Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Βερολίνο

Επισκεφθείτε την πιο νεανική και διασκεδαστική πόλη της Γερμανίας
Επιστροφή

Βερολίνο

6 ημέρες με 845€ ανά άτομο

 • Προορισμός
  Βερολίνο, Γερμανία, Δρέσδη, Ευρώπη, Κεντρική Ευρώπη
 • Διάρκεια
  6 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  19/ΟΚΤ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα, Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ατομικά ταξίδια

Βερολίνο, Πότσνταμ, Δρέσδη, Λειψία

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Ως προς τον πληθυσμό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης η πόλη του Βερολίνου αποτελεί και κρατίδιο της γερμανικής ομοσπονδίας.


Το Βερολίνο είναι η πόλη της Ευρώπης όπου τα πάντα συμβαίνουν στους δρόμους της. Είναι ο προορισμός της νεολαίας, των καλλιτεχνών , του κινηματογράφου, των εναλλακτικών, της δημιουργίας, των ιδεών, των ευκαιριών, των ανθρώπων που θέλουν να βρίσκονται μέσα σε ό,τι συμβαίνει στον κόσμο και σε ο,τι καινούργιο έρχεται. Εκείνων που αμφισβητούν τα καθιερωμένα και «διψούν» για νέες τάσεις και ρεύματα. Εκείνων που θέλουν να ζουν έντονα, μένοντας ξάγρυπνοι για να περπατήσουν σε φώτα και μουσικές, χωρίς να βιάζονται να πουν «καληνύχτα». Με άλλα λόγια το Βερολίνο είναι η πιο cool πρωτεύουσα της Ευρώπης.


Το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, σήμερα αποτελεί μια μητρόπολη του 21ου αιώνα. Και όπως κάθε μητρόπολη που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η γερμανική πρωτεύουσα συντηρεί τον δικό της μύθο, κρύβοντας κρυμμένους «θησαυρούς» που σε καλούν να τους ανακαλύψεις.


Στην ιστορία του το Βερολίνο ήταν πρωτεύουσα διάφορων κρατών, όπως της Μαρκιωνίας του Βρανδεμβούργου, του Βασιλείου της Πρωσίας, της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, του Γ΄Ράιχ και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Στις 3 Οκτωβρίου 1990 έγινε με την επανένωση των δυο γερμανικών κρατών πρωτεύουσα της ενοποιημένης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και αντικατέστησε έτσι την μέχρι τότε πρωτεύουσα, τη Βόννη. Η πόλη αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών όπως και οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, θέατρα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία.


Το Βερολίνο σφραγίζεται από τις αντιθέσεις που δημιουργούν τα ιστορικά κτίρια και η μοντέρνα αρχιτεκτονική… η παράδοση και το μοντέρνο. Η ιστορία του Γερμανικού έθνους αποτυπώνεται στα αξιοθέατα,. Από την Πύλη του Βρανδεμβούργου μέχρι την Καγκελαρία.


Είναι η πόλη των τεχνών, των καλλιτεχνών και των μουσείων. Πάνω από 170 μουσεία – ανάμεσά τους και η πασίγνωστη Νήσος των Μουσείων – παρουσιάζουν θησαυρούς από όλο τον κόσμο. Η μητρόπολη αυτή κυριολεκτικά εξασφαλίζει ψυχαγωγία για κάθε γούστο… είτε μέρα είτε νύχτα!


Αμέτρητες δυνατότητες για ψώνια προσφέρουν πολλές οδοί, όπως η γνωστή Kurfürstendamm, η κομψή Friedrichstraße αλλά και γνήσιες μπουτίκ γύρω από την πλατεία Hackeschen Höfe . Το Βερολίνο είναι το κέντρο της Ευρώπης. Προσδιορίζει τις τελευταίες τάσεις, τη μουσική και την τέχνη. Ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες έρχονται στο Βερολίνο μετατρέποντάς το σε μια από τις πιο συναρπαστικές και ζωντανές πόλεις της Ευρώπης η οποία δεν σταματάει να μεταλλάσσεται.


