Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Πανόραμα Κρήτης

Επιστροφή

Πανόραμα Κρήτης

7 ημέρες με 395€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Πανόραμα Κρήτης 7 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 22/ΟΚΤ

 • Προορισμός
  Ελλάδα, Ηράκλειο, Κρήτη, Ρέθυμνο, Χανιά
 • Διάρκεια
  7 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  22/ΟΚΤ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αναχώρηση απο κεντρικό σημείο το πρωί για Πειραιά δια µέσου Λάρισας και Λαµίας. Με τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στον Πειραιά και απόπλους στις 21:00 με διανυκτέρευση στο καράβι.
2
2η ημέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μετά από 9 ώρες άφιξη το πρωί στο λιµάνι του Ηρακλείου. Αποβίβαση και ελεύθερος χρόνος για την πόλη του Ηρακλείου. Το μεσημέρι τακτοποίηση στα δωμάτια για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΟΣ - ΓΟΥΒΕΣ
Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση µας στην Κνωσό, την μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης , που ιδρύθηκε από τον μυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαμπρού Μινωικού πολιτισμού. Το 1910 περίπου ο άγγλος Έβανς απεκάλυψε τεράστιο συγκρότηµα ερειπίων της πόλης, που περιλαμβάνει ανάκτορα, αποθήκες, οικίες, τάφους, ναούς µε έξοχες τοιχογραφίες αγγεία και ποικίλα ευρήματα. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και η προτομή του Καζαντζάκη, θα δούμε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη µε τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Αποστόλου Παύλου), το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση στις Γούβες µε ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΦΟΔΕΛΕ- ΧΑΝΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση προς την Μονή Αρκαδίου, περιήγηση της Μονής. Συνεχίζουμε για Ρέθυμνο µε το Ενετικό φρούριο Φορτέτσα στο λιμάνι όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα στα γραφικά στενά και για καφέ. Επόμενος σταθμός µας το Φόδελε. Τόπος, που κατά την παράδοση χάρισε το φως της μέρας στον μεγαλύτερο σγουράφο ( ζωγράφο) τον EL GRECO. Αναχωρούµε για τα υπέροχα Χανιά. Το βενετσιάνικο λιµάνι µε το Φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήµη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη. Θα επισκεφθούµε τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται σε µια έξοχη τοποθεσία επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία µε πανοραµική θέα στα Χανιά και την ευρύτερη περιοχή. Χρόνος αρκετός για την περιήγηση και γνωριµία µε την πόλη. Από την κεντρική πλατεία στο Σιντριβάνι, το Γιαλί Τζαµί, την Μητρόπολη, την Μονή Φραγκισκανών που στεγάζει το αρχαιολογικό µουσείο, το φρούριο Φιρκά, αλλά και τα Νεώρια. Γεύµα εξ ιδίων. Χρόνος ελεύθερος. Επιστρέφουµε στο ξενοδοχείο. ∆είπνο – διανυκτέρευση.
5
5η ημέρα: ΦΑΙΣΤΟ – ΜΑΤΑΛΑ
Πρωινό και Αναχώρηση για την Φαιστό, διανύουµε το κάθετο τµήµα της Κρήτης και το πιο εύφορο (σταφύλια, κρασί, σταφίδα) και τον μεγαλύτερο κάμπο Μεσαρά. Περνάµε από το χωριό Άγιοι ∆έκα, όπου μαρτύρησαν δέκα χριστιανοί και επόµενη στάση στην Παναγία Καλυβιανή (μοναστήρι µε κοινωνικό έργο). Μέσω Γόρτυνας άφιξη στην Φαιστό, την δεύτερη πόλη της Μινωικής εποχής και πρωτεύουσα του κράτους του Ραδάµανθου (αδελφού του Μίνωα) και επίσκεψη στις αρχαιότητες. Αναχώρηση για τις µαγευτικές αµµουδιές µε τις Σπηλιές στα Μάταλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆είπνο. Διανυκτέρευση.
6
6η ημέρα: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ- ΠΛΑΚΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ – ΝΗΣΙ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ- ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ -ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Πρωινό και αναχώρηση για την Ιεράπετρα, χτισµένη στην Αρχαία Ιεράπυτνα, µε τα πολλά θερµοκήπια γνωριµία µε την πόλη και ελεύθερος χρόνος για και καφέ. Αναχώρηση για την όµορφη Ελούντα, άφιξη στην γραφική Πλάκα ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη µε καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύµα εξ ιδίων. Συνεχίζουµε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριμία µε την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στην Βουλισµένη Λίµνη που είναι περιτριγυρισµένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήµατα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο στις 21:00 και απόπλους για Πειραιά με διανυκτέρευση.
7
7η ημέρα: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά από 9 ώρες άφιξη στο λιµάνι του Πειραιά και επιστροφή για Θεσσαλονίκη.

ΧΑΡΤΗΣ

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομοΑναχώρηση: 22/ΟΚΤ, 7 ημέρες
ΞενοδοχείοΔίκλινο/ΤρίκλινοΕπιβ. Μον.
Hotel VANISKO 3*sup395 €100 €
Περιλαμβάνει:
 • Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας.
 • Τα εισιτήρια του πλοίου Πειραιά – Ηράκλειο – Πειραιά σε τετράκλινες καμπίνες.
 • ∆ιανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο VANISKO 3* sup.
 • Πρωινό μπουφέ + 4 δείπνα στο ξενοδοχείο.
 • Τέσσερα δείπνα στο ξενοδοχείο.
 • Τις ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραµµα.
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου µας.
 • Επίσημος τοπικός ξεναγός.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνει:
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα σαν προαιρετικό, καραβάκια, είσοδοι μουσείων και νυχτερινών κέντρων.
 • Φόρος διανυκτέρευσης 1,5€ ανά δωμάτιο ανά ημέρα

Πανόραμα Κρήτης με 395€ / ανά άτομο

Ταξίδι στη χώρα του Βασιλιά Μίνωα

Μοναδική εκδρομή Πανόραμα Κρήτης 7 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 22/ΟΚΤ

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Προορισμός
Ελλάδα, Ηράκλειο, Κρήτη, Ρέθυμνο, Χανιά
Διάρκεια
7 ημέρες
Αναχωρήσεις
22/ΟΚΤ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια