Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Μεγάλος γύρος Ρουμανίας

Επιστροφή

Μεγάλος γύρος Ρουμανίας

9 ημέρες με 1190€ 1090€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Μεγάλος γύρος Ρουμανίας 9 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 22/ΙΟΥΛ, 12/ΑΥΓ

 • Προορισμός
  Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια, Βουλγαρία, Ευρώπη, Μπρασόβ, Ρουμανία, Σινάϊα, Σόφια
 • Διάρκεια
  9 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  22/ΙΟΥΛ, 12/ΑΥΓ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
 • Dion Travel Deals
  Early bookings
1
1η μέρα: Αθήνα - Βουκουρέστι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Πρόκειται για μια χώρα με μαγευτικά τοπία, μεσαιωνικά κάστρα, γοτθικές εκκλησίες και γοητευτικές, «χρωματιστές» πόλεις! Άφιξη στο Βουκουρέστι, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2
2η μέρα: Βουκουρέστι
Μετά το πρωινό μας ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το Βουκουρέστι συχνά χαρακτηρίζεται ως το «Παρίσι των Βαλκανίων» χάρη στις φαρδιές λεωφόρους, τα κτίρια της Belle Epoque, τα καταπράσινα πάρκα και τους εμπορικούς της δρόμους. Θα περιηγηθούμε στις πλατείες Βικτοριέι και Ουνιβερσιτάτζι, θα θαυμάσουμε το Αθήναιον, το Εθνικό Θέατρο του Λούκα Καρατζιάλε, τον κήπο Τζιμίτσιου, τον Πύργο της Φωτιάς, το Λόφο της Μητρόπολης κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο στη διάθεσή σας για να εξερευνήσετε την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Βουκουρέστι - Ιάσιο
Πρωινό και αναχώρηση για την περιήγηση μας στην πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας, όπου συνδέεται με την Ελληνική ιστορία και την Επανάσταση του 1799 και του 1821. Θα περιηγηθούμε στον όμορφο πεζόδρομο της πόλης με τον περίφημο Ναό των Ταξιαρχών, όπου ορκίστηκε ο Υψηλάντης για την έναρξη της Επανάστασης του ’21 στη Μολδοβλαχία. Εδώ δεσπόζει το οικοδόμημα όπου στεγάζεται το Μέγαρο Πολιτισμού και το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας. Απόγευμα ελεύθερο, διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Ιάσιο - Μοναστήρια Ρουμανικής Μολδαβίας - Γκούρα Χουμορουλούι/Σουτσεάβα
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Σουτσεάβα, την περιοχή των μοναστηριών της Ρουμανικής Μολδαβίας. Θα θαυμάσουμε τα πιο αντιπροσωπευτικά μοναστήρια της περιοχής, το Βορονέτ, της Σουτσεβίτα και της Μολντοβίτα. Θα δούμε τις περίφημες τοιχογραφίες τους με θέματα ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα, όπως η πολιορκία της Πόλης από τους Αβάρους κ.ά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Γκούρα Χουμορουλούι ή στη Σουτσεάβα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Τρανσυλβανία - Μπιστρίτα - Μπαρκουλούι - Κλουζ Ναπόκα
Μετά το πρωινό ταξιδεύουμε δυτικά στην Τρανσυλβανία, περνώντας από το χωριό Μπιστρίτα - Μπαρκουλούι, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ στο «Κάστρο του Δράκουλα», εστιατόριο/ξενοδοχείο που λειτουργεί και ως μουσείο. Συνεχίζουμε για την παραδοσιακή πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, την Κλουζ Ναπόκα, κορυφαία Ευρωπαϊκή πόλη, με μηδέν εγκληματικότητα και ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Περιήγηση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Τurda Salina «Υπόγειο Παλάτι Αλατιού» - Σιγκισοάρα - Μπρασόβ
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Αλατωρυχείο Turda Salina, με την υπόγεια λίμνη με ενοικιαζόμενα σκάφη, 120μ. κάτω από την επιφάνεια της Γης. Συνεχίζουμε για τη μεσαιωνική Σιγκισοάρα, περιτριγυρισμένη από πύργους, πολεμίστρες και οχυρωματικά έργα (UNESCO). Επόμενος σταθμός μας το Μπρασόβ, πόλη του 18ου αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. Τurda Salina - Σιγκισοάρα - Μπρασόβ 274 χλμ.
