Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Πεκίνο & Σαγκάη

Μοναδικό ταξίδι στη Σύγχρονη Κίνα
Επιστροφή

Πεκίνο & Σαγκάη

8 ημέρες με 1429€ ανά άτομο

Πεκίνο και τη Σαγκάη, 2 πόλεις που συνθέτουν ένα πλήρες τοπίο της χώρας. Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4* & 5* με πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά εντός του ξενοδοχείο, σε πλουσιοπάροχο μπουφέ. Πτήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα με την Turkish Airlines.

 • Προορισμός
  Ασία – Άπω Ανατολή, Κίνα, Μακρινοί Προορισμοί, Πεκίνο, Σαγκάη
 • Διάρκεια
  8 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  Καθημερινές αναχωρήσεις
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα
 • Είδος ταξιδιού
  Ατομικά ταξίδια
1
1η Μέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΓΚΑΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  και πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης  για τη Σαγκάη, το «Μαργαριτάρι της Ανατολής», την πόλη φάρο στο δρόμο του εκσυγχρονισμού της Κίνας.
2
2η Μέρα: ΣΑΓΚΑΗ
Άφιξη στη Σαγκάη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Κατά την είσοδό μας στην πόλη μια επιβλητική εικόνα μας καλωσορίζει: ένα δάσος από ουρανοξύστες αγγίζει τον ουρανό, ενώ ο ποταμός Χουανγκπού τη χωρίζει σε δύο τμήματα παλιό και το νέο. Η σύγχρονη “high tech” περιοχή της Πουτόνγκ, με την πυκνή κυκλοφορία στις εναέριες λεωφόρους,δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι εδώ ξύπνησε ένας γίγαντας. Η Σαγκάη, που κάποτε ήταν μια από τις πιο αμαρτωλές πόλεις της Ασίας, απέκτησε την χαμένη  αίγλη της και είναι σήμερα η οικονομική πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο (μπουφέ), για όσους το επιθυμούν βόλτα στην καταπληκτική φωτισμένη πόλη. Διανυκτέρευση.
3
3η Μέρα: ΣΑΓΚΑΗ – Ξενάγηση της πόλης
Η Σαγκάη, που στις αρχές του 20ου αιώνα θεωρείτο η «Νέα Υόρκη της Άπω Ανατολής» και αργότερα ο Μάο την καταδίκασε ως αμαρτωλή πόλη στη λήθη του χρόνου, απέκτησε σήμερα τα χαμένα της πρωτεία στην οικονομική και εμπορική ζωή της Ασίας. Αρχίζουμε σήμερα το πρωί την ξενάγηση της πόλης με πρώτη επίσκεψη στο Ναό του Jade Buddha, όπου μαζί με τους Κινέζους πιστούς θα απολαύσουμε την κατανυκτική ομορφιά των αγαλμάτων του Βούδα και θα ακούσουμε τις ψαλμωδίες των νεαρών μοναχών. Εδώ φυλάσσεται το ομορφότερο ίσως άγαλμα του Βούδα ολόκληρης της Ασίας. Στη συνέχεια μια βόλτα στο Bund την θρυλική προκυμαία από όπου η θέα της νέας αδερφής πόλης της Σαγκάης Pudong είναι καταπληκτική. Ξενάγηση στον 400 ετών, κήπο της γαλήνης και της άνεσης, τον «Yu Garden» και την παλιά πόλη, το διάσημο Bund κατά μήκος του ποταμού Huangpu & τον Nanjing Road. Θα συνεχίσουμε για την παλιά πόλη όπου θα περπατήσουμε ανάμεσα σε χιλιάδες μικρά μαγαζάκια με πληθώρα προϊόντων, ανάμεσα σε κινητά μικρά εστιατόρια όπου μαγειρεύουν ότι μπορείτε να φανταστείτε. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε όλα όσα έχετε στο μυαλό σας για την κινέζικη κουλτούρα. Θα συνεχίσουμε για τον ποταμό Huangpu όπου θα  δείτε σε πανοραμική θέα το μεγαλύτερο μέρος των φημισμένων ουρανοξυστών. Από εκεί θα συνεχίσουμε για τον γνωστό τεράστιο πεζόδρομο της πόλης όπου θα έχετε χρόνο να δείτε τα πολλά και μεγάλα πολυκαταστήματα. Μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο (μπουφέ) μας περιμένει (προαιρετικά) μια αξέχαστη εμπειρία: τα παγκοσμίως φημισμένα «ακροβατικά της Σαγκάης» σε μια σούπερ παράσταση! Μετά το τέλος της παράστασης όσοι επιθυμούν θα μεταφερθούν στην περιοχή όπου είναι συγκεντρωμένη σύγχρονη νυκτερινή ζωή της πόλης.Διανυκτέρευση.
4
4η Μέρα: ΣΑΓΚΑΗ – ΠΕΚΙΝΟ
Αναχώρηση το πρωί με το γρήγορο τραίνο (4 ώρες) για το Πεκίνο. Εμπειρία η διαδρομή αυτή μιας πέρα από το γεγονός ότι το τραίνο αυτό είναι το πλέον σύγχρονο μέσο με πολύ μεγάλες ταχύτητες η διαδρομή είναι εξαιρετική. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και γνωριμία με την πρωτεύουσα της Κίνας.
5
5η Μέρα: ΠΕΚΙΝΟ (Απαγορευμένη Πόλη, Χουτόνγκ)
Η μέρα είναι αφιερωμένη στην αιώνια πόλη, το Πεκίνο, χοάνη μίξης όλης της πολιτιστικής προσφοράς με την αρχαία παράδοση. Θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία της «Ουράνιας Ειρήνης», την Τιεν Αν Μεν, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου. Παρατηρείστε τα επιβλητικά κτίρια γύρω της, το Μαυσωλείο του Μάο Τσε Τουνγκ, ο οποίος πέθανε το 1976, τα κτίρια του Λαϊκού Κοινοβουλίου, του Εθνικού Μουσείου και το Μνημείο των Ηρώων του Λαού, ένα γρανιτένιο οβελίσκο με ανάγλυφες παραστάσεις της Μεγάλης Πορείας του Μάο με τον κόκκινο στρατό του στο Βορρά. Εδώ, στην πλατεία αυτή, ο Μάο ανήγγειλε τη δημιουργία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου του 1949. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε κάτω από το τεράστιο πορτραίτο του Μάο προς τα «πορφυρά τείχη» και τη λεωφόρο που οδηγεί στην «Απαγορευμένη Πόλη». Λέγεται έτσι γιατί ήταν εκτός των ορίων των κοινών θνητών για περίπου 500 χρόνια. Τότε η είσοδός τους σήμαινε θάνατο. Σήμερα αρκεί ένα εισιτήριο! Εγκαινιάστηκε το 1421 από τον Γιονγκ Λε, τον 3ο αυτοκράτορα της δυναστείας των Μινγκ και έκτοτε διέμειναν εκεί όλοι οι επόμενοι καθώς και η κατοπινή δυναστεία των Τσινγκ (1644-1911), με τους οποίους τερματίστηκε το αυτοκρατορικό καθεστώς στην Κίνα. Υπήρξε το πολιτικό-διοικητικό κέντρο της απέραντης αυτοκρατορίας, μια πραγματική «πόλις εν πόλει». Τα επιβλητικά παλάτια, οι περίφημες παγόδες του θρόνου, της ενθρόνισης των μανδαρίνων, τα ιδιωτικά δώματα του αυτοκράτορα και των παλλακίδων του, οι μαρμάρινοι διάδρομοι, οι τοξοειδείς γέφυρες, οι πλατείες, μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε ένα-ένα στη σειρά. Θα επισκεφθούμε τα περίφημα χουτόνγκ, τα απομεινάρια της παλιάς γειτονιάς που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα γύρω από την Απαγορευμένη Πόλη. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα μικρά γραφικά σοκάκια για να γνωρίσουμε το παραδοσιακό Πεκίνο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας σε μπουφέ. Για το βράδυ έχουμε να σας προτείνουμε προαιρετικά μια θεαματική παράσταση με Κουνγκ-Φου και Σαολίν “THE LEGEND OF KUNGFU” στο RED THEATRE. Διανυκτέρευση.
6
6η Μέρα: ΠΕΚΙΝΟ – Σινικό τείχος
Σινικό Τείχος, θρυλικό και παραμυθένιο. Το μοναδικό ανθρώπινο έργο που είναι ορατό από το διάστημα, ηρωικό εγχείρημα, κατασκευαστικό επίτευγμα, δόξα των Κινέζων. Σαν ένας μεγάλος κοιμισμένος δράκος, που τεντώνεται και λιάζεται στις κορφές και τα φαράγγια ενός από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία στον κόσμο. Μια φορά να σταθεί στο Σινικό Τείχος, είναι όνειρο κι επιταγή για κάθε Κινέζο. Στο κοντύτερο σημείο από το Πεκίνο, στο Τζιου Γιονγκ Γκουάν, τους ακολουθούμε, πραγματοποιώντας έτσι κι εμείς το δικό μας όνειρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Νεκρόπολη Σισανλίνγκ, όπου έχουν ταφεί, σύμφωνα με την γεωμαντική τέχνη του Φενγκ Σούι, 13 αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Θα περπατήσουμε στην Ιερή Οδό με τα μυθικά ζώα – φύλακες των τάφων. Θα δούμε τη μεγαλύτερη γρανιτένια χελώνα της Κίνας στην είσοδο της νεκρόπολης και τον τάφο του αυτοκράτορα Γιονγκ Λε. Βόλτα στον πεζόδρομο Βανγκ Φούι Τσίνγκ. Επιστροφή το απόγευμα στο Πεκίνο. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
7
7η Μέρα: ΠΕΚΙΝΟ Θερινά Ανάκτορα – Ναός του Ουρανού ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με αναχώρηση στις 23.55
Ημέρα προετοιμασίας για την επιστροφή στην Ελλάδα. Μετά το πλούσιο πρωινό θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να τον διαθέσετε όπως εσείς θέλετε. Στις 12.00 μετά τον έλεγχο των αποσκευών, θα αναχωρήσουμε για την επίσκεψη στα «Θερινά Ανάκτορα». Ο συνδυασμός της πρωτεύουσας στην κοιλάδα και της ξεκούρασης στα κοντινά δυτικά βουνά, εντυπωσίασε τους αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ. Έτσι, τον 16ο αι. διαμόρφωσαν τα προϋπάρχοντα κτίσματα των αυτοκρατόρων Γιν και Γιουάν, στα περίφημα ως σήμερα Θερινά ανάκτορα. Θα περπατήσουμε στο πάρκο με τα αυτοκρατορικά περίπτερα της αυτοκράτειρας Σι Ξι, θα απολαύσουμε την Θέα της όμορφης λίμνης Κουν μινγκ και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στη μαρμάρινη βάρκα τεϊοποτείο της Σι Ξι. Επόμενη επίσκεψη, ο Ναός του Ουρανού, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της Κίνας και μάρτυρας της σπουδαίας παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των Κινέζων. Θα σταματήσουμε στο τέλος της ξενάγησής μας,για μια φωτογράφηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του ΠΕΚΙΝΟΥ, το Εθνικό Ολυμπιακό Στάδιο, τη «Χελιδονοφωλιά» και το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, το «Παγάκι». Πριν την αναχώρησή για το αεροδρόμιο θα επισκεφθούμε την περιοχή με τα «σύγχρονα» εμπορικά κέντρα στο Πεκίνο, όπου θα έχουμε ελεύθερη ώρα για βόλτα, καφέ, τυχόν φαγητό και για τελευταία ψώνια από την Κίνα. Το βράδυ αργά θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Ελλάδα.
8
8η Μέρα: Άφιξη στην Ελλάδα ή την Κύπρο
Άφιξη στην Ελλάδα ή την Κύπρο.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμή ανά άτομο Αναχωρήσεις: 8 ημέρες /5 νύχτες
Ξενοδοχεία 4* & 5* 15/ΙΑΝ-30/ΣΕΠ 1-31/ΟΚΤ 1-30/ΝΟΕ 1-20/ΔΕΚ
Δίκλινο 1.429 € 1.469 € 1.599 € 1.599 €
Μονόκλινο
 • Οι τιμές περιλαμβάνουν τους φόρους αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη (περίπου 700 €)
 • Οι τιμές είναι υπολογισμένες σε οικονομικό ναύλο από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την Turkish Airlines και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Επιβαρύνσεις:

