Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Βελιγράδι

Επιστροφή

Βελιγράδι

4, 5 ημέρες με 165€ ανά άτομο

Μοναδικό ταξίδι στο Βελιγράδι 4, 5 ημέρες

Αναχωρήσεις: 26, 27/ΟΚΤ

 

 • Προορισμός
  Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, Βελιγράδι, Ευρώπη, Σερβία
 • Διάρκεια
  4, 5 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  26, 27/ΟΚΤ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα: Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι (610 χλμ.)
Αναχώρηση στις 06:00 από κεντρικό σημείο. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Πριν την βραδινή έξοδο, θα έχουμε το Belgrade by night, όπου μέσα από το λεωφορείο θα θαυμάσουμε τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη.
2
2η μέρα: Βελιγράδι (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό & ξεκινάμε την πανοραμική ξενάγηση του Βελιγραδίου. Θα δούμε το Μουσείο Τίτο, τον Άγιο Σάββα (μεγαλύτερος χριστιανικός ναός των Βαλκανίων), αφιερωμένος στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας, το Κοινοβούλιο, που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο– κάστρο της πόλης, που ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και επεκτάθηκε από τους Οθωμανούς, χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων. Πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάβα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με αμέτρητα καταστήματα για φθηνές αλλά ποιοτικές αγορές. Στη συνέχεια έχουμε την προαιρετική μας κρουαζιέρα στον Δούναβη όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το ατμοσφαιρικό και κινηματογραφικό τοπίο που αγκαλιάζει το Βελιγράδι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχου τσιγγάνικων βιολιών. Εναλλακτικά, μια κρουαζιέρα με φαγητό ή ποτό και μουσική στον Δούναβη θα ήταν ιδανική για μια όμορφη βραδιά.
3
3η μέρα: Βελιγράδι – Φρούσκα Γκόρα - Νόβι Σαντ (90 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για μια υπέροχη προαιρετική εκδρομή στην περιοχή της Βοϊβοντίνα. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Κρούσεντολ (16ος αι) στη Φρούσκα Γκόρα και το Σρέμσκι Κάρλοβτσι. Στη συνέχεια, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, φτάνουμε στην πόλη, η οποία μοιάζει σα να ξέφυγε από παραμύθι. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο όπου μέχρι σήμερα δεσπόζει το κτίριο, όπου στέγαζε το αλλοτινό Ελληνικό σχολείο. Το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι και το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε το τοπικό κρασί ή την Σέρβικη μπύρα με συνοδεία τοπικών γεύσεων.
4
4η μέρα: Βελιγράδι - Σιδηρές Πύλες του Δούναβη – Ζέμουν
Πρωινό και αναχώρηση για μια ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στην Ανατολική Σερβία. Θα περάσουμε από την πόλη του Κλάντοβο και την ομώνυμη λίμνη εκεί που υπήρχε η μεγαλύτερη τοξωτή γέφυρα του κόσμου από την εποχή του Τραίνου. Προχωρώντας στη δεξιά όχθη του Δούναβη και βρισκόμενοι στα σύνορα με την Ρουμανία θα επισκεφθούμε τις <<σιδηρές πύλες >> του Δούναβη. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια, επιστρέφοντας θα περιηγηθούμε στο Ζέμουν, το πιο διάσημο θέρετρο στο Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5
5η μέρα: Βελιγράδι Νις - Θεσσαλονίκη (630 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική πόλη του Νις, το οποίο βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Σύντομη περιήγηση στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ η φαγητό εξ ιδίων . Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν. Άφιξη στην πόλη μας αργά το βράδυ.
Σημείωση:
 • στο 4ήμερο πρόγραμμα παραλείπεται η 4η μέρα

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση: 27/ΟΚΤ, 4 ημέρες
Ξενοδοχείο Διατροφή Δίκλινο Επιβ. Μονόκλινου Παιδί έως 12 ετών
JUMP INN 4* Πρωινό 165 € 75 € 109 €
PRAG 4* Πρωινό 195 € 105 € 119 €
Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση: 26/ΟΚΤ, 5 ημέρες
Ξενοδοχείο Διατροφή Δίκλινο Επιβ. Μονόκλινου Παιδί έως 12 ετών
JUMP INN 4* Πρωινό 209 € 109 € 129 €
PRAG 4* Πρωινό 249 € 135 € 149 €
Περιλαμβάνει:
 • Τις μεταφορές με λεωφορείο
 •  Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Συνοδό του γραφείου µας
 • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Διατροφή.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνει:
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Βελιγράδι με 165€ / ανά άτομο

Ταξίδι στην περήφανη λευκή πόλη!

Διάρκεια
4, 5 ημέρες
Αναχωρήσεις
26, 27/ΟΚΤ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδικό ταξίδι στο Βελιγράδι 4, 5 ημέρες

Αναχωρήσεις: 26, 27/ΟΚΤ

 

SP5