Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Αυθεντική Μεσογειακή Μάλτα

Επιστροφή

Αυθεντική Μεσογειακή Μάλτα

5 ημέρες με 650€ ανά άτομο

Ταξιδεύουμε στην Μάλτα

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, ΦΥΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ

Προορισμός: Μάλτα, Βαλέτα, Μόστα, Μεδίνα, κήποι του Αγίου Αντωνίου, Γκόζο
Διάρκεια: 5 μέρες

Αναχώρηση:

 • 21/ΙΟΥΛ
 • 4, 11, 18/ΑΥΓ
 • 1/ΣΕΠ

Λίγα λόγια για τον προορισμό

Ένα ταξίδι στο νησιωτικό σύμπλεγμα στο κέντρο της Μεσογείου, ένας τόπος συγκλονιστικά αξιόλογος
με έντονες επιρροές από τους Φοίνικες, Ρωμαίους, Άραβες, Νορμανδούς, Ιωαννίτες Ιππότες και τους Βρετανούς. Εκπληκτική αρχιτεκτονική, ιστορική διαδρομή στα βάθη της ιστορίας, σύγχρονη εικόνα και απεικόνιση του γαλάζιου χρώματος της θάλασσας στην ώχρα των ιστορικών κτιριακών συγκροτημάτων. Απλοί και φιλόξενοι άνθρωποι, καθημερινές
εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαδρομές, ένα ταξίδι που σίγουρα θα ικανοποιήσει!