Είναι η πιο πράσινη μητρόπολη της Γερμανίας, με εκτεταμένες εγκαταστάσεις πάρκων, δασών και λιμνών. Έχει πολλούς ανοιχτούς χώρους που προσφέρουν ευκαιρία για αναζωογόνηση και χαλάρωση.

 

 

1
1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Βερολίνο

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 05.30, πτήση για την Αθήνα στις 06.30 - άφιξη στις 07.15. Πτήση στις 08.40 με την Αegean για Βερολίνο. Άφιξη τις 10.35 (τοπική ώρα).

Για αναχωρήσεις από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος  στις 06.30, παράδοση αποσκευών και  πτήση στις 08.40 με την Αegean για Βερολίνο. Άφιξη τις 10.35 (τοπική ώρα). Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση. Για την συνέχεια θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην αγορά της πόλης και για επίσκεψη σε κάποιο από τα πολλά μουσεία της επιλογής μας  , σύμφωνα με τις οδηγίες του αρχηγού. Διανυκτέρευση.
2
2η ημέρα: Βερολίνο - Λειψία - Δρέσδη
Μετά το πρωινό μας, συνάντηση με τον ξεναγό μας και αναχώρηση για το πανέμορφο πάρκο Βέρλιτς, ένα μεγάλο πάρκο έκτασης 142 στρεμάτων με αρχαιοπρεπείς κατασκευές και ιδιαίτερα κτίρια Μπαρόκ, πλούσιο σε τρεχούμενα νερά λόγω της γειτνίασής του με τον ποταμό Έλβα, δημιουργήθηκε μεταξύ του 1769 και 1773 και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Χρόνος για να απολαύσετε έναν καφέ στο θαυμάσιο αυτό περιβάλλον και αναχώρηση για την Λειψία. Εδώ γεννηθηκε ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, έπαιξε εκκλησιαστικό όργανο ο Μότσαρτ και για 27 χρόνια ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ ήταν διευθυντής της διάσημης χορωδίας της. Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται η τεράστια Marktplatz, όπου δεσπόζει το Παλιό Δημαρχείο, ένα από τα ωραιότερα Αναγεννησιακά κτίρια της Γερμανίας, που χτίστηκε το 1556 και φιλοξενεί το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης. Ο μεγαλύτερος τερματικός σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης, οι πολλοί και λαμπρά ανακαινισμένοι εμπορικοί και εκθεσιακοί χώροι, καθώς και ο εκτεταμένος πανεπιστημιακός χώρος με τα κτίρια εποχής εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Λίγος χρόνος ελεύθερος, μετά την ξενάγηση. Αναχώρηση για την Δρέσδη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Στην συνέχεια με τον αρχηγό μας, θα αναχωρήσουμε για μία πρώτη προσωπική γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα: Δρέσδη - Λόζβιτς - Βερολίνο
Η Δρέσδη, η πρωτεύουσα του ελεύθερου κρατιδίου της Σαξονίας, μαγεύει τους επισκέπτες της με ένα σαγηνευτικό μείγμα παράδοσης και μοντέρνου στιλ. Ένας περίπατος στο ονειρεμένο κέντρο, που φιλοξενούσε την έδρα των εκλεκτόρων της Σαξονίας, αποκαλύπτει τη μοναδική γοητεία της πόλης, η οποία δικαίως ονομάζεται και η «Φλωρεντία του Έλβα». Στην αριστερή όχθη, στην καμπύλη ενός γοητευτικού τόξου του ποταμού, βρίσκεται το κέντρο της Δρέσδης που κοσμείται με υπέροχα κτίρια από την εποχή της Αναγέννησης, του Μπαρόκ και του Νεοκλασικισμού. Και παρά τις σοβαρές καταστροφές που υπέστη κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στο ιστορικό κέντρο έχουν διατηρήθει ή αναστηλώθει πολλά όμορφα κτίρια. Η εκκλησία Frauenkirche, το παλάτι Zwinger, η όπερα του Semper, τα ανάκτορα Elbschlösser ή η πόλη των κήπων Hellerau – η Δρέσδη εντυπωσιάζει σε κάθε σημείο της. Στην παλιά πόλη και στον ελεύθερο χρόνο μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε κάποιο από τα ξακουστά μουσεία. Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το υπέροχο προάστιο Λόζβιτς. Αναχώρηση για το Βερολίνο, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και δείπνο. Με τον αρχηγό μας, θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης όπου θα έχουμε μία πρώτη προσωπική γνωριμία και θα πάρουμε μία μικρή γεύση από το τι θα δούμε στην αυριανή ξενάγηση της πόλης. Διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: Ιστορικό Βερολίνο (Πανοραμική ξενάγηση), Μουσείο Περγάμου - Στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχαουζεν
