Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Ουζμπεκιστάν & Κιργιστάν

Επιστροφή

Ουζμπεκιστάν & Κιργιστάν

12 ημέρες με 2590€ ανά άτομο

Ουζμπεκιστάν & Κιργιστάν

Υποδεχτείτε την γιορτή της άνοιξης εξερευνώντας τα αρχιτεκτονικά θαύματα του Ουζμπεκιστάν και ζήστε την περιπέτεια στα άγνωστα μαργαριτάρια του Κιργιστάν!

Ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 2 χώρες με μοναδικές εξερευνήσεις σε μνημεία-θαύματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και γαστρονομικούς θησαυρούς, αλλά και οικοτουριστικές περιηγήσεις σε μαγικά φυσικά τοπία. Απολαύστε τα αρχιτεκτονικά θαύματα, τις ατέλειωτες ερήμους, αλλά και τις μαγικές οάσεις, τις λίμνες και τις βουνοκορυφές. Γνωρίστε τις τοπικές παραδόσεις και τα έθιμα ενός μοναδικού πολιτισμού, τις νομαδικές φυλές, τα παζάρια, την τοπική μουσική και γαστρονομία!

Τα 10 Highlights του ταξιδιού μας

 1. Βραδινή περιήγηση στην φωταγωγημένη πλατεία Registan στη Σαμαρκάνδη
 2. Εξερεύνηση στο Μετρό της Τασκένδης
 3. Επίσκεψη στα φρούρια-κάστρα του Αρχαίου Χόρεσμ, Καρακαλπακστάν, Toprak-kala και Ayaz-Kala
 4. Φολκλορική παράσταση στον μεντρεσέ Nodira Divan Begi στη Μπουχάρα
 5. Masterclass κεραμοποιίας στο Gijduvan
 6. Δείπνα στα καλύτερα εστιατόρια των δύο χωρών, αλλά και σε παραδοσιακά σπίτια στο Ουζμπεκιστάν με 2 master classes των δύο κύριων παραδοσιακών πιάτων του Ουζμπεκιστάν, Πλοβ και Μαντί
 7. Επίσκεψη στα 2 καλύτερα παζάρια όλης της Κεντρικής Ασίας, στη Σαμαρκάνδη και στο Μπισκέκ
 8. Γεύμα σε γιούρτα νομάδων στο ορεινό Κιργιστάν
 9. Περιήγηση της δεύτερης μεγαλύτερης αλπικής λίμνης στον κόσμο, Isyyk-Kul, από την βόρεια και από την νότια όχθη της στο Κιργιστάν
 10. Επίδειξη της ιερακοθηρίας (κυνήγι θηραμάτων με τη βοήθεια αρπακτικών πουλιών) στο Κιργιστάν
 • Προορισμός
  Ασία – Άπω Ανατολή, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν
 • Διάρκεια
  12 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  14/ΜΑΡ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα, Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
 • Dion Travel Deals
  Early bookings, Special offers
1
1η ημέρα: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Urgench
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας ή Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού στο Urgench.
2
2η ημέρα: Άφιξη στo Urgench – Χίβα, Ξενάγηση πόλης
Άφιξη στο Urgench στις 02:05, μεταφορά στη Χίβα, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Μετά το πρωινό θα ξεκινήσει η περιήγηση στα αξιοθέατα της Μεσαιωνικής Χίβας. Η Χίβα, η οποία έχει ηλικία άνω των 2500 ετών, είναι μια πόλη που μοιάζει με μουσείο, πολύχρωμη και ελάχιστα αγγιγμένη από τον άνθρωπο, είναι ένα πραγματικό παράδειγμα μεσαιωνικής πόλης στη Μέση Ανατολή. Η Χίβα είναι η μόνη πόλη στο Ουζμπεκιστάν σήμερα στην οποία η εσωτερική πόλη, η Ιτσάν-Κάλα, έχει διατηρηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου. Θα επισκεφθούμε την εσωτερική ακρόπολη - Ιτσάν-Καλα και τα ανεπανάληπτα αξιοθέατά της: Συγκρότημα Pakhlavan Mahmoud, Φρούριο Kunya-Ark, Islam Hajji Μεντρεσές & Μιναρές, Παλάτι Tash Khauli Alakuli Khan, Τζαμί Juma, Μιναρές & Μεντρεσές Muhammadaminkhan. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση στη Χίβα.
