Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Γουατεμάλα

Επιστροφή

Γουατεμάλα

16 ημέρες με 2240€ ανά άτομο

Κάθε Τρίτη από τις 29/5 έως και τις 31/10 

Γουατεμάλα… ζωντανή, μαγική, μυστικιστική και προγονική. Η ιστορία της χρονολογείται από τα τέσσερα χιλιάδες χρόνια, όταν εμφανίστηκε ο πολιτισμός των Μάγια, του οποίου η κληρονομιά παραμένει έως και σήμερα με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του λαού της. Mια μοναδική χώρα περιπέτειας, που θα σας μείνει αξέχαστη, καθώς αεροβατεί μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, και προσφέρει στον επισκέπτη μια τεράστια ποικιλία δραστηριοτήτων. Γνωστή ως η χώρα της αιώνιας άνοιξης, απολαμβάνει ένα ευχάριστο κλίμα η οποία επιτρέπει την επίσκεψη ανά πάσα στιγμή του έτους. Οι πολύχρωμες αγορές ειδών λαϊκής τέχνης, οι τοπικές ενδυμασίες των κατοίκων, η φιλοξενία των ανθρώπων της, η ομορφιά του φυσικού τοπίου της που πλαισιώνεται από ηφαίστεια, λίμνες, ποτάμια και βουνά, κάνουν την Γουατεμάλα τον πιο ξεχωριστό προορισμό!

“Guatemala is a fascinating country with a vibrant Indian culture, colourful handicrafts, ancient Mayan ruins, towering volcanoes, and stunning colonial architecture.”… one of our Latin America Experts

 Αξίζει να ζήσετε

 • Θαυμάστε τον αρχαιολογικό πλούτο του Τικάλ, το σπουδαιότερο μνημείο πολιτισμού  των Μάγια
 • Περιηγηθείτε στα δρομάκια της αποικιακής Αντίγουα, απολαμβάνοντας τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της Κεντρικής Αμερικής στη σκιά ενεργών ηφαιστείων
 • Χαλαρώστε στις ακτές της Λίμνης Ατιτλάν, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει
 • Ψωνίστε στην αγορά Τσιτσικαστενάνγκο, τόπος της μεγαλύτερης τοπικής Μεσο-Αμερικανικής Αγοράς
 • Εκτός του Τικάλ, το Γιαξά είναι λιγότερο τουριστικό και θα σας δώσει την ευκαιρία να ανεβείτε στην ιερή πυραμίδα με μαγευτική θέα της λίμνης Πετέν.

Σημειώσεις:

 • Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για κρατήσεις έως 31 Ιανουαρίου
 • Τα  Ελληνικά διαβατήρια ΔΕΝ χρειάζονται βίζα για τηn Γουατεμάλα και την Ισπανία. Τα διαβατήρια θα πρέπει όμως να έχουν ελάχιστη ισχύ 6 μήνες.
 • Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης και σε περίπτωση ακύρωσης θα υπάρχουν ακυρωτικά.
 • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες σύμφωνα με τις διεθνείς ισοτιμίες συναλλαγής την ημερομηνία της προσφοράς. Σε περίπτωση σημαντικής διακύμανσης το γραφείο φέρει το δικαίωμα ν’ αναπροσαρμόσει την προσφορά αναλόγως.