 • Επιβάρυνση 100 € ανά άτομο για αναχώρηση με την Qatar Airways μέσω Ντόχα από την  Αθήνα
 • Επιβάρυνση 160 € ανά άτομο για αναχώρηση με την Qatar Airways μέσω Ντόχα από την  Θεσσαλονίκη
 • Επιβάρυνση 100 € ανά άτομο για αναχώρηση από την Λάρνακα
Ενδεικτικά ξενοδοχεία:
 • ΠΕΚΙΝΟ: Beijing Hunan Internal Hotel  5*
 • ΣΑΓΚΑΗ: Holiday Inn  4*
Ενδεικτικές πτήσεις
 • Αθήνα ή Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη
 • Κωνσταντινούπολη – Πεκίνο
 • Σαγκάη – Κωνσταντινούπολη
 • Κωνσταντινούπολη – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish μέσω Κων/πόλης.
 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων.
 • Ξενοδοχεία 4,5 * πολύ καλά, κεντρικά με ημιδιατροφή μέσα στο ξενοδοχείο.
 • Εισιτήρια γρήγορου τρένου Σαγκάη – Πεκίνο.
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα με ξεναγό Κινέζο ο οποίος είναι συνεχώς μαζί σας.
 • Αρχηγός συνοδός συνεχώς μαζί σας έμπειρος στα ταξίδια της Κίνας
 • Μεταφορές από & προς κάθε αεροδρόμιο & σταθμό τρένου.
 • Εισιτήρια εισόδου στα σημεία ξεναγήσεων όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα της εκδρομής.
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φιλοδωρήματα σε ξεναγούς & οδηγούς.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Βίζα Κίνας αξίας 200 €.
 • Τοπικοί φόροι που πληρώνονται επιτόπου αξίας 70 €.

Πεκίνο & Σαγκάη με 1429€ / ανά άτομο

Μοναδικό ταξίδι στη Σύγχρονη Κίνα

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στη μυθική γη της Κίνας σας περιμένει !!! Πεκίνο & Σαγκάη.

Διάρκεια
8 ημέρες
Αναχωρήσεις
Καθημερινές αναχωρήσεις
Αναχωρήσεις από
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα
Είδος ταξιδιού
Ατομικά ταξίδια

Πεκίνο και τη Σαγκάη, 2 πόλεις που συνθέτουν ένα πλήρες τοπίο της χώρας. Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4* & 5* με πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά εντός του ξενοδοχείο, σε πλουσιοπάροχο μπουφέ. Πτήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα με την Turkish Airlines.