Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Αρκτικός Ωκεανός & Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ

Επιστροφή

Αρκτικός Ωκεανός & Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ

8 ημέρες με 4030€ ανά άτομο

Αρκτικός Ωκεανός & Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ

Χαμένο στην απεραντοσύνη του Αρκτικού Ωκεανού, το Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, ή αλλιώς, Αρχιπέλαγος της Σπιτσβέργης, είναι ένας άλλος κόσμος: Το χειμώνα, τα νησιά βυθίζονται στο σκοτάδι και στην παγωνιά. Το καλοκαίρι όμως ο Ήλιος δεν δύει και έτσι, κατά τη διάρκεια της Αρκτικής ημέρας, χιλιάδες πουλιά και θαλάσσια θηλαστικά ζευγαρώνουν, γεννούν και μεγαλώνουν τα μικρά τους. Τα νησιά τότε προσφέρουν ένα θέαμα απίστευτο, που μόνο σε ντοκιμαντέρ μπορεί κανείς να το δει. Θα ζήσουμε λοιπόν από κοντά αυτή τη συναρπαστική εμπειρία, με ένα ταξίδι-αποστολή στον παγωμένο κόσμο της πολικής αρκούδας, αποστολή που θα μας μείνει αξέχαστη. Με το ταξίδι αυτό μπαίνουμε βαθιά μέσα  στο Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό, και βλέπουμε πράγματα που οι περισσότεροι ούτε που μπορούν να τα φανταστούν. Πολύ σπουδαίο είναι ότι φτάνουμε στις βόρειες εσχατιές του αρχιπελάγους και επισκεπτόμαστε το μακρινό και παγωμένο νησί Nordaustlandet.
Το ταξίδι απευθύνεται σε ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τα αρκτικά τοπία, να εξερευνήσουν τη μοναδική φύση και να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας. Οι τόποι που επισκεπτόμαστε είναι απομονωμένοι και δυσπρόσιτοι χωρίς καμία υποδομή και είναι προσεγγίσιμοι μόνο με πλοίο από τη θάλασσα. Είναι λοιπόν μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσει κάποιος τον Αρκτικό Ωκεανό, από τη ζεστασιά και την άνεση μιας κρουαζιέρας. Πρόκειται για ένα σωστά μελετημένο πρόγραμμα με διαλέξεις ειδικών και γνωριμία με τις πολικές περιοχές του Αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ, μιας απομονωμένης συστάδας νησιών σε απόσταση αναπνοής από το Βόρειο Πόλο. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιούμε εξωτερικές δίκλινες καμπίνες, με τουαλέτα και ντους.

Τι πρέπει να περιμένετε από αυτό το ταξίδι

Το ταξίδι αυτό απευθύνεται σε ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τα αρκτικά τοπία, να εξερευνήσουν τη μοναδική φύση και να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας. Οι τόποι που επισκεπτόμαστε είναι απομονωμένοι και δυσπρόσιτοι χωρίς καμία υποδομή και είναι προσεγγίσιμοι μόνο με πλοίο από τη θάλασσα. Η θερμοκρασία είναι χαμηλή και παρ’όλο που είναι καλοκαίρι συχνά πέφτει κάτω από το μηδέν. Πιθανές αλλαγές του προγράμματος λόγω καιρικών συνθηκών ή των συνθηκών του επιπλέοντος πάγου, Την αποκλειστική ευθύνη αλλαγής του προγράμματος έχει ο καπετάνιος του πλοίου. Το καλοκαίρι στα βόρεια πλάτη είναι συνεχώς ημέρα και ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι θα είναι συνεχώς σε φωτεινό περιβάλλον.

