Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία και κρουαζιέρα στο Βόρειο Ακρωτήρι

Επιστροφή

Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία και κρουαζιέρα στο Βόρειο Ακρωτήρι

7 ημέρες με 2280€ ανά άτομο

Bόρειο Σέλας στη Νορβηγία και κρουαζιέρα στο Βόρειο Ακρωτήρι

Στη Νορβηγία το αξιοθέατο είναι το ίδιο το φυσικό τοπίο: το Βόρειο Σέλας, τα φιόρδ, τα απόκρημνα βουνά, το Αρκτικό Αρχιπέλαγος… Αλλά επίσης και οι ίδιες οι πόλεις, όπως η πρωτεύουσα, το Όσλο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα των Φιόρδ, το Τρόμσο. Η Νορβηγία προσφέρει αληθινά συναρπαστικές στιγμές και ένα ταξίδι που θα είναι η πιο αγαπημένη σας εμπειρία! Οι ταξιδιώτες του Χειμώνα θα έχουν πιθανότητες να δουν τα φώτα του Βορείου Σέλας!

Το Βόρειο Σέλας:

Το Βόρειο Σέλας, ή αλλιώς, η Aurora Borealis είναι μια ακριβοθώρητη και απρόβλεπτη κυρία, γεμάτη εκπλήξεις! Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πότε και πού θα κάνει την εμφάνισή της, αλλά, όταν το κάνει, τα φώτα του Βορείου Σέλαος είναι μια εμπειρία ταξιδιού σχεδόν μυστικιστική που θα αφήσει τον θεατή με το στόμα ανοιχτό!  Κάθε εμφάνισή της Aurora Borealis είναι μοναδική. Συχνά μοιάζει με μια κουρτίνα από φώτα, η σαν καπνός που διασχίζει σαν ζώνη τον ουρανό. Τα χρώματα που διακρίνουμε είναι το φωτεινό πράσινο, ίσως και με με ροζ τελείωμα στην ουρά, ακόμα και με ένα βαθύ μοβ πυρήνα…