 • Προορισμός
  Γουατεμάλα, Κεντρική και Λατινική Αμερική, Μακρινοί Προορισμοί
 • Διάρκεια
  16 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  Κάθε Τρίτη, ΜΑΥ-ΟΚΤ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα
 • Είδος ταξιδιού
  Ατομικά ταξίδια
1
1η ημέρα : Διεθνές Αεροδρόμιο Λα Αουρόρα – Πόλη της Γουατεμάλα
Άφιξη στο Διεθνές αεροδρόμιο Λα Αουρόρα και αναχώρηση για την καινούργια πόλη της «Γουατεμάλα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου», πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Γουατεμάλας, πόλη μοντέρνα και κοσμοπολίτικη. Η πόλη της Γουατεμάλα είναι η πιο ακμάζουσα πόλη της Κεντρικής Αμερικής, με μοντέρνα κτίρια και επιχειρηματικά κέντρα. Είναι ένας τόπος ιδανικός για συνέδρια, επίσης για γκόλφ, περιήγησης στα πολαπλά κέντρα αγορών, και επίσης για την πραγματοποίηση διαφόρων ιατρικών θεραπειών. Είναι απαραίτητο κάποιος που επισκέπτεται την πόλη της Γουατεμάλα να μη παραλείψει το ιστορικό κέντρο με την Μητρόπολη, τα αρχαία κτίρια και μουσεία που αντανακλούν την ιστορία της πόλης. Έχει επίσης διαφορετικά σημεία ψυχαγωγίας όπως η «Zόνα Βίβα» , όπου βρίσκονται όλα τα πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και ντίσκο.  Ένα άλλο μέρος που ξεχωρίζει για τον μοντερνισμό του είναι το «κουάτρο γράδος νόρτε» (4 βαθμοί βόρεια), της νεο-πολεοδομικής αντίληψης, τόπος γεμάτος από καφετέρειες και εστιατόρια, όπου πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες λαμβάνουν χώρο. Η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Νέα Πόλη της Γουατεμάλας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το 1775 όταν ένας πολύ δυνατός σεισμός έγινε στην παλαιότερη πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Γουατεμάλας, που ήταν η Αντίγουα Γουατεμάλα. Η κοιλάδα του Ερμιτάζ ήταν η επιλεγείσα πεδιάδα για την ίδρυση της νέας πρωτεύουσας της Κεντρικής Αμερικής. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Barcelo Guatemala City. (απόσταση αεροδρομίου-πόλης της Γουατεμάλα 4 χιλ. – 15 λεπτά)
2
2η ημέρα : Γουατεμάλα-Ιξιμτσέ-Λίμνη Ατιτλάν
Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση μέσω της Εθνικής οδού για να φθάσουμε στην Ιξιμτσέ. Αρχαιολογικός σπουδαίος χώρος της Μετακλασσικής περιόδου. Η  Ιξιμτσέ (στην τοπική διάλεκτο που είναι η Κακτσικέλ) και σημαίνει καλαμποκόδεντρο, ήταν η τελευταία πρωτεύουσα των Μάγια Κακτσικέλ και το 1524 έγινε η πρώτη πρωτεύουσα των Ισπανών Κονκισταδόρες (Κατακτητών) στην Γουατεμάλα. Βρίσκεται στον Δήμο Τεκπάν, τόπος που έγινε η σκηνή μεγάλων γεγονότων, μεταξύ των οποίων ήταν η απόσχισή της από το Γκρουπ Κιτσέ, Ιδρυτική πρωτεύουσα με Βασίλειο που κυριαρχούσε στην περιοχή. Στο τελευταίο μέρος της ιστορίας της, και ενώ οι κάτοικοί της ήταν σύμμαχοι των Ισπανών, την λεηλάτησαν και έκαψαν, γεγονός που της προσδίδει μεγάλη ιστορική-πολιτιστική αξία και θέση ως τόπο που αξίζει να επισκεφθείτε. Το μοτίβο της διανομής των κτιρίων παρουσιάζει ομοιότητα με πολλές ακόμα πόλεις των Μάγια που βρίσκονται στις «Κάτω Χώρες» της Πετέν. Όλα τα αρχιτεκτονικά συγκροτήματα βρίσκονται σε διάφορες επίπεδες επιφάνειες, τεχνητά κατασκευασμένες, με μια σαφή αστική γραμμή. Στην πραγματικότητα, είναι ένας χώρος που έχει σημασία για την κοσμοπολιτική των Μάγια, και όπου είναι δυνατό να δούμε πολλές τελετές υπό την καθοδήγηση ιερέων διαφορετικών εθνοτικών ομάδων που έρχονται εδώ για να τις εκτελέσουν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, μπορεί να αναφερθεί ότι η Ιξιμτσέ αποτελεί παράδειγμα της συνάντησης δύο πολιτισμών, των Μάγια και των Ισπανών. Για να προστατευθεί η διατήρηση του τόπου αυτού, παρουσιάζεται ως Αρχαιολογικό Πάρκο με έκταση 50 εκταρίων. Προστατεύεται από το 1964 από το Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας της Γουατεμάλας της γενικής κατεύθυνσης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του τόπου. Στο δρόμο για την Λίμνη, θα εκτιμήσουμε τις ομορφιές αυτου του τόσο προνομιούχου τόπου, όπου αναμιγνύονται oι φυσικές ομορφιές και η κουλτούρα των ιθαγενών των Μάγια. Η Λίμνη Ατιτλάν διαθέτει μια απαράμιλη φυσική και ρομαντική ομορφιά, που μοιάζει με όνειρο. Περιτριγυρίζεται από 3 εντυπωσιακά ηφαίστεια τα : το Ατιτλάν, το Τολιμάν και το Σάν Πέδρο. Ο Aldous Ηuxley, την αναφέρει ώς «Η Ομορφότερη Λίμνη του Κόσμου». Διανυκτέρευση στο Παναχατσέλ. Γουατεμάλα-Ιξιμτσέ, Τεκπάν: 90,7 χιλ (2 ώρες) και Ιξιμτσέ, Τεκπάν-Λίμνη Ατιτλάν: 54 χιλ. (1 ώρα)