 • Προορισμός
  Svalbard, Αρκτική, Βόρεια Ευρώπη, Ευρώπη, Νορβηγία
 • Διάρκεια
  8 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  Καθημερινές αναχωρήσεις
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα
 • Είδος ταξιδιού
  Ατομικά ταξίδια
1
1η ημέρα: Πτήση 'Οσλό, Longyearbyen, επιβίβαση στο πλοίο, ακτές της Σπιτσβέργης
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Όσλο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας και ανταπόκριση για το Longyearbyen, που δημιουργήθηκε από ανθρακωρύχους και είναι το σπουδαιότερο οικιστικό κέντρο και λιμάνι του Αρχιπελάγους Svalbard. Μεταφορά και επιβίβαση στο πλοίο, όπου θα περάσουμε τις επόμενες ημέρες για τη γνωριμία μας με τον παγωμένο κόσμο του Βορρά. Το απόγευμα ξεκινάμε για την μοναδική εμπειρία της γνωριμίας με τις ακτές της Σπιτσβέργης, μεγαλύτερου νησιού του αρχιπελάγους: γνωριμία με τους υπόλοιπους επιβάτες και αναχώρηση για το Isfjord, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φιόρδ στον Κόσμο. Τα χρώματα στα παγωμένα βουνά αλλάζουν συνέχεια ανάλογα με τη θέση του Ήλιου. Κατά τη διαδρομή μας θα δούμε πολλά από τα είδη πουλιών που συναντιούνται μόνο στα Svalbard. Διανυκτέρευση εν πλω.
2
2η ημέρα: Φιόρδ Raudfjord
Σήμερα η διαδρομή μας με το ειδικά κατασκευασμένο πλοίο, θα μας φέρει στην βορειοδυτική πλευρά των Νησιών Svalbard. Συνεχίζουμε τη θεαματική διαδρομή μας προς το Raudfjord στη βόρεια ακτή της Δυτικής Σπιτσβέργης. Το Raudfjord είναι ένα πανέμορφο φιόρδ που περικλείεται από θεαματικούς παγετώνες και απάτητα βουνά. και είναι γνωστό για τις φώκιες που ζουν εκεί. Η περιοχή είναι εθνικό πάρκο, προστατευόμενο με διεθνείς συνθήκες. Θα δούμε πουλιά που ζουν μόνο σε αυτήν την περιοχή και είναι από τα σπανιότερα είδη στον κόσμο. Στις απότομες πλαγιές του φιορδ φωλιάζουν επίσης πολλά θαλασσοπούλια που συνθέτουν πολυπληθείς αποικίες. Θα δούμε επίσης το σπάνιο φαινόμενο της βλάστησης σε προστατευμένα μέρη βέβαια, μια και στα νησιά αυτά η βλάστηση σχεδόν απουσιάζει εντελώς. Εδώ με λίγη τύχη θα μπορέσουμε να δούμε και τις πρώτες πολικές αρκούδες. Διανυκτέρευση εν πλω.
3
3η ημέρα: Φιόρδ Liefdefjorden, παγετώνες και πολικές αρκούδες
Η γνωριμία μας με τον κόσμο του Αρκτικού Ωκεανού συνεχίζεται και σήμερα. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα πλεύσουμε στην είσοδο του φιορδ Liefdefjorden και θα βγούμε στη στεριά για να περπατήσουμε στο νησάκι Andøya. Εδώ φωλιάζουν άγριες χήνες, αλλά και σπανιότερα πουλιά. Υπάρχει επίσης πιθανότητα – ανάλογα πάντα με τον καιρό και τους πάγους – να περάσουμε μπροστά από τον επιβλητικό παγετώνα Monaco. Εδώ έχουμε και μεγάλες πιθανότητες να φωτογραφίσουμε πολικές αρκούδες που κινούνται πάνω στον παγετώνα. Διανυκτέρευση εν πλω.
4
4η ημέρα: Στενά Hinlopen Strait
Το πρωί θα πλεύσουμε προς τα στενά Hinlopen Strait, που είναι τόπος αναπαραγωγής πολλών θαλάσσιων θηλαστικών, όπως η μεγάλη γαλάζια φάλαινα. Θα περάσουμε με εξωλέμβιες δίπλα από τα παγόβουνα του φιορδ Lomfjordshalvøya και θα εξερευνήσουμε τις πλαγιές του Alkefjellet με τα χιλιάδες θαλασσοπούλια. Στην ανατολική πλευρά των στενών, θα πάμε στο απομονωμένο νησί Nordaustlandet, το δεύτερο σε μέγεθος του αρχιπελάγους και θα αποβιβαστούμε στη στεριά στον κόλπο Palanderbukta. Εδώ ζουν σε άγρια κατάσταση τάρανδοι, αλλά και αγριόχηνες και κυρίως θαλάσσιοι ίπποι. Στη γύρω περιοχή κυριαρχούν οι επιβλητικοί παγετώνες, το τοπίο είναι απόκοσμο και ο Ήλιος του Αρκτικού καλοκαιριού δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στη φύση. Διανυκτέρευση εν πλω.