 • Προορισμός
  Βόρεια Ευρώπη, Ευρώπη, Νορβηγία, Όσλο, Τρόμσο
 • Διάρκεια
  7 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  14/ΝΟΕ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΣΟ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον συνοδό της εκδρομής μας και πτήση μέσω σταθμού για το Τρόμσο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που είναι γνωστή και ως «Παρίσι του Βορρά». Η «Πρωτεύουσα της Αρκτικής», έχει μια μοναδική ιστορία που αφορά τους πολικούς εξερευνητές, τους κυνηγούς θαλάσσιων ίππων και πολικών αρκούδων, την μεταφορά ξυλείας από τα ρώσικα ποτάμια, το εμπόριο και τα ορυχεία άνθρακα. Δείπνο και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για μια εκδρομή προς αναζήτηση του Βόρειου Σέλαος. Μια ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομορφιά των φώτων που χορεύουν στον ουρανό,  μόλις λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο του Τρόμσο. Θα απολαύσουμε ένα ζεστό ρόφημα καθώς περιμένουμε τα φώτα να κάνουν την εμφάνισης τους. Επιστροφή και διανυκτέρευση.  
2
2η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΜΣΟ - ΧΑΣΚΙ ΣΑΦΑΡΙ
Πρωινό και ξεκινάμε την μέρα μας με μεταφορά στην φάρμα με τα χάσκι. Ο ιδιοκτήτης της φάρμας θα μας γνωρίσει τα πανέμορφα αυτά σκυλιά και θα μας μιλήσει για την εκπαίδευση και τις συνήθειές τους. Όλοι οι επισκέπτες θα οδηγήσουν το δικό τους έλκηθρο που θα το σέρνουν τα πιστά και φιλικά χάσκι μέσα στην απεραντοσύνη της Νορβηγικής Λαπωνίας. Οι πεπειραμένοι οδηγοί θα σας συνοδεύουν και θα σας καθοδηγούν σε κάθε βήμα. Γεύμα στο εστιατόριο του κέντρου . Επιστροφή στο Τρόμσο και το απόγευμα σας προτείνουμε επίσκεψη του κέντρου Polaria που θα σας ταξιδεύσει σε ένα φανταστικό θεαματικό σκηνικό του τοπίου του Σβάλμπαρντ ή μετάβαση με το τελεφερίκ στον λόφο Fjellstein. Απολαύστε την θέα και ίσως σταθούμε τυχεροί και απολαύσουμε το Βόρειο Σέλας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Σημείωση: Προβλέπεται κατάλληλος ρουχισμός για τις καιρικές συνθήκες. κατά τη διάρκεια του σαφάρι.
3
3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΜΣΟ - ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ένα χειμερινό σαφάρι φαλαινών. Ετοιμαστείτε για να ζήσετε την απόλυτη χειμερινή περιπέτεια. Θα περιηγηθούμε ανάμεσα από φιόρδ, γύρω από το Τρόμσο, για να παρατηρήσουμε τις φάλαινες που συγκεντρώνονται εκεί για να τραφούν κατά τους χειμερινούς μήνες. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλά και διαφορετικά είδη φαλαινών σε πλήρη δραστηριότητα. Θα μας συνοδεύει πάντα ένας έμπειρος οδηγός για να μας αποκαλύψει όλα τα «μυστικά» των φαλαινών και της γύρω περιοχής ενώ απολαμβάνουμε τη βόλτα μας με το πλοιάριο. Μετά την επιστροφή μας στο Τρόμσο  μετάβαση στο λιμάνι και επιβίβαση στο μοναδικό πλοίο που αναχωρεί καθημερινά και περνάει από το στενό κανάλι που χωρίζει το Νησί του Βόρειου Ακρωτηρίου με την ηπειρωτική Ευρώπη. Διανυκτέρευση σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες. Το βράδυ απολαύστε την ησυχία του Βόρειου Ατλαντικού και περιμένετε να κάνει την εμφάνισή του το Βόρειο Σέλας.
4
4η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΒΟΡΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Σήμερα απολαμβάνουμε το πρωινό μας με θέα τα πολλά μικρά λιμανάκια και τη βορειότερη πόλη της Αρκτικής, το Hammerfest, όπου θα κάνουμε μια ολιγόωρη στάση νωρίς το πρωί. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Honningsvåg, την πρωτεύουσα του Βορείου Ακρωτηρίου. Εδώ θα κάνουμε ακόμη μια στάση  για να επισκεφθούμε το  Βόρειο Ακρωτήρι που υψώνεται θεαματικά 300μ. από τη στάθμη του ωκεανού και βρίσκεται μόνο 2 χιλιάδες χλμ. από τον Βόρειο Πόλο! Μόνο τα Νησιά Σβάλμπαρντ σας χωρίζουν από το Βόρειο Πόλο. Αν σταθείτε στην άκρη του οροπεδίου στο Βόρειο Ακρωτήρι, θα αισθανθείτε ότι βρίσκεστε στην άκρη του Κόσμου! Είναι γνωστό ως το βορειότερο σημείο της Ευρώπης και λόγω της θέσης του, το ακρωτήρι κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες τοποθεσίες για να παρακολουθήσει κάποιος το Βόρειο Σέλας. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για το καταφύγιο σπάνιων ειδών πτηνών και θαλασσοπουλιών. Επιστροφή στο πλοίο το οποίο αφήνοντας πίσω το Honningsvag,  κατευθύνεται ανατολικά προς τα όμορφα ψαροχώρια Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg, Vardo και Vadso. Διανυκτέρευση εν πλω.
5
5η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΡΚΕΝΕΣ - ΟΣΛΟ
Πρωινό και άφιξη στο Κίρκενες (Κirkenes), το οποίο βρίσκεται μεταξύ δύο ζωνών ώρας: του Ελσίνκι και της Μόσχας. Οι άνθρωποι εκεί μιλούν Νορβηγικά, Σάμι, Φινλανδικά ή και Ρωσικά. Μετά την αποβίβαση, μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για  Όσλο. Άφιξη, μετάβαση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
6
6η ΗΜΕΡΑ: ΟΣΛΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την ξενάγηση του Όσλο. Σήμερα θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Νορβηγίας. Θα επισκεφθούμε το Δημαρχείο (Oslo Rådhus), το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης, καθώς είναι το κτίριο που κάθε χρόνο απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης. Ακολουθούν τα Βασιλικά Ανάκτορα, το μεσαιωνικό κέντρο και το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland (Vigeland Sculpture Park), το Μουσείο Ναυτιλίας Βίκινγκ (Vikingskipshuset), η χερσόνησος του Bygdoy, όπου βρίσκονται  μουσεία με σπουδαία εκθέματα - πλοία που αποδεικνύουν τις ναυπηγικές και κατακτητικές ικανότητες των Βίκινγκς. Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη για να γνωρίσετε λίγο ακόμα την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Στην πόλη αξίζει να επισκεφτείτε την Εθνική Πινακοθήκη με τα καλύτερα έργα του Munch (και φυσικά τον πίνακα – ορόσημο «Κραυγή»), και το μοντέρνο εμπορικό κέντρο Akker Brigge, το οποίο συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, μπαρ και νυκτερινά κέντρα της πόλης.  Επισκεφθείτε επίσης το Akershus, ένα μεσαιωνικό κάστρο που αποτελεί ιστορικό σύμβολο για την πόλη του Όσλο, το Νορβηγικό Μουσείο ιστορίας και πολιτισμού (Norsk Folkemuseum), την εκκλησία του Aker (Gamle Aker Kirke), που είναι η παλιότερη πέτρινη εκκλησία στην Σκανδιναβία και το παλιότερο κτίριο του Όσλο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.
7
7η ΗΜΕΡΑ: ΟΣΛΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

