Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Η αυθεντική Πρωτοχρονιάτικη Καππαδοκία

Επιστροφή

Η αυθεντική Πρωτοχρονιάτικη Καππαδοκία

6 ημέρες με 845€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Η αυθεντική Πρωτοχρονιάτικη Καππαδοκία 6 ημέρες.

Aναχωρήσεις: 29/ΔΕΚ

Ένας συγκλονιστικός κόσμος που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη για το ιστορικό, το φυσιολατρικό, το αρχιτεκτονικό και το θρησκευτικό ανάγλυφό του. Εκπληκτικές εικόνες από απόκοσμα τοπία, μαγευτικούς οικισμούς, υπόσκαφα και μοναδικές κατασκευές. Η επίσκεψη μας καλύπτει, στο μέτρο του δυνατού, σε επτά (7) ημέρες το απάνθισμα των περισσοτέρων πλευρών της Καππαδοκικής γης, σε μία ανεπανάληπτη γνωριμία με τον συγκεκριμένο προαιώνιο πολιτισμό και την σύγχρονη απεικόνιση του.

 • Προορισμός
  Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, Ευρώπη, Καππαδοκία, Τουρκία
 • Διάρκεια
  6 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  29/ΔΕΚ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η ημέρα : ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ
Μετά την πτήση μας από Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη, το μεσημέρι γίνεται η άφιξή μας στην Καισάρεια, τη μητρόπολη των Καππαδοκών, και ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας στην Αγιοτόκο και Ηρωοτόκο γη της Καππαδοκίας με επίσκεψη στα τείχη της Καισάρειας και την πρώην ελληνική γειτονιά της, θαυμάζοντας τα αρχοντικά των προγόνων μας και την αρμένικη εκκλησία. Πρόκειται για μία καινούργια σύγχρονη πόλη που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις πλατείες, τους χώρους πρασίνου, την γενική ευταξία και τον ιστορικό περίγυρό της. Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στο χωριό του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μελετίου, τη Μουταλάσκη, τις «Βερσαλλίες της Καππαδοκίας», όπου θαυμάζουμε την υπέροχη εκκλησία της Παναγίας, τα φανταστικά ρωμαίικά αρχοντικά και τα εκπαιδευτήριά τους. Επιστροφή στην Καισάρεια, δείπνο και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.
2
2η ημέρα : ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΟΝ - ΣΤΕΦΑΝΑ - ΖΙΝΤΖΙΝΤΕΡΕ - ΤΑΥΛΟΥΣΟΥΝ - ΚΕΡΜΙΡΑ - ΑΓΙΡΝΑΣ - ΠΡΟΚΟΠΙ
Μετά το υπέροχο πρωινό μας, αναχωρούμε για το οδοιπορικό μας στην περιφέρεια της Καισάρειας με τους προαιώνιους και μέχρι πρότινος δυσπρόσιτους ελληνικούς οικισμούς. Θαυμάζοντας τη φύση γύρω μας, επισκεπτόμαστε το Ανδρονίκιο (Χωριό του Παύλου Καρολίδη.), τα Στέφανα, το Ζιντζίντερε (Την «κολυμβήθρα» της πνευματικής και εκκλησιαστικής αναγέννησης των Ελλήνων της Ανατολής.), το Ταυλουσούν (λόγω του πλούτου των κατοίκων της παλαιότερα, το έλεγαν «Μικρή Αίγυπτο»), την Κερμίρα (Χωριό του Ηλία Καζάν- Καυτατζόγλου, ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου στην Αμερική.) τους Ταξιάρχες, (Σύμφωνα με την παράδοση, όταν η Αγία Ελένη πήγαινε στα Ιεροσόλυμα να βρει τον Τίμιο Σταυρό, ξεκουράστηκε σ’ αυτή την πεδιάδα κι ενώ κοιμόταν είδε στ’ όνειρό της τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ο οποίος της φανέρωσε πως η αποστολή της θα ευοδωθεί και θα επιστρέψει με το Τίμιο Σταυρό, όπως και έγινε.) και το Αγιρνάς (Πατρίδα του μεγάλου Ρωμιού αρχιτέκτονα Σινάν ). Άφιξη στο Προκόπι.Τακτοποίήση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο - διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα : ΠΡΟΚΟΠΙ - ΚΟΡΑΜΑ - ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ - ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ – ΑΒΑΝΟΣ -ΠΡΟΚΟΠΙ
Μετά το υπέροχο πρωινό μας, αναχωρούμε για την πανέμορφη διαδρομή που θα μας οδηγήσει στους ιερότερους τόπους για τους αναχωρητές της χριστιανικής πίστης, με τις υπέροχες βραχοεκκλησιές και τα εξωγήινα τοπία, στο Κόραμα, το Ούτσχισαρ και το Τσαβουσίν. Επόμενη επίσκεψη στο Αβανός, με τα υπέροχα εργαστήρια κεραμικών. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Εορταστικό Πρωτοχρονιάτικο (Ρεβεγιόν) δείπνο - διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα : ΣΙΝΑΣΟΣ - ΤΖΑΛΕΛΑ - ΣΟΓΑΝΛΙ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΑΝΑΚΟΥ - ΠΡΟΚΟΠΙ
Μετά το υπέροχο πρωινό μας, ξεκινάμε τη διαδρομή μας με την επίσκεψη στη πανέμορφη Σινασό, που χαρακτηρίστηκε ως «Όασις εν τη ερήμω, νήσος εν τω πελάγει, αστήρ εν τω σκότει και Αθήναι εν τη Μικρά Ασία», όπου και θα επισκεφτούμε την Εκκλησία των Κωνσταντίνου & Ελένης, θα περπατήσουμε στα παραδοσιακά σοκάκια της και θα εντυπωσιαστούμε από τα αρχοντικά της. Μετά την απαραίτητα στάση για τσάι, θα συνεχίσουμε στην Τζαλέλα  Ομορφοχώρι), την πανέμορφη κοιλάδα του Σογανλί (αρχ. Σοανδός) με τις πολλές και πανέμορφες λαξευτές εκκλησίες μέσα σε κωνικούς μονόλιθους, τα Ποτάμια (Χωριό του αγίου Γεωργίου και του οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη.), τη Δήλα και τη Μαλακοπή, όπου και θα επισκεφθούμε την υπόγεια πολιτεία της και θα θαυμάσουμε εξωτερικά τον ανακαινιζόμενο ναό των Αγίων Θεοδώρων. Προσπερνώντας την Ανακού, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο - δείπνο - διανυκτέρευση.
5
5η ημέρα : ΣΙΛΑΤΑ – ΦΛΟΓΗΤΑ - ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ – ΚΑΡΒΑΛΗ - ΠΡΟΚΟΠΙ
Μετά το υπέροχό πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς το Περίστρεμμα, για να θαυμάσουμε την υπέροχη κοιλάδα της Ιχλάρας. Στην πορεία μας κάνουμε μια γρήγορη στάση στα Σίλατα και τα Φλογητά και κατόπιν επισκεπτόμαστε την Καρβάλη και το Σιβρίχισαρ (αρχαία Αριανζό, γενέτειρα του αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού). Ανατολικά της Αριανζού θαυμάζουμε τη βυζαντινή εκκλησία του αγίου Παντελεήμονα (Κόκκινη Εκκλησία). Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο Περίστρεμμα, ένα μοναδικό φαράγγι 7 χλμ., εκπληκτικής ομορφιάς, όπου και θα περιηγηθούμε στις βράχοεκκλησιές και τα ασκηταριά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο - δείπνο - διανυκτέρευση.
6
6η ημέρα : ΠΡΟΚΟΠΙ – ΝΕΑΠΟΛΗ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά από περιήγησή μας στην Αραβισό (Χωριό του βυζαντινού αυτοκράτορα Μαυρίκιου.) και τη Νεάπολη, αποχαιρετούμε την υπέροχη γη της Καππαδοκίας. Επιστροφή, γεμάτοι αλησμόνητες εντυπώσεις.

