Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Σμύρνη – Παράλια Μ. Ασίας

Επιστροφή

Σμύρνη – Παράλια Μ. Ασίας

6 ημέρες με 560€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Σμύρνη – Παράλια Μ. Ασίας 6 ημέρες.

Aναχώρηση: 2/MAI

 • Προορισμός
  Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, Ευρώπη, Σμύρνη, Τουρκία
 • Διάρκεια
  6 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  2/MAI
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η ημέρα Πέμπτη 02 Μαΐου: ΣΜΥΡΝΗ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ - ΚΥΔΩΝΙΕΣ (ΑΙΒΑΛΙ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” για να πάρουμε την πτήση της AEGEAN για Σμύρνη. Άφιξη στο αεροδρόμιο “MENDERES” και αναχωρούμε για την περίφημη Πέργαμο, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, από το 2014, από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαιότητας και το σπουδαιότερο θρησκευτικό κέντρο της Ανατολίας. Θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη με τη φημισμένη Βιβλιοθήκη. Θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Ακολουθεί ξενάγηση στον χώρο του Ασκληπιείου, όπου λατρευόταν ο θεός της ιατρικής Ασκληπιός. To Ιερό του Ασκληπιού ήταν ένα από τα κυριότερα θεραπευτικά κέντρα της αρχαιότητας, όπου οι ασθενείς υποβάλλονταν σε θεραπεία με νερό, λάσπη και νερά θεραπευτικής πηγής. Συνεχίζουμε για το Αϊβαλί. Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Αποτελεί, επίσης, το εμπορικό κέντρο της περιοχής μετά το Αδραμύττιο. Πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν Ελληνικά, ενώ πολλά τούρκικα τεμένη είναι πρώην ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες. Χαρακτηριστικός είναι ο ωραίος αιγιαλός στο μυχό του που λεγόταν "Φάληρο", με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο "Γενιτσαροχώρι" όπου βρίσκονταν οι άλλοτε εσωτερικοί λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασαλιμάνι. Το απόγευμα κατευθυνόμαστε προς τη Σμύρνη και το ξενοδοχείο μας. Στην πρώτη βραδινή σας βόλτα θα πάρετε μια καλή γεύση από την πόλη των 4,3 εκατομμυρίων ανθρώπων.
2
2η ημέρα Παρασκευή 03 Μαΐου : ΣΜΥΡΝΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΚΟΡΔΕΛΙΟ - ΑΓΟΡΑ KEMERALTI
Παίρνουμε πρωινό στο ξενοδοχείο και αρχίζουμε την περιήγηση της πόλης. Μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος, είναι εμφανής μέχρι σήμερα. Θα ξεκινήσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη. Θα δούμε το Διοικητήριο με το γραφικό ρολόι, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά και την προκυμαία της πόλης με όλη την ιστορία που τη συνοδεύει. H βόλτα μας θα φτάσει μέχρι την πλατεία “o ήλιος που ανατέλλει” εκεί όπου δεσπόζει και το μνημείο απελευθέρωσης "Tree of the Republic". Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στο πολυτελές Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, θα φτάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» (Mavi Sehir) και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε στην προκυμαία της Σμύρνης. Θα περιπλανηθούμε στα Σχοινάδικα, στο Παραλλέλι, στην Μπελαβίστα, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά. Στη συνέχεια μεταφορά στην πλατεία του Κονάκ, με σύμβολο τον Πύργο του Ρολογιού. Ελεύθερος χρόνος για να τον διαθέσετε στην απέραντη αγορά Kemeralti έναν μαγευτικό λαβύρινθο από στενά δρομάκια και πολυσύχναστες αγορές. Αυτό το ιστορικό παζάρι υπήρξε κέντρο εμπορίου και συναλλαγών για αιώνες και είναι το τέλειο μέρος για να απολαύσετε τη ζωντανή ατμόσφαιρα της Σμύρνης. Καθώς περιπλανιέστε στα δαιδαλώδη σοκάκια, θα ανακαλύψετε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, από περίτεχνα χαλιά και υφάσματα μέχρι αρωματικά μπαχαρικά και παραδοσιακά γλυκά. Για το τέλος, αφήστε το “ασανσέρ” για να απολαύσετε την πόλης της Μάγισσας Σμύρνης από ψηλά με μια θέα που θα σάς συναρπάσει.
3
3η ημέρα Σάββατο 04 Μαΐου: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ - ΙΕΡΑΠΟΛΗ - ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ - Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Μετά το πρωινό, σας έχουμε 2 προτάσεις για τη σημερινή μέρα. Η πρώτη είναι να αξιοποιήσετε τη μέρα με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε στην μεγάλη αυτή πόλη. Η άλλη πρόταση είναι να μας ακολουθήσετε σε μια προαιρετική εκδρομή στο φημισμένο Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, το οποίο λόγω της ιδιομορφίας και των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών με τα ασβεστούχα άλατα, από την αρχαιότητα προσέλκυε αμέτρητους επισκέπτες. Θα συνεχίσουμε φθάνοντας στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο o οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Σμύρνη. Στην παλιά φράγκικη γειτονιά της συνοικίας Κονάκι, κοντά στο ξενοδοχείο, βρίσκεται ο Ιερός Ναός Παναγίας Σμύρνης (τουρκικά: Santa Maria Katolik Kilisesi), όπου εφόσον πραγματοποιηθεί, μπορούμε να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Ανάστασης.
4
4η ημέρα : Κυριακή του Πάσχα 05 Μαΐου ΣΜΥΡΝΗ – ΑΡΧΑΙΑ ΙΩΝΙΑ - ΕΦΕΣΟΣ - ΠΡΙΗΝΗ - ΜΙΛΗΤΟΣ
Κυριακή του Πάσχα σήμερα αλλά εμείς ως γνήσιοι ταξιδευτές συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Θα κατευθυνθούμε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Έφεσο, η οποία αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο. Επόμενη στάση στην Πριήνη, μια τυπική αρχαιοελληνική πολιτεία που άκμασε στην Ιωνία της Μικράς Ασίας από τους όψιμους κλασικούς χρόνους ως το τέλος της Ελληνιστικής περιόδου. Η Πριήνη είναι γνωστή για το ναό της Αθηνάς Πολιάδος, ένα από τα λαμπρότερα οικοδομήματα στην ιστορία της ελληνικής αρχιτεκτονικής, έργο που μελετήθηκε σε όλο τον αρχαίο κόσμο και αποτέλεσε πρότυπο ιωνικού ρυθμού. Επιπλέον, θα επισκεφθούμε το θέατρο της πόλης και θα θαυμάσουμε τα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αρχαία τείχη της. Τέλος θα επισκεφτούμε την Μίλητο, παλιό ελληνικό λιμάνι και θα δούμε το θέατρο της πόλης. Η Μίλητος ήταν αρχαία ελληνική πόλη της Ιωνίας, μία από τις δώδεκα Ιωνικές πόλεις της Μικράς Ασίας. Τα ερείπια της βρίσκονται κοντά στο σύγχρονο χωριό Balat στην επαρχία Αϊδινίου. Θεωρείται η σημαντικότερη πόλη της Ιωνίας κατά την Αρχαϊκή περίοδο και όχι άδικα. Επιστροφή το απόγευμα στην Σμύρνη.
5
5η ημέρα : Δευτέρα 06 Μαΐου: ΣΜΥΡΝΗ - ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ
Είμαστε στην 5η ημέρα του ταξιδιού μας και έχουμε ήδη δει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής. Σήμερα μετά το πρωινό αναχωρούμε για επίσκεψη στο κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι με την φημισμένη αγορά. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο στην πλούσια αγορά της πόλης και μετά θα επισκεφτούμε τον Κιρκιντζέ, το χωριό της Διδώς Σωτηρίου που αναφέρει στα “ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ”. Απολαύστε έναν καφέ στη μαγευτική ομορφιά του χωριού μέσα στο πράσινο, που είναι σαν να μην το άγγιξε ο χρόνος. Επιστροφή στη Σμύρνη.
6
6η ημέρα Τρίτη 07 Μαΐου: ΣΜΥΡΝΗ - ΒΟΥΡΛΑ - ΑΛΑΤΣΑΤΑ - ΤΣΕΣΜΕ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, οπότε ήρθε και η τελευταία μας μέρα. Η πτήση μας όμως είναι βραδινή οπότε έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεση μας. Θα πάρουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο, θα κάνουμε μια τελευταία βόλτα στην πόλη και θα ξεκινήσουμε για μια ακόμα ωραία εκδρομή σε 3 ακόμα σημεία της Μικρασιατικής Ερυθραίας, όπου άνθισε ο ελληνικός πολιτισμός. Θα περπατήσουμε στη σκάλα Βουρλών, γενέτειρα του Γιώργου Σεφέρη, τον μόνο τόπο που ονόμαζε “πατρίδα” με τα γραφικά σοκάκια και τις όμορφες γειτονιές. Θα δούμε τα Αλάτσατα, ένα χωριό όπου υπήρχε έντονο το ελληνικό στοιχείο και διατηρείται ακόμα και σήμερα η παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου θα εντυπωσιαστείτε από τα περιβόλια και τις υπέροχες παραδοσιακές κατοικίες. Τελευταίος μας σταθμός το Τσεσμέ, η Κρήνη των Ελλήνων, με την εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους και το λιμάνι με το γενοβέζικο φρούριο. Θα δούμε τις μαρίνες γεμάτες κότερα και ιστιοπλοϊκά, τα καφέ και τα εστιατόρια που κατακλύζουν το παραλιακό μέτωπο της πόλης και καταλαβαίνουμε γιατί η πόλη αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους κατοίκους της Σμύρνης και ένα δημοφιλές τουριστικό κέντρο για τους ξένους. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Δεν είναι λίγα αυτά που είδαμε, ζήσαμε και αποτυπώσαμε στο μυαλό και στις φωτογραφίες, οπότε ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο υπέροχο ταξίδι..