3
3η ημέρα: Χίβα - Καρακαλπακστάν, Toprak kala & Ayaz kala - Μπουχάρα
Πρόγευμα και  μεταφορά στη Μπουχάρα μέσω της διάσημης ερήμου Kyzylkum κατά μήκος του ποταμού Amu Darya. Θα περάσετε κατά μήκος του δρόμου, όπου κάποτε ακολουθούσαν πολλά καραβάνια του Δρόμου του Μεταξιού. Το "Kyzylkum" μεταφράζεται ως "Κόκκινη Άμμος" και η τοπική άμμος έχει πράγματι κοκκινωπή απόχρωση. Θα κάνετε αρκετές στάσεις και θα περπατήσετε κατά μήκος των γραφικών αμμόλοφων, θα θαυμάσετε το εκπληκτικό πανόραμα του ποταμού Amu Darya. Στη διαδρομή θα κάνουμε μία παράκαμψη για να μπούμε στην αυτόνομη περιοχή του Καρακαλπακστάν. Θα επισκεφτείτε τα δύο εντυπωσιακά φρούρια Toprak Kala και Ayaz Kala. Στην έρημο Kyzylkum, στους στικτούς βράχους μιας από τις ανατολικές εκβολές του Sultauizdag, υψώνονται τα ερείπια ενός από τα μεγαλύτερα φρούρια του αρχαίου Khorezm - το Ayaz-Kala. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το φρούριο Ayaz-Kala χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ. - την περίοδο της ακμής της αυτοκρατορίας των Κοσσανών.  Αποτελούσε μέρος του συστήματος των συνοριακών φρουρίων που προστάτευαν την όαση από την πλευρά της ερήμου από την Ανατολή προς τη Δύση. Το φρούριο Toprak-Kala του 3ου αιώνα,  χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία των khorezmshakhs -κυβερνητών της χώρας- μέχρι το 305 μ.Χ. Πολυάριθμοι επιθετικοί πόλεμοι ανάγκασαν τους κυβερνήτες να εγκαταλείψουν την κατοικία και η πόλη σταδιακά έπεσε σε παρακμή. Στη διαδρομή θα κάνουμε αρκετές στάσεις για φωτογραφίες και μία στάση για μεσημεριανό γεύμα. Άφιξη στη Μπουχάρα. Η Μπουχάρα είναι μια άλλη αρχαία πόλη του Ουζμπεκιστάν, η οποία ήταν επίσης μέρος του Μεγάλου Δρόμου του Μεταξιού. Η μεσαιωνική Μπουχάρα ήταν ένα από τα κύρια πολιτικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά κέντρα της Μέσης Ανατολής. Το ιστορικό κέντρο της Μπουχάρα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχει αναγνωρίσει η UNESCO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: Μπουχάρα, Ξενάγηση πόλης & Φολκλορικό σόου & γαστρονομικό master class
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσει η περιήγηση στα αξιοθέατα της Μπουχάρα. Η Μπουχάρα είναι γεμάτη με ιστορικά μνημεία, εδώ θα περάσουμε χρόνο επισκεπτόμενοι πολλά αξιοθέατα και περιπλανώμενοι στους δρόμους της παλιάς πόλης. Η προσοχή μας θα στραφεί σήμερα στο Μαυσωλείο των Σαμανιδών και στο Τζαμί Bolo-Khauz. Περαιτέρω θα προχωρήσουμε στο Φρούριο Κιβωτός, την παλιά ακρόπολη με ύψος πάνω από 20 μέτρα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το αρχιτεκτονικό συγκρότημα Poyi Kalon που αποτελείται από τον μιναρέ Kalon, το τζαμί Kalon και τον αραβικό μεντρεσέ Miri, τους μεντρεσέδες  Ulugbek και Abdul-Aziz khan, το συγκρότημα Lyabi Khauz και τους εμπορικούς θόλους - παζάρι Coumpol, που υπάρχει εδώ από την εποχή του Μεγάλου Δρόμου του Μεταξιού. Ακολουθεί η Φολκλορική παράσταση στον μεντρεσέ Nodira Divan Begi. Ύστερα συμμετοχή σε ένα γαστρονομικό μάθημα master class. Ένας επαγγελματίας σεφ oshpaz, ο οποίος ειδικεύεται στο μαγείρεμα του plov της Μπουχάρας, θα αποκαλύψει τα μαγειρικά μυστικά και θα πει και θα δείξει πώς φτιάχνεται ένα αυθεντικό plov της Μπουχάρας. Ακολουθεί δείπνο σε παραδοσιακό Ουζμπέκικο σπίτι. Διανυκτέρευση στη Μπουχάρα.
