Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Νότιο Περού

Επιστροφή

Νότιο Περού

14 ημέρες με 3879€ ανά άτομο

Νότιο Περού

Οι καλύτερες στιγμές του ταξιδιού:

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*, εκτός από την 1η μέρα στη Λίμα, που είναι ξενοδοχείο 4*
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε lodge πολυτελείας στον Αμαζόνιο
 • Διαμονή στο καταπληκτικό Ξενοδοχείο Sumaq 5*στο Άγουας Καλιέντες-την πόλη κάτω από το Μάτσου Πίτσου-και όχι…κάπου στην Ιερή Κοιλάδα, κερδίζοντας αρκετό χρόνο την επόμενη μέρα για την επίσκεψή μας στο Μάτσου Πίτσου
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην πανέμορφη “Λευκή πόλη “Αρεκίπα, και όχι μία όπως σε άλλα προγράμματα
 • Ημιδιατροφή καθημερινά, πλήρης διατροφή στην ζούγκλα του Αμαζονίου
 • Πολλαπλές εξορμήσεις στη ζούγκλα του Αμαζονίου-βαρκάδες, πεζοπορίες και η μοναδική εμπειρία της θέασης του θόλου του τροπικού δάσους από τις Αερογέφυρες και τις Πλατφόρμες Παρατήρησης (Canopy Walkway)
 • Ξενάγηση στο θρησκευτικό κέντρο των Ίνκας, το Κούσκο
 • Επίσκεψη στην πολύχρωμη ινδιάνικη αγορά του Πισάκκαι στην αρχαιολογική περιοχή Ογιανταϊτάμπο με την υπέροχη ακρόπολη
 • Εκπληκτική διαδρομή με τραίνο μέσα από τις Περουβιανές Άνδεις και κατά μήκος της Ιερής Κοιλάδας των Ίνκας και του ποταμού Ουρουμπάμπα
 • Ξενάγηση στην “Χαμένη πόλη των Ίνκας”, το Μάτσου Πίτσου
 • Επίσκεψη στον ναό του θεού Βιρακόχα στο Ράκτσικαι στην “Καπέλα Σιστίνα των Άνδεων” στο Ανταχουαγλίγιας
 • Κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη Tιτικάκαμε επισκέψεις στα περίφημα πλωτά νησιάOύροςφτιαγμένα από καλάμι τοτόρα
 • Επίσκεψη στο Σιλλουστάνι, την νεκρόπολη για τους ηγέτες και την ανώτατη τάξη του προ-Ίνκας πολιτισμού των Κόγιας
 • Ξενάγηση στην Αρεκίπα με επίσκεψη στο περίφημο Μοναστήρι Σάντα Καταλίνα και στο μουσείο των Ιερών των Άνδεων, με την “Χουανίτα”, την “παρθένα των πάγων” ,την πιο καλοδιατηρημένη γυναικεία μούμια του κόσμου
 • Διαδρομή κατά μήκος του Ειρηνικού ωκεανού με εναλλασσόμενες εικόνες ερημικών τοπίων, μικρών οάσεων και γραφικών χωριών
 • Κρουαζιέρα γύρω από τα νησιά Μπαγιέστας, έναν σημαντικό υδροβιότοπο της χώρας με χιλιάδες πουλιά (πιγκουίνους, γλάρους, πελεκάνους κλπ.), αλλά και φώκιες και θαλάσσιους λέοντες (εντός της τιμήςκαι όχι προαιρετική εκδρομή, όπως σε άλλα προγράμματα)
 • Δυνατότητα πτήσης πάνω από τα αινιγματικά γεωγλυφικά σχήματα της Νάσκα
 • Ξενάγηση στη Λίμα και επίσκεψη στο μουσείο Λάρκο
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

