Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Βιθυνία – Καππαδοκία – Κωνσταντινούπολη

Ταξίδι στην εκπληκτική γη της Καππαδοκίας
Επιστροφή

Βιθυνία – Καππαδοκία – Κωνσταντινούπολη

7 ημέρες με 875€ ανά άτομο

Ένα  εξαιρετικό  ταξίδι   στη γη της Ανατολίας , μία αξεπέραστη  γνωριμία  με τον Καππαδοκικό  πολιτισμό   και τις γειτονικές   περιοχές  της  Βιθυνίας και της θάλασσας  του Μαρμαρά . Ένας  συνδυασμός  υπερπολυτελούς  διαμονής  και γνωριμίας  με πατρογονικούς  τόπους .

7 ημέρες με απευθείας πτήσεις από Αθήνα

με ημιδιατροφή και με διαμονή στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία
SHERATON BURSA 5*
CROWNE PLAZA CAPPADOCIA NEVSEHIR 5*
RADISSON TUZLA ISTANBUL 5*

Αναχωρήσεις : 28/ΙΟΥΛ , 4/ΑΥΓ, 11/ΑΥΓ

 • Προορισμός
  Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, Ευρώπη, Καππαδοκία, Τουρκία
 • Διάρκεια
  7 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  28/IOYΛ & 4, 11/ΑΥΓ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
 • Dion Travel Deals
  Special offers
1
1η ημέρα: Πτήση για Κωνσταντινούπολη – Προύσα (110 χλμ.)
Συγκέντρωση  στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήσεις για το αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Συνάντηση με τον αντιπρόσωπο μας και μεταφορά στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο μας στην Προύσα. Δείπνο – διαν/ση
2
2η ημέρα: Προύσα ( Ξενάγηση πόλης) – Μουδανιά (30 χλμ.) – Τρίγλια (10 χλμ) – Προύσα (20 χλμ.)
Μετά   το υπέροχο  πρωινό  μας    θα ξεκινήσουμε   για μια  ολοκληρωμένη  ξενάγηση της  περιοχής  . Η Προύσα  με τα τεμένη   και   τα  μαυσωλεία   της,  τις  παραδοσιακές  αγορές ( Kervansaray ) με τα περίφημα   μεταξωτά  και τα υφαντά  της , την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το ιστορικό ανάγλυφο της , εντυπωσιάζει  κάθε  επισκέπτη . Πανέμορφη  είναι και η περιφέρεια  της με τις παραλιακές  κωμοπόλεις  των Μουδανίων και  της  Τρίγλιας  που διατηρούν πιστά  σε  μεγάλο τμήμα τους  την ιστορική κληρονομιά με τις εκκλησίες  , τα παλαιά  ελληνικά  αρχοντικά και τα στενά σοκάκια τους . Θα υπάρξει  ελεύθερος  χρόνος  στη διάθεση σας για να δοκιμάσετε  το περίφημο ( iskender kebab )  αλλά  και τα γλυκίσματα με βάση το κάστανο  αυθεντικές  γεύσεις της  περιοχής . Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας  αργά   το απόγευμα. Δείπνο – διαν/ση
3
3η ημέρα: Προύσα – Νεάπολη (Nevsehir) (595 χλμ.)
Πρωινό και στη συνέχεια    θα ακολουθήσουμε   τη διαδρομή   των καραβανιών  της Ανατολής ( στο δρόμο του  μεταξιού ) προσπερνώντας  από τον σύγχρονο  αυτοκινητόδρομο το Δορυλαίο  ( Eskisehir ) και  την Άγκυρα για να φθάσουμε  αργά το απόγευμα  στη Νεάπολη της  Καππαδοκίας . Δείπνο - διαν/ση .
4
4η ημέρα: Νεάπολη – Κόραμα (Goreme) – Τσαβουσίν – Ζέλβη – Αραβισσός – Προκόπι – Ορταχισάρ – Ουτσχισάρ – Nεάπολη
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από τη γραφική πόλη, την Άβανο. Θα φθάσουμε δίπλα στον Άλυ ποταμό (Kizilirmak) και θα επισκεφθούμε τα πασίγνωστα εργαστήρια κεραμουργίας και ειδών λαϊκής τέχνης και θα μυηθούμε στην τέχνη της αγγειοπλαστικής, προαιώνια παράδοση των ντόπιων. Θα συνεχίσουμε για την Αραβισσό και θα επισκεφθούμε τις πρόσφατα ανακαινισμένες εκκλησίες της, δείγμα της έντονης θρησκευτικότητας των κατοίκων της. Θα γνωρίσουμε επίσης δύο από τις πλέον γραφικές κοινότητες της Καππαδοκικής γης. Το  ‘’μεσαίο’’ και το ‘’ακραίο ‘’ κάστρο, δεδομένης της υψομετρικής διαφοράς, μοναδικά φυλάκια παρατηρητήρια από τα πανάρχαια χρόνια. Σπουδαίοι οικισμοί, αρχοντικά, καλλιτεχνικές ομάδες, παραδοσιακά καταστήματα, πρωτομουσουλμανικά  τεμένη και φυσικά υπόσκαφες εκκλησίες. Η διαδρομή μας θα κορυφωθεί στην κοιλάδα του Κοράμματος (Goreme) με τις περίφημες υπόσκαφες κατασκευές, ένα μοναδικό θέαμα με έντονα πρωτοχριστιανικά στοιχεία και αξεπέραστη φυσιολατρική ομορφιά. Μετά τη λεπτομερή ξενάγηση μας, θα αναχωρήσουμε για την περίφημη κοιλάδα της Ζέλβης, ένα ανεπανάληπτο γεωλογικό φαινόμενο σπάνιας ομορφιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – διαν/ση
5
5η ημέρα: Νεάπολη – Μαλακοπή – Κοιλάδα Περιστρέματος – Καρβάλη – Nεάπολη
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την υπόσκαφη πολιτεία της Μαλακοπής (Derinkuyu), όπου βρίσκεται η Υπόγεια Πολιτεία. Θα κατηφορίσουμε δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και θα θαυμάσουμε μια ανεπανάληπτη κατασκευή που συγκλονίζει και τον πλέον αδιάφορο επισκέπτη. Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς τη μοναδική Κοιλάδα Περιστρέματος, με το ομώνυμο εκπληκτικό φαράγγι. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Καρβάλη (Guzelyurt) όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου, τη μικρή κεντρική πλατεία και το Παρθεναγωγείο (που σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο). Στο δρόμο της επιστροφής θα σταματήσουμε σε εργαστήριο ταπητουργίας για να θαυμάσουμε την τοπική παραδοσιακή δραστηριότητα. Δείπνο – διαν/ση
6
6η ημέρα: Νεάπολη – Κωνσταντινούπολη (Ασιατική πλευρά, περιοχή Τούζλα) (680 χλμ.)
Πρωινό και στην συνέχεια θα ακολουθήσει η επιστροφή μας στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στο υπέροχο ξενοδοχείο Radisson Tuzla, στο οποίο θα έχουμε άφιξη το απόγευμα. Δείπνο – διαν/ση  
7
7η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Πτήση επιστροφής
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής

