Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Φιλιππούπολη

Επιστροφή

Φιλιππούπολη

3, 4 ημέρες με 149€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Φιλιππούπολη 3, 4 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 23, 24, 27, 30/ΔΕΚ, 5/ΙΑΝ

 • Προορισμός
  Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, Αρχαία Μεσημβρία, Βουλγαρία, Ευρώπη
 • Διάρκεια
  3, 4 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  23, 24, 27, 30/ΔΕΚ, 5/ΙΑΝ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΝΗ ΡΙΛΛΑ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (400χλμ.)
Αναχώρηση από κεντρικό σημείο στις 07.00. Με κατεύθυνση τα σύνορα του Προµαχώνα. Διέλευση και στάση στο Duty Free. Συνεχίζοντας και περνώντας έξω από το Σαντανσκι και το Μπλακόεβγκραντ φτάνουμε στο μοναστήρι της Ρίλα, το σηµαντικότερο µοναστήρι της Βουλγαρίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούµε ανεκτίµητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο του Χρέλου, ξυλόγλυπτα και τοιχογραφίες στην εκκλησία της Αναλήψεως και στο παρεκκλήσι της Μεταµόρφωσης, παλιές εικόνες καθώς και κοινόχρηστους χώρους των µοναχών. Στη συνέχεια θα επιστεφτούµε το γνωστό φηµισµένο χιονοδροµικό κέντρο Μπόροβετς, που βρίσκεται στην καρδιά του ψηλότερου βουνού της χώρας το βουνό Ρίλλα. Άφιξη στη Φιλιππούπολη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση)
Πρωινό και ξεκινάµε να γνωρίσουµε την Φιλιππούπολη. Κτισµένη στις όχθες του ποταµού Έβρου και ανάµεσα σε επτά λόφους είναι η δεύτερη µεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας µε σηµαντική θέση στην οικονοµία, στο εµπόριο και στις επιστήµες. Θα επισκεφθούµε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το λαογραφικό µουσείο Κουγιουµτζόγλου και το σπίτι του Λαµαρτίνου. Συνεχίζοντας προς τη νότια πλευρά της παλαιάς πόλης θα δούµε το Ρωµαϊκό Θέατρο µε την πανοραµική θεά προς την πόλη, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού και το Ιµαρέττζαµί. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ (200 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Στάρα Ζαγόρα. Μια από τις παλαιότερες πόλεις, γνωστή για την πλούσια ιστορία της. Θα δούµε την Αρχαία Αγορά της Αυγούστας Τραιάνας στο κέντρο της πόλης, που περιλαµβάνει την αγορά της αρχαίας πόλης µε τα ερείπια ενός αµφιθεάτρου, τα λουτρά , τα τείχη της πόλης, τη δυτική πύλη και µέρος του κεντρικού εµπορικού δρόµου Ένα µοναδικό κοµµάτι αρχιτεκτονικής του 3ου αι. Θα δούµε επίσης τη Σηµαία της Σαµάρα – µνηµείο για τους υπερασπιστές της πόλης το 1877. Ένα από τα πιο σηµαντικά στρατιωτικά σύµβολα της Βουλγαρίας. Πολλά τα αξιοθέατα της πόλης. Το θέατρο του Γκαίου Μίλεβ, η κρατική όπερα, το κάστρο του Αγιασµού, (πραγµατικός βοτανικός κήπος, µε 939 εκτάρια εξωτικών δένδρων, αστεροσκοπείο, ζωολογικό κήπο και ανοιχτό θέατρο), το τοπικό µουσείο ιστορίας από τα πιο πλούσια των Βαλκανίων. Πολλά πάρκα και µια λίµνη (Ζακορκα) στολίζουν την όμορφη πόλη που είναι γνωστή ως πόλη των ίσιων δρόμων, των φλαμουριών και των ποιητών. Επιστρέφουµε στη Φιλιππούπολη. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΣΟΦΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (440 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Σόφια ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τη Βουλή, τη Βυζαντινή εκκλησία της Αγ. Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία και το Ναό του Νέφσκι. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Σημείωση:
 • Στη 3ημερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 3η μέρα.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση: 24, 27/ΔΕΚ, 5/ΙΑΝ, 3 ημέρες
Ξενοδοχείο Διατροφή Δίκλινο Επιβ. Μονόκλινου Παιδί έως 12 ετών
RAMADA TRIMODIUM 4* Πρωινό 149 € 45 € 109 €
Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση: 23, 30/ΔΕΚ, 4 ημέρες
Ξενοδοχείο Διατροφή Δίκλινο Επιβ. Μονόκλινου Παιδί έως 12 ετών
RAMADA TRIMODIUM 4* Πρωινό 209 € 60 € 139 €
Περιλαμβάνει:
 • Τις μεταφορές με λεωφορείο
 • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Συνοδό
 • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
 • Πρωινό
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής  ευθύνης
 • Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνει:
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν + 30€

Φιλιππούπολη με 149€ / ανά άτομο

Μονή Ρίλα - Σόφια - Φιλιππούπολη - Σαντάνσκι

Διάρκεια
3, 4 ημέρες
Αναχωρήσεις
23, 24, 27, 30/ΔΕΚ, 5/ΙΑΝ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή Φιλιππούπολη 3, 4 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 23, 24, 27, 30/ΔΕΚ, 5/ΙΑΝ

SP5