5
5η ημέρα: Μπουχάρα – Gijduvan, master class κεραμοποιίας – Σαμαρκάνδη
Μετά το πρωινό, συνάντηση με τον ξεναγό και τον οδηγό μας και συνέχιση της περιήγησης στη Μπουχάρα. Θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα εκτός πόλης. Παλάτι Sitorai Mokhi-Khosa - το "Παλάτι της Σελήνης και των Αστέρων", η θερινή κατοικία του εμίρη της Μπουχάρα, η οποία είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός ρωσικής, ανατολικής και ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε την "Μέκκα της Κεντρικής Ασίας" - το συγκρότημα των Σούφι του Bahautdin Nakshbandi. Ο Nakshbandi ήταν ο πνευματικός μέντορας του Αμίρ Τιμούρ και ο ιδρυτής του τάγματος των Σούφι Nakshbandi, το οποίο σύντομα έγινε ένα από τα πιο διάσημα τάγματα στην Ανατολή. Συνεχίζουμε οδικώς για Σαμαρκάνδη. Στη διαδρομή θα κάνουμε στάση στο Γκουτζντουβάν, ένα από τα κέντρα κεραμικής του Ουζμπεκιστάν. Θα παρακολουθήσουμε την επίδειξη κεραμικής και θα γευματίσουμε στο σπίτι των κεραμοποιών. Άφιξη στη Σαμαρκάνδη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Μετά τις 20:00 θα κάνουμε μια βόλτα στην πλατεία Registan για να δούμε την ομορφιά της στα χρωματιστά φώτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
6
6η ημέρα: Σαμαρκάνδη, Ξενάγηση πόλης & γαστρονομικό master class
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πανέμορφης Σαμαρκάνδης. Η Σαμαρκάνδη είναι τόσο παλιά όσο και η Ρώμη, είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και πρώην πρωτεύουσα της μεγάλης αυτοκρατορίας του Ταμερλάνου. Είναι μια πόλη-μουσείο, μια πόλη που κάποτε ήταν η καρδιά του εμπορίου των καραβανιών στο μέσο του μεγάλου δρόμου του μεταξιού. Η Σαμαρκάνδη διατήρησε τη μοναδική αύρα του ανατολίτικου μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Αξιοθέατα στη Σαμαρκάνδη: η πιο εντυπωσιακή πλατεία σε ολόκληρη την Κεντρική Ασία - η πλατεία Registan (μαντράσα του Ulugbek, μαντράσα Sher-Dor, μαντράσα Tilya-Kori), μαυσωλείο Gur-e Amir - νεκρόπολη των Τιμουριδών. Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα  συνέχιση της περιήγησης στα αξιοθέατα της Σαμαρκάνδης: Shah-I-Zinda (νεκρόπολη όπου αναπαύονται όλες οι σημαντικές κυρίες της Αυτοκρατορίας του Ταμερλάνου), παρατηρητήριο Ulugbek. Δείπνο σε ένα τοπικό εθνικό σπίτι, ένα master class μαγειρικής και γευσιγνωσία μαντί - ένα αυθεντικό ουζμπεκικό πιάτο που έχει τη μορφή μεγάλων ζυμαρικών γεμισμένων με κρέας και αχνισμένων σε ειδικό σκεύος. Ύστερα θα περιηγηθούμε και θα λάβουμε μέρος στους εορτασμούς της άνοιξης( Nowruz Bayrami). Παντού στους δρόμους θα δούμε παρελάσεις, μουσική, θα μας κερνάνε τα παραδοσιακά γλυκά του Nowruz Bayram και μόλις νυχτώσει σε πολλές πλατείες θα ανάψουν φωτιές και θα αρχίσουν οι παραδοσιακοί χοροί και τελετουργίες γύρω από την φωτιά. Διανυκτέρευση στη Σαμαρκάνδη.
7
7η ημέρα: Σαμαρκάνδη – Τασκένδη με απογευματινό τρένο