Ένας καλά κρυμμένος θησαυρός …Μια χώρα με προγονικούς μύθους, θρύλους και ιστορία χιλιάδων ετών, απολαμβάνει 11 ζώνες οικοσυστημάτων με τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό κλίματος. Από τις ερήμους και τις οάσεις στις ακτές του Ειρηνικού, μέχρι τα πυκνά δάση του Αμαζονίου κατά μήκος των τροπικών Άνδεων (της μακρύτερης οροσειράς του πλανήτη) και από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, μέχρι την υψηλότερη πλεύσιμη λίμνη, το Περού, με έκταση μικρότερη του 1% του πλανήτη, καταφέρνει να φιλοξενεί το ένα έκτο όλων των ειδών του φυτικού κόσμου. Σπάνιες μουσικές παρελάσεις, προαιώνια και ανόθευτα ήθη και έθιμα, μυστηριώδεις σχηματισμοί, ενεργειακά κέντρα, τόποι ιεροί, μοναδικά μνημεία που άλλα επέζησαν ανέπαφα από τους Ισπανούς αποικιστές και άλλα αποτέλεσαν θεμέλια δικών τους κτισμάτων, ένα πολιτισμικό κράμα αυτοχθόνων πολιτισμών και αποικιοκρατικών δομών, μοναδικές γεύσεις και απίθανοι χρωματικοί συνδυασμοί, όλα σε αυτήν την χώρα εκπλήσσουν ευχάριστα τους επισκέπτες!