Κατά τη διάρκεια της σημερινής πανοραμικής ξενάγησης θα περάσουμε από το Σαρλότενμπουργκ με το ομώνυμο παλάτι, την πύλη του Βρανδεμβούργου, τη συναγωγή, ενώ στην Αλεξάντερπλατς θα δούμε το κόκκινο δημαρχείο. Στη «συνοικία των εμιγκρέδων» Kreuzberg, η East Side Gallery και το Checkpoint Charlie, μνημεία της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, καθως και η Φιλαρμονική και το Sony Center προσφέρουν μια ξεχωριστή αισθητική νότα. Το ονομαστό νησί των μουσείων, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο της Περγάμου, η παλιά Εβραϊκή γειτονιά με τα περίτεχνα κτίριά της, η μοντέρνα περιοχή της πλατείας Πότσνταμ είναι μερικά μόνο από τα σημεία αναφοράς της ιστορικής πρωτεύουσας της Γερμανίας. Τελευταία στάση μας στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχαουζεν, ένα από τα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που δημιούργησε η Κυβέρνηση των Εθνικοσοσιαλιστών με αρχικό στόχο τον εγκλεισμό των αντιφρονούντων. Ήταν το «διάδοχο» στρατόπεδο του αντιστοίχου Οράνιενμπουργκ και κατασκευάστηκε κοντά του, γι' αυτό και μερικές φορές αναφέρεται ως «Στρατόπεδο Ζάξενχαουζεν - Οράνιενμπουργκ». Συνολικά υπολογίζεται ότι από εκεί πέρασαν περίπου 200.000 κρατούμενοι μέχρι την κατάληψή του από τον Κόκκινο Στρατό τον Μάιο του 1945. Ύστερα από τον Πόλεμο μετατράπηκε σε ειδικό στρατόπεδο της NKVD μέχρι το 1950. Ελεύθερο απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.
5
5η ημέρα: Πότσνταμ - Oδοιπορικό στο Ανατολικό Βερολίνο
Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για το Πότσνταμ, την πρωτεύουσα του Γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Η πόλη είναι ευρέως γνωστή για τα μοναδικά πολιτιστικά τοπία της, ειδικότερα τα πάρκα και το περίφημο ανάκτορο Σαν Σουσί, το οποίο έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας, και που αποτελεί σήμερα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς κατά την UNESCO. Το Πότσνταμ βρίσκεται 26χλμ. νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Το διασχίζει ο ποταμός Χάβελ και η πόλη χαρακτηρίζεται από μια σειρά συνδεδεμένων μεταξύ τους λιμνών όπως η Griebnitzsee, η Templiner See και άλλες. Θα δούμε τη Λίμνη Βανζέε με τις πολυτελείς βίλες και θα επισκεφθούμε το ιστορικό σπίτι, όπου έγινε το 1942 η Διάσκεψη του Βανζέε υπό τον Χάιντριχ και όπου ελήφθη η απόφαση της επονομαζόμενης τελικής λύσης για τη γενοκτονία των Εβραίων. Κατόπιν θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα Φλαμανδικά σπίτια του Πότσνταμ. Το ενδιαφέρον μας βέβαια θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, τα θρυλικά ανάκτορα με τους υπέροχους κήπους, όπου βρίσκεται και η περίφημη Γεωπονική Σχολή. Περνώντας από τη «γέφυρα των κατασκόπων» επιστρέφουμε στο Βερολίνο. Πεζή θα περάσουμε το διασημότερο δρόμο της πόλης, Unter den Linden, θαυμάζοντας κτίρια εποχής, όπως τη βιβλιοθήκη, το πανεπιστήμιο Χούμπολντ κ.ά. Από την πλατεία Μπέμπελ θα βρεθούμε στην περιοχή των Καρτιέ, την όμορφη πλατεία Ζεντάρμ, την Σοκολατερί, για να καταλήξουμε στην περιοχή του Check Point Charlie, όπου θα επισκεφθούμε την έκθεση στον ιστορικό και τόσο αρνητικά φορτισμένο χώρο της Γκεστάπο. Απόγευμα ελεύθερο, διανυκτέρευση.
6
6η ημέρα: Επιστροφή Ελλάδα
Πρόγευμα, λίγος χρόνος ελεύθερος για την προετοιμασία της αναχωρήσεως. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στις 11.25 - άφιξη στις 15.10 στην Αθήνα και συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη.

