Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Πρωτεύουσες Κεντρικής Ευρώπης

Ταξίδι στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης.
Επιστροφή

Πρωτεύουσες Κεντρικής Ευρώπης

9 ημέρες & 7 νύχτες με 399€ ανά άτομο

Μοναδικό ταξίδι στις Πρωτεύουσες Κεντρικής Ευρώπης για 9 ημέρες & 7 νύχτες

Αναχωρήσεις: 24/ΙΟΥΛ, 7, 21/ΑΥΓ

Θα επισκεφθούμε: Βουδαπέστη – Μπρατισλάβα – Πράγα – Βιέννη – Βελιγράδι

 • Προορισμός
  Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, Αυστρία, Βιέννη, Δυτική Ευρώπη, Ευρώπη, Κεντρική Ευρώπη, Πράγα, Τσεχία
 • Διάρκεια
  9 ημέρες & 7 νύχτες
 • Αναχωρήσεις
  24/ΙΟΥΛ, 7, 21/ΑΥΓ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1-2η μέρα | Θεσσαλονίκη - Βουδαπέστη - Κρουαζιέρα Δούναβη
Συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο το βράδυ στις 21:30 και άμεσα αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Άφιξη νωρίς το μεσημέρι στη Βουδαπέστη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και στη συνέχεια με τη συνοδεία του αρχηγού μας , επίσκεψη στο πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου Βάτσι Ούτσα για μια πρώτη γνωριμία με τη μοναδική αυτή πόλη . Το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη για να θαυμάσετε εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης με την μακροχρόνια ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.
2
3η μέρα | Βουδαπέστη - Ξενάγηση πόλης - Παραδουνάβια χωρία
Πρωινό και αμέσως ξεκινάμε την περιήγηση μας με τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης που είναι χτισμένα πάνω στις όχθες του Δούναβη, μεταξύ των οποίων το Βασιλικό Ανάκτορο, εκκλησίες, ιστορικά ανάκτορα και το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. Πεζή περιήγηση: Η συνοικία του Πύργου και η Παλιά Πόλη έχουν πεζοδρομηθεί και επανάκτησαν την αρχική τους γοητεία. Στην περιοχή  λόφος του Πύργου, μπορεί κανείς να επισκεφτεί εκτός από το Ανάκτορο των Αψβούργων, το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης, την κρήνη του Ματθία, το Θέατρο του Πύργου, το Ανάκτορο Σάντορ αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη Ουγγαρίας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα πολυτιμότερα έργα ουγγρικής τέχνης. Περπατώντας την παλιά πόλη της Βούδας, σταθείτε στην οδό των Λόρδων, όπου παλιότερα έμεναν αριστοκράτες και έμποροι. Αξίζει να δείτε την εκκλησία του Αγίου Ματθία, τον ‘’Προμαχώνα των Ψαράδων’’ με τους κωνικούς πύργους και την υπέροχη θέα . Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για καφέ και αμέσως μετά αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Συνεχίζουμε για το Visegrad, το επόμενο χωριό πάνω στο Δούναβη. Θα θαυμάσουμε και θα περιηγηθούμε στα δύο τεράστια κάστρα, χτισμένα από τον Βασιλιά Μπέλα Δ’ για την προστασία της περιοχής από τους Μογγόλους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι χτισμένο από τον Βασιλιά Λουδοβίκο Α’. Τέλος θα σταματήσουμε στο χωριό Esztergom, όπου θα δούμε τα πολυάριθμα αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία είναι: η Βασιλική, το Κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός του Ezstergom, και η υπέροχη θέα του Δούναβη από το κάστρο, ιδανική για φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας..
3
4η μέρα | Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Πράγα
Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Μια βόλτα στα στενά πεζοδρομημένα δρομάκια με τα παστέλ κτήρια του 18ου αι. κάτω από το άγρυπνο «βλέμμα» του κάστρου, θα σε ταξιδέψει πίσω στους μεσαιωνικούς χρόνους . Η περιπλάνηση στην Παλαιά Πόλη θα ξεκινήσει από τις οδούς MichalskaVenturska, με τις αμέτρητες καφετέριες και τα εξαιρετικά μπαρόκ κτήρια. Στη συνέχεια και αφού περιπλανηθείς σε όλα τα στενά του κέντρου, σειρά έχει η Πύλη του Αγίου Μιχαήλ (MichalskaBrana), η μοναδική από τις τέσσερις πύλες της μεσαιωνικής πόλης που διασώζεται έως σήμερα και αποτελεί ορόσημο της Μπρατισλάβας. Κάτω από την πύλη θα δεις «Σημείο Μηδέν», απ’ όπου μετριούνται οι χιλιομετρικές αποστάσεις με τις άλλες πρωτεύουσες του κόσμου. Εξαιρετικά είναι και ιδιόμορφα μπρούτζινα αγάλματα που ξεπετάγονται στις πιο παράξενες τοποθεσίες της πόλης . Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ με τη συνοδεία του αρχηγού μας , επίσκεψη στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη.
4
5η μέρα | Πράγα - Καστρούπολη - Προαιρετική εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση της Καστρούπολης και του Κάστρου όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α . Στην συνέχεια προαιρετικά αναχώρηση για την όμορφη λουτρόπολη, το Κάρλοβι Βάρι, που ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα και διανυκτέρευση.
5
6η μέρα | Πράγα - Ξενάγηση παλιάς πόλης - Βιέννη