3
3η ημέρα : Λίμνη Ατιτλάν – Τσιτσικαστενάγκο – Λίμνη Ατιτλάν
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Αναχώρηση από την Λίμνη Ατιτλάν. Στα Βόρεια αυτής της πανέμορφης λίμνης, περιτριγυρισμένο από κοιλάδες και βουνά, βρίσκεται το Τσιτσικαστενάγκο, τόπος όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη αγορά ιθαγενών  της Κεντρικής Αμερικής. Κατοικείται από τους Κίτσες, και μοιάζει χαμένο στον χρόνο, γιαυτό και μπορούμε να αντιληφθούμε επακριβώς το νόημα του κόσμου των Μάγια. Εκτός της μεγάλης αυτής αγοράς, εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την αποικιακή Εκκλησία του Αγίου Θωμά. Κτισμένη το 1540, με διάφορες ιστορίες να επικρατούν σχετικά με το κτίσιμό της καθότι βρίσκεται ακριβώς επάνω από έναν αρχαιολογικό Προ-Ισπανικό χώρο. Είναι ένα εξαίσιο παράδειγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής. Στο εσωτερικό του ναού συναντούμε πολλές εικόνες της αποικιακής Γουατεμαλτέκικης τεχνοτροπίας, όπως την εικόνα του Σαν Σεμπαστιάν, που βρίσκεται σε ένα από τα πολλά τέμπλα και χρονολογείται μεταξύ το 1586 και του 1600. Εκδηλώνει αντι-μανιεριστική τέχνη. Οι ινδιάνικες και λαδινικές τελετές αναμειγνύονται μέσα στον Ναό, στα περίχωρα αλλά και μπροστά από την εκκλησία. Σε μία σκάλα αποτελούμενη από 18 σκαλοπάτια που σημαίνουν τους 18 μήνες του ημερολογίου των Μάγια, βλέπουμε ιερείς που θυμιάζουν. Η εκκλησία σχηματίζεται από ένα ενιαίο ναό με ψηλή χορωδία και σότοκορο που κορυφώνεται στο βωμό και έχει θόλο. Γύρω από τον Ναό σχηματίζεται  ένας λαβύρινθος όπου οι έμποροι και οι αγοραστές αναζητούν ποικίλα εμπορεύματα. Θα μπορούσε να παρατηρηθεί ένα σαφές μείγμα θρησκευτικού συγκρητισμού με τον Ρωμαιοκαθολικισμό. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια στην αγορά αυτή, όπως μάσκες, χειροτεχνίες, υφάσματα από όλα τα μέρη της Γουατεμάλας. Επίσης θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την ποικιλία των φρούτων και λαχανικών που εκτίθενται στην αγορά τις Πέμπτες και τις Κυριακές, και όπου έρχονται όλοι οι ιθαγενείς για να ανταλάξουν τα προϊόντα τους. Επιστροφή στο Παναχατσέλ και διανυκτέρευση. Λίμνη Ατιτλάν-Τσιτσικαστενάγκο : 74 χιλ (1 ώρα)
4
4η ημέρα : Λίμνη Ατιτλάν – Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα – Λίμνη Ατιτλάν
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. To Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα είναι ένα εκ των δώδεκα γραφικών χωριών των «Τζ’ουτουχίλες» των ιθαγενών δηλαδή που ζούν πέριξ της λίμνης, που είναι σήμερα ένα από τα παραδείγματα της ζωντανής φυλής των Μάγια. Θα πάρουμε μια βάρκα για να φθάσουμε στο χωριό Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα, για να εισέλθουμε στην τοπική αυτή εθνότητα των Μάγια την εθνότητα των «Τζ’ουτουχίλες». Εδώ οι ιθαγενείς έχουν διατηρήσει έως σήμερα τα αρχαία ήθη και έθιμα αλλά και την φύση ανέπαφη. To Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα είναι το πιο καθαρό χωριό από αυτά γύρω της Λίμνης, στο οποίο οι κάτοικοι διατηρούν μια αρμονία φύσης και κουλτούρας. Μακριά από το να θεωρηθεί ως τουριστικός χώρος, το Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα είναι τόπος ιδανικός για αυτούς που θέλουν να αφήσουν πίσω τους την φασαρία της πόλης, και να αναμειχθούν με τους αυθεντικούς και καλοκάγαθους ιθαγενείς, αποκτώντας έτσι την μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής τους. Επιστροφή στο Σαν Φρανσίσκο Παναχατσέλ και διανυκτέρευση. Παναχατσέλ-Σαν Χουάν Λα Λαγκούνα: μισή ώρα
5
5η ημέρα : Λίμνη Ατιτλάν – Ζουνίλ – Αλμολόγκα – Κετζαλτενάνγκο
