Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Παναμάς – Κολομβίας

Επιστροφή

Παναμάς – Κολομβίας

13 ημέρες με 3735€ 3585€ ανά άτομο

Παναμάς – Κολομβίας

Όταν το 1519 ο Vasco Nunez de Balboa, έφτασε στον Παναμά και αντίκρισε για πρώτη φορά τον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν φαντάζονταν αυτό που ανα- κάλυπτε: Ζούγκλα με υγρά τροπικά παρθένα δάση και κατάφυτες βουνοπλαγιές με οργιώδη βλάστη- ση, ένα πλούσιο οικοσύστημα με χλωρίδα και πα- νίδα που αποτελεί φυσικό καταφύγιο πουλιών, ερ- πετών και άγριων ζώων, ορμητικά ποτάμια που χύνονται σε δύο Ωκεανούς, αμέτρητες γραφικές λίμνες και 2000 καταπράσινα νησιά με κατάλευ- κές αμμουδιές και τυρκουάζ νερά. Επιπλέον, σήμε- ρα η πρωτεύουσα Πόλη του Παναμά, θεωρείται η πιο κοσμοπολίτικη μητρόπολη της Κ. Αμερικής, με συνεχώς αναπτυσσόμενη επιχειρησιακή δραστηρι- ότητα, τεράστια εμπορικά κέντρα – ιδανικά για φθηνές αγορές – εντυπωσιακά μοντέρνα κτήρια αξιοθαύμαστης αρχιτεκτονικής και την παλιά πόλη όπου κυριαρχεί η νοσταλγία της αποικιοκρατικής εποχής μέσα στους ήχους της λατινοαμερικάνικης σάλσα. Η διώρυγα του Παναμά, απλά αποτελεί ένα ακόμη συστατικό στοιχείο ενός ξεχωριστού ‘’τροπικού κοκτέιλ’’ που μας καλεί να το απολαύ- σουμε. Αρχαίοι πολιτισμοί και πόλεις που παραμέ- νουν αναλλοίωτες στο χρόνο και μαγεύουν τον επισκέπτη.

Η παλιά πόλη της Καρταχένα, γνωστή μέσα από τις περιγραφές του Μαρκέζ, σας περιμένει για ατέλειωτες βόλτες. Η “Χαμένη Πόλη” (Ciudad Perdida) σας φέρνει πιο κοντά με τον περιπατητή που κρύβετε μέσα σας. Ταξιδέψτε στην έρημο La Guajira,   νιώστε   το   δέος   απέναντι   στα   επιβλητικά   αγάλματα   του   San   Agustín, παρατηρήστε τις φάλαινες στον Ειρηνικό ωκεανό και φυσικά επιδιώξτε γευστική δοκιμή του περίφημου κολομβιανού καφέ. Μην παραλείψετε ακόμη – αν είστε λάτρης της τέχνης – να επισκεφθείτε το Μουσείο Μποτερό με έργα – δωρεές του ίδιου του καλλιτέχνη αλλά και αριστουργήματα των Πικάσο, Μονέ, Σαγκάλ, Ρενουάρ, Μιρό. Αν πάλι είστε φυσιοδίφης, το εθνικό πάρκο της Tayrona (Tayrona National Natural Park) είναι ένας ‘ύμνος’ στην οικολογία και την βιοποικιλότητα.

