Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Πανόραμα Ρουμανίας – Σόφια

Επιστροφή

Πανόραμα Ρουμανίας – Σόφια

6 ημέρες με 325€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Πανόραμα Ρουμανίας – Σόφια 6 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 15, 29/ΙΟΥΛ, 12, 26/ΑΥΓ

 • Προορισμός
  Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, Βουλγαρία, Ευρώπη, Μπρασόβ, Ρουμανία, Σινάϊα, Σόφια
 • Διάρκεια
  6 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  15, 29/ΙΟΥΛ, 12, 26/ΑΥΓ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα | Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι

Συγκέντρωση το πρωί στις 06:00 σε κεντρικό σημείο και άμεση αναχώρηση για το Βουκουρέστι με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με την συνοδεία του αρχηγού μας.

2
2η μέρα | Βουκουρέστι - Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με το ωραιότερο κτίριο Αρτ Νουβό, «ναό της μουσικής», το Ατενέουμ Ρομαν, το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, το παλάτι του βασιλιά Κάρολου Α’, που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας. Θα επισκεφτούμε επίσης το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού» που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του κοινοβουλίου, το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Στη συνέχεια θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτίριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στη φημισμένη οδό Λιπσκάνη και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής, όπου δεσπόζει η προτομή του Βλαντ Τσέπες. Αργότερα θα επισκεφτούμε το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον ορθόδοξο ναό Σταυρουπόλεως. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το εκπληκτικό καφέ μπαρ – εστιατόριο Caru΄cu Bere που προσφέρει από τα τέλη του 19ου αιώνα γευστικά πιάτα και μπύρα που παρασκευάζεται σύμφωνα με τη μοναδική πρωτότυπη συνταγή του 1879.
3
3η μέρα | Βουκουρέστι - Σινάια - Μπράν (Πύργος του Δράκουλα) - Μπρασόβ - Σιμπίου
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια Όρη. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθ’ οδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και αργότερα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια περιήγηση στο Μπρασόβ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα αναχώρηση για το Σιμπίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
4
4η μέρα | Σιμπίου - Ξενάγηση πόλης - Σιγκισοάρα - Τίργκου Μούρες - Σιμπίου
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην πόλη που διετέλεσε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2007 και έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα πόλη της UNESCO. Θα επισκεφτούμε τη Μητρόπολη που είναι κτισμένη στα θεμέλια της βυζαντινής Αγίας Σοφίας, την πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία που είναι περιτριγυρισμένη με πέντε πύργους και το Δημαρχείο. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Μεσαιωνική πόλη Σιγκισοάρα γενέτειρα του Βλατ Τέπες, του Περίφημου Δράκουλα των Καρπαθίων. Ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα δρομάκια και να μαγευτείτε από την ομορφιά της. Αναχωρούμε για το Τίργκου Μούρες γνωστό και ως ‘’πόλη των ρόδων’’. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με τα αξιοθέατα που ξεχωρίζουν στην πόλη. Θα θαυμάσουμε το Παλάτι του Πολιτισμού, το παλάτι του Απόλλωνα και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική για καφέ και φαγητό. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Σιμπίου.
5
5η μέρα | Σιμπίου - Σόφια
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σόφια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργά το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, με την συνοδεία του αρχηγού μας.
6
6η μέρα | Σόφια - Ξενάγηση πόλης - Θεσσαλονίκη
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον βυζαντινό ναό της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νιέφσκι, τη Βουλή και την πανεπιστημιούπολη. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για φαγητό και καφέ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη το βράδυ.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχωρήσεις: 15, 29/ΙΟΥΛ, 12, 26/ΑΥΓ, 6 ημέρες
Ξενοδοχείο Διατροφή Δίκλινο Επιβ. Μονόκλινου 1ο Παιδί
4* Πρωινό 325 € 170 € 240 €
Περιλαμβάνει:
 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
 • Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνει:
 • Check points & Δημοτικοί Φόροι: 25€ ανά άτομο
 • Η ασφάλεια για τον COVID: 15 € ανά άτομο
 • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Πανόραμα Ρουμανίας – Σόφια με 325€ / ανά άτομο

Βελιγράδι - Τιμισοάρα - Κλουζ Ναπόκα - Σιμπίου - Αλατωρυχείο Τούρντα - Άλμπα Ιούλια - Μπρασόβ – Κάστρο Μπράν - Σινάια - Βουκουρέστι – Σόφια

Διάρκεια
6 ημέρες
Αναχωρήσεις
15, 29/ΙΟΥΛ, 12, 26/ΑΥΓ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Μοναδική εκδρομή Πανόραμα Ρουμανίας – Σόφια 6 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 15, 29/ΙΟΥΛ, 12, 26/ΑΥΓ

SZ1