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Αναχώρηση από την Λίμνη Ατιτλάν με προορισμό την επαρχία Κετζαλτενάνγκο. Η ημέρα θα αφιερωθεί στην επίσκεψη των αυθεντικών αγορών του Ζουνίλ και Αλμολόγκα, όπου συναντώνται όλοι οι ιθαγενείς αγρότες από τις γύρω περιοχές με τις πραμάτειες τους, φρούτα και λαχανικά υψηλής ποιότητας. Ζουνίλ: Δεδομένου ότι βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, η ορογραφία του είναι πολύ τραχιά. Βρίσκεται κοντά στα ηφαίστεια Σάντο Τομάς (Άγιος Θωμάς), Σάντα Μαρία και Σαντιαγίτο (το τελευταίο είναι εν ενεργεία μόνιμα). Στην περιοχή αυτή επίσης θα συναντήσουμε τον ποταμό Σαμαλά, ορυχεία θείου, σιδήρου και υδραργύρου, καθώς επίσης και ιαματικές πηγές και λουτρά. Αλμολόγκα: Στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «τόπος όπου το νερό αναβλύζει». Είναι μια εύφορη κοιλάδα του τμήματος Κετζαλτενάνγκο της Γουατεμάλας, γεμάτη ιαματικές πηγές. Αρχικά ήταν γνωστός από τους αυτόχθονες με το  όνομα «Sakpoliah», και ήταν μέρος της περιοχής του Οτζογιά. Η επαρχία είναι 20 τετ.χιλ και βρίσκεται σε υψόμετρο 2.250 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και την διασχίζει ο ποταμός Τσιναμά. Γνωστή για την εκβιομηχανισμένη καλλιέργεια λαχανικών που εφοδιάζει όλη την χώρα και έχει μεγάλη ζήτηση και στο Ελ Σαλβαδόρ. Παράγει εκλεκτά λουλούδια και ζώα εκτός από τα λαχανικά, και το κύριο προϊόν της το 71% της παραγωγής της είναι η γεωργική παραγωγή. Εκτιμάται ότι η παραγωγή λαχανικών υπερβαίνει τα  2 εκατομμύρια ευρώ περίπου ετησίως. Η υπόλοιπη οικονομία είναι μέρος του εμπορίου και της κατασκευής. Το 96% του πληθυσμού της είναι αυτόχθονες της εθνοτικής ομάδας «K'iche».Διανυκτέρευση στην πανσιόν Bonifaz. Λίμνη Ατιτλάν-Ζουνίλ : 141 χιλ (3 ώρες) και Ζουνίλ-Αλμολόνγκα: 5 χιλ (15 λεπτά)
6
6η ημέρα : Κετζαλτενάνγκο – Σαν Αντρές Χεκούλ – πόλη της Γουατεμάλα
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο Σαν Αντρές Χεκούλ στην επαρχία Τοτονικαπάν. Η επαρχία Τοτονικαπάν βρίσκεται βορειοδυτικά  της Δημοκρατίας της Γουατεμάλας. Στην αρχαιότητα ο τόπος αυτός ήταν γνωστός μόνο με το όνομα Χεκούλ. Οι Ισπανοί κατακτητές πρόσθεσαν το όνομα Σαν Αντρές , προς τιμή του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου. Ο δήμος ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου 1858. Στις 2 Απριλίου 1920, ο δήμος συμμετείχε στην εξέγερση κατά του Προέδρου. Η εκκλησία του San Andres Xecul έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισής του και χρονολογείται από τα μέσα του 17ου αιώνα. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του ναού αυτού, ενός  των καλυτέρων που διαθέτει η χώρα της Γουατεμάλας, είναι και ένα δείγμα της υπερβολικής κουλτούρας που διαθέτει ο δήμος. Συνεχίζουμε έως την πόλη της Γουατεμάλας και διανυκτέρευση. Κετζαλτενάνγκο-Σαν Αντρές Χεκούλ: 12 χιλ (30 λεπτά) & Σαν Αντρές -Γουατεμάλα :190 χιλ (3,45 ώρες)
7
7η ημέρα : Γουατεμάλα – Βιότοπος του Κετζάλ – Κομπάν
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Αναχώρηση από την πόλη της Γουατεμάλα για την περιοχή «Φυσικός Παράδεισος». Θα επισκεφθούμε τον βιότοπο του Κετζάλ. Αυτός ο προστατευόμενος βιότοπος ιδρύθηκε από τον Mario Dary και από τότε είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα. Δεδομένης της θέσης του, ο τόπος είναι ιδανικός για να προσφέρει μια ποικίλη πανίδα και χλωρίδα, στην οποία μπορείτε να βρείτε από κολιμπρί μέχρι «οροπέντολες» (μεγάλα πανέμορφα πτηνά). Πρόκειται για ορεινό τοπίο, πολύ ανώμαλο, με υψόμετρο μεταξύ 1.500 και 2.300 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα 1175 εκτάρια βιότοπων καλύπτουν τις κορυφές και τις πλαγιές των βουνών Quisis και Cerro Carpintero. Μεταξύ των πιο εκλεκτών ειδών χλωρίδας είναι: πεύκα, βελανιδιές, κυπαρίσσι, καουτσούκ, ευκάλυπτοι, γιγάντιες φτέρες, λειχήνες, βρύα, ορχιδέες, άλγη, φύκια και άλλα αερόβια φυτά, και επίφυτα. Εχουν εντοπιστεί  58 είδη πανίδας, εκ των οποίων μόνο δύο είναι καλοκαιρινά. Μεταξύ των άλλων υφιστάμενων ειδών βρίσκουμε: σκίουρους, άγρια κουνέλια, αλεπούδες, πίθηκους, δηλητηριώδη και μη δηλητηριώδη φίδια (δενδρόβια και χερσαία), σαλαμάνδρες κ.α. Ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος καταλαμβάνεται από το quetzal (Κετζάλ), το εθνικό πουλί της Γουατεμάλας και είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου μπορεί να παρατηρηθεί, κατά προτίμηση πολύ νωρίς το πρωί. Συνεχίζουμε έως το Κομπάν. Διανυκτέρευση. Γουατεμάλα-Βιότοπος του Κετζάλ:163 χιλ (3,10 ώρες) & Βιότοπος Κετζάλ-Κομπάν :37 χιλ. (43 λεπτά)
8
8η ημέρα : Κομπάν- Σεμούκ Τσαμπέι- Κομπάν
