Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα

Επιστροφή

Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα

4 ημέρες με 169€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα για 4 ημέρες & 3 νύχτες

Πρωινές αναχωρήσεις: Κάθε Πέμπτη Πρωί   

Ισχύει για κάθε Πέμπτη από 01/01 έως 15/03 εκτός από εορτές & αργίες

 • Προορισμός
  Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, Ευρώπη, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
 • Διάρκεια
  4 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  Κάθε Πέμπτη Πρωί. ισχύει για κάθε Πέμπτη από 01/01 έως 15/03 εκτός από εορτές & αργίες
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η Μέρα | Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη (630 χλμ.)
Αναχώρηση στις 06.00π.μ. από κεντρικό σημείο και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν και της Γενοβέζικης Magnifica Communita di Perra με επίκεντρο τον Πύργο του Γαλατά , θα σας ενθουσιάσει.
2
2η Μέρα | Κεράτιος κόλπος-Βόσπορος- Ασιατική Κωνσταντινούπολη -Χαλκηδόνα -Πρίγκηπος
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας ξεκινά με το ομορφότερο κομμάτι της εκδρομής, την προαιρετική κρουαζιέρα, που ξεκινά από τον Κεράτιο κόλπο και ανοίγεται στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου όπου πλέοντας παράλληλα της ευρωπαϊκής ακτής, θα θαυμάσουμε τα παλαιά ελληνικά χωριά σημαδεμένα ακόμη από την Ρωμαίικη παρουσία αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες με τις πολυτελείς επαύλεις, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Η επιστροφή μας θα γίνει πλέοντας πλέον παράλληλα της ασιατικής ακτής στο σημείο που θα περιμένει το λεωφορείο μας. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αφού περάσουμε πάνω από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα θα φτάσουμε στην πόλη των τυφλών την Χαλκηδόνα (Kadıköy). Θα επισκεφθούμε τον ναό της προστάτιδας της Αγίας Ευφημίας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια τα οποία πλημμυρισμένα από αρώματα και χρώματα της Ανατολής μας θυμίζουν την έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε με το λεωφορείο στο λιμάνι του Μπόσταντζι, για να επιβιβαστούμε στο καράβι ιδιωτικής γραμμής με προορισμό την μαγευτική και καταπράσινη Πρίγκηπο. Άφιξη στο νησί και ελεύθερος χρόνος να περιηγηθείτε στο νησί για να θαυμάσετε τις υπέροχες αρχοντικές ξύλινες επαύλεις και τα μεγαλοπρεπή κιόσκια των προηγούμενων αιώνων. Γεύμα εξ' ιδίων στις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες με τα υπέροχα φρέσκα ψάρια και επιστροφή αργά το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.
3
3η Μέρα | Παναγία των Βλαχερνών - Αγία Σοφία - Βασιλική Δεξαμενή - Βυζαντινός ιππόδρομος - Κλειστή αγορά - Mahmut paşa- Tahtakale - Αιγυπτιακή αγορά
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών όπου οι Βυζαντινοί έψαλλαν για πρώτη φορά το 626 μ.Χ τον Ακάθιστο Ύμνο για να ευχαριστήσουν την Θεοτόκο Στρατηγό που λύτρωσε την Πόλη, και σε ανάμνηση αυτού του θαύματος τον ψάλλουμε κάθε χρόνο σε όλους τους ορθόδοξους ναούς μέχρι σήμερα. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε με το λεωφορείο μας στο ιστορικό κέντρο για να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής μέχρι σήμερα την Του Θεού Αγία Σοφία που πλέον λειτουργεί σαν τζαμί με όλους τους κανόνες που επιβάλλονται. Ακολουθεί η επίσκεψη μας στην Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού με το πολύ ατμοσφαιρικό της περιβάλλον που αποτελεί ακόμη ένα θαύμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Καταλήγουμε στο πάρκο που κάποτε ήταν το σημείο του Βυζαντινού ιπποδρόμου για να ανηφορίσουμε προς την σκεπαστή αγορά (kapalı çarşı). Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στα δαιδαλώδη στενά της κλειστής αγοράς και διασχίζοντάς την, βγαίνουνε  και κατηφορίζοντας  συναντάμε τις πολύ οικονομικές αγορές Μαχμούτ πασά και Ταχτάκαλε για ρούχα, λευκά είδη, είδη προικός και είδη οικιακής χρήσης,  καταλήγουμε στην Αιγυπτιακή αγορά (Mısır çarşı) στο Eminönü. Εκεί στα πολύβουα σοκάκια της περιοχής θα ζήσουμε τον αληθινό σφυγμό της Πόλης και δεν πρέπει να παραλείψουμε να φάμε και ένα balık ekmek (σάντουιτς με ψάρι) παρέα με τους χιλιάδες γλάρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Διανυκτέρευση.