5
5η ημέρα: Ακρωτήριο Phippsøya (540 μίλια από το Βόρειο Πόλο)
Σήμερα θα φτάσουμε στο βορειότερο σημείο της αποστολής μας. Προορισμός μας το ακρωτήριο Phippsøya, στα Επτά νησιά, βόρεια του Nordaustlandet. Θα βρεθούμε σε γεωγραφικό πλάτος 81 μοιρών, μόλις 540 μίλια από το Βόρειο Πόλο. Εδώ είναι η χώρα της πολικής αρκούδας και εδώ έχουμε και τις περισσότερες πιθανότητες να δούμε και να φωτογραφήσουμε τα συναρπαστικά αυτά ζώα, που θεωρούνται τα μεγαλύτερα θηλαστικά αρπακτικά. Λίγοι είναι οι τυχεροί που ταξίδεψαν ως εδώ, για να δουν την πανέμορφη αυτή θέα. Το σπάνιο οικοσύστημα προστατεύεται με διεθνείς νόμους και θεωρείται πολύ πλούσιο, παρά την εγγύτητα στο Βόρειο Πόλο και τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες. Βορειότερα είναι μόνο η ατέλειωτη θάλασσα, τα παγόβουνα και μακριά ο Βόρειος Πόλος. Η περιοχή είναι γνωστή για την άγρια ομορφιά των παγωμένων φιόρδ της. Η ακριβής ώρα των προσεγγίσεων και αποβιβάσεων στις ακτές, θα εξαρτηθεί από τον καιρό και από την κατάσταση του πάγου. Το απόγευμα ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.
6
6η ημέρα: Αναζητώντας τα θηλαστικά της Γροιλανδίας
Το πρόγραμμα της ημέρας καθορίζεται από τις κλιματολογικές συνθήκες και την παρουσία, ή όχι παγόβουνων στη θάλασσα μπροστά μας. Γυρίζοντας προς τα δυτικά πλέον, ακολουθούμε το παγωμένο επικάλυμμα του Αρκτικού Ωκεανού, ψάχνοντας για φάλαινες της Γροιλανδίας και πολικές αρκούδες. Εδώ επίσης έχουμε πιθανότητες να συναντήσουμε πτεροφάλαινες και ρυγχοφάλαινες. Διανυκτέρευση εν πλω.
7
7η ημέρα: η Γη του Πρίγκιπα Καρόλου, στενό Forlandsundet
Το πρωί θα αποβιβαστούμε στο βόρειο άκρο της Γης του Πρίγκιπα Καρόλου, στο ίδιο σημείο όπου ο εξερευνητής Barentsz αποβιβάστηκε πριν χρόνια. Το τοπίο είναι μαγικό με τα παγωμένα βουνά και τα σμήνη από θαλασσοπούλια που πετούν τριγύρω. Στις ακτές θα δούμε φώκιες, αλλά και τα υπολείμματα ενός σταθμού κυνηγιού πολικών αρκούδων. Στο στενό Forlandsundet υπάρχει και μια αποικία θαλάσσιων ίππων που εντυπωσιάζουν με τον όγκο και τους χαυλιόδοντες τους. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης αρκτικές αλεπούδες και τάρανδοι. Διανυκτέρευση εν πλω.
8
8η ημέρα: Longyaerbyen , Όσλο και πτήση επιστροφής
Άφιξη στο Longyaerbyen πολύ νωρίς το πρωί. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Όσλο. Ανταπόκριση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη, όπου θα φτάσουμε το βράδυ.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο: 4.030 €
Διαφορά μονόκλινου: 4.160 €
 • Οι τιμές περιλαμβάνουν τους φόρους αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη (περίπου 360 €)
  Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καύσιμων
 • Oδικές μεταφορές
 • Διαμονή σε δίκλινες εξωτερικές καμπίνες
 • Πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις
 • Eίσοδοι εθνικών πάρκων
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Ασφάλεια
 • Λιμενικά τέλη
 • Έντυπα
 • Αχθοφορικά στο πλοίο
 • Φ.Π.A.
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φιλοδωρήματα, Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα, Οτιδήποτε προαιρετικό