ΧΑΡΤΗΣ

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομοΑναχώρηση: 29/ΔΕΚ, 6 ημέρες
ΞενοδοχείαΔιατροφήΤιμήΕπιβ. Μον
Radisson Kayseri 5* deluxeΗμιδιατροφή845 €340 €
Οι πτήσεις μας με Turkish:
Αναχώρηση 31/ΟΚΤ, 7 ημέρες
TK1882Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη10.15-12.40
TK2012 Κωνσταντινούπολη -Καϊσέρι14.45-16.05
TK2013Καϊσέρι - Κωνσταντινούπολη16.55-18.20
TK1893Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη20.35-20.55
Περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Turkish Airlines
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • ΜΙΑ (1) διανυκτερεύση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Radisson Kayseri 5*****deluxe
 • ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MUSTAFA CAPPADOKIA RESORT 4****SUP (ΠΡΟΚΟΠΙ)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Εορταστικό δείπνο ( Ρεβεγιόν ) Παραμονή Πρωτοχρονιάς.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνες έμπειροι συνοδοί του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον ασφάλιση COVID – 19
Δεν περιλαμβάνει:
 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετική ενέργεια.
 • Ποτά στα Δείπνα.
 • Φιλοδωρήματα (tips)
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, θεαμάτων.
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο

Η αυθεντική Πρωτοχρονιάτικη Καππαδοκία με 845€ / ανά άτομο

‘’Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία’’

Διάρκεια
6 ημέρες
Αναχωρήσεις
29/ΔΕΚ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Μοναδική εκδρομή Η αυθεντική Πρωτοχρονιάτικη Καππαδοκία 6 ημέρες.

Aναχωρήσεις: 29/ΔΕΚ

Ένας συγκλονιστικός κόσμος που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη για το ιστορικό, το φυσιολατρικό, το αρχιτεκτονικό και το θρησκευτικό ανάγλυφό του. Εκπληκτικές εικόνες από απόκοσμα τοπία, μαγευτικούς οικισμούς, υπόσκαφα και μοναδικές κατασκευές. Η επίσκεψη μας καλύπτει, στο μέτρο του δυνατού, σε επτά (7) ημέρες το απάνθισμα των περισσοτέρων πλευρών της Καππαδοκικής γης, σε μία ανεπανάληπτη γνωριμία με τον συγκεκριμένο προαιώνιο πολιτισμό και την σύγχρονη απεικόνιση του.

SS8
You don't have permission to register