Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Βουλγαρία – Ρουμανία – Μαύρη Θάλασσα

Επιστροφή

Βουλγαρία – Ρουμανία – Μαύρη Θάλασσα

7 ημέρες με 395€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Βουλγαρία – Ρουμανία – Μαύρη Θάλασσα 7 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 2, 16, 30/ΙΟΥΛ, 13, 22/ΑΥΓ, 17/ΣΕΠ, 22/ΟΚΤ

 • Προορισμός
  Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, Βουκουρέστι, Βουλγαρία, Ευρώπη, Μπρασόβ, Ρουμανία, Σόφια, Φιλιππούπολη
 • Διάρκεια
  7 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  2, 16, 30/ΙΟΥΛ, 13, 22/ΑΥΓ, 17/ΣΕΠ, 22/ΟΚΤ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα: Αναχώρηση για Σόφια
Αναχώρηση 06:30 για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Σόφια - Βέλικο Τάρνοβο - Βουκουρέστι
Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας, το VELIKO TARNOVO, μια πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η παλαιά πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας και συχνά αναφέρεται ως η πόλη των τσάρων. Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Βουκουρέστι ( ξενάγηση )
Περιήγηση, πανοραμική ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλάτι της Άνοιξης, που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου, το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και η περιήγηση μας συνεχίζεται για να θαυμάσουμε το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου, δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο, το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το Μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Εκδρομή στα Καρπάθια
Αναχώρηση για την γραφική περιοχή των Καρπαθίων. Πρώτος σταθμός τα ΣΙΝΑΙΑ, για να ακολουθήσει το παλάτι ΠΕΛΕΣ, η θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στο φρούριο ΜΠΡΑΝ ( ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ) και θα ολοκληρώσουμε με την μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, για δείπνο και διαν/ση.
5
5η μέρα: Βουκουρέστι - Κωνστάντζα - Βάρνα
Πρωινή αναχώρηση για τα όμορφα τοπία στις ακτές της Μαύρης θάλασσας. Η πόλη της ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑΣ με το μεγάλο λιμάνι ‘μας φιλοξενεί’ για μια σύντομη γνωριμία - περιήγηση. Η διαδρομή μας συνεχίζεται νότια κατά μήκος των ακτών της Μαύρης θάλασσας, για να καταλήξουμε στην πόλη της ΒΑΡΝΑΣ νωρίς το απόγευμα και να αρχίσουμε αμέσως την περιήγηση της πόλης, για να δούμε την πλατεία της 9 ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, την ΟΠΕΡΑ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ κ.α. Δείπνο, διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Βάρνα - Φιλιππούπολη - Μπόροβετς
Η διαδρομή μας συνεχίζεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, απολαμβάνοντας τα πανέμορφα τοπία και μας οδηγεί στην ‘’καρδιά της Βουλγαρίας’’, στις γραφικές πλαγιές του Αίνου και του βουνού Σρέντνα. Μέσω ΣΛΙΒΕΝ, φθάνουμε στη ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας. Η ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, οι ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ , το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ και το σπίτι-Μουσείο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ, είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Το βράδυ θα καταλήξουμε στο ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ, για δείπνο και διαν/ση.
7
7η μέρα: Μπόροβετς - Αθήνα
Πρωϊνό και επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, που είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΙΣΤΙΤΖΑ και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, με την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία, με το πανύψηλο δένδρο, δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Συνεχίζουμε για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.
Σημειώσεις:
 • Είναι δυνατόν η διανυκτέρευση του Μποροβετς την 6η μέρα να γίνει στο Μπάνσκο ή Σαντάνσκι.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμές ανά άτομο Αναχωρήσεις: 2, 16, 30/ΙΟΥΛ, 13, 22/ΑΥΓ, 17/ΣΕΠ, 22/ΟΚΤ, 7  ημέρες
Δίκλινο Επιβ. Μονόκλ. Παιδί (μέχρι 12 ετών )
 395 € 165 € 355 €
Περιλαμβάνονται:
 • Εκδρομές - περιηγήσεις   με  σύγχρονο   λεωφορείο.
 • Έξι  διαν/σεις  σε επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4*.
 • Έξι πρωινά  και  έξι  δείπνα.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα..
 • Αρχηγό - συνοδό.
 • Ασφαλιστική   κάλυψη  αστικής  ευθύνης.
 • Φόροι ξενοδοχείων και Check point.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

Βουλγαρία – Ρουμανία – Μαύρη Θάλασσα με 395€ / ανά άτομο

Ταξίδι στο χώρο και στην ιστορία, σε χαμένες πατρίδες που ο χρόνος τις φυλά

Διάρκεια
7 ημέρες
Αναχωρήσεις
2, 16, 30/ΙΟΥΛ, 13, 22/ΑΥΓ, 17/ΣΕΠ, 22/ΟΚΤ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή Βουλγαρία – Ρουμανία – Μαύρη Θάλασσα 7 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 2, 16, 30/ΙΟΥΛ, 13, 22/ΑΥΓ, 17/ΣΕΠ, 22/ΟΚΤ

ΑΤ5