Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Πανόραμα Ρουμανίας – Μοναστήρια Μπουκοβίνας

Επιστροφή

Πανόραμα Ρουμανίας – Μοναστήρια Μπουκοβίνας

10 ημέρες με 625€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Πανόραμα Ρουμανίας – Μοναστήρια Μπουκοβίνας 10 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 2, 14, 30,/ΙΟΥΛ, 15, 24/ΑΥΓ, 17/ΣΕΠ, 22/ΟΚΤ

 • Προορισμός
  Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, Βουκουρέστι, Βουλγαρία, Ευρώπη, Μπρασόβ, Ρουμανία, Σινάϊα, Σόφια
 • Διάρκεια
  10 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  18/ΙΟΥΝ, 2, 14, 30,/ΙΟΥΛ, 15, 24/ΑΥΓ, 17/ΣΕΠ, 22/ΟΚΤ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα: Αναχώρηση για Σόφια

Αναχώρηση 06:30 για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2
2η μέρα: Σόφια - Βέλικο Τάρνοβο - Βουκουρέστι
Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας, το VELIKO TARNOVO, μια πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η παλαιά πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας και συχνά αναφέρεται ως η πόλη των τσάρων. Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα: Βουκουρέστι ( Ξενάγηση )

Περιήγηση, πανοραμική ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλάτι της Άνοιξης, που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου, το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και η περιήγηση μας συνεχίζεται για να θαυμάσουμε το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου, δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο, το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το Μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

4
4η μέρα: Βουκουρέστι - Ιασό

Πρωινή αναχώρηση για το ΙΑΣΙΟ, την παλιότερη πόλη της Ρουμανίας, πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, μετά το Βουκουρέστι. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε λίγο μετά το μεσημέρι και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, θα έχουμε χρόνο για περιπάτους κάνοντας την πρώτη γνωριμία με την πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

5
5η μέρα: Ιασό / Ξενάγηση
Ήταν σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε μεγάλη, αφού από εκεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων το 1821. Ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση - περιήγηση της πόλης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πλατεία της Ένωσης με το άγαλμα του Άλεξ Κούζα, το Μέγαρο Πολιτισμού, το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, τον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής και τις εκκλησίες των τριών Ιεραρχών και του Αγίου Νικολάου. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
6
6η ημέρα: Ιασό - Μοναστήρια Ρουμανικής Μολδαβίας - Μπουκοβίνας - Γκούρα Χομορουλούι
Πρωινό και μια υπέροχη μέρα, με μοναδικά τοπία ξεκινάει. H διαδρομή μας με κατεύθυνση την περιοχή της Μπουκοβίνας, μας οδηγεί στα πιο αντιπροσωπευτικά Μοναστήρια της περιοχής, που κρύβουν το καθένα την δική του ιστορία. Θα επισκεφθούμε  τις ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ, SUCEVITA και MOLDOVITA, Ξεκινάμε με  το μοναστήρι της Σουτσεβίτα, που ιδρύθηκε ανάμεσα στο 1581- 84 από τον μητροπολίτη Movita. Τεράστιοι τοίχοι  περιβάλλουν την εκκλησία και το «σημείο που κρέμεται η καμπάνα».  Οι αξιοσημείωτες τοιχογραφίες του αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ζωγραφικής στην Μολδαβία. Στο Μολντοβίτα φυλάσσεται το βραβείο ”XΡΥΣΟ ΜΗΛΟ”, που το 1975 απενεμήθη από την FIJET (διεθνής Ομοσπονδία συγγραφέων και δημοσιογράφων τουρισμού) και οι δύο Μονές προστατεύονται  από την UNESCO. Το βράδυ καταλήγουμε στη ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
7
7η μέρα: Γκούρα Χομορουλούι - Καρπάθια
Πρωινή αναχώρηση για την γραφική περιοχή των Καρπαθίων και τη μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για περίπατους γνωριμίας στην όμορφη πόλη, διαν/ση.
8
8η μέρα: Καρπάθια / Φρούριο Μπραν - Πελές - Μοναστήρι Κατακουζηνού
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το φρούριο ΜΠΡΑΝ ( ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ). Ακολουθεί το παλάτι ΠΕΛΕΣ, η θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ, ενώ λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ και κλείνουμε την ημέρα μας με την επίσκεψη στα ΣΙΝΑΙΑ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διαν/ση.
9
9η μέρα: Μπρασώβ - Σόφια
Πρωινή αναχώρηση για ΣΟΦΙΑ, με ενδιάμεσες στάσεις. 'Αφιξη το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.
10
10η μέρα: Σόφια - Σαντάνσκι - Επιστροφή
Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, από τη γνωστή πλέον διαδρομή, με μικρή ενδιάμεση επίσκεψη στη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Ακολούθως μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, με στάσεις στην περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ και της ΛΑΜΙΑΣ, φθάνουμε το βράδυ.
Σημειώσεις:
 • Είναι δυνατόν να αλλάξει η σειρά επισκέψεων του προγράμματος χωρίς παραλείψεις και η διαμονή από την περιοχή ΜΠΡΑΣΩΒ να μεταφερθεί στα ΣΙΝΑΪΑ.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμές ανά άτομο Αναχωρήσεις: 2, 14, 30,/ΙΟΥΛ, 15, 24/ΑΥΓ, 17/ΣΕΠ, 22/ΟΚΤ, 10 ημέρες
Δίκλινο Επιβ. Μονόκλ. Παιδί (μέχρι 12 ετών )
 625 € 265 € 560 €
Περιλαμβάνονται:
 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Διαμονή, 9 διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*plus - 4*.
 • Ημιδιατροφή (9 πρωϊνά & 9 δείπνα).
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγό – συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.
 • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

Πανόραμα Ρουμανίας – Μοναστήρια Μπουκοβίνας με 625€ / ανά άτομο

Σόφια, Βουκουρέστι, Ιάσιο, Γκούρα Χομορούλουι, Μοναστήρια ρουμανικής Μολδαβίας και Μπουκοβίνας, Καρπάθια, Σιναϊα, πύργος Μπραν, Μπρασόβ

Διάρκεια
10 ημέρες
Αναχωρήσεις
18/ΙΟΥΝ, 2, 14, 30,/ΙΟΥΛ, 15, 24/ΑΥΓ, 17/ΣΕΠ, 22/ΟΚΤ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή Πανόραμα Ρουμανίας – Μοναστήρια Μπουκοβίνας 10 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 2, 14, 30,/ΙΟΥΛ, 15, 24/ΑΥΓ, 17/ΣΕΠ, 22/ΟΚΤ

ΑΤ5