 • Προορισμός
  Κεντρική και Λατινική Αμερική, Κούσκο, Λίμα, Μακρινοί Προορισμοί, Μάτσου Πίτσου, Περού
 • Διάρκεια
  14 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  23/ΔΕΚ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η ημέρα: Ελλάδα – Πτήση για Λίμα
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα. Άφιξη, συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο, μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο στην περιοχή του αεροδρομίου. Δείπνο. Διανυκτέρευση. Σημείωση: Επιλέγουμε να διανυκτερεύσουμε κοντά στο αεροδρόμιο λόγω της αυριανής μας πτήσης για το Πουέρτο Μαλντονάδο/Αμαζόνιο, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ξυπνήσουμε πάρα πολύ νωρίς το πρωί και να χάσουμε χρόνο στην κίνηση της πόλης.
2
2η ημέρα: Λίμα - Πουέρτο Μαλντονάδο, Περίπατος στην ζούγκλα, βαρκάδα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Πουέρτο Μαλντονάδο, την "πρωτεύουσα της βιοποικιλότητας", που βρίσκεται στη συμβολή δύο παραποτάμων του Αμαζονίου, του Μάντρε ντε Ντίος και του Ταμποπάτα. Φθάνοντας, μία 25λεπτη περίπου πλεύση στον ποταμό Μάντρε ντε Ντίος θα μας οδηγήσει στο lodge, που βρίσκεται κρυμμένο μέσα στην ζούγκλα. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια και γεύμα. Στη συνέχεια, με τους εξειδικευμένους τοπικούς ξεναγούς της ζούγκλας, θα περπατήσουμε μέσα στα φυσικά μονοπάτια και θα γνωρίσουμε τα περίπλοκα οικοσυστήματα της λεκάνης του Αμαζονίου. Και το σούρουπο, καθώς τα ζώα και τα πουλιά της μέρας δίνουν τη θέση τους στα νυχτόβια είδη, θα επιβιβαστούμε σε βάρκα για να αναζητήσουμε τα καϊμάν που παραμονεύουν στις όχθες του ποταμού, να απολαύσουμε ένα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα και να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τα αστέρια του νοτίου ημισφαιρίου. Επιστροφή στο lodge για δείπνο και διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα: Πουέρτο Μαλντονάδο, Λίμνη Σάντοβαλ, Canopy Walkway/Αερογέφυρες και Πλατφόρμες Παρατήρησης του Θόλου του Τροπικού Δάσους
Σήμερα το πρωί θα εισχωρήσουμε στα βάθη του δάσους. Περπατώντας σε ειδικά μονοπάτια και με τους εξειδικευμένους ξεναγούς της ζούγκλας να μας δίνουν διάφορες πληροφορίες σχετικά με την τοπική χλωρίδα και την πανίδα, θα φθάσουμε στην μαγευτική λίμνη Σάντοβαλ (Sandoval) με τα κρυστάλλινα νερά, που περιβάλλεται από έλη και γιγαντιαία δέντρα. Στη συνέχεια, η διαδρομή μας με τα ξύλινα σκάφη ανάμεσα στα μαγκρόβια της λίμνης Σάντοβαλ, θα μας δώσει την ευκαιρία να παρατηρήσουμε κοκκινολαίμηδες παπαγάλους, μακάος, τουκάν, χελώνες, κόκκινες μαϊμούδες, μακάος, αλιγάτορες κλπ. Αν μάλιστα είμαστε τυχεροί, πιθανόν να συναντήσουμε και τις υπό εξαφάνιση γιγάντιες βίδρες. Επιστροφή στο lodge για γεύμα και ανάπαυση. Το απόγευμα η 20λεπτη βαρκάδα μας κατά μήκος του ποταμού Madre de Dios θα μας οδηγήσει στο σημείο από το οποίο θα ξεκινήσουμε το συναρπαστικό "Inkaterra Canopy Walkway": με αφετηρία τον ύψους 38 μέτρων πύργο, θα περπατήσουμε στο δίκτυο των επτά οικολογικά κατασκευασμένων κρεμαστών γεφυρών που αιωρούνται πάνω από το έδαφος και συνδέουν τις οκτώ πλατφόρμες παρατήρησης, από τις οποίες θα απολαύσουμε "αφ΄ υψηλού" τον θόλο του τροπικού δάσους - ένας μοναδικός τρόπος για να αντιληφθεί κανείς το κολοσσιαίο του μέγεθος. Μετά από αυτήν την πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία θα επιστρέψουμε στο lodge για δείπνο και διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: Πουέρτο Μαλντονάδο - Κούσκο
Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε με πλοιάρια στο λιμάνι και από εκεί στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο γραφικό Κούσκο, την αρχαιότερη πρωτεύουσα της Αμερικής και θρησκευτικό κέντρο των Ίνκας (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με φολκλορικό Show. Διανυκτέρευση.  
5
5η ημέρα: Κούσκο
Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία των Όπλων με τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό από κόκκινο γρανίτη, καθώς και τον σημαντικότερο ναό των Ίνκας στο Κούσκο, τον ναό του Ήλιου (Κορικάντσα, Koricancha), πάνω στον οποίο οι Δομινικανοί έκτισαν τον ναό του Σάντο Ντομίνγκο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κένκο (λαβύρινθο), το Ταμποματσάι, ένα μεγαλιθικό μνημείο με τις τρεις ιερές πηγές των Ίνκας, το κόκκινο φρούριο Πούκα Πουκάρα, καθώς και το φημισμένο φρούριο και θρησκευτικό χώρο του Σαξαϊουαμάν (Sacsayhuamán), διάσημο για την κοσμική του ενέργεια. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα τοπικό εργαστήριο τέχνης των Ίνκας, όπου θα πάρουμε μια ιδέα των διαφόρων χρήσεων των Περουβιανών φυσικών προϊόντων (φυτά, φρούτα, λαχανικά, μεταξύ άλλων) των θρεπτικών, θεραπευτικών και καλλυντικών ιδιοτήτων τους. Το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
6
6η ημέρα: Κούσκο - Ιερή Κοιλάδα - Πισάκ - Ογιανταϊτάμπο - Άγουας Καλιέντες
Πρωινή αναχώρηση για την Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας, περιοχή πλούσια σε νερό, καλλιέργειες και αλάτι. Στάση στην πολύχρωμη ινδιάνικη αγορά του Πισάκ (Pisac), που έλκει χιλιάδες επισκέπτες και έμπορους με πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές. Συνεχίζουμε για την πολύ ενδιαφέρουσα αρχαιολογική περιοχή Ογιανταϊτάμπο (Ollantaytambo), όπου θα θαυμάσουμε τον ναό του Ήλιου στην υπέροχη ακρόπολή της. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ογιάντα (Ollanta) και θα επιβιβαστούμε στο τραίνο Voyager, που μέσα από την υπέροχη θέα των Περουβιανών Άνδεων και κατά μήκος του ποταμού Ουρουμπάμπα, θα μας οδηγήσει στο Άγουας Καλιέντες (την πόλη κάτω από το Μάτσου Πίτσου). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
7
7η ημέρα: Άγουας Καλιέντες - Μάτσου Πίτσου - Κούσκο
Σήμερα το πρωί θα περπατήσουμε μια μικρή απόσταση μέχρι τον σταθμό των λεωφορείων και θα επιβιβαστούμε στο πουλμανάκι που θα μας οδηγήσει στην "Χαμένη πόλη των Ίνκας", το μυστηριακό οχυρό του Mάτσου Πίτσου στις Περουβιανές Άνδεις. Συνάντηση με τον τοπικό συνοδό και ξενάγηση στην ακρόπολη (περίπου 2,5 ώρες). Το διασημότερο αξιοθέατο της Νοτίου Αμερικής αποτέλεσε χώρο λατρείας, αστρονομικό παρατηρητήριο και εξοχική κατοικία του μεγαλύτερου αυτοκράτορα των Ίνκας, του Πατσακούτι. Κτισμένη στη ράχη ενός βουνού και πέραν της υπέροχης θέας, η αρχαία ακρόπολη είναι γεμάτη πύργους, ιερά μνημεία, ναούς, σπίτια και ανάκτορα, τα οποία προσέφεραν πολύτιμες πληροφορίες για τη θρησκευτική και πολιτιστική ζωή των Ίνκας. Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα επιστρέψουμε στο Άγουας Καλιέντες και θα επιβιβαστούμε στο τραίνο Voyager μέχρι το Ογιανταϊτάμπο, απ΄ όπου οδικώς θα φθάσουμε στο Κούσκο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
8
8η ημέρα: Κούσκο - Ράκτσι - Ανταχουαγλίγιας - Πούνο
Μέσα από μια πολύωρη, όμορφη και εντυπωσιακή διαδρομή με φόντο τις χιονισμένες Άνδεις και με επιλεγμένες στάσεις και επισκέψεις, όπως στον ναό του θεού Βιρακόχα στο Ράκτσι (Racchi) και στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Ανταχουαγλίγιας (Andahuaylillas), την επονομαζόμενη "Καπέλα Σιστίνα των Άνδεων", θα κατευθυνθούμε σήμερα προς το Πούνο (Puno), που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Tιτικάκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
9
9η ημέρα: Πούνο, Νησιά Ούρος - Σιλλουστάνι - Αρεκίπα
Σήμερα το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη Tιτικάκα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.814 μέτρων. Το πλοιάριο θα μας φέρει στα περίφημα "χειροποίητα" πλωτά νησιά Oύρος (κατασκευασμένα από καλάμια Tοτόρα), που κατοικούνται από την ομώνυμη φυλή. Επιστρέφοντας, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για το Σιλλουστάνι, την νεκρόπολη για τους ηγέτες και την ανώτατη τάξη του προ-Ίνκας πολιτισμού των Κόγιας, που βρίσκεται σε ένα οροπέδιο των Άνδεων, δίπλα στην όμορφη λίμνη Ουμάγιο (Umayo). Εκεί θα δούμε τους τεράστιους ταφικούς πύργους, που ονομάζονται τσούλπας (chullpas) - μερικοί εξ αυτών φτάνουν τα 12 μέτρα σε ύψος και έχουν διάμετρο 7,50 μέτρα - οι οποίοι χρονολογούνται από το 600 έως το 800 μ.Χ. Συνεχίζουμε για το αποικιακό διαμάντι της χώρας, την Αρεκίπα. Η "Λευκή πόλη", όπως επονομάζεται καθότι είναι κτισμένη από λευκή ηφαιστειακή πέτρα, βρίσκεται σε υψόμετρο 2.360 μέτρων και ατενίζει τα χιονοσκέπαστα γύρω ηφαίστεια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
10
10η ημέρα: Αρεκίπα
