Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Τυρολέζικες Άλπεις – Βαυαρία

Επιστροφή

Τυρολέζικες Άλπεις – Βαυαρία

6 ημέρες με 874€ 844€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Τυρολέζικες Άλπεις – Βαυαρία 6 ημέρες.

Αναχώρηση: 23/ΔΕΚ

 

 • Προορισμός
  Γερμανία, Ευρώπη, Κεντρική Ευρώπη, Μόναχο, Πράγα
 • Διάρκεια
  6 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  23/ΔΕΚ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1 η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Μπρατισλάβα – Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ – Σάλτσμπουργκ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την Μπρατισλάβα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τις μοναδικές Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ. Θα επισκεφθούμε το Gmunden στις όχθες της λίμνης Traunsee, θα περάσουμε μπροστά από τη Λίμνη Attersee και θα καταλήξουμε στη κοσμοπολίτικη κωμόπολη Mondsee, στις όχθες της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομώνυμη λίμνη και το μοναδικό τοπίο. Ελεύθερος χρόνος και αργότερα αναχωρούμε για την μαγευτική πόλη του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργά το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.
2
2η μέρα | Σάλτσμπουργκ – Ξενάγηση πόλης – Αλατωρυχείο Hallein – Κέλτικο χωριό
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που το όνομα της σημαίνει Κάστρο αλατιού. Θα περπατήσουμε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Mιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Aγ. Πέτρου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα στη παλιά πόλη. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ανέβουν στο Κάστρο της παλιάς πόλης και να απολαύσουν την μοναδική θέα της πόλης. Στη συνέχεια σας προτείνουμε επίσκεψη στο εντυπωσιακό αλατωρυχείο Hallein. Συνεχίζουμε για το ΄΄Κέλτικο χωριό΄΄ που βρίσκεται δίπλα στο αλατωρυχείο και στην ουσία αναπαριστά τον τόπο και τον τρόπο ζωής των Κελτών. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή το απόγευμα στο Σάλτσμπουργκ. Το βράδυ προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο δείπνο.
3
3η Μέρα | Σάλτσμπουργκ – Ομπεραμεργκάου - Ιννσμπούργκ
Πρωινό και αναχωρούμε για το όμορφο και γραφικό χωριό Όμπεραμεργκάου, ένα όχι ιδιαίτερα μεγάλο χωριό, αλλά παγκοσμίως ξακουστό για Το Lüftlmalerei, ή τοιχογραφίες, με παραδοσιακά βαυαρικά θέματα, παραμύθια, θρησκευτικές σκηνές ή αρχιτεκτονικά trompe-l'œil που βρίσκονται σε πολλά σπίτια και κτίρια. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το περίφημο κάστρο Neuschwanstein , ένα σπάνιο αξιοθέατο που δεσπόζει σε ένα τοπίο μοναδικό και θεωρείτε το πιο πολυφωτογραφημένο κάστρο στο κόσμο. Συνεχίζουμε για την πόλη κόσμημα των Αψβούργων, το Ίνσμπουργκ. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη που γνώρισε ημέρες δόξας στην κυριαρχία των Αψβούργων και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας. Θα δούμε την Χρυσή Στέγη, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού και την Αψίδα του Θριάμβου. Θα επισκεφτούμε την επονομαζόμενη Ρομαντική Οδό (RomantischenStrasse) για περπάτημα και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο ιστορικό κέντρο. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Σάλτσμπουργκ.
4
4η Μέρα | Σάλτσμπουργκ – Ημερήσια εκδρομή στο Μόναχο
Πρωινό και αναχωρούμε προαιρετικά για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας και την τρίτη μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Γερμανίας το Μόναχο. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση μας από την κεντρική πλατεία Μαριενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, την παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Θα διασχίσουμε την Βικτουαλιενμαρκτ, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής και σπίτι των αδελφών Ασσαμ. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά τον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων! Προχωράμε στην Προμεναντεπλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche) ο οποίος το 1828 παραχωρήθηκε από το βασιλιά Λουδοβίκο Α΄ στον Ελληνισμό της πόλεως. Ακολουθεί η Τεατινερστρασσε (πεζόδρομος με καταστήματα) και η Οντεονσπλατς. Συνεχίζουμε στη Ρεσιντεντςστρασσε και την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας οπού εδώ βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού (Ρεσιντέντς) και του νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχαους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ελεύθερο χρόνος για καφέ, φαγητό και μπύρα. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τον περίπατό σας στους δρόμους της πόλης και στη Χριστουγεννιάτικη αγορά. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Σάλτσμπουργκ.
5
5η Μέρα | Σάλτσμπουργκ – Κίτσμπυχελ - Μπρατγκαστάιν
Πρωινό και στη συνέχεια αναχωρούμε για το πιο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Αυστριακού Τυρόλου, το Κίτσμπύχελ. Άφιξη στο παραμυθένιο χωριό που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά , με σπίτια χτισμένα σε τυπική τυρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τυρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Ελεύθερος χρόνος και αργότερα συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο Μπρατγκαστάιν που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στην άκρη της ομώνυμης κοιλάδας και αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τόπο αναψυχής και ξεκούρασης για τους αριστοκράτες. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τους πανέμορφους καταρράκτες και την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ. Μπορείτε επίσης να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία κάνοντας βόλτα με άμαξα στο πανέμορφο τοπίο που σίγουρα θα σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Σάλτσμπουργκ.
6
6η Μέρα | Σάλτσμπουργκ – Hallstatt – Πτήση επιστροφής
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε προαιρετικά για το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό των Αυστριακών λιμνών, το Hallstatt. Άφιξη στον παλιότερο οικισμό της Γηραιά Ηπείρου που είναι ένα από τα προστατευόμενα μέρη της Ευρώπης από την UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε και να περιηγηθείτε στο γραφικό χωριό. Θα με τελεφερίκ (εισιτήρια εξ’ ιδίων) στο εκπληκτικό πλωτό Skywalk που βρίσκεται 360 μέτρα πάνω από την πόλη και προσφέρει μοναδική θέα στην λίμνη της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Σάλτσμπουργκ με τις καλύτερες των αναμνήσεων για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές

Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση 23/ΔΕΚ, 6 ημέρες
Ξενοδοχεία Early Booking Δίκλινο 1ο παιδί Επιβ. Μονόκλινου
Star Inn 3* 844 € 874 € 734 € 275 €
Europa 4* 990 € 1020 € 820 € 400 €

 • Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων 
Οι πτήσεις μας με Aegean Airlines:
Αναχώρηση 23/ΔΕΚ, 6 ημέρες
Θεσσαλονίκη - Μπρατισλάβα 04:30-05:15
Σάλτσμπουργκ - Θεσσαλονίκη 22:45-02:00
 • Όλες οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.
Περιλαμβάνει:
 • Τα αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines με αποσκευή 23Kg + Χειραποσκευή 8kg. για κάθε άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ.
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο μας.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Μετακινήσεις - Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός- αρχηγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνει:
 • Προαιρετική επίσκεψη στα Αλατωρυχεία Hallein: 45€ (περιλαμβάνει μεταφορά & εισιτήριο εισόδου).
 • Προαιρετική ημερήσια εκδρομή στο Μόναχο: Ενήλικας: 40€ & το παιδί 2-12 ετών: 25€ (minimum 20 άτομα).
 • Προαιρετική επίσκεψη στο Hallstatt: Ενήλικες: 25€ & το παιδί 2-12 ετών: 15€.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€.
 • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
Σημαντική Σημείωση
 • Λόγω των τελευταίων μεταβολών της τιμής των καυσίμων και σύμφωνα με τους όρους της Aegean Airlines, σας ενημερώνουμε πως η τιμή καυσίμων των πτήσεων έχει υπολογιστεί με 1.000 USD per Metric Ton ανά ώρα, για τα αεροσκάφη A320- 200 (based on FOB MED HIGH fuel index). Σε περίπτωση μεταβολής της τιμής πάνω από 5% κατά τον μήνα πραγματοποίησης των πτήσεων η πιθανή διαφορά στο κόστος, επιβαρύνει το κόστος συμμετοχής των ταξιδιωτών.

Τυρολέζικες Άλπεις – Βαυαρία με 874€ 844€ / ανά άτομο

Μπρατισλάβα – Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ – Σάλτσμπουργκ – Αλατωρυχείο Hallein – Κέλτικο χωριό – Ομπεραμεργκάου - Ιννσμπούργκ - Κίτσμπυχελ - Μπρατγκαστάιν - Hallstatt

Διάρκεια
6 ημέρες
Αναχωρήσεις
23/ΔΕΚ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή Τυρολέζικες Άλπεις – Βαυαρία 6 ημέρες.

Αναχώρηση: 23/ΔΕΚ

 

SZ1