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα έχουμε χρόνο για να ολοκληρώσουμε την περιήγηση στα αξιοθέατα της Σαμαρκάνδης. Θα επισκεφθούμε το μουσείο Afrosiab με τις όμορφες τοιχογραφίες που συλλέχθηκαν από τον οικισμό Afrosiab και τον τάφο του Αγίου Δανιήλ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παζάρι Siab που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα παζάρια στον κόσμο. Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στην απογευματινή αναχώρηση (δρομολόγιο 16:27-18:42) από Σαμαρκάνδη στην Τασκένδη με το γρήγορο τρένο "Afrosiab". Άφιξη στην Τασκένδη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Η Τασκένδη είναι η γοητευτική πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν: κουβαλάει μέσα της τόσο τις σύγχρονες υποδομές όσο και την ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη. Η αρχιτεκτονική της Τασκένδης εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και την ποικιλία της: αρχαιολογικά μνημεία από την εποχή του Ζωροαστρισμού ηλικίας άνω των 2200 ετών, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του Μεσαίωνα, μνημειώδη κτίρια από τα τέλη του 19ου αιώνα, το ωραιότερο υπόγειο μετρό στον κόσμο και φυσικά τα πολυάριθμα σύγχρονα κτίρια. Δείπνο στο καλύτερο εστιατόριο της Τασκένδης.
8
8η ημέρα: Τασκένδη, πτήση για το Μπισκέκ
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την περιήγηση στα αξιοθέατα της σύγχρονης Τασκένδης: επίσκεψη στο μοντέρνο τμήμα της πόλης - Πλατεία Ανεξαρτησίας,  Πλατεία Αμίρ Τεμούρ, το ιστορικό Ξενοδοχείο «Ουζμπεκιστάν» ή «Ουζμπέτσκα» όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, που λειτουργεί από το 1974 και αποτελεί σύμβολο της πόλης. Ακολουθεί το μετρό της Τασκένδης (2 σταθμοί). H κατασκευή του άρχισε όταν η πόλη ανέκαμπτε από τον τρομερό σεισμό του 1966. Ο αυξανόμενος πληθυσμός της πρωτεύουσας χρειαζόταν γρήγορες και βολικές δημόσιες συγκοινωνίες. Και ήδη το 1977, προς τιμήν της 60ής επετείου της ΕΣΣΔ, εγκαινιάστηκε η πρώτη γραμμή του μετρό, η οποία συνέδεε την πιο πυκνοκατοικημένη συνοικία της Τασκένδης, το Chilanzar, με το κέντρο της πόλης. Ύστερα θα επισκεφτούμε το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ουζμπεκιστάν. Η ιστορία του μουσείου χρονολογείται από το 1927, όταν πραγματοποιήθηκε εδώ η πρώτη έκθεση έργων τέχνης από καλλιτέχνες του Ουζμπεκιστάν. Αρχικά, το μουσείο ονομαζόταν Μουσείο Χειροτεχνίας, ενώ το 1997 του δόθηκε το κρατικό καθεστώς και απέκτησε το σημερινό του όνομα. Το Μουσείο απαριθμεί πάνω από 7.000 δείγματα εφαρμοσμένων τεχνών: χειροποίητα κεντήματα, καλύμματα κεφαλής (tyubeteyka), κοσμήματα, χαλιά και άλλα δείγματα χειροτεχνίας από τις αρχές του 19ου αιώνα έως σήμερα. Συνεχίζουμε με μια περιήγηση της πόλης με το λεωφορείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην απευθείας πτήση για το Μπισκέκ (HY 777, 16:20-18:30). Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.  Δείπνο σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο και διανυκτέρευση.
9
9η ημέρα: Μπισκέκ, Ξενάγηση πόλης