Η σημερινή πρωινή μας περιήγηση θα ξεκινήσει από τις περιοχές Carmen Alto και Yanahuara, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε από ψηλά την Αρεκίπα, καθώς και τα ηφαίστεια Μίστι, Τσατσάνι και Πίτσου Πίτσου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την κεντρική πλατεία (Πλάζα δε Άρμας), που περιβάλλεται από τα πιο αντιπροσωπευτικά κτίρια της πόλης. Συνεχίζουμε με το συγκρότημα του Μοναστηριού της Σάντα Καταλίνα (Santa Catalina), που ιδρύθηκε το 1580, με τα γραφικά σοκάκια και τις πλατείες της - ένα ολόκληρο χωριό αποκλεισμένο από την υπόλοιπη πόλη με μεγάλο τοίχος. Τέλος, θα επισκεφθούμε το μουσείο των Ιερών των Άνδεων (Museum Santuarios Andinos), στο οποίο φυλάσσεται η πιο καλοδιατηρημένη γυναικεία μούμια του κόσμου η "Χουανίτα", η "παρθένα των πάγων" - ένα κορίτσι 12-15 ετών, που θυσιάστηκε από τους Ίνκας ως προσφορά στους θεούς τους περί το 1450. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
11
11η ημέρα: Αρεκίπα - Λίμα - Παράκας
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για Λίμα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Παράκας - μια διαδρομή περίπου 4 ωρών προς τα νότια της χώρας, κατά μήκος του Ειρηνικού ωκεανού, με εναλλασσόμενες εικόνες ερημικών τοπίων, μικρών οάσεων και γραφικών χωριών. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
12
12η ημέρα: Παράκας - Νησιά Μπαγιέστας - Δυνατότητα πτήσης πάνω από τα αινιγματικά γεωγλυφικά σχήματα της Νάσκα - Λίμα
Πρωινή κρουαζιέρα γύρω από τα νησιά Μπαγιέστας. Πρόκειται για έναν σημαντικό υδροβιότοπο της χώρας - οι βραχονησίδες φιλοξενούν χιλιάδες πουλιά, όπως πιγκουίνους, γλάρους, πελεκάνους κλπ., αλλά και φώκιες και θαλάσσιους λέοντες. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε και το περίφημο "Κηροπήγιο", ένα γεωγλυφικό πάνω σε αμμόλοφο, παρόμοιο με τα αντίστοιχα της Νάσκα σε σχήμα κηροπηγίου (ή τρίαινας). Μετά το τέλος της κρουαζιέρας επιστροφή στη Λίμα. Για όσους επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής πτήσης πάνω από τα οροπέδιο της Νάσκα με τα μοναδικά γεωγλυφικά σχήματα (αξίας 200€). Από το μικρό αεροδρόμιο του Πίσκο θα επιβιβαστούμε σε μικρά αεροπλάνα για μία πτήση διάρκειας δύο περίπου ωρών. Κάποιοι λένε ότι τα σχήματα τα έφτιαξαν εξωγήινοι, άλλοι ότι τα δημιούργησαν οι ντόπιοι ιθαγενείς, το μόνο σίγουρο είναι ότι το θέαμα από ψηλά είναι φανταστικό και δεν πρέπει να το χάσετε… Προσγείωση στο αεροδρόμιο του Πίσκο και οδική αναχώρηση για τη Λίμα με στάση για γεύμα σε τοπικό εστιατόριο κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Την προκολομβιανή περίοδο η περιοχή στην οποία σήμερα βρίσκεται η Λίμα κατοικούσαν ιθαγενείς φυλές, που τον 15ο αιώνα ενσωματώθηκαν στην αυτοκρατορία των Ίνκας. Η Λίμα ιδρύθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1535 από τον Ισπανό κατακτητή (κονκισταδόρ) Φρανσίσκο Πισάρο, ο οποίος επέλεξε την κοιλάδα του ποταμού Ρίμακ για να ιδρύσει την πρωτεύουσά του με την ονομασία "Σιουδάδ ντε λος Ρέγιες", δηλαδή "Πόλη των Βασιλέων. Το 1543 ορίσθηκε πρωτεύουσα της Αντιβασιλείας του Περού και η πόλη άνθισε κατά την διάρκεια του επόμενου αιώνα, όντας το κέντρο ενός εκτεταμένου εμπορικού δικτύου που την ένωνε με την υπόλοιπη Αμερική, την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
13
13-14η ημέρα: Λίμα – Πτήση επιστροφής
Check out από το ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην αποικιακή, αλλά και στην σύγχρονη πόλη. Θα περάσουμε από τις αριστοκρατικές συνοικίες Μιραφλόρες (Miraflores) και Αγίου Ισίδωρου (San Isidro) και θα φθάσουμε στην Πλατεία των Όπλων (Plaza de Armas), όπου θα υπάρχει χρόνος για φωτογραφίες με φόντο την εκπληκτική αποικιακή αρχιτεκτονική των γύρω κτιρίων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μοναστήρι του Σαν Φρανσίσκο με τη διάσημη βιβλιοθήκη και τις κατακόμβες του. Έχοντας εξερευνήσει το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα κατευθυνθούμε προς το μουσείο Λάρκο (Larco), στο οποίο στεγάζονται οι ασύγκριτες ιδιωτικές συλλογές θησαυρών του αρχαίου Περού. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
Σημειώσεις:
 • Η ροή του προγράμματος είναι ενδεικτική και η σειρά των επισκέψεων πιθανόν να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