ΧΑΡΤΗΣ

Επισκεφθείτε την πιο νεανική και διασκεδαστική πόλη της Γερμανίας

10.0
Θαυμάσιο
10.0
Γενικά
10.0
Γεύματα
10.0
Διαμονή
10.0
Μεταφορές
10.0
Προορισμός
10.0
Σχέση ποιότητας-τιμής

Σχόλια:

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές
Τιμές ανά άτομο:Αναχώρηση: 19/ΟΚΤ, 6 ημέρες
ΞενοδοχείοΔίκλινοΜονόκλινο
Ξενοδοχεία 4*845 €965 €
 • Για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη επιβάρυνση: +40 €
Οι πτήσεις μας με την Aegean airlines
Αναχώρηση από ΘεσσαλονίκηΑναχώρηση από Αθήνα
ΔρομολόγιοΏρες πτήσεων&ΔρομολόγιοΏρες πτήσεων
Θεσσαλονίκη - Αθήνα06.30-07.15
Αθήνα - Βερολίνο08.40-10.35Αθήνα - Βερολίνο08.40-10.35
Βερολίνο - Αθήνα11.25-15.10Βερολίνο - Αθήνα11.25-15.10
Αθήνα - Θεσσαλονίκη17.00-17.55
Περιλαμβάνονται
 • Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή.
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Swiss και φόροι αεροδρομίων.
 • Μεταφορές Ξεναγήσεις-περιηγήσεις βάσει του προγράμματος.
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.
Δεν περιλαμβάνονται
 • Τοπικοί φόροι ξενοδοχείων (περίπου €2,50 ανά διανυκτέρευση).
 • Είσοδοι στα μουσεία (€12+€2 στο Μουσείο της Περγάμου και €4+1 στο Παλάτι Σέσιελενχοφ, Πότσδαμ).
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/ προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Η ροή του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι.

Βερολίνο με 845€ / ανά άτομο

Επισκεφθείτε την πιο νεανική και διασκεδαστική πόλη της Γερμανίας

Επισκεφθείτε την πιο νεανική και διασκεδαστική πόλη της Γερμανίας

Βερολίνο, Πότσνταμ, Δρέσδη, Λειψία

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Ως προς τον πληθυσμό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης η πόλη του Βερολίνου αποτελεί και κρατίδιο της γερμανικής ομοσπονδίας.