Πρόγευμα και ξεκινάει η περιήγηση στα αξιοθέατα του Μπισκέκ. Η πόλη φημίζεται ότι είναι μία από τις πιο πράσινες της Κεντρικής Ασίας, λόγω των αμέτρητων πάρκων της.  Επίσκεψη στην κεντρική πλατεία Ala-Too, εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και την αλλαγή της φρουράς. Θα δούμε επίσης το άγαλμα του Λένιν, την αίθουσα φιλαρμονικής, και το μνημείο του Manas. Ακολουθεί το αρχιτεκτονικό μνημείο του θηλυκού χάνου στην Κεντρική Ασία, της Kurmanjan-datka. Η Kurmanjan Datka, είναι η πιο διάσημη γυναίκα στην ιστορία του Κιργιστάν. Γεννήθηκε το 1811 σε μια νομαδική οικογένεια στα βουνά Alai. Το Datka μπορεί να μεταφραστεί με διάφορους τρόπους, ένας από αυτούς είναι "δίκαιος ηγέτης". Πριν από την Κουρμαντζάν Ντάτκα υπήρχαν μερικές γυναίκες Ντάτκα, ωστόσο, η εξουσία και η ηγεσία της Κουρμαντζάν ήταν εξαιρετική, καθώς αναγνωρίστηκε από τρία έθνη - το Χανάτο του Κοκάντ, το Εμιράτο της Μπουχάρα και τη Ρωσική Αυτοκρατορία. Μετά το μεσημεριανό γεύμα θα επισκεφθούμε το παζάρι του Ος, το καλύτερο και μεγαλύτερο παζάρι όλου του Κιργιστάν. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε πρωτότυπα σουβενίρ, χειροποίητες παντόφλες και άλλες χειροτεχνίες, καθώς και τοπικά προϊόντα, όπως γλυκά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Δείπνο στο καλύτερο εστιατόριο του Μπισκέκ.
10
10η ημέρα: Μπισκέκ – Πύργος Μπουράνα – Issyk-Kul – Karakol
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα ξεκινήσουμε μία πολύ όμορφη διαδρομή μέσα από ατελείωτες πεδιάδες και φανταστικά βουνά για να φτάσουμε στην περιοχή IssykKul. Στη διαδρομή θα σταματήσουμε για να επισκεφθούμε τον Πύργο Burana - ένα αρχιτεκτονικό και αρχαιολογικό μνημείο (X-XI αιώνα).  Συνεχίζουμε για την Cholpon-Ata κατά μήκος της βόρειας όχθης της λίμνης Issyk Kul, της δεύτερης μεγαλύτερης αλπικής λίμνης στον κόσμο μετά τη λίμνη Τιτικάκα στη Νότια Αμερική. Μεταφορά στο Καρακόλ. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
11
11-12η ημέρα: Karakol – χωριό Bokonbaevo – Μπισκέκ, πτήση επιστροφής στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
Μετά το πρόγευμα, συνάντηση με τον ξεναγό και μεταφορά από το Karakol πίσω στο Bishkek κατά μήκος της νότιας όχθης της λίμνης. Στο Καρακόλ θα επισκεφθούμε μια ξύλινη ορθόδοξη ρωσική εκκλησία και το εντυπωσιακό ξύλινο τζαμί Dungan, που χτίστηκε χωρίς μεταλλικά καρφιά από τους Dungan. Θα κάνουμε μία στάση στο φαράγγι Jety-Oguz (25 χλμ. από το Καρακόλ) με τους διάσημους κόκκινους βράχους, την Ραγισμένη Καρδιά και τους Επτά Ταύρους (Broken Heart and The Seven Bulls) . Η επόμενη στάση θα είναι στη γιούρτα κοντά στο χωριό Bokonbaevo. Θα γνωρίσουμε και θα γευματίσουμε με τον οικοδεσπότη ο οποίος είναι παραδοσιακός κυνηγός αετών. Ακολουθεί το χωριό Bokonbaevo, οι κάτοικοι του οποίου φημίζονται για την εκτροφή αρπακτικών πουλιών από την αρχαιότητα. Επίδειξη της ιερακοθηρίας. Η ιερακοθηρία είναι το κυνήγι άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον με τη βοήθεια ενός εκπαιδευμένου αρπακτικού πτηνού. Κυνηγούνται κυρίως μικρά ζώα όπως σκίουροι και κουνέλια.  Συνεχίζουμε για το Μπισκέκ μέσα από πανέμορφά βουνά, δάση και πεδιάδες. Άφιξη στο Μπισκέκ αργά το βράδυ. Αν θα υπάρχει χρόνος θα επισκεφτούμε το εμπορικό κέντρο VEFA και προαιρετικά θα δειπνήσουμε σε ένα από τα πιο διαδεδομένα εστιατόρια-τσαϊχανά όλου του Κιργιστάν. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα ή Θεσσαλονίκη μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές

Central Asia Explorer
12 μέρες/ 10 διανυκτερεύσεις ΤΕΛΙΚΗ Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο *SPECIAL PRICE* Αναχώρηση: 14 Μαρτίου 2024 Επιβάρυνση μονόκλινου
Superior κατηγορία 2.590 € 390 €
*Ένα ταξίδι… μια τιμή! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων
 • Special Price - Ειδική τιμή του ομαδικού προγράμματος ισχύει για κράτηση έως τις 20 Δεκεμβρίου 2023 και για περιορισμένο αριθμό συμμετοχής. Μετά την ημερομηνία, η τιμή του πακέτου ανεβαίνει +100 € ανά άτομο.
Τα προτεινόμενα ξενοδοχεία
Προορισμός Ξενοδοχείο Διανυκτερεύσεις
Χίβα Islom Khoja 4* ή παρόμοιο Δύο (14-16/03)
Μπουχάρα Paradise Plaza 4* ή παρόμοιο Δύο (16-18/03)
Σαμαρκάνδη Gur Emir Palace 4* ή παρόμοιο Δύο (18-20/03)
Τασκένδη Panarams 4* ή παρόμοιο Μία (20-21/03)
Μπισκέκ Plaza Hotel* ή παρόμοιο Δύο (21-23/10)
Καρακιόλ Karagat 4*ή παρόμοιο Μία (23-24/10)
Οι πτήσεις μας
Ημερομηνία Αριθμός πτήσης Δρομολόγιο Ώρες πτήσεων
14 Μαρτίου 2024 TK 1850 TK 1882 Αθήνα – Κωνσταντινούπολη 15.20 -17.55
Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη 09.15 -11.40
15 Μαρτίου 2024 TK 262 Κωνσταντινούπολη – Urgench 20.10- 02.05 (+1)
21 Μαρτίου 2024 ΗΥ 777 Τασκένδη – Μπισκέκ 16.20 -18.30
25 Μαρτίου 2024 TK 347 Μπισκέκ – Κωνσταντινούπολη 03.45 -06.55
25 Μαρτίου 2024 TK 1881 Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη 08.05 -09.25
TK 1843 Κωνσταντινούπολη – Αθήνα 08.05- 09.30
 • TK – Turkish Airlines
 • HY – Uzbekistan Airlines
 • όλες οι ώρες είναι τοπικές και οι τελικές ώρες των δρομολογίων θα αποσταλούν με την παράδοση του ενημερωτικού
Περιλαμβάνονται
 • Διεθνείς πτήσεις με την TURKISH AIRLINES από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (οικονομική θέση)
 • Εσωτερική πτήση από την Τασκένδη στο Μπισκέκ (οικονομική θέση)
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων + μία αποσκευή και μία χειραποσκευή ανά άτομο
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό
 • Εισιτήρια για το γρήγορο τρένο Σαμαρκάνδη-Τασκένδη (οικονομική θέση)
 • Γεύματα – ημιδιατροφή, πρωινό στα ξενοδοχεία και 1 γεύμα την ημέρα, μεσημεριανό ή δείπνο
 • Γαστρονομικά master-classes όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Φολκλορική παράσταση στον μεντρεσέ Nodira Divan Begi στη Μπουχάρα
 • Είσοδοι στα μνημεία και τα μουσεία που αναφέρονται στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων
 • Επίδειξη της ιερακοθηρίας (κυνήγι θηραμάτων με τη βοήθεια αρπακτικών πουλιών)
 • Άνετα κλιματιζόμενα λεωρφορεία καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό ανά ημέρα/ανά άτομο
 • Αγγλόφωνος επαγγελματίας οδηγός-ξεναγός κατά τη διάρκεια του προγράμματος
 • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης & Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ταξιδιωτική ασφάλεια & ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται
 • Προσωπικά έξοδα/ Φιλοδωρήματα/ Προαιρετικές εκδρομές/Έξτρα γεύματα
 • Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα αεροδρόμια
Σημειώσεις
 • Τα διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το DionTours N.G. & Red Elephant δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο
 • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 10 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη, το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση
 • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του, χωρίς να παραληφθούν τα σημεία ενδιαφέροντος
 • Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης
 • Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις
 • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες σύμφωνα με τις διεθνείς ισοτιμίες συναλλαγής την ημερομηνία της προσφοράς. Σε περίπτωση σημαντικής διακύμανσης το γραφείο φέρει το δικαίωμα ν’ αναπροσαρμόσει την προσφορά αναλόγως