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Aναχώρηση Hotels Διατροφή Τιμή κατά  άτομο   σε δίκλινο Διαφορά  μονόκλινου Εταιρεία/Πτήσεις
02 Μαΐου Grand Corner 4* Hμιδιατροφή 560  € 175 € AEGEAN AIRLINES Θεσ/νικη - Σμύρνη 04.30-05.35 Σμύρνη – Θεσ/νικη 23.55-01.15
Βlanca 4* Hμιδιατροφή 590 185 €
 • Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων 165 €
Περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις της Aegean Airlines
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 165€
 • Αποσκευές: 23 κιλά κατά άτομο + 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 8κ (55x40x20cm)
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
 • Διατροφή σύμφωνα με την επιλογή του ξενοδοχείου σας
 • Μεταφορές - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Τοπικός φίλος - συνοδός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνει:
 • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
 • Φόροι διαμονής & checkpoints 20€
 • Προαιρετική εκδρομή στο Παμούκαλε : Ενήλικες 50€ / Παιδιά 2-12 ετών 35€

Σμύρνη – Παράλια Μ. Ασίας με 560€ / ανά άτομο

Το απάνθισμα της ΙΩΝΙΑΣ, η ανεξερεύνητη ΣΜΥΡΝΗ

Διάρκεια
6 ημέρες
Αναχωρήσεις
2/MAI
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή Σμύρνη – Παράλια Μ. Ασίας 6 ημέρες.

Aναχώρηση: 2/MAI