Επίσης

Δείτε στιγμές από οργανωμένο μας ταξίδι στην Μάλτα

 • Προορισμός
  Δυτική Ευρώπη, Ευρώπη, Μάλτα
 • Διάρκεια
  5 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  21/ΙΟΥΛ 4, 11, 18/ΑΥΓ 1/ΣΕΠ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα: Πτήση  για  Μάλτα (Valletta – St.Julians
Η  πτήση  μας   από  την Αθήνα  είναι   ευχάριστη, ούτε  κοντά  ούτε  μακριά !  και   διαρκεί περίπου  μιάμιση  ώρα  –άφιξη   στο  αεροδρόμιο  Luqa   της  Μάλτας και μετά από τις τυπικές  διαδικασίες  θα  ξεκινήσουμε την διαδρομή μας  προς  την υπέροχη κοινότητα FLORIANA  τον προθάλαμο της απόρθητης πρωτεύουσας   VALLETTA. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Διασχίζοντας την πύλη της Floriana (Floriana Gate) το τοπίο μας μεταφέρει νοητά στη περίοδο των Ιωαννιτών Ιπποτών ,εκπληκτικά κτίρια, πανέμορφα μπαλκόνια με ξύλινες κατασκευές σε έντονα χρώματα , παρεκκλήσια και ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός του St.Publio μας προϊδεάζει για τις εικόνες που θα ακολουθήσουν. Ήρθε η ώρα να συναντήσουμε το σιντριβάνι με τους Τρίτωνες ( Triton Fountain ) και να προσπεράσουμε ένα από τα πλέον αρχοντικά ξενοδοχεία της Μεσογείου – Το Phoenicia εξαιρετική επιλογή για ένα ρόφημα στο μοναδικό από πλευράς καλαισθησίας και κάλους του. Όλα γύρω μας είναι ανακαινισμένα από τον εξαιρετικό αρχιτέκτονα Renzo Piano. Η Valletta μας υποδέχεται σε ένα σύμπλεγμα κατασκευών, 70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, τείχη και ακροπύργια, τάφροι και πολεμίστρες συνθέτουν μια εικόνα μιας μεσαιωνικής πόλης – κάστρου, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2018 που όμοια της δεν θα συναντήσετε πουθενά στον κόσμο! Η προσπάθεια μας την πρώτη ημέρα , είναι να αποκτήσουμε όσο το δυνατό, μια περισσότερο συγκροτημένη άποψη της. Τα ‘’auberge ‘’ (οι αρχοντικές κατοικίες ) των Ιωαννιτών Ιπποτών, το γκρεμισμένο από τους βομβαρδισμούς του Β΄Παγκοσμίου πολέμου κτίριο της Όπερας, η Παναγία της Νίκης (Our Lady of Victory ) το πρόσφατα κατασκευασμένο κοινοβούλιο , το Πρωθυπουργικό γραφείο, είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που θα θαυμάσουμε πριν επισκεφθούμε τους κήπους της Baracca , ένα από τα ομορφότερα σημεία της πρωτεύουσας με καταπληκτική θέα, στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour ) και τις Τρείς Πόλεις (Three Cities ). Ο Καθεδρικός ναός του Αγ. Ιωάννη με τους πίνακες του Caravaggio θα μας αφήσει άναυδους με το καταπληκτικό εσωτερικό διάκοσμο του. Η κεντρική πλατεία με το Palazzo των Ιπποτών ( Παλαιό Κοινοβούλιο ) αλλά και κατοικία των Μαγίστρων κατά τη διάρκεια της παντοδυναμίας του Τάγματος (1530-1798), η πρόσφατα ανακαινισμένη κλειστή αγορά ( Il Suq tal Belt )με τα αγροτικά προϊόντα της Μαλτέζικης γης , είναι μερικά μόνο από τα σημεία που θα επισκεφθούμε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στα δωμάτια. και το βράδυ γνωριμία  με την περιοχή  ST . JULIANS  με  τις αναρίθμητες  προτάσεις  δείπνου  και διασκέδασης. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: MEDINA – MOSTA - RABAT - ST. ANTON  GARDENS - COMINO
Μετά   το  πρωινό  μας  ξεκούραστοι    θα  ξεκινήσουμε  το  ιστορικό  ταξίδι μας  στην ιστορία  των  ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ,  επισκεπτόμενοι  την παλιά  πρωτεύουσα ( MEDINA) με  το  καταπληκτικό μεσαιωνικό  χρώμα και τις  υπέροχες  κατασκευές . Η  διαδρομή μας  θα  συνεχίσει   για το   μοναδικό  RABAT  αυθεντικό  παράδειγμα  παραδοσιακού  οικισμού στην Μάλτα με  πλήθος  σημείων  που  μπορείτε να  απολαύσετε  τον καφέ    ή το  γεύμα σας. Στην συνέχεια  θα  επισκεφθούμε τους μοναδικούς  κατάφυτους  κήπους  του  Αγ. Αντωνίου (  ST . ANTON GARDENS) και τον καθεδρικό  Ναό της  Παναγίας  με τον καταπληκτικό   υπερμεγέθη   τρούλο  στην ΜOSTA. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στην πανέμορφη βραχονησίδα Comino, για να χαρούμε τα πανέμορφα γαλάζια νερά BLUE LAGOON. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: ST. JULIANS - THREE CITIES ( Cospicua Senglea Vittoriosa) - MARSAXLOKK
Μετά  το  πρωινό μας  θα  επισκεφθούμε  την μαγευτική  περιοχή των Τριών  πόλεων , μία πανέμορφη  πλευρά  του  νησιού που  παρουσιάζει   έντονα  ιστορικό  αρχιτεκτονικό και φυσιολατρικό  ενδιαφέρον.  Αμέσως  μετά  θα   ξεκινήσουμε  την πορεία   μας   προς  την νότια  πλευρά  του  νησιού  και μετά από  μια  ευχάριστη  διαδρομή  θα καταλήξουμε  στο γνωστό  ψαροχώρι  MARSAXLOKK  που  τόσο  έντονα  απεικονίζεται  στην  τουριστική ταυτότητα  της  Μάλτας.  Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο  μας  -Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ GOZO
Μετά το πρωινό σας   προτείνουμε  να  μας  ακολουθήσετε  στην προαιρετική  εκδρομή  στο μαγευτικό νησάκι  Γκόζο. Γιατί να  έρθετε  εκεί? Γιατί  η πολυετής  παρουσία μας και η εξειδικευμένη γνώση για τον χώρο θα  καλύψουν κάθε  ανάγκη που δυστυχώς δεν το κάνουν οι  απλές  τουριστικές  μεταφορές . Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσά του Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, τη περιοχή  της  Καλυψούς   το  ψαροχώρι    Xlendi  και  την NΤΟΥΕΙΡΑ ( DWEIRA)  όπου  πραγματοποιήθηκαν τα  γυρίσματα  της  πολύκροτης  σειράς  GAME  OF THRONES  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: SLIEMA – ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ POINT – VALLETTA
Μετά το πρωινό μας θα  κινηθούμε  προς  την  σύγχρονη κοινότητα  SLIEMA   εξαιρετικός χώρος  για  shopping,  καφέ  δίπλα  στην προκυμαία  και  επίσκεψη  στην  παλιά  ιστορική κατασκευή του  στρατοπέδου   των Βρετανών  που  σήμερα  λειτουργεί  ως  εμπορικό κέντρο  (  το   POINT). Θα συνεχίσουμε την υπέροχη διαδρομή μας προς την Βαλέττα. Θα ανακαλύψετε  μαζί  μας  όλα  τα  « κρυμμένα»  σημεία   και  πλευρές της,  μακριά   και τόσο  κοντά  από τις  πολυπληθείς  ομάδες   των επιδερμικών  τουριστών. Η   διαδρομή  μας  θα  σας  συναρπάσει  παρουσιάζοντας  όλο το  ιστορικό ανάγλυφο της  παρουσίας των ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ   και των Βρετανών στα  χρόνια της  παρουσίας  τους  στο  νησί. Μεταφορά  στο αεροδρόμιο για την  πτήση της   επιστροφής.
Σημείωση:
 • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές

