Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Κοστιέρα Αμαλφιτάνα – Ρώμη

Επιστροφή

Κοστιέρα Αμαλφιτάνα – Ρώμη

5 ημέρες με 564€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Κοστιέρα Αμαλφιτάνα – Ρώμη 5 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 29, 9, 16, 23, 30/ΙΟΥΛ, 6, 13, 20, 27/ΑΥΓ

 • Προορισμός
  Αμάλφι, Δυτική Ευρώπη, Ευρώπη, Ιταλία, Κάπρι, Νάπολη, Ποζιτάνο
 • Διάρκεια
  5 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  29, 9, 16, 23, 30/ΙΟΥΛ, 6, 13, 20, 27/ΑΥΓ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα | Θεσσαλονίκη – Πτήση για την Ρώμη – Νάπολη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ρώμη. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Ρώμης, επιβίβαση στο λεωφορείο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Νάπολη. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Το παλάτσο Ρεάλε, το Τεάτρο Σαν Κάρλο, η καλύτερη Όπερα στην Ιταλία μετά του Μιλάνο, το Πάνθεον, η Γκαλέρια Ουμπέρτο, το παλιό και το νέο Κάστρο, και βέβαια η παραλία Σάντα Λουτσία, είναι κάποια από τα αξιοθέατα της πόλης που θα δούμε. Στην συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το βράδυ θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με την βοήθεια του αρχηγού μας.
2
2η μέρα | Νάπολη – Κρουαζιέρα Αμάλφι – Ποζιτάνο
Πρωινό και στη συνέχεια, αναχώρηση για το Σαλέρνο όπου θα πάρουμε το ταχύπλοο για την κρουαζιέρα μας στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας στάση το Αμάλφι, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Ελεύθερος χρόνος και έπειτα θα επισκεφτούμε το γραφικό Ποζιτάνο, ένας οικισμός-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο, χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στη Νάπολη.
3
3η μέρα | Νάπολη – Κρουαζιέρα στο Κάπρι – Ρώμη
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί Κάπρι, που με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, τις εκκλησίες, τις κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Προτείνουμε επίσης και μια επίσκεψη στη Γαλάζια Σπηλιά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ρώμη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης με την βοήθεια του αρχηγού μας όπου θα δούμε την όμορφη και γοητευτική πλατεία Navona που είναι γεμάτη με εστιατόρια και υπαίθριους ζωγράφους. Δείπνο στην πανέμορφη πόλη της Ρώμη και αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.
4
4η μέρα | Ρώμη – Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την πανοραμική μας ξενάγηση με πρώτο σταθμό την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητά της. Μεταξύ άλλων, θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Συνεχίζουμε για τον Αρχαίο Ιππόδρομο ή αλλιώς Circus Maximus που βρίσκεται στο κοίλωμα μεταξύ του Αβεντίου και του Παλατινού λόφου. Αναχωρούμε για το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Στη συνέχεια, θα θαυμάσουμε τη ρωμαϊκή αγορά που ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας της αυτοκρατορίας. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην Piazza Venezia θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Vittorio Emanuele II, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας. Το μνημείο περιέχει τον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη με την αιώνια φλόγα, χτισμένο κάτω από το άγαλμα της Ιταλίας μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη. Θα δούμε επίσης την πλατεία με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο του Ραμσή ΙΙ, το οποίο αρχικά βρισκόταν στο Circus Maximus. Στην πλατεία βρίσκεται και η περίφημη εκκλησία Santa Maria den Popolo, η οποία ανακατασκευάστηκε από τον Baccio Pontelli και τον Andrea Bregno τον 15ο αιώνα και πρόσοψη τροποποιήθηκε από τον Bernini τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία περιέχει τις καμβάδες Cerasi Chapel of Caravaggio (Σταύρωση του Αγίου Πέτρου και την ανασυγκρότηση του Αγίου Παύλου). Η Chigi Chapel σχεδιάστηκε από τον Raphael και έχει γλυπτά από Bernini και Lorenzetto - ο θόλος είναι διακοσμημένο με ψηφιδωτά Ραφαήλ. Ελεύθερος χρόνος. Ακολούθως, ξεκινάμε την περιπατητική περιήγησή μας με τη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι όπου μπορούμε να ρίξουμε ένα νόμισμα κάνοντας μια ευχή, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Λίγο πιο πέρα βρίσκονται τα διάσημα ισπανικά σκαλιά (Πιάτσα ντι Σπάνια), που γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας. Ακολουθεί ένα από τα πιο όμορφα και γοητευτικά αξιοθέατα στη Ρώμη, το Πάνθεον , ένα ναό 2000 ετών, αφιερωμένο σε όλους τους θεούς, τόσο καλοδιατηρημένο που θεωρείται ακόμα και σήμερα, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά κτήρια του Δυτικού κόσμου. Στη συνέχεια θα δούμε το Παλάτσο Μοντετσιτόριο ή αλλιώς το κοινοβούλιο της Ρώμης όπου βρίσκεται και η αυθεντική στήλη του Αδριανού. Έπειτα θα περάσουμε από την όμορφη και γοητευτική πλατεία Navona που είναι γεμάτη με εστιατόρια και υπαίθριους ζωγράφους. Αυτή ήταν η θέση των αθλητικών εκδηλώσεων κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ. Στην πλατεία θα θαυμάσουμε τις τρεις Κρήνες με πιο εντυπωσιακή την περίφημη Κρήνη του Μπερνίνι, των τεσσάρων ποταμών με καθένα από τα αγάλματα να αντιπροσωπεύουν ένα ποτάμι από διαφορετική Ήπειρο. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.
5
5η μέρα | Ρώμη – Πτήση επιστροφής
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή κατ' άτομο Αναχωρήσεις: 29, 9, 16, 23, 30/ΙΟΥΛ, 6, 13, 20, 27/ΑΥΓ, 5 ημέρες
Ξενοδοχεία Διατροφή Δίκλινο Παιδί Επιβ. Μον.
Holiday Inn Naples Πρωινό 564 € 499 € 130 €
Pineta Palace
Holiday Inn Naples 604 € 521 € 166 €
Palladium Palace
Περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια μετ'επιστροφής με Aegean Airlines.
 • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ
 • 1 αποσκευή 23Kg. ανά άτομο + Χειραποσκευή 8kg.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
 • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας.
Δεν περιλαμβάνει:
 • Τέλη διαμονής.
 • Check points: 35€.
 • Κρουαζιέρα Αμάλφι - Ποζιτάνο: 40€.
 • Εισιτήριο εισόδου και ακουστικά για τα μουσεία του Βατικανού: 30€ οι ενήλικες και 20€ τα παιδιά 2-12 ετών (Παρακαλώ με την κράτηση να ζητάτε συμμετοχή και για το Βατικανό. Οι κρατήσεις και οι πληρωμές πρέπει να γίνουν άμεσα λόγω υψηλής ζήτησης.)
 • Κρουαζιέρα Κάπρι: 48€.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€.
 • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.

Κοστιέρα Αμαλφιτάνα – Ρώμη με 564€ / ανά άτομο

Ρώμη – Νάπολη – Κρουαζιέρα Αμάλφι – Ποζιτάνο

Διάρκεια
5 ημέρες
Αναχωρήσεις
29, 9, 16, 23, 30/ΙΟΥΛ, 6, 13, 20, 27/ΑΥΓ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή Κοστιέρα Αμαλφιτάνα – Ρώμη 5 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 29, 9, 16, 23, 30/ΙΟΥΛ, 6, 13, 20, 27/ΑΥΓ

SZ1