4
4η Μέρα | Οικουμενικό Πατριαρχείο – ΜΓΣ - Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί)
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση με τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο για επίσκεψη -ξενάγηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης που στεγάζεται από το 1601 στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Στην συνέχεια θα θαυμάσετε το κτίριο της Μεγάλης του Γένους Σχολής, ένα αριστουργηματικό αρχιτεκτονικό έργο του φημισμένου αρχιτέκτονα του 19ου αιώνα Κωνσταντίνου Δημάδη. Ακολουθεί η επίσκεψη - ξενάγηση στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής όπου σύμφωνα με τον θρύλο έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της Άλωσης. Αναχώρηση και με τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα. Τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ' οδόν, άφιξη στην Θεσσαλονίκη με χαραγμένες στην καρδιά μας εικόνες και συναισθήματα από την επίσκεψη -προσκύνημα στην Πόλη των πόλεων.
Σημείωση: Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες  εντός της τελευταίας 10ετίας σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ Β' 824/17-02-2023 ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ. Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκηπόνησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Από 01/01/2023 το Τουρκικό κράτος έχει επιβάλει φόρο διαμονής.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχωρήσεις: κάθε Πέμπτη από 01/01 έως 15/03 εκτός από εορτές & αργίες, 4 ημέρες
Ξενοδοχεία Δίκλινο Επιβ. Μον Τρίτο άτομο παιδί 2-12
Eterno 3* - Πλατεία Ταξίμ 169 € 79 € 99 €
Biancho Pera 4* - Ταξίμ 175 € 80 €
109 €
Riva 4* - Πλατεία Ταξίμ /                Dora Pera 4* - Ταξίμ 195 € 100 € 119 €
Central Palace 4* Πλατεία Ταξίμ 199 € 100 € 119 €
Περιλαμβάνει:
 • Μεταφορές-μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Τη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό.
 • Συνοδό -αρχηγό του γραφείου μας.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.                                                                                                                       
Δεν περιλαμβάνει:
 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ' ιδίων.
 • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο: τιμή ενήλικα: 20€/παιδί 2-12 ετών: 15€.
 • Ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Πριγκηπόνησα: 10€ κατ’ άτομο.
 • Σύνολο φόρων και λοιπών εξόδων: 10€ κατ’ άτομο.
 • Ταξιδιωτική Ασφάλιση για COVID-19: Ασφαλιστική κάλυψη για λόγους COVID-19, και κάλυψη ιατρικών εξόδων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και επιστροφή του 70% των χρημάτων σε περίπτωση νόσησης λόγω του COVID-19, μέχρι και 1ου βαθμού συγγένειας.
 • Κόστος 20€ κατ’ άτομο

Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα με 169€ / ανά άτομο

Εκεί που η Δύση συναντά την Ανατολή, η ιστορία παίρνει μορφή.

Διάρκεια
4 ημέρες
Αναχωρήσεις
Κάθε Πέμπτη Πρωί. ισχύει για κάθε Πέμπτη από 01/01 έως 15/03 εκτός από εορτές & αργίες
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα για 4 ημέρες & 3 νύχτες

Πρωινές αναχωρήσεις: Κάθε Πέμπτη Πρωί   

Ισχύει για κάθε Πέμπτη από 01/01 έως 15/03 εκτός από εορτές & αργίες

SD7