος για μια μικρή περιήγηση στο χωριό και η επιστροφή μας αρχίζει. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση: 23, 24, 27, 30/ΔΕΚ, 5/ΙΑΝ, 4 ημέρες
Ξενοδοχείο Διατροφή Δίκλινο Επιβ. Μονόκλινου Παιδί έως 12 ετών
LACONIA 2* Πρωινό 199 € 45 € 139 €
DIOSCΟURI 3* 219 € 60 € 149 €
Περιλαμβάνει:
 • Τις μεταφορές με λεωφορείο
 • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Συνοδό
 • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
 • Πρωινό
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής  ευθύνης
 • Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνει:
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Φόρο διαμονής
Σημείωση:
Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής που ισχύει από 1/1/2018, βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα και θα ανέρχεται σε:
 • € 0,50 σε μονάδες ενός ή δύο αστέρων
 • € 1,50 σε μονάδες τριών αστέρων
 • € 3,00 σε μονάδες τεσσάρων αστέρων
 • € 4,00 σε μονάδες πέντε αστέρων.
Ο φόρος θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση αλλαγής απόδοσης του φόρου διαμονής οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως.

Λακωνική Μάνη – Μονεμβασιά με 199€ / ανά άτομο

Μυστράς - Σπάρτη - Σκάλα - Σπύλαιο Δύρου - Γύθειο

Διάρκεια
4 ημέρες
Αναχωρήσεις
23, 24, 27, 30/ΔΕΚ, 5/ΙΑΝ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή στη Λακωνική Μάνη – Μονεμβασιά για 4 ημέρες.

Αναχώρηση: 23, 24, 27, 30/ΔΕΚ, 5/ΙΑΝ

 

SP5