ΧΑΡΤΗΣ

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομοΑναχώρηση 23/ΔΕΚ, 14 ημέρες
ΔίκλινοΜονόκλινο3ο άτομο παιδί ως 12 ετών
3879 €4759 €3590 €
 • Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων
Οι πτήσεις μας με ΚLM:
KL 1572ΑΘΗΝΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ05:45-08:20
KL 743ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΛΙΜΑ12:35-19:10
KL 744ΛΙΜΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ21:10-15:15+1
KL 1581ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ20:55-01:05
 • Όλες οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*, εκτός από την πρώτη μέρα στη Λίμα, που είναι ξενοδοχείο 4* στην περιοχή του αεροδρομίου (2 Διαν/σεις στην Λίμα, 2 Διαν/σεις στο Πουέρτο Μαλντονάδο, 3 Διαν/σεις στο Κούσκο, 1 Διαν/ση στο Άγουας Καλιέντες, 1 Διαν/ση στο Πούνο, 1 Διαν/ση στο Παράκας και 2 Διαν/σεις Αρεκίπα (όχι μία, όπως σε άλλα προγράμματα)
 • Διαμονή σε lodge πολυτελείας στον Αμαζόνιο
 • Εσωτερικές πτήσεις
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Πλήρης διατροφή στην ζούγκλα του Αμαζονίου
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Πτήση πάνω από τα αινιγματικά γεωγλυφικά σχήματα της Νάσκα: +200 €
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Νότιο Περού με 3879€ / ανά άτομο

Λίμα, Πουέρτο Μαλντονάδο, Ζούγκλα Αμαζονίου, Κούσκο, Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας, Πισάκ, Ογιανταϊτάμπο, Μάτσου Πίτσου, Ράκτσι, Ανταχουαγλίγιας, Σιλλουστάνι, Πούνο, Λίμνη Τιτικάκα/Νησιά Ούρος, Παράκας, Νησιά Μπαγιέστας, Αρεκίπα

Διάρκεια
14 ημέρες
Αναχωρήσεις
23/ΔΕΚ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Νότιο Περού

Οι καλύτερες στιγμές του ταξιδιού:

