Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Παταγονία Χιλής και Αργεντινής – Γη του Πυρός

Ένα ταξίδι ζωής στην άκρη του Κόσμου!
Επιστροφή

Παταγονία Χιλής και Αργεντινής – Γη του Πυρός

17 ημέρες με 6670€ ανά άτομο

Παταγονία Χιλής και Αργεντινής – Γη του Πυρός

Οι καλύτερες στιγμές του ταξιδιού:

 • Μία διανυκτέρευση και ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο
 • Επίσκεψη στο Πουέρτο Μοντ και χρόνος ελεύθερος στην τοπική αγορά του Αγκέλμο με τα μάλλινα και τα χειροτεχνήματα των ντόπιων
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Πουέρτο Βάρας
 • Διάσχιση των Λιμνών των Άνδεων με χερσαία και πλωτά μέσα, απολαμβάνοντας τα μαγευτικά τοπία της Χιλής και της Αργεντινής
 • Επίσκεψη και διαμονή στο κοσμοπολίτικο Μπαριλότσε, την “Ελβετική πόλη της Νότιας Αμερικής” και εξερεύνηση της γύρω περιοχής με την γραφική διαδρομή του “Circuito Chico”
 • Επίσκεψη στον εκπληκτικό και σπάνια επισκεπτόμενο “Μαύρο Παγετώνα”
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο de los Glaciares με τον περίφημο παγετώνα Περίτο Μορένο
 • Επίσκεψη στον τεράστιο παγετώνα Ουψάλα, τον μεγαλύτερο της Νότιας Αμερικής
 • Διάσχιση του πανέμορφου Εθνικού Πάρκου Τόρρες Ντελ Πάινε
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Πουέρτο Νατάλες της Χιλιανής Παταγονίας
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Μπερνάρντο Ο’ Χίγκινς, στους Παγετώνες Σεράνο και Μπαλμασέντα και στη σπηλιά του προϊστορικού χορτοφάγου θηλαστικού Μιλόδοντα
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Πούντα Αρένας, τον μεγαλύτερο οικισμό στα Στενά του Μαγγελάνου
 • Διάσχιση του ιστορικού περάσματος των Στενών του Μαγγελάνου
 • Διαδρομή στην πανέμορφη ενδοχώρα του νησιού της Γης του Πυρός, της Τιέρα Ντελ Φουέγκο, στις εσχατιές της αμερικανικής ηπείρου
 • Επίσκεψη και διαμονή στην Ουσουάγια, την νοτιότερη πόλη της γης
 • Επίσκεψη στο μοναδικό Εθνικό Παράκτιο Πάρκο της Τιέρα Ντελ Φουέγκο
 • Κρουαζιέρα στην Διώρυγα Beagle
 • Μία διανυκτέρευση και ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και 4* sup. και σε ξενοδοχεία 5* στο Σαντιάγκο και το Μπουένος Άιρες
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Προορισμός
  Αργεντινή, Κεντρική και Λατινική Αμερική, Μακρινοί Προορισμοί, Μπουένος Άιρες, Χιλή
 • Διάρκεια
  17 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  21/ΔΕΚ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η ημέρα: Πτήση για Σαντιάγκο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο.
2
2η μέρα: Σαντιάγκο, Ξενάγηση
Κοσμοπολίτικο, πανέμορφο, εξελιγμένο και γεμάτο ζωντάνια, το Σαντιάγο μοιάζει με Ευρωπαϊκή πόλη, παρότι βρίσκεται στη Λατινική Αμερική - στην κεντρική κοιλάδα της Χιλής. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε το ιστορικό της κέντρο, θα δούμε την Πλατεία των Όπλων (Plaza de Armas), τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, το Κεντρικό Ταχυδρομείο, την Πλατεία Συντάγματος, το Προεδρικό Μέγαρο Λα Μονέδα κ.ά. Στη συνέχεια θα δούμε το Parque Metropolitano - το μεγαλύτερο του Σαντιάγο - και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα των Άνδεων από τον λόφο του San Cristóbal, με το ύψους 22 μέτρων άγαλμα της Παναγίας να κοσμεί την κορυφή του. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα: Σαντιάγκο - Πουέρτο Μοντ - Πουέρτο Βάρας
Μεταφορά νωρίς σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πουέρτο Μοντ, απ΄ όπου, μετά από μια σύντομη περιήγηση και λίγο χρόνο ελεύθερο στην τοπική αγορά του Αγκέλμο με τα μάλλινα και τα χειροτεχνήματα των ντόπιων, θα συνεχίσουμε οδικώς κατά μήκος της μεγαλύτερης λίμνης της Χιλής, της Γιανκίουε, για το Πουέρτο Βάρας. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Πουέρτο Βάρας - Πέουλα - Σαν Κάρλος ντε Μπαριλότσε/Διάσχιση των Λιμνών των Άνδεων***
Συναρπαστική η σημερινή μέρα, με εικόνες που θα μας μείνουν αξέχαστες, καθώς θα διασχίσουμε με χερσαία και πλωτά μέσα την περίφημη περιοχή των Λιμνών των Άνδεων και θα απολαύσουμε τα μαγευτικά τοπία της Χιλής και της Αργεντινής. Η διαδρομή κατά μήκος της μεγαλύτερης λίμνης της Χιλής, της Γιανκίουε, θα μας οδηγήσει στο Πετροχούε, από όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να διασχίζουμε τη λίμνη Τόδος λος Σάντος. Φθάνουμε στην Πέουλα, συνεχίζουμε για τα τελωνεία της Χιλής και της Αργεντινής και από το Πουέρτο Φρίας επιβιβαζόμαστε σε ένα ακόμα πλοιάριο για να διασχίσουμε τη λίμνη Φρίας και να αποβιβαστούμε στο Πουέρτο Αλέγκρε. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι το Πουέρτο Μπλεστ, από  όπου με το τελευταίο για σήμερα πλοιάριο, θα διασχίσουμε τη λίμνη Νάχουελ Χουάπι, θα φθάσουμε στο Πουέρτο Πανουέλο και θα αναχωρήσουμε για το κοσμοπολίτικο Σαν Κάρλος ντε Μπαριλότσε. Η "Ελβετική πόλη της Νότιας Αμερικής", όπως επονομάζεται, είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης Ναχουέλ Χουάπι, στους πρόποδες των Άνδεων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 • *** Η διάσχιση των λιμνών δεν γίνεται ιδιωτικά, αλλά μαζί με άλλους τουρίστες
5
5η μέρα: Μπαριλότσε, Ξενάγηση
Ακολουθώντας τον δρόμο κατά μήκος της λίμνης Ναχουέλ Χουάπι, θα φθάσουμε στην Πλάγια Μπονίτα, απέναντι από την οποία βρίσκεται το νησί Χουεμούλ. Η επόμενη στάση μας θα είναι στον λόφο Καμπανάριο, στην κορυφή του οποίου θα ανέβουμε με τελεσιέζ και θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα της γύρω περιοχής, με τις λίμνες, τα νησιά, τις χερσονήσους, τα βουνά και τους λόφους να δημιουργούν ένα εκπληκτικό τοπίο. Στη συνέχεια θα δούμε το εκκλησάκι του Αγίου Εδουάρδου στη χερσόνησο Γιάο Γιάο, το Πουέρτο Πανουέλο, τις λίμνες Περίτο Μορένο και Τρέμπολ και ολοκληρώνοντας την πανέμορφη αυτή διαδρομή του "Circuito Chico", θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Μπαριλότσε, Μαύρος Παγετώνας
Πρωινή εξόρμηση στην καρδιά των Άνδεων. Προορισμός μας σήμερα είναι το ύψους 3.500 μέτρων όρος Τροναδόρ με τους επτά παγετώνες, ένας εκ των οποίων είναι ο εκπληκτικός "Μαύρος Παγετώνας" (Glaciar Negro) με το ασυνήθιστο χρώμα του. Μέσω του περίφημου Route 40 θα απολαύσουμε μια εκπληκτική διαδρομή κατά μήκος των λιμνών Gutiérrez και Mascardi, μέχρι τη διασταύρωση με τον επαρχιακό Route 82, ο οποίος θα μας οδηγήσει στους πρόποδες του βουνού για να αντικρίσουμε τον Μαύρο Παγετώνα και ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Παταγονίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
7
7η μέρα: Μπαριλότσε - Καλαφάτε
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Καλαφάτε. Η πόλη αυτή φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες ταξιδιώτες, που την χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για τις επισκέψεις τους στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στην πόλη και να γνωρίσουμε την τοπική αγορά της. Διανυκτέρευση.
8
8η μέρα: Καλαφάτε, Παγετώνας Περίτο Μορένο
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο de los Glaciares, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αντικρίσουμε και να θαυμάσουμε από διάφορα παρατηρητήρια τον περίφημο παγετώνα Περίτο Μορένο. Οι εναλλαγές του λευκού και του γαλάζιου, οι τριγμοί, η αποκόλληση και ο πάταγος από την πτώση όγκων πάγου στη Λάγκο Αργκεντίνo (Λίμνη της Αργεντινής), χαρίζουν μοναδικές στιγμές και σπάνιες εμπειρίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
9
9η μέρα: Καλαφάτε, Παγετώνας Ουψάλα (All Glaciers Tour)
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ολοήμερης εκδρομής μας θα δούμε και θα θαυμάσουμε τον τεράστιο παγετώνα Ουψάλα, τον μεγαλύτερο της Νότιας Αμερικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