 • Προορισμός
  Κεντρική και Λατινική Αμερική, Κολομβία, Μακρινοί Προορισμοί, Παναμάς
 • Διάρκεια
  13 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  26/ΑΠΡ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
 • Dion Travel Deals
  Early bookings
1
1η μέρα: Αθήνα – Παναμά σίτυ
Συγκέντρωση στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση με προορισμό την πόλη του Παναμά μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Μετά την παραλαβή των αποσκευών σας, θα σας συναντή- σει ο τοπικός μας αντιπρόσωπος και θα σας μετα- φέρει στο ξενοδοχείο σας. Τακτοποίηση στα δωμάτια σας και ελεύθερο υπόλοιπο της βραδιάς.
2
2η μέρα: Πάναμα Σίτυ – Ξενάγηση Πόλης - Μιραφλόρες – Amador
Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα έχουμε μια μεγάλη ημέρα μιας και θα επισκεφτού- με ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα, μηχανικά επιτεύγματα του 20ου αιώνα, το κανάλι του Παναμά. Θα ξεναγηθούμε στην περιοχή Miraflores Locks όπου θα παρατηρήσουμε το κανάλι και τα διερχόμενα πλοία .Στην συνέχεια θα περιηγηθούμε στο Miami της Κ. Αμερικής όπως αποκαλείται η πρωτεύουσα της πόλης του Παναμά. Θα διασχίσουμε πρώτα το σύγχρονο μοντέρνο κέντρο, τις περιοχές El Cangrejo, Obbario και Marbella, όπου δεσπόζουν πανύψηλοι ουρανοξύστες και πολύμορφα κτηριακά συγκροτήματα με διάσπαρτα πάρκα, εντυπωσιακές γέφυρες και δρόμοι που θα μας οδηγήσουν στην Cinta Costera και Av. Balboa, τις ‘’πράσινες’’ παραλιακές λεωφόρους που επεκτάθηκαν τα τελευταία χρόνια μέσα στον Ειρηνικό Ωκεανό! Στην είσοδο της παλιάς πόλης η Casco Viejo, θα σταματήσουμε για να συνεχίσουμε με τα πόδια στα στενά σοκάκια ως την παλιά Καθεδρική και Γαλλική πλατεία. Θα επισκεφτούμε το παζάρι τέχνης και χειροτεχνίας και ακολουθώντας τον δρόμο που χαράχθηκε μέσα στην θάλασσα (η θέα κόβει την ανάσα) θα καταλήξουμε στα τρία (3) νησάκια του κοσμοπολίτικου Amador που ενώθηκαν και φιλοξενούν την ομώνυμη μαρίνα με τα πολυτελή σκάφη και γιοτ. Στο δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας προαιρετικά μπορείτε να επισκε- φτείτε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Παναμά Albrook. Το βράδυ θα κατεβούμε στο σημείο εκκίνησης του καρναβαλιού όπου και θα απολαύσουμε κάτι μοναδικό!
3
3η μέρα: Εκδρομή στους Εμπερά
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ετοιμαστείτε ψυχολογικά για μια συναρπαστική μέρα. Θα κινηθούμε με το λεω- φορείο μέσα από το πάρκο προσπερνώντας γραφικά χωριά, ώσπου ο δρόμος να μας οδηγήσει στις όχθες ενός ποταμού. Βαμμένοι ινδιάνοι μας περιμένουν με τις μακριές, φτιαγμένες από τεράστιους κορμούς δέντρων πιρόγες τους, για να μας μεταφέρουν διασχίζοντας τη τροπική λίμνη και κατόπιν το ποτάμι στον καταυλισμό τους. Γνωριμία με την Φυλή των Ιθαγενών: μαγικά βότανα, καθημερινές συνήθειες, χειροτεχνήματα, χορός, τραγούδι ένας μοναδικός, πρωτόγονος τρόπος ζωής. Θα συνέλθουμε με ντόπιο μεσημεριανό και φρέσκα φρούτα και με μπάνιο στα πεντακάθαρα ρηχά νερά του ποταμού, παρέα με πολύχρωμα πουλιά και πετα- λούδες να πετούν γύρω μας. Ο χρόνος θα περάσει γρήγορα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξεν/χειο μας και ελεύθερο το υπόλοιπο της ημέρας.
4
4η μέρα: Πάναμα σίτυ - Ελεύθερη ημέρα και shopping therapy
Πρωινό και ελεύθερη μέρα με πολλές επιλογές που θα σας αφήσουν και μοναδικές εμπειρίες. Επισκεφτείτε την πολύβουη ψαραγορά στην είσοδο της παλιάς πό- λης και δοκιμάστε αυθεντικό ceviche, πιείτε τον καφέ σας ή το ποτό σας στο hard rock café με πανοραμική θέα της πόλης.
5
5η μέρα: Πάναμα σίτυ – Πτήση για Μπογκοτά
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια μεταφορά στο αερ/μιο και πτήση για Μπογκοτά. Μετά την παρα- λαβή των αποσκευών σας, θα μεταφερθούμε στο ξενο- δοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερο υπό- λοιπο της βραδιάς για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
6
6η μέρα: Μπογκοτά – ξενάγηση πόλης και Monserrate
