Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Κεφαλονιά

Επιστροφή

Κεφαλονιά

5 ημέρες με 269€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Κεφαλονιά 5 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 9, 16, 23, 30/ΙΟΥΛ, 6, 13, 20, 27/ΑΥΓ, 3/ΣΕΠ

 • Προορισμός
  Ελλάδα, Κεφαλονιά, Νησιά Ιονίου – Επτάνησα
 • Διάρκεια
  5 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  9, 16, 23, 30/ΙΟΥΛ, 6, 13, 20, 27/ΑΥΓ, 3/ΣΕΠ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
 • Dion Travel Deals
  Early bookings
1
1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΣΤΑΚΟΣ – ΣΑΜΗ - ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (450 χλμ.)
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Δια μέσου, Εγνατίας-Ιόνιας οδού άφιξη στο λιμάνι του Αστακού και επιβίβαση στο φέρρυ μπόουτ για να καταλήξουμε στην Σάμη, τη μεγαλύτερη κωμόπολη της Ανατολικής Κεφαλονιάς. Κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, το Αργοστόλι όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και το βράδυ πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΓΑΡΑΤΗΣ - ΛΙΜΝΟΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Η σημερινή μας μέρα θα μας γνωρίσει σχεδόν ολόκληρο το νησί. Κάνοντας μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από τον ́Αινο το βουνό με την πλούσια μαύρη Πεύκη φτάνουμε στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού, το λείψανο του οποίου φυλάσσεται στο μοναστήρι σε ασημένια λάρνακα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Δρογγαράτης, ένα ζωντανό σπήλαιο, καθώς συνεχίζεται η δημιουργία του. Η αίθουσα στολισμένη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες έχει θαυμάσια ακουστική και είναι διαμορφωμένη με ειδική εξέδρα για συναυλίες. Τα αξιοθέατα όμως του νησιού συνεχίζονται. Επόμενος σταθμός μας το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας – ζωντανή διαφήμιση της Κεφαλλονιάς. Συνεχίζοντας την ημέρα μας φθάνουμε στην βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Παρασκευής, για μπάνιο και γεύμα εξ ́ ιδίων. Περνώντας από το παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας Ευφημίας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ - ΛΑΣΣΗ - ΓΥΡΟΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΙΔΟΥΣΑ - ΠΛΑΤΥΣ – ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση. Περνάμε από τις Καταβόθρες (ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο) και τον Φάρο των Αγίων Θεοδώρων. Διασχίζουμε την τουριστική περιοχή της Λάσσης και την περιοχή της Λειβαθούς, περνάμε από τα πανέμορφα χωριά Σβωρονάτα, Κουρκουμελάτα, Καλλιγάτα, Ντομάτα, Μεταξάτα και καταλήγουμε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς, στα Περατάτα. Εκεί θα προσκυνήσουμε το πέλμα του Αποστόλου Ανδρέα και θα επισκεφτούμε το Εκκλησιαστικό Μουσείο, και αφού πρώτα περάσουμε πάνω από το ξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, καταλήγουμε στο χωριό Μαρκόπουλο. Εκεί θα επισκεφθούμε την Παναγία Φιδούσα, από τους πιο διάσημους ναούς του νησιού. Από τις 6 εώς τις 16 Αυγούστου εμφανίζονται μικρά φιδάκια όπου σύμφωνα με το θρύλο είναι οι καλόγριες της Μονής που μεταμορφώθηκαν σε φιδάκια για να προστατευτούν από τους πειρατές. Τελευταίος προορισμός μας μια από τις ομορφότερες οργανωμένες παραλίες, η παραλία Πλατύς – Μακρύς γιαλός. Χρόνος για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προτείνουμε προαιρετικά μια βόλτα με το καράβι στο Ληξούρι. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ ( Προαιρετική εκδρομή )
Πρωινό. Αναχώρηση για Σάμη όπου μαζί με το πούλμαν θα επιβιβαστούμε στο F/B για την Ιθάκη. Θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της, το πανέμορφο Βαθύ, το χωριό Σταυρός με την μοναδική προτομή του Οδυσσέα στο νησί, το Κιόνι και τις Φρίκες (γεύμα και μπάνιο). Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ – ΛΕΥΚΑΔΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (480 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του νησιού. Αφού κάνουμε μία στάση για φωτογραφίες από ψηλά, της όμορφης παραλίας του Μύρτου και του γραφικού χωριού Άσσος, θα καταλήξουμε στο γνωστό Φισκάρδο, το γραφικό χωριό και λιμάνι όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα. Αναχώρηση για την Βασιλική Λευκάδος. Άφιξη στο νησί της Λευκάδας και χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζουμε και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχωρήσεις: 9, 16, 23/ΙΟΥΛ, 3/ΣΕΠ, 5 ημέρες
Ξενοδοχείο Διατροφή Δίκλινο Επιβ. Μονόκλινου Παιδί έως 12 ετών
MIRAMARE 2*, Αργοστόλι Πρωινό 269 € 130 € 185 €
MIRAMARE 2*, Πρωινό θέα θάλασσα 289 € 150 € 199 €
Τιμή ανά άτομο Αναχωρήσεις: 30/ΙΟΥΛ, 6, 13, 20, 27/ΑΥΓ, 3/ΣΕΠ, 5 ημέρες
Ξενοδοχείο Διατροφή Δίκλινο Επιβ. Μονόκλινου Παιδί έως 12 ετών
MIRAMARE 2*, Αργοστόλι Πρωινό 309 € 150 € 219 €
MIRAMARE 2*, Πρωινό θέα θάλασσα 349 € 180 € 239 €
Περιλαμβάνει:
 • -Τις μεταφορές με λεωφορείο του γραφείου μας
 • Τα εισιτήρια του πλοίου Αστακός - Σάμη και Φισκάρδο – Βασιλική
 • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
 • Πρωινό
 • Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνει:
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Φόρο διαμονής
Σημείωση:
Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής που ισχύει από 1/1/2018, βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα και θα ανέρχεται σε:
 • € 0,50 σε μονάδες ενός ή δύο αστέρων
 • € 1,50 σε μονάδες τριών αστέρων
 • € 3,00 σε μονάδες τεσσάρων αστέρων
 • € 4,00 σε μονάδες πέντε αστέρων
Ο φόρος θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση αλλαγής απόδοσης του φόρου διαμονής οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως.

Κεφαλονιά με 269€ / ανά άτομο

Όποιο και αν είναι το προφίλ των διακοπών σου, η Κεφαλονιά σε έχει καλυμμένο.

Διάρκεια
5 ημέρες
Αναχωρήσεις
9, 16, 23, 30/ΙΟΥΛ, 6, 13, 20, 27/ΑΥΓ, 3/ΣΕΠ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια
Dion Travel Deals
Early bookings

Μοναδική εκδρομή Κεφαλονιά 5 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 9, 16, 23, 30/ΙΟΥΛ, 6, 13, 20, 27/ΑΥΓ, 3/ΣΕΠ

SP5