«Μιραδόρ» Σεμούκ Τσαμπέι Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Αναχώρηση από το Κομπάν για το Σεμούκ Τσαμπέι. Θα κάνουμε μια αλλαγή σε άλλου τύπου οχήματα εδάφους για να φθάσουμε στο σημείο όπου αρχίζει η ανάβαση στο Mirador de Semuc champey, στη συνέχεια θα κατεβούμε για μια δροσιστική βουτιά στις φυσικές πισίνες της περιοχής, που σχηματίζονται από τον ποταμό Καχαμπόν. Το σημείο Semuc Champey (όπου ο ποταμός κρύβεται στα βουνά) είναι ένας φυσικός θύλακας που βρίσκεται δίπλα στον δήμο Λανκίν της Γουατεμάλας (12 χλμ. νότια του Λανκιν), στο τμήμα «Άλτα Βεραπάζ». Ταυτόχρονα, στη μέση ενός πυκνού τροπικού δάσους υπάρχει μια φυσική ασβεστολιθική γέφυρα μήκους περίπου 300 μέτρων, μέσω της οποίας ρέει ο ποταμός Κάχαμπον και στην περιοχή δημιουργούνται πολλές πισίνες 1-3 μέτρων βάθους, των οποίων το τυρκουάζ χρώμα αλλάζει ανάλογα με τον καιρό, το κλίμα, τον ήλιο και άλλων φυσικών επιδράσεων. Στο τέλος μπορείτε να δείτε τον ποταμό Cahabon καθώς εισέρχεται σε ένα ασβεστολιθικό σπήλαιο, μια πολύ επικίνδυνη περιοχή για να πλησιάσει κανείς μέσα στο ποτάμι, λόγω της δύναμης του νερού. Μπορείτε μόνο να παρατηρήσετε αυτό το φυσικό γεωγραφικό φαινόμενο από απόσταση. Το Semuc Champey ανακηρύχθηκε φυσικό μνημείο το 1999 από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γουατεμάλας, Alvaro Arzu Irigoyen και είναι γεωγραφικά πολύ κοντά στον Εθνικό Δρυμό Grutas του Λανκίν, με τον οποίο μοιράζεται ένα κέντρο επισκεπτών και καλύπτουν έτσι τους τουρίστες. Λόγω του υποτροπικού δάσους που περιβάλλει τον τόπο, έχει ένα τεράστιο οικολογικό πλούτο, μεταξύ των οποίων έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 100 είδη πουλιών, 34 είδη θηλαστικών, 25 είδη ερπετών και αμφιβίων και 10είδη ψαριών συν περισσότερο από 120 διαφορετικά είδη δένδρων. Εκεί υπάρχει ένας εξώστης με θέα πάνω από 50 μέτρα για να παρατηρήσετε τα 350 μέτρα μήκος των φυσικών πισινών που απαρτίζουν το "Semuc Champey", με καταρράκτες ύψους 40 ποδιών και όλες τις πισίνες που τροφοδοτούνται από τοπικές ροές του ποταμού. Ο περίπατος αποτελείται από την ανάβαση στον «Εξώστη» του Semuc Champey μέσα από το τροπικό δάσος και στη συνέχεια την κατάβαση στις όμορφες φυσικές πισίνες. Επιστροφή στο Κομπάν και διανυκτέρευση. Κομπάν-Λανκίν :62 χιλ. (2,3 ώρες), Λανκίν-Σεμούκ Τσαμπέι: 14 χιλ.(1 ώρα), Ανάβαση/Κατάβαση του Σεμούκ Τσαμπέι : 4ώρες.
9
9η ημέρα : Κομπάν- κόλπος του Αματίκε
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Mεταφορά από το Κομπάν έως το Αματίκε, δηλαδή η εξωτική Γουατεμαλτέζικη Καραϊβική, σημείο συμπλοκής νέων αγώνων στη χώρα κατά την αποικιακή εποχή. Θα φτάσουμε στο παραθαλάσσιο Αματίκε στην χαλαρωτική ακτή της Καραϊβικής της Γουατεμάλας που δροσίζεται από το τροπικό δάσος της παράκτιας αυτής περιοχής της χώρας. Ο κόλπος Amatique είναι κόλπος που βρίσκεται στον Κόλπο της Ονδούρας κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Γουατεμάλας και του Μπελίζ. Επεκτείνεται από το Santo Tomas de Castilla στα νότια έως την Punta Gorda στα βόρεια. Τα νοτιοανατολικά όριά του χαρακτηρίζονται από μια μικρή χερσόνησο γνωστή ως Punta de Manabique.Η χερσόνησος αυτή έχει πλάτος 24 χιλ., έκταση 880 τετ.χιλ. και μέγιστο βάθος 20 μ. Το μεγαλύτερο μέρος του κόλπου βρίσκεται στο έδαφος της Γουατεμάλας, ενώ το βορειοδυτικό μέρος είναι τμήμα του Μπελίζ. Ο κόλπος δέχεται την αποστράγγιση τριών μεγάλων ποταμών : του ποταμού Μόχο του Μπελίζ και των Σαρστούν και Ντόλτσε της Γουατεμάλας. Τα κυριότερα λιμάνια του κόλπου είναι το Πουέρτο Μπάριος, το Σάντο Τομάς της Καστίγια και του Λίβινγκστον της Γουατεμάλας αλλα και της Πούντα Γκόρδα του Μπελίζ. Διανυκτέρευση στον κόλπο του Αματίκε, Hotel Amatique Bay Resort. Κομπάν-Κόλπος του Αματίκε 340 χιλ (6 ώρες)
10
10η ημέρα : ελεύθερη ημέρα στον κόλπο του Αματίκε
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Ελεύθερη ημέρα στο Αματίκε, όπου μπορείτε να επιλέξετε αν το θέλετε κάποιες από τις προαιρετικές δραστηριότητες-εκδρομές : Το μονοπάτι Las Escobas (το οποίο ξεχωρίζει για την ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας που είναι χαρακτηριστική της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των πισινών και που θεωρείται προστατευόμενη περιοχή της Γουατεμάλας). Κολπίσκος Ταπόν (πεζοπορία στο δάσος) ή καγιάκ στην περιοχή η στην περιοχή με τις θερμές πηγές.
11
11η ημέρα : Αματίκε - Πετέν