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση πόλης με το ιστορικό κέντρο της Μπογκοτά γνωστό ως “La Candelaria”. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Χρυσού, όπου παρουσιάζονται περίπου 34.000  κομμάτια  προϊσπανικού  χρυσού  και  περισσότερα  από  5.000  προκολομβιανά αντικείμενα. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Casa de la Moneda και το Donación Botero, όπου εκτίθενται έργα τέχνης από τον καλύτερο του είδους του, Fernando Botero. Ο Fernando Botero είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος Κολομβιανός καλλιτέχνης δια- φορετικών τεχνικών όπως η ζωγραφική, το σχέδιο και η γλυπτική. Συνεχίζουμε με πανο- ραμική ξενάγηση στην Πλατεία Μπολιβάρ (τον καθεδρικό ναό Prime, το Casa de Nariño – (το προεδρικό μέγαρο), το Liévano Palace – Mayor Hall και το Palace of Justice). Η περιή- γηση συνεχίζεται με επίσκεψη στο σύμβολο της Bogota, το Monserrate Hill (ο λόφος του Μονσεράτ) στα 3,152m πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Επίσκεψη στο Ιερό, όπου υπάρχει το άγαλμα της εικόνας του Χρηστού που ονομάζεται “Fallen Lord” («Ο Κύριος σε πτώση»). Από εκεί απολαμβάνει κανείς την πιο ωραία θέα της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
7
7η μέρα: Bogotá – Zipaquirá + Andres chia restaurant
Πρωινό και επίσκεψη στην Ιερή Λίμνη της Γκουαταβίτα και στον Καθεδρικό Ναό Αλατιού Zipaquirá. Μια πλήρης περιήγηση όπου περνάμε από τη λεγόμενη «Sabana de Bogotá» και επισκεπτόμαστε τον περίφημο καθεδρικό ναό Zipaquirá Salt, το οποίο αναφέρεται ως το πρώτο θαύμα της Κολομβίας καθώς χτίστηκε σε βάθος 180 μέτρων σε ένα αλα- τωρυχείο. Στάση και δείπνο στο εστιατόριο Andres chia αναμφίβολα στο πιο εμβληματι- κό σημείο της Μπογκοτά όσον αφορά την υπέροχη νυχτερινή ζωή και τη γαστρονομία. Σε μια από τις καλύτερες ατμόσφαιρες, η μουσική, οι άνθρωποι, το φαγητό και τα ποτά ενώνονται, κάνοντας αυτό το μέρος κάτι πραγματικά ξεχωριστό και απαράμιλλο.
8
8η μέρα: Μπογκοτά – Μεντεγίν Ξενάγηση πόλης - Comuna 13
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς Μεντεγίν. Μετά την παραλαβή των αποσκευών σας, ξεκινάμε την επίσκεψη μας στις σημαντικότερες τοποθεσίες της πόλης όπως το πάρκο San Antonio, η πλατεία San Ignacio, η Avenida La Playa, το Parque de Las Esculturas, που φιλοξενεί περισσότερα από 20 γλυπτά, δωρεά του καλλιτέχνη Fernando Botero, το Parque de los Deseos και την Αθλητική Μονάδα Atanasio Girardot, καθώς και το ανακαινισμένο Συνεδριακό Κέντρο La Macarena πρώην αρένα ταυρομαχίας. Συνε- χίζουμε με μια επίσκεψη στο παραδοσιακό Pueblito Paisa και στην περιοχή Poblado, όπου θα επισκεφτούμε το Parque del Poblado, το Parque Lleras και το Golden Mile, το οικονομικό κέντρο της πόλης αλλά και καρδιά της πόλης στην οποία βρίσκονται όλα τα ξενοδοχεία Η ξενάγηση μας συνεχίζεται στην Comuna 13 του Medellín. Εκεί θα απο- λαύσουμε ένα γκράφιτι τουρ αναδεικνύο- ντας τον κοινωνικό μετασχηματισμό της πε- ριοχής. Θα δούμε πώς η τέχνη και η μουσική θεράπευσαν μια κοινότητα που ζούσε μέσα στη βία – ως άντρο του Pablo Escobar – και τώρα μπορεί κανείς να θαυμάσει τα γκρά- φιτι που έχουν φτιαχτεί από διαφορετικούς καλλιτέχνες της περιοχής, αποκαλύπτουν τις ιστορίες που συγκινούν και εμπνέουν την ελπίδα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτο- ποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.
9
9η μέρα: Μεντεγίν – Peñol and Guatape
 Πρωινό στο ξεν/χειο και ετοιμαζόμαστε για μια ολοήμερη εκδρομή. Θα περιηγηθούμε στην περιοχή του, θαυμάζοντας την ποικιλο- μορφία της αρχιτεκτονικής του. Επίσκεψη στο αντίγραφο της αρχικής πόλης για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε το αποικιακό στυλ. Το νέο El Peñol είναι η νέα επαρχία που αντικατέστησε την παλιά, η οποία βυθίστηκε μετά από πλημμύρες, κι έτσι χτίστηκε η Δεξαμενή El Peñol - Guatape στα τέλη της δεκαετίας του 1970, που αποτελεί τον μεγα- λύτερο υδροηλεκτρικό σταθμό στο Μεντεγίν. 