Τιμή ανα άτομο Αναχωρήσεις  21/ΙΟΥΛ 4, 11, 18/ΑΥΓ 1/ΣΕΠ , 5 ημέρες
Ξενοδοχεία Δίκλινο/Τρίκλινο  Επιβ. Μονόκλινου Παιδί έως 11 ετών
Cavalieri Art Hotel / St. Julians ή παρόμοιο 650 € 220 € 380 €

 • Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων 
 • Επιβάρυνση εσωτερικού δρομολογίου από Θεσ/νίκη: 80 € με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
 • Ρωτήστε μας για επιβάρυνση αναχώρησης από Λάρνακα και άλλες πόλεις
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με  την Aegean Airlines
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Cavalieri Art Hotel / St. Julians ή παρόμοιο
 • Μεταφορές  από και  προς  το  αεροδρόμιο της  Μάλτας
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • Εκδρομή την ημέρα  της  άφιξης ( Πέμπτη ) σε FLORIANA KAI VALLETTA
 • Βραδινή περιήγηση στο St. Julians
 • Μία ( 1 )ΟΛΟΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ( Παρασκευή )  (09.30π.μ-18.30μ.μ)  και  όχι  μισής  ημέρας  ( half day  όπως  στον  ανταγωνισμό) στις  ακόλουθες περιοχές: MEDINA RABAT –MOSTA
 • Κρουαζιέρα στο Comino
 • Εκδρομή μισής ημέρας το Σάββατο στις τρεις πόλεις και το Marsaxlokk
 • Έλληνας   συνοδός
 • ΤΟΠΙΚΌΣ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ  ΞΕΝΑΓΟΣ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον ασφάλιση COVID – 19 ( με επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση νόσησης ή καραντίνας )
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο (0,5€ ανά άτομο / ανά ημέρα).
 • Προαιρετική  εκδρομή στο νησί  Γκόζο κόστους  50 €  κατά άτομο  25€ παιδικό.

Αυθεντική Μεσογειακή Μάλτα με 650€ / ανά άτομο

Μάλτα - Βαλέττα - Μόστα - Ραμπάτ - Μεδίνα - Γκόζο - Αγ. Ιουλιανός

Διάρκεια
5 ημέρες
Αναχωρήσεις
21/ΙΟΥΛ 4, 11, 18/ΑΥΓ 1/ΣΕΠ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Ταξιδεύουμε στην Μάλτα

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, ΦΥΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ

Προορισμός: Μάλτα, Βαλέτα, Μόστα, Μεδίνα, κήποι του Αγίου Αντωνίου, Γκόζο
Διάρκεια: 5 μέρες

Αναχώρηση:

 • 21/ΙΟΥΛ
 • 4, 11, 18/ΑΥΓ
 • 1/ΣΕΠ

Λίγα λόγια για τον προορισμό

Ένα ταξίδι στο νησιωτικό σύμπλεγμα στο κέντρο της Μεσογείου, ένας τόπος συγκλονιστικά αξιόλογος
με έντονες επιρροές από τους Φοίνικες, Ρωμαίους, Άραβες, Νορμανδούς, Ιωαννίτες Ιππότες και τους Βρετανούς. Εκπληκτική αρχιτεκτονική, ιστορική διαδρομή στα βάθη της ιστορίας, σύγχρονη εικόνα και απεικόνιση του γαλάζιου χρώματος της θάλασσας στην ώχρα των ιστορικών κτιριακών συγκροτημάτων. Απλοί και φιλόξενοι άνθρωποι, καθημερινές
εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαδρομές, ένα ταξίδι που σίγουρα θα ικανοποιήσει!

Επίσης

Δείτε στιγμές από οργανωμένο μας ταξίδι στην Μάλτα

SS8