Πρωινό και σήμερα θα ξεναγηθούμε στη Παλιά Πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestskenamesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavskénamesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Στη συνέχεια αναχώρηση για την αρχοντική Βιέννη . Άφιξη νωρίς το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο , με την συνοδεία του αρχηγού μας , για να περπατήσουμε στους πεζόδρομους με τα μοναδικά ιστορικά κτίρια και τον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος για να δοκιμάσετε καφέ Βιενουά και πάστα Ζάχερ ( tortesacher ) . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .
6
7η μέρα | Βιέννη - Ξενάγηση πόλης - Ανάκτορο Σενμπρούν
Πρωινό και αμέσως ξεκινάμε, την πανοραμική μας ξενάγηση στην μαγική Βιέννη. Θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το Τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάμματος, τη ΦωτίφΚίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο για να ξεναγηθούμε με τα πόδια. Η όμορφη βόλτα μας ξεκινάει από τα Ανάκτορα Hofburg. Το σύμπλεγμα του Hofburg περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Στη συνέχεια, θα δούμε την Ελληνική γειτονιά με την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τον Άγιο Στέφανο, όπου θα θαυμάσουμε την εξωτερική πρόσοψη, την Πλατεία Μάρκτ - Κρήνη αφιερωμένη στο Γάμο του Ιωσήφ με την Μαρία, την Πλατεία Γκράμπεν με τον μεγαλοπρεπή στύλο της Πανώλης ή αλλιώς στύλο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος απεικονίζει έναν άγιο και έναν άγγελο που παρακολουθούν την εξόντωση μιας μάγισσας. Η μάγισσα αυτή, στην ουσία, είναι η πανούκλα. Το μεσημέρι, θα επισκεφτούμε την Κρατική Όπερα, για να ξεναγηθούμε εσωτερικά και να θαυμάσουμε την εκπληκτική λυρική σκηνή, στην οποία δόθηκαν και δίνονται ακόμη παραστάσεις των πιο σημαντικών έργων του Μότσαρτ και άλλων Μεγάλων καλλιτεχνών, όπερας και κλασικής μουσικής. Έπειτα θα επισκεφθούμε το ανάκτορο και τους κήπους του Σενμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών και ήταν η πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα δωμάτια και την μεγάλη αίθουσα χορού και θα εντυπωσιαστούμε από τους κήπους και την εσωτερική πολυτέλεια του ανακτόρου. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με μουσική η παρακολουθήσετε κοντσέρτο Κλασσικής μουσικής σε ένα από τους πολλούς.
7
8η μέρα | Βιέννη - Βελιγράδι - Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας. Άφιξη στο Βελιγράδι το πρωί φθάνουμε στο Βελιγράδι, το πρωί. Αμέσως ξεκινάμε προαιρετικά  την ‘’πανοραμική’’ ξενάγησή μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε τον Άγιο Σάββα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τον ιστορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό αλλά και τα κατεστραμμένα, ακόμη, κτίρια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Τέλος θα επισκεφτούμε Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης και τη φυλακή Νεμπόισα εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στον μεγάλο κοσμοπολίτικο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα Το μεσημέρι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεσή σας . Το βράδυ προαιρετική κρουαζιέρα για να θαυμάσετε το ατμοσφαιρικό και κινηματογραφικό τοπίο που αγκαλιάζει το Βελιγράδι . Το βράδυ μπορείτε να διασκεδάσετε σε ένα από τα παραποτάμια νυχτερινά κέντρα ή τα night club ή σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια με τοπική μουσική.
8
9η μέρα | Βελιγράδι - Νις - Επιστροφή
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση στην πόλη  και αναχώρηση για την επιστροφή. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση: 24/ΙΟΥΛ, 7, 21/ΑΥΓ, 9 ημέρες & 7 νύχτες
Ξενοδοχείο Διατροφή Δίκλινο Παιδί 2 έως 12 ετών Επιβ. Μονόκλινου
3-4* Πρωινό 399 € 279 € 179 €
Περιλαμβάνει:
 • Εφτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* ή 4* όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
 • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Checkpoints & Δημοτικοί Φόροι 25€ ανά άτομο
 • Προαιρετική εκδρομή  στο Κάρλοβι Βάρι: Προαγορά 20€
 • Συμμετοχή κατά την διάρκεια της εκδρομής: 25€
 • Κρουαζιέρα στον Δούναβη : 15€ ανά άτομο
 • Η ασφάλεια για τον COVID : 15 € ανά άτομο
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Πρωτεύουσες Κεντρικής Ευρώπης με 399€ / ανά άτομο

Ταξίδι στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης.

Ταξίδι στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης

Διάρκεια
9 ημέρες & 7 νύχτες
Αναχωρήσεις
24/ΙΟΥΛ, 7, 21/ΑΥΓ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδικό ταξίδι στις Πρωτεύουσες Κεντρικής Ευρώπης για 9 ημέρες & 7 νύχτες

Αναχωρήσεις: 24/ΙΟΥΛ, 7, 21/ΑΥΓ

Θα επισκεφθούμε: Βουδαπέστη – Μπρατισλάβα – Πράγα – Βιέννη – Βελιγράδι

SZ1