29 ποτάμια χύνονται στη λίμνη σχηματίζο- ντας έτσι έναν υδάτινο λαβύρινθο που περι- στοιχίζεται από πλούσια βλάστηση συνθέτο- ντας με αυτό τον τρόπο έναν φυσικό πίνακα ζωγραφικής. Αργότερα θα πάμε στη μαγευτική Piedra del Peñol, έναν μονόλιθο ύψους 220 μέτρων. Η επίσκεψη θα συνεχιστεί στην παραθα- λάσσια επαρχία Guatapé το χωριό των λουλουδιών, των ανάγλυφων κι των χρω- μάτων διάσημη για τις λεπτομέρειες των πλίνθων, τα σχέδια και τους πίνακες ζω- γραφικής σε υψηλής αισθητικής χρώματα με τα οποία είναι στολισμένα τα σπίτια της πόλης και τέλος, θα επισκεφθούμε το Peñol και τις δεξαμενές Guatapé όπου μπορείτε να απολαύσετε την αντίθεση ανάμεσα στα πράσινα βουνά και του αντικατοπτρισμούς του νερού. Μεσημεριανό φαγητό και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
10
10η μέρα: Μεντεγίν – Καρταχένα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Καρταχένα. Μετά την παραλαβή των απο- σκευών σας, ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση στις γειτονιές Bocagrande, Castillogrande και Manga, όπου θα παρατη- ρήσετε την αντίθεση ανάμεσα στη μοντέρ- να αρχιτεκτονική και την ομορφιά των παλιών σπιτιών του 20 ου αιώνα. Το ιστο- ρικό κέντρο της Cartagena έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1984. Άφιξη στο Cima de la Popa, όπου θα έχετε πανοραμική θέα της πόλης. Ξενάγηση στο μοναστήρι και την εκκλησία. Θα συνεχίσουμε στο Κάστρο San Felipe de Barajas, το μεγαλύτερο οχυρό της Λατινικής Αμερικής, ένα αποικιοκρατικό κόσμημα άψογα διατηρημένο όπου οι Ισπανοί προσπάθησαν να προστατεύσουν την πόλη από τις επιθέσεις των Βρετανών τον 17 ο αιώνα Στο τέλος αυτής της επίσκεψης, και επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο κατά μήκος της λεωφόρου Santander, θα εκτιμήσετε τους προμαχώνες και τα τείχη του ιστορικού κέντρου. Επίσκεψη στο κέντρο χειροτεχνίας Las Bóvedas. Άφιξη στο ξεν/χείο και τακτο- ποίηση στα δωμάτια.
11
11η μέρα: Καρταχένα – Isla del Rosario
Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στην προβλήτα Bodeguita για να πάρουμε ένα ταχύπλοο που θα μας μεταφέρει στα νησιά Rosario (περίπου 45 λεπτά) απο- λαμβάνοντας μια πανοραμική θέα στον κόλπο της Καρθαγένης και τη Bocachica. Παράλληλα, θα θαυμάσουμε ένα πανέ- μορφο τοπίο με τα οχυρά του San Fernando και του San José. Αφού περιηγη- θούμε στο νησί Barú, θα φτάσουμε στο βασικό νησί στα νησιά Rosario για να απο- λαύσουμε τα κρυστάλλινα νερά του. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τη θάλασσα και τις εγκαταστάσεις. Το από- γευμα επιστροφή στην Καρταχένα. Μετα- φορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
12
12η μέρα: Καρταχένα – αναχώρηση
Ελεύθερη ημέρα μέχρι την ώρα της μεταφοράς σας στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής προς Αθήνα.
13
13η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα
Άφιξη στον ενδιάμεσο σταθμό και στη συνέχεια, στην Αθήνα.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση 26/ΑΠΡ, 13 ημέρες
Δίκλινο SPECIAL PRICE Μονόκλινο
3585 € + 845 €
 • Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων
 • Special price μέχρι τις 31/ΙΑΝ • Από 1/ΦΕΒ, +150 € ανά άτομο
Οι πτήσεις μας με ΚLM:
26/4/2024 KL1952 ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 06.00 08.30
26/4/2024 KL757 ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ–ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΥ 12.55 16.50
30/4/2024 AV8383 ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΥ – ΜΠΟΓΚΟΤΑ 11.25 13.00
3/5/2024 AV9340 ΜΠΟΚΟΤΑ – ΜΕΝΤΕΓΙΝ 08.28 09.31
5/5/2024 AV8444 ΜΕΝΤΕΓΙΝ – ΚΑΡΤΑΧΕΝΑ 09.47 11.01
 • Όλες οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* 5* αστέρων
 • Φόροι ξενοδοχείων
 • Διατροφή: Όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται
 • Ελληνόφωνος ξεναγός
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς οδηγούς-ξεναγούς
Σημειώσεις:
 • Η σειρά των εκδρομών και των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών ή για την καλύτερη ροή του προγράμματος
 • Οι πτήσεις είναι ενδεικτικές  Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα

Παναμάς – Κολομβίας με 3735€ 3585€ / ανά άτομο

Πάναμα Σίτυ – Μιραφλόρες – Amador – Μπογκοτά – Monserrate – Zipaquirá + Andres chia restaurant – Μεντεγίν – Comuna 13 – Peñol and Guatape – Καρταχένα – Isla del Rosario

Διάρκεια
13 ημέρες
Αναχωρήσεις
26/ΑΠΡ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια
Dion Travel Deals
Early bookings

Παναμάς – Κολομβίας

Όταν το 1519 ο Vasco Nunez de Balboa, έφτασε στον Παναμά και αντίκρισε για πρώτη φορά τον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν φαντάζονταν αυτό που ανα- κάλυπτε: Ζούγκλα με υγρά τροπικά παρθένα δάση και κατάφυτες βουνοπλαγιές με οργιώδη βλάστη- ση, ένα πλούσιο οικοσύστημα με χλωρίδα και πα- νίδα που αποτελεί φυσικό καταφύγιο πουλιών, ερ- πετών και άγριων ζώων, ορμητικά ποτάμια που χύνονται σε δύο Ωκεανούς, αμέτρητες γραφικές λίμνες και 2000 καταπράσινα νησιά με κατάλευ- κές αμμουδιές και τυρκουάζ νερά. Επιπλέον, σήμε- ρα η πρωτεύουσα Πόλη του Παναμά, θεωρείται η πιο κοσμοπολίτικη μητρόπολη της Κ. Αμερικής, με συνεχώς αναπτυσσόμενη επιχειρησιακή δραστηρι- ότητα, τεράστια εμπορικά κέντρα – ιδανικά για φθηνές αγορές – εντυπωσιακά μοντέρνα κτήρια αξιοθαύμαστης αρχιτεκτονικής και την παλιά πόλη όπου κυριαρχεί η νοσταλγία της αποικιοκρατικής εποχής μέσα στους ήχους της λατινοαμερικάνικης σάλσα. Η διώρυγα του Παναμά, απλά αποτελεί ένα ακόμη συστατικό στοιχείο ενός ξεχωριστού ‘’τροπικού κοκτέιλ’’ που μας καλεί να το απολαύ- σουμε. Αρχαίοι πολιτισμοί και πόλεις που παραμέ- νουν αναλλοίωτες στο χρόνο και μαγεύουν τον επισκέπτη.

Η παλιά πόλη της Καρταχένα, γνωστή μέσα από τις περιγραφές του Μαρκέζ, σας περιμένει για ατέλειωτες βόλτες. Η “Χαμένη Πόλη” (Ciudad Perdida) σας φέρνει πιο κοντά με τον περιπατητή που κρύβετε μέσα σας. Ταξιδέψτε στην έρημο La Guajira,   νιώστε   το   δέος   απέναντι   στα   επιβλητικά   αγάλματα   του   San   Agustín, παρατηρήστε τις φάλαινες στον Ειρηνικό ωκεανό και φυσικά επιδιώξτε γευστική δοκιμή του περίφημου κολομβιανού καφέ. Μην παραλείψετε ακόμη – αν είστε λάτρης της τέχνης – να επισκεφθείτε το Μουσείο Μποτερό με έργα – δωρεές του ίδιου του καλλιτέχνη αλλά και αριστουργήματα των Πικάσο, Μονέ, Σαγκάλ, Ρενουάρ, Μιρό. Αν πάλι είστε φυσιοδίφης, το εθνικό πάρκο της Tayrona (Tayrona National Natural Park) είναι ένας ‘ύμνος’ στην οικολογία και την βιοποικιλότητα.