Αρκτικός Ωκεανός & Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ με 4030€ / ανά άτομο

Χαμένο στην απεραντοσύνη της Αρκτικής, το Αρχιπέλαγος του Σβάλμπαρντ, σας καλεί.

Διάρκεια
8 ημέρες
Αναχωρήσεις
Καθημερινές αναχωρήσεις
Αναχωρήσεις από
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα
Είδος ταξιδιού
Ατομικά ταξίδια

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Αρκτικός Ωκεανός & Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ

Χαμένο στην απεραντοσύνη του Αρκτικού Ωκεανού, το Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, ή αλλιώς, Αρχιπέλαγος της Σπιτσβέργης, είναι ένας άλλος κόσμος: Το χειμώνα, τα νησιά βυθίζονται στο σκοτάδι και στην παγωνιά. Το καλοκαίρι όμως ο Ήλιος δεν δύει και έτσι, κατά τη διάρκεια της Αρκτικής ημέρας, χιλιάδες πουλιά και θαλάσσια θηλαστικά ζευγαρώνουν, γεννούν και μεγαλώνουν τα μικρά τους. Τα νησιά τότε προσφέρουν ένα θέαμα απίστευτο, που μόνο σε ντοκιμαντέρ μπορεί κανείς να το δει. Θα ζήσουμε λοιπόν από κοντά αυτή τη συναρπαστική εμπειρία, με ένα ταξίδι-αποστολή στον παγωμένο κόσμο της πολικής αρκούδας, αποστολή που θα μας μείνει αξέχαστη. Με το ταξίδι αυτό μπαίνουμε βαθιά μέσα  στο Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό, και βλέπουμε πράγματα που οι περισσότεροι ούτε που μπορούν να τα φανταστούν. Πολύ σπουδαίο είναι ότι φτάνουμε στις βόρειες εσχατιές του αρχιπελάγους και επισκεπτόμαστε το μακρινό και παγωμένο νησί Nordaustlandet.
Το ταξίδι απευθύνεται σε ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τα αρκτικά τοπία, να εξερευνήσουν τη μοναδική φύση και να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας. Οι τόποι που επισκεπτόμαστε είναι απομονωμένοι και δυσπρόσιτοι χωρίς καμία υποδομή και είναι προσεγγίσιμοι μόνο με πλοίο από τη θάλασσα. Είναι λοιπόν μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσει κάποιος τον Αρκτικό Ωκεανό, από τη ζεστασιά και την άνεση μιας κρουαζιέρας. Πρόκειται για ένα σωστά μελετημένο πρόγραμμα με διαλέξεις ειδικών και γνωριμία με τις πολικές περιοχές του Αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ, μιας απομονωμένης συστάδας νησιών σε απόσταση αναπνοής από το Βόρειο Πόλο. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιούμε εξωτερικές δίκλινες καμπίνες, με τουαλέτα και ντους.

Τι πρέπει να περιμένετε από αυτό το ταξίδι

Το ταξίδι αυτό απευθύνεται σε ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τα αρκτικά τοπία, να εξερευνήσουν τη μοναδική φύση και να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας. Οι τόποι που επισκεπτόμαστε είναι απομονωμένοι και δυσπρόσιτοι χωρίς καμία υποδομή και είναι προσεγγίσιμοι μόνο με πλοίο από τη θάλασσα. Η θερμοκρασία είναι χαμηλή και παρ’όλο που είναι καλοκαίρι συχνά πέφτει κάτω από το μηδέν. Πιθανές αλλαγές του προγράμματος λόγω καιρικών συνθηκών ή των συνθηκών του επιπλέοντος πάγου, Την αποκλειστική ευθύνη αλλαγής του προγράμματος έχει ο καπετάνιος του πλοίου. Το καλοκαίρι στα βόρεια πλάτη είναι συνεχώς ημέρα και ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι θα είναι συνεχώς σε φωτεινό περιβάλλον.