Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Γύρος Σικελίας

Επιστροφή

Γύρος Σικελίας

8 ημέρες με 690€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Γύρος Σικελίας 8 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 28/ΜΑΙ, 10/ΑΥΓ, 3/ΣΕΠ

Μία εκδρομή… εφ’ όλης της ύλης! Μέσα σε λίγες ημέρες, μπορείτε να ζήσετε από κοντά την εμπειρία της Μεγάλης Ελλάδας «Magna Graecia», μέσα από μία οδική-ακτοπλοϊκή εκδρομή η
οποία θα σας ταξιδέψει στην ανέμελη ομορφιά της νότιας Ιταλίας, τον εντυπωσιακό ιστορικό πλούτο της Σικελίας και τη μεσογειακή ομορφιά των γειτόνων μας. Άλλωστε… una faccia – una
razza!

 • Προορισμός
  Δυτική Ευρώπη, Ευρώπη, Ιταλία, Κατάνια, Παλέρμο
 • Διάρκεια
  8 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  28/ΜΑΙ, 10/ΑΥΓ, 3/ΣΕΠ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα, Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ ή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για Πάτρα/Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι / Μπρίντιζι. Διανυκτέρευση εν πλω.
2
2η ΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΑΤΕΡΑ – ΡΗΓΙΟ
Άφιξη το πρωί στο Μπάρι/Μπρίντιζι. Στάση στο Άλμπερομπέλο. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την γραφική Ματέρα. Τελευταίος μας σταθμός το Ρήγιο. Άφιξη,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
3
3η ΜΕΡΑ: ΡΗΓΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΑ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό και επίσκεψη στο μουσείο «Magna Graecia» όπου φυλάσσονται τα μπρούτζινα αγάλματα που κατασκεύασε ο γλύπτης Φειδίας. Στην συνέχεια αναχώρηση με το πλοίο και πέρασμα από τα στενά της Μεσσήνας. Εκεί θα θαυμάσουμε τον πύργο με το καμπαναριό και το αστρονομικό ρολόι και το καθεδρικό ναό. Αναχωρούμε για την Κεφαλού, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην ΠιάτσαΝτουόμο και το ναό του Ρογήρου. Στην συνέχεια στο Παλέρμο, θα γνωρίσουμε τηνπλατεία του Δημαρχείου, την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης και το ΠαλάτσοΡεάλε.
4
4η ΜΕΡΑ: ΡΗΓΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΑ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ
Μετά το πρωινό πρώτος μας σταθμός το Μονρεάλε όπου θα επισκεφθούμε τονκαθεδρικό ναό με τα ψηφιδωτά και το μοναστήρι των Φραγκισκανών. Αναχώρηση για τον Ακράγαντα. Στην κοιλάδα των ναών θα θαυμάσουμε το ναό της Ομόνοιας,την Ελληνορωμαϊκή συνοικία, το ναό του Ολυμπίου Διός με το άγαλμα του Άτλαντα,τους ναούς της Ήρας, της Δήμητρας, του Ηφαίστου, του Ασκληπιού και τωνΔιοσκούρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη). Συνεχίζουμε για την Κατάνια.Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.
5
5η ΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΙΤΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Συρακούσα. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το Ορατόριο του Διόνυσου, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το νησάκι της Ορτυγίας όπου βρίσκονται ο ναός του Απόλλωνα, ο καθεδρικός ναός, η πηγή της Αρεθούσης και το κάστρο του Μανιάκη. Συνεχίζουμε κατόπιν για το Ηφαίστειο της Αίτνας. Στο «Ταυρομένιο» θα θαυμάσουμε τους γραφικούς δρόμους με τα μεσαιωνικά κτίρια και θα επισκεφθούμε το Ελληνικό θέατρο.
6
6η ΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ
Πρωινό και πρώτος μας σταθμός για σήμερα, ο Τάραντας. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο, είναι ο καθεδρικός ναός και το κάστρο του Αγίου Αγγέλου. Συνεχίζουμε για το Λέτσε. Εκεί θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό και τον κίονα του Αγίου Ορατίου ύψους 29 μέτρων που κάποτε σηματοδοτούσε το τέλος της Αππίας Οδού.Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.
7
7η ΜΕΡΑ: ΛΕΤΣΕ – ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ – ΜΠΑΡΙ
Πρωινό και αναχώρηση. Στάση θα κάνουμε στο Κοριλιάνο ντ’ Οτράντο, θα θαυμάσουμε το Παλάτι Κόμι και το κάστρο του Κοριλιάνο με τους 4 πύργους του.Επόμενη στάοη στην Στερνατία, ένα χωριό με έντονο το «Ελληνικό άρωμα».Συνεχίζουμε με το χωριό Καλημέρα, που αποτελεί και το πολιτιστικό κέντρο τηςπεριοχής. Με αυτές τις εικόνες αναχωρούμε για Μπάρι/Μπρίντιζι από που θα πάρουμε το καράβι της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.
8
8η ΜΕΡΑ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ή ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι και με ενδιάμεσες στάσεις αναχώρηση για την πόλη μας.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση: 25/ΜΑΙ, 10/ΑΥΓ, 3/ΣΕΠ, 8 ημέρες
Δίκλινο Παιδί 2-12 ετών Επιβ. Μον
690 € 490 € 170 €
Περιλαμβάνονται:
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε καμπίνες ΑΒ4/τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες για την διαδρομή Ελλάδα–Ιταλία (μετ’ επιστροφής)
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* με ημιδιατροφή
 • Μετακινήσεις–μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο
 • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής/Επαγγελματικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Check-point πόλεων και δημοτικοί φόροι: 60€
 • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 25€ κατ’ άτομο
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
Σημειώσεις:
 • Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι
 • Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα: ταυτότητα νέου τύπου δεκαπενταετίας ή διαβατήριο σε ισχύ
 • Ελάχιστη συμμετοχή ταξιδιωτών ανά group 25 άτομα
 • Η εκδρομή μας έχει αφετηρία την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σας στο ταξίδι από οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής!

Γύρος Σικελίας με 690€ / ανά άτομο

& Ελληνόφωνα χωριά

Διάρκεια
8 ημέρες
Αναχωρήσεις
28/ΜΑΙ, 10/ΑΥΓ, 3/ΣΕΠ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή Γύρος Σικελίας 8 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 28/ΜΑΙ, 10/ΑΥΓ, 3/ΣΕΠ

Μία εκδρομή… εφ’ όλης της ύλης! Μέσα σε λίγες ημέρες, μπορείτε να ζήσετε από κοντά την εμπειρία της Μεγάλης Ελλάδας «Magna Graecia», μέσα από μία οδική-ακτοπλοϊκή εκδρομή η
οποία θα σας ταξιδέψει στην ανέμελη ομορφιά της νότιας Ιταλίας, τον εντυπωσιακό ιστορικό πλούτο της Σικελίας και τη μεσογειακή ομορφιά των γειτόνων μας. Άλλωστε… una faccia – una
razza!

AS22