Ουζμπεκιστάν & Κιργιστάν με 2590€ / ανά άτομο

Δρόμος του Μεταξιού με φόντο τις γιούρτες και τους μιναρέδες NOWRUZ BAYRAM

Αναχωρήσεις από
Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια
Dion Travel Deals
Early bookings, Special offers

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Ουζμπεκιστάν & Κιργιστάν

Υποδεχτείτε την γιορτή της άνοιξης εξερευνώντας τα αρχιτεκτονικά θαύματα του Ουζμπεκιστάν και ζήστε την περιπέτεια στα άγνωστα μαργαριτάρια του Κιργιστάν!

Ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 2 χώρες με μοναδικές εξερευνήσεις σε μνημεία-θαύματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και γαστρονομικούς θησαυρούς, αλλά και οικοτουριστικές περιηγήσεις σε μαγικά φυσικά τοπία. Απολαύστε τα αρχιτεκτονικά θαύματα, τις ατέλειωτες ερήμους, αλλά και τις μαγικές οάσεις, τις λίμνες και τις βουνοκορυφές. Γνωρίστε τις τοπικές παραδόσεις και τα έθιμα ενός μοναδικού πολιτισμού, τις νομαδικές φυλές, τα παζάρια, την τοπική μουσική και γαστρονομία!

Τα 10 Highlights του ταξιδιού μας

 1. Βραδινή περιήγηση στην φωταγωγημένη πλατεία Registan στη Σαμαρκάνδη
 2. Εξερεύνηση στο Μετρό της Τασκένδης
 3. Επίσκεψη στα φρούρια-κάστρα του Αρχαίου Χόρεσμ, Καρακαλπακστάν, Toprak-kala και Ayaz-Kala
 4. Φολκλορική παράσταση στον μεντρεσέ Nodira Divan Begi στη Μπουχάρα
 5. Masterclass κεραμοποιίας στο Gijduvan
 6. Δείπνα στα καλύτερα εστιατόρια των δύο χωρών, αλλά και σε παραδοσιακά σπίτια στο Ουζμπεκιστάν με 2 master classes των δύο κύριων παραδοσιακών πιάτων του Ουζμπεκιστάν, Πλοβ και Μαντί
 7. Επίσκεψη στα 2 καλύτερα παζάρια όλης της Κεντρικής Ασίας, στη Σαμαρκάνδη και στο Μπισκέκ
 8. Γεύμα σε γιούρτα νομάδων στο ορεινό Κιργιστάν
 9. Περιήγηση της δεύτερης μεγαλύτερης αλπικής λίμνης στον κόσμο, Isyyk-Kul, από την βόρεια και από την νότια όχθη της στο Κιργιστάν
 10. Επίδειξη της ιερακοθηρίας (κυνήγι θηραμάτων με τη βοήθεια αρπακτικών πουλιών) στο Κιργιστάν