ΧΑΡΤΗΣ

10.0
Θαυμάσιο
10.0
Γενικά
10.0
Γεύματα
10.0
Διαμονή
10.0
Μεταφορές
10.0
Προορισμός
10.0
Σχέση ποιότητας-τιμής

Σχόλια:

 • diontours
  05/06/2018 at 10:34 μμ

  Ταξίδι στην εκπληκτική γη της Καππαδοκίας

  Γενικά
  Γεύματα
  Διαμονή
  Μεταφορές
  Προορισμός
  Σχέση ποιότητας-τιμής

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές :
Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων (περίπου 145 €)

Ομαδικό πρόγραμμα

(Τα περιλαμβανόμενα αναφέρονται παρακάτω)

Αναχωρήσεις :
28/IOYΛ & 4, 11/ΑΥΓ
Με PEGAUS AIRLINES από
Αθήνα
ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ! ! !
Αθήνα – Κων/πολη (SAW) 1845 - 2005
(SAW) Κων/πολη – Αθήνα 0740 - 0915

Ξενοδοχείο

Special Price

κατά άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση

μονόκλινου

Sheraton Bursa 5* (2Ν) (Προύσα)
– Ημιδιατροφή
&
Crowne Plaza Cappadocia - Nevsehir 5* (3Ν) (Nεάπολη)
- Ημιδιατροφή
&
Radisson Tuzla 5* (3Ν)
(Κωνσταντινούπολη) - Ημιδιατροφή
875 €
Από Αθήνα