10
10η μέρα: Καλαφάτε - Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε - Πουέρτο Νατάλες
Σήμερα θα διασχίσουμε το περίφημο Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε, θα περάσουμε και πάλι στην Χιλιανή Παταγονία και θα συνεχίσουμε για το Πουέρτο Νατάλες, το Λιμάνι των Χριστουγέννων, όπως μεταφράζεται το όνομά του. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
11
11η μέρα: Πουέρτο Νατάλες, Εθνικό Πάρκο Μπερνάρντο Ο'Χίγκινς, Παγετώνες Σεράνο και Μπαλμασέντα, Σπηλιά Μίλοντον
Ημερήσια εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Μπερνάρντο Ο' Χίγκινς, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους παγετώνες Σεράνο και Μπαλμασέντα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη σπηλιά του προϊστορικού χορτοφάγου θηλαστικού Μιλόδοντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
12
12η μέρα: Πουέρτο Νατάλες - Πούντα Αρένας
Πρωινή αναχώρηση για το Πούντα Αρένας, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μαγαγιάνες (Magallanes) και τον μεγαλύτερο οικισμό στα Στενά του Μαγγελάνου. Άφιξη, ξενάγηση στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
13
13η μέρα: Πούντα Αρένας - Διάπλους των Στενών του Μαγγελάνου*** - Ουσουάγια/Γη του Πυρός
Άλλη μια συναρπαστική μέρα η σημερινή, καθώς θα διασχίσουμε με πορθμείο τα περίφημα Στενά του Μαγγελάνου και θα φθάσουμε στην Γη του Πυρός, την Τιέρα Ντελ Φουέγκο, όπως ονόμασε ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος το άκρο αυτό της Αμερικανικής ηπείρου, βλέποντας κάποιες φωτιές που είχαν ανάψει οι ιθαγενείς***. Μετά από αυτό το ιστορικό πέρασμα, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στην πανέμορφη ενδοχώρα του νησιού, με προορισμό τις εσχατιές της αμερικανικής ηπείρου, την Ουσουάγια, την νοτιότερη πόλη της γης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 • *** Αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες, ο διάπλους των Στενών του Μαγγελάνου γίνεται είτε από το Πούντα Αρένας στο Πορβενίρ, είτε από την Πούντα Ντελγάδα στο Κρούσε Μπαΐα Ασούλ
14
14η μέρα: Ουσουάγια, Εθνικό Πάρκο Τιέρρα Ντελ Φουέγκο, Κρουαζιέρα στην Διώρυγα Beagle
Η εξερεύνησή μας στο "τέλος του κόσμου" θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί με την επίσκεψή μας στο Εθνικό Παράκτιο Πάρκο της Τιέρα Ντελ Φουέγκο και θα ολοκληρωθεί με μια κρουαζιέρα στην Διώρυγα Μπιγκλ (Beagle), που φέρει το όνομα του πλοίου του Κάρολου Δαρβίνου, με το οποίο περιέπλευσε όλο το μήκος του πορθμού το 1835. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
15
15η μέρα: Ουσουάγια - Μπουένος Άιρες
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπουένος Άιρες. Άφιξη και ξενάγηση στο "Παρίσι του Νότου", κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την όπερα Κολόν, τον οβελίσκο-σύμβολο της πόλης, την διάσημη Plaza de Mayo (επίκεντρο ιστορικών και πολιτικών συγκεντρώσεων), τον Καθεδρικό ναό, το Διοικητήριο, το Κυβερνείο κ.ά. Στα νότια της πόλης, περπατώντας στα παλιά πέτρινα σοκάκια, θα γνωρίσουμε τη γειτονιά Σαν Τέλμο, γνωστή για το ταγκό, την περιοχή Λα Μπόκα, γνωστή για το γήπεδο ποδοσφαίρου, καθώς και το τουριστικό Καμινίτο με τα πολύχρωμα σπίτια και μαγαζιά. Τέλος, στα βόρεια, θα δούμε τις αριστοκρατικές γειτονιές της Ρικολέτα με τα κομψά καφέ και εστιατόρια, καθώς και το διάσημο νεκροταφείο όπου αναπαύεται η Εβίτα Περόν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στον εμπορικό δρόμο Florida, που είναι γεμάτος καταστήματα, καφέ και εστιατόρια.
16
16-17η μέρα: Μπουένος Άιρες - Πτήση επιστροφής
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη.
Σημειώσεις:
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
 