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*, εκτός από την 1η μέρα στη Λίμα, που είναι ξενοδοχείο 4*
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε lodge πολυτελείας στον Αμαζόνιο
 • Διαμονή στο καταπληκτικό Ξενοδοχείο Sumaq 5*στο Άγουας Καλιέντες-την πόλη κάτω από το Μάτσου Πίτσου-και όχι…κάπου στην Ιερή Κοιλάδα, κερδίζοντας αρκετό χρόνο την επόμενη μέρα για την επίσκεψή μας στο Μάτσου Πίτσου
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην πανέμορφη “Λευκή πόλη “Αρεκίπα, και όχι μία όπως σε άλλα προγράμματα
 • Ημιδιατροφή καθημερινά, πλήρης διατροφή στην ζούγκλα του Αμαζονίου
 • Πολλαπλές εξορμήσεις στη ζούγκλα του Αμαζονίου-βαρκάδες, πεζοπορίες και η μοναδική εμπειρία της θέασης του θόλου του τροπικού δάσους από τις Αερογέφυρες και τις Πλατφόρμες Παρατήρησης (Canopy Walkway)
 • Ξενάγηση στο θρησκευτικό κέντρο των Ίνκας, το Κούσκο
 • Επίσκεψη στην πολύχρωμη ινδιάνικη αγορά του Πισάκκαι στην αρχαιολογική περιοχή Ογιανταϊτάμπο με την υπέροχη ακρόπολη
 • Εκπληκτική διαδρομή με τραίνο μέσα από τις Περουβιανές Άνδεις και κατά μήκος της Ιερής Κοιλάδας των Ίνκας και του ποταμού Ουρουμπάμπα
 • Ξενάγηση στην “Χαμένη πόλη των Ίνκας”, το Μάτσου Πίτσου
 • Επίσκεψη στον ναό του θεού Βιρακόχα στο Ράκτσικαι στην “Καπέλα Σιστίνα των Άνδεων” στο Ανταχουαγλίγιας
 • Κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη Tιτικάκαμε επισκέψεις στα περίφημα πλωτά νησιάOύροςφτιαγμένα από καλάμι τοτόρα
 • Επίσκεψη στο Σιλλουστάνι, την νεκρόπολη για τους ηγέτες και την ανώτατη τάξη του προ-Ίνκας πολιτισμού των Κόγιας
 • Ξενάγηση στην Αρεκίπα με επίσκεψη στο περίφημο Μοναστήρι Σάντα Καταλίνα και στο μουσείο των Ιερών των Άνδεων, με την “Χουανίτα”, την “παρθένα των πάγων” ,την πιο καλοδιατηρημένη γυναικεία μούμια του κόσμου
 • Διαδρομή κατά μήκος του Ειρηνικού ωκεανού με εναλλασσόμενες εικόνες ερημικών τοπίων, μικρών οάσεων και γραφικών χωριών
 • Κρουαζιέρα γύρω από τα νησιά Μπαγιέστας, έναν σημαντικό υδροβιότοπο της χώρας με χιλιάδες πουλιά (πιγκουίνους, γλάρους, πελεκάνους κλπ.), αλλά και φώκιες και θαλάσσιους λέοντες (εντός της τιμήςκαι όχι προαιρετική εκδρομή, όπως σε άλλα προγράμματα)
 • Δυνατότητα πτήσης πάνω από τα αινιγματικά γεωγλυφικά σχήματα της Νάσκα
 • Ξενάγηση στη Λίμα και επίσκεψη στο μουσείο Λάρκο
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

Ένας καλά κρυμμένος θησαυρός …Μια χώρα με προγονικούς μύθους, θρύλους και ιστορία χιλιάδων ετών, απολαμβάνει 11 ζώνες οικοσυστημάτων με τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό κλίματος. Από τις ερήμους και τις οάσεις στις ακτές του Ειρηνικού, μέχρι τα πυκνά δάση του Αμαζονίου κατά μήκος των τροπικών Άνδεων (της μακρύτερης οροσειράς του πλανήτη) και από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, μέχρι την υψηλότερη πλεύσιμη λίμνη, το Περού, με έκταση μικρότερη του 1% του πλανήτη, καταφέρνει να φιλοξενεί το ένα έκτο όλων των ειδών του φυτικού κόσμου. Σπάνιες μουσικές παρελάσεις, προαιώνια και ανόθευτα ήθη και έθιμα, μυστηριώδεις σχηματισμοί, ενεργειακά κέντρα, τόποι ιεροί, μοναδικά μνημεία που άλλα επέζησαν ανέπαφα από τους Ισπανούς αποικιστές και άλλα αποτέλεσαν θεμέλια δικών τους κτισμάτων, ένα πολιτισμικό κράμα αυτοχθόνων πολιτισμών και αποικιοκρατικών δομών, μοναδικές γεύσεις και απίθανοι χρωματικοί συνδυασμοί, όλα σε αυτήν την χώρα εκπλήσσουν ευχάριστα τους επισκέπτες!

ΑΜ1
You don't have permission to register