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Αναχώρηση από το Αματίκε με πούλμαν έως το Πετέν, που ανήκει στις « Χαμηλές περιοχές» της Γουατεμάλας. Το Peten, το μεγαλύτερο γεωγραφικό τμήμα της Γουατεμάλας, έχει μια ασύγκριτη ιστορική αξία για τον αρχαιολογικό του πλούτο, την πανίδα και τη βιόσφαιρα του. Οι αρχαιολογικοί χώροι που απαρτίζουν την περιοχή αυτή την καθιστούν την σημαντικότερη πόλη της φυλής των Μάγια. Εδώ γεννιούνται οι μύθοι ενός από τους πιο εκπληκτικούς πολιτισμούς στον κόσμο. Οι συναρπαστικοί αρχαιολογικοί χώροι της περιβάλλονται από τη ζούγκλα, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού πάρκου Tikal, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την UNESCO από το 1979 ως Φυσική και Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας. Λόγω των φυσικών του αποθεμάτων το Πετέν, έχει αναγνωριστεί ως ο πνεύμονας της περιοχής. Εδώ υπάρχουν εκατοντάδες είδη ζώων και λαχανικών που συνυπάρχουν. Αυτός ο ίδιος πλούτος και η ποικιλομορφία των δασών επιτρέπει τον τουρισμό περιπέτειας, τον τουρισμό για την παρακολούθηση των πτηνών και τον οικοτουρισμό. Διανυκτέρευση στο Πετέν. Κόλπος του Αματίκε – Πετέν : 283 χιλ. (4,30 ώρες)
12
12η ημέρα : Πετέν – Εθνικό Πάρκο Τικάλ – Πετέν
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τικάλ, που χωρίς αμφιβολία είναι η καρδιά του κόσμου των Μάγια. Θα επισκεφθούμε τα πιο σημαντικά και εμβληματικά μνημεία του Πάρκου, που ανακυρήχθηκαν από την ΟΥΝΕΣΚΟ το 1979 «Πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας», έως ότου φθάσουμε στην κεντρική Ακρόπολη. Ο αρχαιολογικός χώρος της Tikal καταλαμβάνει 1.600 εκτάρια στην καρδιά του εθνικού πάρκου. Είναι η μεγαλύτερη από τις αρχαίες πόλεις των Μάγια της κλασικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα μνημεία που είναι πιστοί μάρτυρες του μεγαλείου του πολιτισμού των Μάγια: Ι)Τον Ναό του Μεγάλου Τζάγκουαρ, και ΙΙ) τον Ναό Των Μασκών.Ο πρώτος θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους του πολιτισμού αυτού. Επίσκεψη στο συγκρότημα «Mundo Perdido» δηλαδη του «Χαμένου Κόσμου» και ελεύθερος χρόνος για λεπτομερή εξερεύνηση. Μεσημεριανό γεύμα στην περιοχή. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Πετέν. Διανυκτέρευση. Φλόρες, Πετέν – Εθνικό Πάρκο Τικάλ : 65 χιλ. (1,1 ώρες)
13
13η ημέρα : Πετέν–πρωϊνή πτήση στην Γουατεμάλα–Γύρος της Αντίγουα
Palacio del Noble Ayuntamiento Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο Μundo Maya για να επιβιβαστούμε στην πρωϊνή πτήση από Πετέν προς την πόλη της Γουατεμάλας. Μεταφορά στην Αντίγουα Γουατεμάλα. Η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη της Αντίγουα, αρχιτεκτονικό κόσμημα που διατηρεί την αποικιακή της αρχιτεκτονική. Θα επισκεφθούμε τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες που διατηρούν την αποικιακή ιστορία της Αντίγκουα Γουατεμάλα, λόγος για τον οποίο η UNESCO κύρηξε την πόλη αυτή ως «Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας». Παλάτι των Ευγενών- Δημαρχείο: η κατασκευή αυτή διατηρεί την αρχική της μορφή από το 1743, έτος κατά το οποίο το κτήριο άρχισε να λειτουργεί ως έδρα του δημαρχείου. Η εντυπωσιακή πρόσοψη δύο επιπέδων, δημιουργεί μια στοά από συμπαγή πέτρα. Το ανατολικό τείχος του είναι ένας από τους λίγους που διατηρούνται με σκαλιστό πέτρωμα. Λόγω της ισχυρής κατασκευής του, στις αποικιακές εποχές χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Επί του παρόντος, στεγάζει τα γραφεία των δημοτικών αρχών και το Μουσείο του Παλαιού Βιβλίου. Παλάτι των Ανωτάτων Αξιωματικών: Είναι ο κύριος άξονας της κεντρικής πλατείας. Έχει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική με δύο επίπεδα και διπλή τοξωτή πρόσοψη. Κατά τη διάρκεια του δέκατου έκτου και δέκατου έβδομου αιώνα, είναι η κατοικία του εκπρόσωπου του βασιλιά, ενώ σήμερα στεγάζει τα γραφεία τμήματος της Κυβέρνησης. Το πολιτιστικό κέντρο La Azotea: περιλαμβάνει το Μουσείο του Καφέ, το Σπίτι Kojom που ασχολείται με την διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής των Μάγια , το Mayatenango και το Rincon de Sacatepequez. Μουσείο του Καφέ: Το Μουσείο του Καφέ βρίσκεται λίγα λεπτά από την Αντίγκουα Γουατεμάλα στο κέντρο La Azotea, το οποίο από το 1883 έχει επικεντρώσει τις δραστηριότητές του στην καλλιέργεια και τη συγκομιδή του καφέ. Η ενσωμάτωση του μουσείου και του αγροκτήματος είναι αξιοσημείωτη. Επιτρέπει την εκτίμηση της διαδικασίας του καφέ από την αρχή της προετοιμασίας της συγκομιδής, τη φροντίδα των καλλιεργειών μέχρι τη διαδικασία επιλογής των κόκκων, και το τελικό προϊόν. Αυτή τη μαθησιακή εμπειρία το Μουσείο την  αποκαλεί "Από το Φυτό μέχρι το φλυτζάνι". Η περιήγηση στο καφενείο δείχνει τεκμηρίωση από τις πρώτες αποστολές καφέ κατά τη διάρκεια αποικιοκρατίας, τον χάρτη των εκδρομών καθώς και τα πρώτα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν. Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε αυτές τις πληροφορίες υπό το πρίσμα της τρέχουσας παραγωγικής ικανότητας. Συμπεριλαμβάνονται οπτικοακουστικά μέσα που μπορούν να ενεργοποιηθούν από τον επισκέπτη πιέζοντας ένα κουμπί για να μάθει περισσότερα σχετικά με τις διαδικασίες και τον ρόλο που παίζει η καλλιέργεια του καφέ στην γενικότερη καλλιέργεια και τη γεωργική δραστηριότητα. Το πιο εντυπωσιακό μέρος είναι όπου εκτιμάται η επιλογή κόκκων καφέ από τα μηχανήματα επιλογής, και όπου οι κόκκοι καφέ σχηματίζουν μια λεπτή δέσμη που εξετάζεται από έναν οπτικό αισθητήρα. Αυτό καθορίζει την ποιότητα του κόκκου με βάση το χρώμα του και με τη βοήθεια πεπιεσμένου αέρα το αφαιρεί από την δέσμη και το εκτρέπει στό δοχείο επιλεγμένων κόκκων. Αντίκες: Περιλαμβάνει ένα επιλεγμένο δείγμα σπιτικών επεξεργαστών σιτηρών, τα οποία είναι ήδη έργα τέχνης  για την ηλικία τους και την ωραία δουλειά τους. Δίπλα σε αυτή τη συλλογή υπάρχει μια άλλη που αντιστοιχεί σε διαφορετικά κουτάλια και επιτραπέζια σκεύη από το παρελθόν. Η περιοδεία του Μουσείου Καφέ τελειώνει με ιστορικά μηχανήματα, ενημερωτικές κάψουλες και την είσοδο στο μαγαζί με τα σουβενίρ και στο καφενείο για δοκιμή καφέ. Καφετέρια: Σε αυτήν την περιοχή μπορείτε να αγοράσετε μια ποικιλία προϊόντων, από διαφορετικούς τύπους καφέ και γεύσεις όπως κόκκους καφέ με επικάλυψη σοκολάτας, πούρα, διακοσμητικά των Μάγιας, ιστορικά βιβλία και φωτογραφίες καθώς και επιτραπέζια σκεύη, κοσμήματα και ιστορικά καρτ ποστάλ. δοκιμή καφέ: Ακριβώς εδώ υπάρχει το αντίστοιχο "καφέ μπαρ" όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τη γεύση του καφέ του αγροκτήματος σε ποιότητα  εξαγωγών. Ενα φλιτζάνι νόστιμο καφέ, αναζωογονητικό, για να ολοκληρωθεί η περιοδεία. Casa kojom, μια μουσική περιήγηση: Κοχόμ σημαίνει μουσική. Η σημασία του δεν διαφέρει στις γλώσσες Kaqchiquel, που είναι η K'iche και η Tzutujil. Αυτή η ιστορική μουσική περιήγηση μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μια άυλη κληρονομιά, συγκεκριμένα την προισπανική και τη μουσική κληρονομιά των Μάγια έως σήμερα. Μέσα στο σπίτι βλέπουμε ένα δείγμα μουσικών οργάνων των Μάγια ανάμεσα σε μάσκες και στολίδια που είναι τυπικά της περιοχής. Το σκηνικό βοηθάει στην μεταφορά στο χρόνο, μαζί με ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό οπτικό σετ που περιλαμβάνει τα κοστούμια των μουσικών. Mayatenango (στην γλώσσα «τσιτσέουα» σημαίνει «η ώρα της κρίσης»): Ένα ταξίδι μέσα από διαφορετικές περιοχές που κατοικούν οι κοινότητες των Μάγιας. Εδώ εμφανίζονται τα έθιμά τους, η αρχιτεκτονική, οι καλλιέργειες και οι μορφές διατήρησης τους. Διανυκτέρευση στην Αντίγουα Γουατεμάλα. Φλόρες-αεροδρόμιο Mundo Maya 3,2 χιλ. (10 λεπτά), Πτήση Φλόρες/Γουατεμάλα (55 λεπτά), Γουατεμάλα – Αντίγουα 45 χιλ. (1 ώρα)
14
14η ημέρα : Ελεύθερη ημέρα στην Αντίγουα
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Ελεύθερη ημέρα στην Αντίγουα
15
15η ημέρα :Αντίγουα–Γουατεμάλα–Πανοραμικός Γύρος πόλης-αεροδρόμιο
Πρωϊνό στο Ξενοδοχείο. Σε μια βολική ώρα, θα ξεκινήσουμε μια πανοραμική περιήγηση στην πόλη της Γουατεμάλας, η οποία περιλαμβάνει τις σημαντικότερες τοποθεσίες του σύγχρονου και αποικιακού αρχιτεκτονικού συγκροτήματος της Νουέβα Γουατεμάλα ντε λα Ασουνσιόν, που βρίσκεται στην κοιλάδα Ερμιτάζ από το 1775. Κατοικημένες περιοχές, Paseo de la Reforma, Avenida de las Americas, Πολιτιστικό Κέντρο, Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού, Κεντρική Πλατεία και Μητροπολιτικός Ναός. Σε εύθετο χρόνο, μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο για να επιβιβαστείτε στην πτήση πίσω για Μαδρίτη. Αντίγουα – πόλη της Γουατεμάλα 45 χιλ. (1 ώρα), Γουατεμάλα-αεροδρόμιο 20 χιλ.
16
16η ημέρα : Μαδρίτη - πτήση επιστροφής
Παίρνουμε την πτήση της επιστροφής από τη Μαδρίτη για την Ελλάδα.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τελική τιμή κατ’ άτομο μαζί με τους φόρους αεροδρομίων & 1 διανυκτέρευση ΔΩΡΟ στη Μαδρίτη
ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