Το Βερολίνο είναι η πόλη της Ευρώπης όπου τα πάντα συμβαίνουν στους δρόμους της. Είναι ο προορισμός της νεολαίας, των καλλιτεχνών , του κινηματογράφου, των εναλλακτικών, της δημιουργίας, των ιδεών, των ευκαιριών, των ανθρώπων που θέλουν να βρίσκονται μέσα σε ό,τι συμβαίνει στον κόσμο και σε ο,τι καινούργιο έρχεται. Εκείνων που αμφισβητούν τα καθιερωμένα και «διψούν» για νέες τάσεις και ρεύματα. Εκείνων που θέλουν να ζουν έντονα, μένοντας ξάγρυπνοι για να περπατήσουν σε φώτα και μουσικές, χωρίς να βιάζονται να πουν «καληνύχτα». Με άλλα λόγια το Βερολίνο είναι η πιο cool πρωτεύουσα της Ευρώπης.


Το άλλοτε σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, σήμερα αποτελεί μια μητρόπολη του 21ου αιώνα. Και όπως κάθε μητρόπολη που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η γερμανική πρωτεύουσα συντηρεί τον δικό της μύθο, κρύβοντας κρυμμένους «θησαυρούς» που σε καλούν να τους ανακαλύψεις.


Στην ιστορία του το Βερολίνο ήταν πρωτεύουσα διάφορων κρατών, όπως της Μαρκιωνίας του Βρανδεμβούργου, του Βασιλείου της Πρωσίας, της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, του Γ΄Ράιχ και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Στις 3 Οκτωβρίου 1990 έγινε με την επανένωση των δυο γερμανικών κρατών πρωτεύουσα της ενοποιημένης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και αντικατέστησε έτσι την μέχρι τότε πρωτεύουσα, τη Βόννη. Η πόλη αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών όπως και οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, θέατρα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία.


Το Βερολίνο σφραγίζεται από τις αντιθέσεις που δημιουργούν τα ιστορικά κτίρια και η μοντέρνα αρχιτεκτονική… η παράδοση και το μοντέρνο. Η ιστορία του Γερμανικού έθνους αποτυπώνεται στα αξιοθέατα,. Από την Πύλη του Βρανδεμβούργου μέχρι την Καγκελαρία.


Είναι η πόλη των τεχνών, των καλλιτεχνών και των μουσείων. Πάνω από 170 μουσεία – ανάμεσά τους και η πασίγνωστη Νήσος των Μουσείων – παρουσιάζουν θησαυρούς από όλο τον κόσμο. Η μητρόπολη αυτή κυριολεκτικά εξασφαλίζει ψυχαγωγία για κάθε γούστο… είτε μέρα είτε νύχτα!


Αμέτρητες δυνατότητες για ψώνια προσφέρουν πολλές οδοί, όπως η γνωστή Kurfürstendamm, η κομψή Friedrichstraße αλλά και γνήσιες μπουτίκ γύρω από την πλατεία Hackeschen Höfe . Το Βερολίνο είναι το κέντρο της Ευρώπης. Προσδιορίζει τις τελευταίες τάσεις, τη μουσική και την τέχνη. Ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες έρχονται στο Βερολίνο μετατρέποντάς το σε μια από τις πιο συναρπαστικές και ζωντανές πόλεις της Ευρώπης η οποία δεν σταματάει να μεταλλάσσεται.


Είναι η πιο πράσινη μητρόπολη της Γερμανίας, με εκτεταμένες εγκαταστάσεις πάρκων, δασών και λιμνών. Έχει πολλούς ανοιχτούς χώρους που προσφέρουν ευκαιρία για αναζωογόνηση και χαλάρωση.

 

 

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Προορισμός
Βερολίνο, Γερμανία, Δρέσδη, Ευρώπη, Κεντρική Ευρώπη
Διάρκεια
6 ημέρες
Αναχωρήσεις
19/ΟΚΤ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ατομικά ταξίδια