ΧΑΡΤΗΣ

10.0
Θαυμάσιο
10.0
Γενικά
10.0
Γεύματα
10.0
Διαμονή
10.0
Μεταφορές
10.0
Προορισμός
10.0
Σχέση ποιότητας-τιμής

Σχόλια:

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές
Τιμές ανά άτομοΑναχώρηση: 14/ΝΟΕ, 7 ημέρες
Σε δίκλινο δωμάτιο2.280 €
Τιμή μονόκλινου2.760 €
 • Οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων (περίπου 390€).
 • Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και άλλες πόλεις: € 90 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
 • Ρωτήστε μας για επιβάρυνση αναχώρησης από Λάρνακα.
Οι πτήσεις μας:
Αναχώρηση από Αθήνα
Αρ. ΠτήσηςΔρομολόγιοΏρες
-
LH 1757Αθήνα – Μόναχο06.10-07.45
LH 2452Μόναχο - Όσλο08.25-10.40
DY 374Όσλο - Τρόμσο13.40-15.35
SK 4473Κίρκενες - Όσλο11.30-13.40
LH 863Όσλο - Φρανκφούρτη16.00-18.10
LH 1284Φρανκφούρτη - Αθήνα20.50-00.35
*Όλες οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.
Περιλαμβάνονται:
 •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης: Αθήνα – Όσλο - Τρόμσο & Κίρκενες -  Όσλο – Αθήνα
 • Φόροι αεροδρομίων κατ’άτομο 390€
 • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Μια χειραποσκευή και 1 αποσκευή έως 20 κιλά
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις συνολικά σε Ξενοδοχεία 4* κεντρικά  Όσλο (2 νύχτες ) και Τρόμσο (2 νύχτες)
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα στην Κρουαζιέρα Τρόμσο - Κίρκενες
 • Πρωινό καθημερινά
 • Τρία γεύματα
 • Τετράωρη εκδρομή στις Νορβηγικές Άλπεις και βόλτα με έλκηθρο χάσκι
 • Σαφάρι φαλαινών
 • Εκδρομή - επίσκεψη και είσοδος στο Βόρειο Ακρωτήρι
 • Εκδρομή - αναζήτηση Βόρειου Σέλλας
 • Ξενάγηση στο Όσλο με Ελληνόφωνο ξεναγό
 • Συνοδό αρχηγό από / έως Αθήνα
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • ΦΠΑ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
 • Δυνατότητα διανυκτέρευσης σε εξωτερική καμπίνα με επιπλέον κόστος κατ’άτομο 70€
Χρήσιμες πληροφορίες:
 • Συνιστούμε να έχετε μαζί σας την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης – ασθένειας

Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία και κρουαζιέρα στο Βόρειο Ακρωτήρι με 2280€ / ανά άτομο

Φθινόπωρο στη Νορβηγία, με το βόρειο Σέλας!

Διάρκεια
7 ημέρες
Αναχωρήσεις
14/ΝΟΕ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Bόρειο Σέλας στη Νορβηγία και κρουαζιέρα στο Βόρειο Ακρωτήρι

Στη Νορβηγία το αξιοθέατο είναι το ίδιο το φυσικό τοπίο: το Βόρειο Σέλας, τα φιόρδ, τα απόκρημνα βουνά, το Αρκτικό Αρχιπέλαγος… Αλλά επίσης και οι ίδιες οι πόλεις, όπως η πρωτεύουσα, το Όσλο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα των Φιόρδ, το Τρόμσο. Η Νορβηγία προσφέρει αληθινά συναρπαστικές στιγμές και ένα ταξίδι που θα είναι η πιο αγαπημένη σας εμπειρία! Οι ταξιδιώτες του Χειμώνα θα έχουν πιθανότητες να δουν τα φώτα του Βορείου Σέλας!

Το Βόρειο Σέλας:

Το Βόρειο Σέλας, ή αλλιώς, η Aurora Borealis είναι μια ακριβοθώρητη και απρόβλεπτη κυρία, γεμάτη εκπλήξεις! Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πότε και πού θα κάνει την εμφάνισή της, αλλά, όταν το κάνει, τα φώτα του Βορείου Σέλαος είναι μια εμπειρία ταξιδιού σχεδόν μυστικιστική που θα αφήσει τον θεατή με το στόμα ανοιχτό!  Κάθε εμφάνισή της Aurora Borealis είναι μοναδική. Συχνά μοιάζει με μια κουρτίνα από φώτα, η σαν καπνός που διασχίζει σαν ζώνη τον ουρανό. Τα χρώματα που διακρίνουμε είναι το φωτεινό πράσινο, ίσως και με με ροζ τελείωμα στην ουρά, ακόμα και με ένα βαθύ μοβ πυρήνα…

AN4
You don't have permission to register