Αναχώρηση από Μαδρίτη

το άτομο σε standard hotel το άτομο σε superior hotel

29/5 – 12/6

€ 2.240 € 2.430

19/6 -  10/7

€ 2.520 € 2.750

17/7, 24/7

€ 2.580

€ 2.790

31/7, 7/8, 14/8

€ 2.640

€ 2.860

21/8 – 30/10 € 2.530

€ 2.750

***Επιβάρυνση για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη 130€ ανά άτομο***
Προτεινόμενα ξενοδοχεία
 
Standard κατηγορία Superior κατηγορία
Barcelo Westin Camino Real
Porta del Lago Hotel Atitlan
Porta del Lago Hotel Atitlan
Porta del Lago Hotel Atitlan
Pension Bonifaz Pension Bonifaz
Barcelo Westin Camino Real
Park Hotel Park Hotel
Park Hotel Park Hotel
Amatique Bay resort Amatique Bay resort
Amatique Bay resort Amatique Bay resort
Casona del Lago Camino Real Tikal
Casona del Lago Camino Real Tikal
Soleil Camino Real Antigua or Porta hotel Antigua
Soleil Camino Real Antigua or Porta hotel Antigua
  Η τιμή περιλαμβάνει
 • Αεροπορικό εισιτήριο Aθήνα Μαδρίτη και επιστροφή σε οικονομική θέση
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
 • Πτήσεις Μαδρίτη/Βαραδέρο/Γουατεμάλα/Μαδρίτη και πτήση Πετέν/Γουατεμάλα
 • Όλες οι μεταφορές με πούλμαν
 • Μία διανυκτέρευση στη Μαδρίτη σε ξενοδοχείο 3*-4* (περιοχή αεροδρομίου)
 • 14 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία σε διάφορες πόλεις της Γουατεμάλας με πρωϊνό
 • Ξεναγήσεις και επισκέψεις (όπως αναφέρονται παραπάνω)
 • Έμπειρος αδειούχος ξεναγός (ξενάγηση σε Ισπανικά και Αγγλικά)
 • Ηλεκτρονικός ταξιδιωτικός οδηγός Lonely planet
 • ΦΠΑ
 
 
Η τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως
 • Προαιρετικές εκδρομές
  Δρομολόγια πτήσεων
Κάθε Τρίτη από τις 29/5 έως και τις 31/10
  Πλάνο πτήσεων
Αναχώρηση Tρίτη      Madrid/Varadero            12:15 – 15:25
Τρίτη      Varadero/Guatemala     18:10 – 18:00
Επιστροφή
Τρίτη       Guatemala-/Varadero    20:00 – 23:45
Tετάρτη  Varadero/Madrid            01:30 – 16:35

Γουατεμάλα με 2240€ / ανά άτομο

Γουατεμάλα… ζωντανή, μαγική, μυστικιστική και προγονική.

Διάρκεια
16 ημέρες
Αναχωρήσεις
Κάθε Τρίτη, ΜΑΥ-ΟΚΤ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα
Είδος ταξιδιού
Ατομικά ταξίδια

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Κάθε Τρίτη από τις 29/5 έως και τις 31/10 

Γουατεμάλα… ζωντανή, μαγική, μυστικιστική και προγονική. Η ιστορία της χρονολογείται από τα τέσσερα χιλιάδες χρόνια, όταν εμφανίστηκε ο πολιτισμός των Μάγια, του οποίου η κληρονομιά παραμένει έως και σήμερα με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του λαού της. Mια μοναδική χώρα περιπέτειας, που θα σας μείνει αξέχαστη, καθώς αεροβατεί μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, και προσφέρει στον επισκέπτη μια τεράστια ποικιλία δραστηριοτήτων. Γνωστή ως η χώρα της αιώνιας άνοιξης, απολαμβάνει ένα ευχάριστο κλίμα η οποία επιτρέπει την επίσκεψη ανά πάσα στιγμή του έτους. Οι πολύχρωμες αγορές ειδών λαϊκής τέχνης, οι τοπικές ενδυμασίες των κατοίκων, η φιλοξενία των ανθρώπων της, η ομορφιά του φυσικού τοπίου της που πλαισιώνεται από ηφαίστεια, λίμνες, ποτάμια και βουνά, κάνουν την Γουατεμάλα τον πιο ξεχωριστό προορισμό!

“Guatemala is a fascinating country with a vibrant Indian culture, colourful handicrafts, ancient Mayan ruins, towering volcanoes, and stunning colonial architecture.”… one of our Latin America Experts

 Αξίζει να ζήσετε

 • Θαυμάστε τον αρχαιολογικό πλούτο του Τικάλ, το σπουδαιότερο μνημείο πολιτισμού  των Μάγια
 • Περιηγηθείτε στα δρομάκια της αποικιακής Αντίγουα, απολαμβάνοντας τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της Κεντρικής Αμερικής στη σκιά ενεργών ηφαιστείων
 • Χαλαρώστε στις ακτές της Λίμνης Ατιτλάν, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει
 • Ψωνίστε στην αγορά Τσιτσικαστενάνγκο, τόπος της μεγαλύτερης τοπικής Μεσο-Αμερικανικής Αγοράς
 • Εκτός του Τικάλ, το Γιαξά είναι λιγότερο τουριστικό και θα σας δώσει την ευκαιρία να ανεβείτε στην ιερή πυραμίδα με μαγευτική θέα της λίμνης Πετέν.

Σημειώσεις:

 • Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για κρατήσεις έως 31 Ιανουαρίου
 • Τα  Ελληνικά διαβατήρια ΔΕΝ χρειάζονται βίζα για τηn Γουατεμάλα και την Ισπανία. Τα διαβατήρια θα πρέπει όμως να έχουν ελάχιστη ισχύ 6 μήνες.
 • Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης και σε περίπτωση ακύρωσης θα υπάρχουν ακυρωτικά.
 • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες σύμφωνα με τις διεθνείς ισοτιμίες συναλλαγής την ημερομηνία της προσφοράς. Σε περίπτωση σημαντικής διακύμανσης το γραφείο φέρει το δικαίωμα ν’ αναπροσαρμόσει την προσφορά αναλόγως.