ΧΑΡΤΗΣ

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομοΑναχώρηση 21/ΔΕΚ, 17 ημέρες
ΔίκλινοΜονόκλινο3ο άτομο παιδί ως 12 ετών
6670 €7670 €6280 €
 • Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων
Οι πτήσεις μας με Air France & ΚLM:
AF1533ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ14:35-17:10
AF 406ΠΑΡΙΣΙ - ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ23:40-10:15+1
KL 702ΜΠΟΥΕΝΟΣ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ12:35-05:40
KL1575ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ12:25-16:35
 • Όλες οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό και τρεις εσωτερικές πτήσεις
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Ξενοδοχεία 5* στο Σαντιάγκο και το Μπουένος Άιρες. Στις υπόλοιπες πόλεις διαμονή σε 4* και 4*
 • Ημιδιατροφή (Περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο στις 31/ΔΕΚ στο ξενοδοχείο)
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις και κόστος εισόδων, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Τοπικοί φόροι: περίπου € 30 (πληρώνονται τοπικά, στον ξεναγό)

Παταγονία Χιλής και Αργεντινής – Γη του Πυρός με 6670€ / ανά άτομο

Ένα ταξίδι ζωής στην άκρη του Κόσμου!

Διάσχιση των Λιμνών των Άνδεων, Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle, Παγετώνες Σεράνο, Μπαλμασέντα, Περίτο Μορένο, Ουψάλα, All Glaciers Tour

Διάρκεια
17 ημέρες
Αναχωρήσεις
21/ΔΕΚ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Παταγονία Χιλής και Αργεντινής – Γη του Πυρός

Οι καλύτερες στιγμές του ταξιδιού:

 • Μία διανυκτέρευση και ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο
 • Επίσκεψη στο Πουέρτο Μοντ και χρόνος ελεύθερος στην τοπική αγορά του Αγκέλμο με τα μάλλινα και τα χειροτεχνήματα των ντόπιων
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Πουέρτο Βάρας
 • Διάσχιση των Λιμνών των Άνδεων με χερσαία και πλωτά μέσα, απολαμβάνοντας τα μαγευτικά τοπία της Χιλής και της Αργεντινής
 • Επίσκεψη και διαμονή στο κοσμοπολίτικο Μπαριλότσε, την “Ελβετική πόλη της Νότιας Αμερικής” και εξερεύνηση της γύρω περιοχής με την γραφική διαδρομή του “Circuito Chico”
 • Επίσκεψη στον εκπληκτικό και σπάνια επισκεπτόμενο “Μαύρο Παγετώνα”
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο de los Glaciares με τον περίφημο παγετώνα Περίτο Μορένο
 • Επίσκεψη στον τεράστιο παγετώνα Ουψάλα, τον μεγαλύτερο της Νότιας Αμερικής
 • Διάσχιση του πανέμορφου Εθνικού Πάρκου Τόρρες Ντελ Πάινε
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Πουέρτο Νατάλες της Χιλιανής Παταγονίας
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Μπερνάρντο Ο’ Χίγκινς, στους Παγετώνες Σεράνο και Μπαλμασέντα και στη σπηλιά του προϊστορικού χορτοφάγου θηλαστικού Μιλόδοντα
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Πούντα Αρένας, τον μεγαλύτερο οικισμό στα Στενά του Μαγγελάνου
 • Διάσχιση του ιστορικού περάσματος των Στενών του Μαγγελάνου
 • Διαδρομή στην πανέμορφη ενδοχώρα του νησιού της Γης του Πυρός, της Τιέρα Ντελ Φουέγκο, στις εσχατιές της αμερικανικής ηπείρου
 • Επίσκεψη και διαμονή στην Ουσουάγια, την νοτιότερη πόλη της γης
 • Επίσκεψη στο μοναδικό Εθνικό Παράκτιο Πάρκο της Τιέρα Ντελ Φουέγκο
 • Κρουαζιέρα στην Διώρυγα Beagle
 • Μία διανυκτέρευση και ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και 4* sup. και σε ξενοδοχεία 5* στο Σαντιάγκο και το Μπουένος Άιρες
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

ΑΜ1
You don't have permission to register