300 €

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων ( 145 € )
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα με 2 οδηγούς
 •  6 διανυκτερεύσεις στα πολυτελή ξενοδοχεία Sheraton Bursa 5* (2N), Crowne Plaza Cappadocia 5* (3N), Radisson Tuzla Istanbul 5* (1N)
 •  Ημιδιατροφή καθημερινά εντός των ξενοδοχείων
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.
 • Οτιδήποτε προαιρετικό η προτεινόμενο.
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, θεαμάτων.
Σημειώσεις:
 • Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι όμοιες με τις αντίστοιχες της ηπειρωτικής Ελλάδας.
 • Συναλλαγές στην Τουρκία γίνονται με Τουρκικές λίρες ισοτιμία: 1 € = 4 TL.
 • Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης.
 • Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης από το αεροσκάφος στην Κων/πολη πρέπει απαραίτητα, όσοι ταξιδεύετε με ταυτότητα νέου τύπου, να κρατήσετε για την επιστροφή σας το λευκό χαρτάκι πάνω στο όποιο θα ‘σφραγίσουν’ οι Τούρκοι αστυνομικοί την είσοδο σας. Θα σας χρειαστεί απαραίτητα κατά την επιστροφή σας!
 • Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία διαφέρουν από τις αντίστοιχες στην Θες/νικη, τουλάχιστον σε όσα αφορά την ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας, Το κλίμα είναι ηπειρωτικό, ζεστό το πρωί και επικρατεί περισσότερο δροσιά το βραδάκι. Χρειάζονται απαραίτητα να έχετε μαζί σας, μπουφάν, αδιάβροχο και μια ομπρέλα που ίσως χρειαστεί.
 • Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις.
 • Στο πρόγραμμα μας συμπεριλαμβάνονται τα πρωινά και τα δείπνα στους χώρους του ξενοδοχείου. Δεν περιλαμβάνονται οι καταναλώσεις ποτών που επιβαρύνουν τον κάθε ταξιδιώτη χωριστά.
Παρατηρήσεις:
 • Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον ενός (1) έτους ή νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία. (Απαγορεύεται το γράμμα στον αριθμό ταυτότητας να είναι το ελληνικό Φ)
 • Προσοχή: Σύμφωνα με το άρθρο 55 Ν3585/2007, ο χρόνος ισχύος της ταυτότητας (με λατινικούς χαρακτήρες) ορίζεται στα 15 έτη από την ημερομηνία έκδοσης της. Πέρα από αυτό το χρονικό όριο και σε περίπτωση που δεν την έχετε ανανεώσει, ταξιδεύετε με προσωπική ευθύνη σας.
 • Η συμμετοχή σε διαδρομές με αερόστατα αποφασίζεται τοπικά και σύμφωνα πάντα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Η μοναδική εμπειρία διαρκεί χρονικά περίπου τρεις (3) ώρες (από τη στιγμή που θα φθάσετε στο χώρο εκκίνησης μέχρι την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο –05:15 έως 08:30) και στοιχίζει 140 € κατ’ άτομο.

Βιθυνία – Καππαδοκία – Κωνσταντινούπολη με 875€ / ανά άτομο

Ταξίδι στην εκπληκτική γη της Καππαδοκίας

Υπόγειες πολιτείες και Νεραϊδοκαμινάδες

Ένα  εξαιρετικό  ταξίδι   στη γη της Ανατολίας , μία αξεπέραστη  γνωριμία  με τον Καππαδοκικό  πολιτισμό   και τις γειτονικές   περιοχές  της  Βιθυνίας και της θάλασσας  του Μαρμαρά . Ένας  συνδυασμός  υπερπολυτελούς  διαμονής  και γνωριμίας  με πατρογονικούς  τόπους .

7 ημέρες με απευθείας πτήσεις από Αθήνα

με ημιδιατροφή και με διαμονή στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία
SHERATON BURSA 5*
CROWNE PLAZA CAPPADOCIA NEVSEHIR 5*
RADISSON TUZLA ISTANBUL 5*

Αναχωρήσεις : 28/ΙΟΥΛ , 4/ΑΥΓ, 11/ΑΥΓ

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Προορισμός
Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, Ευρώπη, Καππαδοκία, Τουρκία
Διάρκεια
7 ημέρες
Αναχωρήσεις
28/IOYΛ & 4, 11/ΑΥΓ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια
Dion Travel Deals
Special offers