7
7η μέρα: Μπρασόβ - Σιμπίου
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη μεσαιωνική Σιμπίου, σημαντικό πολιτιστικό κέντρο της Ρουμανίας (UNESCO). Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας από την παλιά πόλη. Θα δούμε τη Μητρόπολη, που είναι χτισμένη στα θεμέλια της Βυζαντινής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτριγυρισμένη με πέντε πύργους και το παλιό Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
8
8η μέρα: Σινάια - Κάστρο Πέλες - Κάστρο Μπραν - Μπρασόβ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τη Σινάια, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων», όπου θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Πέλες. Ένα αριστούργημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, ήταν θερινή κατοικία της Βασιλικής οικογένειας. Την εντολή της κατασκευής του την έδωσε ο Κάρολος Α’ και είναι το πρώτο κάστρο της Ευρώπης που φωταγωγήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. Θα θαυμάσουμε την ξυλόγλυπτη διακόσμηση του, την Αίθουσα των Όπλων και τις συλλογές απ' όλον τον κόσμο. Συνεχίζουμε για το χωριό Μπραν όπου θα επισκεφθούμε το διάσημο Κάστρο Μπραν ή Πύργο του Κόμη Δράκουλα. Σύμφωνα με τους θρύλους ήταν τόπος κατοικίας του πρίγκιπα Βλαντ Τέπες και πηγή έμπνευσης για το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ. Χρονολογείται από το 13ο αιώνα και αποτελεί εθνικό μνημείο της Ρουμανίας. Επιστροφή στο Μπρασόβ. Χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.
9
9η μέρα: Μπρασόβ - Βουκουρέστι - Αθήνα
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιου του Βουκουρεστίου, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχωρήσεις 22/IOYΛ, 12/ΑΥΓ, 9 ημέρες
Early Booking 1 Early Booking 2 Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί
1090 € 1140 € 1190 € + 295 € 1040 €
 • Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων (περίπου 150€)
 • Το Early Booking 1 ισχύει για κρατήσεις έως 2 μήνες πριν το ταξίδι για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 • Το Early Booking 2 ισχύει για κρατήσεις έως 1 μήνα πριν το ταξίδι και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 • Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων
Οι πτήσεις μας:
Από Προς Αναχώρηση Άφιξη Αριθμός Πτήσης
Αθήνα Βουκουρέστι 19:10 20:45 RO 274
Βουκουρέστι Αθήνα 16:40 18:20 RO 273
 • Όλες οι ώρες είναι τοπικές.
Περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Βουκουρέστι - Αθήνα με πτήσεις της Tarom
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • 8 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2 Βουκουρέστι, 1 Ιάσιο, 1 Γκούρα Χουμορουλούι/Σουτσεάβα, 1 Κλουζ Ναπόκα, 3 Μπρασόβ)
 • Πρωινό καθημερινά
 • 1 δείπνο στο ξενοδοχείο στην Γκούρα Χουμορουλούι/Σουτσεάβα
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών
Δεν περιλαμβάνει:
 • Εισιτήρια εισόδων
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Μεγάλος γύρος Ρουμανίας με 1190€ 1090€ / ανά άτομο

Βελιγράδι - Τιμισοάρα - Κλουζ Ναπόκα - Σιμπίου - Αλατωρυχείο Τούρντα - Άλμπα Ιούλια - Μπρασόβ – Κάστρο Μπράν - Σινάια - Βουκουρέστι – Σόφια

Διάρκεια
9 ημέρες
Αναχωρήσεις
22/ΙΟΥΛ, 12/ΑΥΓ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια
Dion Travel Deals
Early bookings

Μοναδική εκδρομή Μεγάλος γύρος Ρουμανίας 9 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 22/ΙΟΥΛ, 12/ΑΥΓ

ΑΑ2