Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Ουγκάντα

Επιστροφή

Ουγκάντα

11 ημέρες με 4330€ ανά άτομο

Ουγκάντα

Αναχώρηση: 24/ΔΕΚ

Τα highlights του ταξιδιού

 • Σαφάρι στις σαβάνες του Εθνικού Πάρκου των Καταρρακτών Μέρτσισον
 • Πλεύση μέχρι τη βάση των Καταρρακτών Μέρτσισον, εκεί όπου ο Νείλος δημιουργεί μια θεαματική πτώση άνω των 40 μέτρων!
 • Επίσκεψη στο Καταφύγιο Ζίβα με τον σπάνιο στο είδος του λευκό ρινόκερο
 • Διαδρομή μέσω της Κοιλάδας του Ρήγματος της Ανατολικής Αφρικής με εκπληκτική θέα στα περίφημα “Βουνά του Φεγγαριού“!
 • Σαφάρι χιμπατζήδων και 12 άλλων ειδών πιθήκων στο Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε
 • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ και στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μπούρο
 • Βαρκάδα στο Κανάλι Καζίνγκα με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ιπποποτάμων και εξωτικών πουλιών
 • Αναζήτηση λιονταριών που σκαρφαλώνουν σε δένδρα (tree-climbing lions) στο νότιο τμήμα του πάρκου της Βασίλισσας Ελισάβετ, που ονομάζεται Ισάσα
 • Συνάντηση με τους ορεσίβιους γορίλλες στο Εθνικό Πάρκο Μπουίντι, μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!
 • Επίσκεψη σε χωριό Πυγμαίων για να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων του δάσους
 • Περιήγηση στην πρωτεύουσα της χώρας, την Καμπάλα
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

Οι μεγάλες σαβάνες και τα τεράστια τροπικά δάση, οι χιονισμένες και σχεδόν μονίμως σκεπασμένες από ομίχλη και σύννεφα βουνοκορφές της οροσειράς Ρουβενζόρι – τα περίφημα “Βουνά του Φεγγαριού” – η μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής και δεύτερη στον κόσμο, πηγή ενός εκ των δύο παραποτάμων του Νείλου, η Βικτώρια, οι εντυπωσιακοί καταρράκτες του Νείλου, το δυτικό τμήμα της Μεγάλης Ρηξιγενούς Κοιλάδας, η παρθένα φύση, η τεράστια ποικιλία της πανίδας που συναντά κανείς στα πολυάριθμα Εθνικά Πάρκα – ελέφαντες, λιοντάρια, βουβάλια, λεοπαρδάλεις, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, ρινόκεροι, ύαινες, ιπποπόταμοι, κροκόδειλοι, χιμπατζήδες, γορίλες, πίθηκοι κλπ. – αλλά και η φήμη ως “η πιο φιλική χώρα της Αφρικής” με παράδοση στην φιλοξενία, καθιστούν το ταξίδι στην Ουγκάντα εμπειρία ζωής!

Η Ουγκάντα είναι μια τροπική χώρα και μεγάλο μέρος της βρίσκεται στο κεντρικό αφρικανικό οροπέδιο μεταξύ 900-1.500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γεγονός που προσδίδει στην χώρα ένα ωραίο τροπικό κλίμα, με θερμοκρασίες μεταξύ 21 και 27 βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταξύ 12 και 18 βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Υπήρξε αποικία των Άγγλων και απέκτησε την ανεξαρτησία της στις 9 Οκτωβρίου του 1962.

Η έκταση της χώρας είναι 241.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός της 42 εκατομμύρια. Επίσημη γλώσσα είναι τα Αγγλικά και νόμισμα το σελίνι Ουγκάντας (USh).

Οι περισσότεροι τουρίστες φθάνουν στο σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο του Έντεμπε, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Βικτώρια. Μόλις 40 χιλιόμετρα μακριά απλώνεται σε επτά λόφους η πρωτεύουσα Καμπάλα. Μια σύγχρονη και πολυσύχναστη κοσμοπολίτικη πόλη, η οποία αντανακλά τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική σταθερότητα που χαρακτηρίζει την Ουγκάντα τα τελευταία 20 χρόνια.

 • Προορισμός
  Εντέμπε, Μακρινοί Προορισμοί, Ουγκάντα
 • Διάρκεια
  11 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  24/ΔΕΚ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1 ημέρα: Πτήση για Εντέμπε
Συνάντηση στο αεροδρόμιο το βράδυ της προηγούμενης μέρας και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Εντέμπε (Entebbe), μια πόλη της Κεντρικής Ουγκάντας, της "Γη των Γκάντα". Η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της αφρικανικής ηπείρου, στη ζώνη των πηγών του Νείλου και το νότιο τμήμα της διασχίζεται από τον Ισημερινό. Το Έντεμπε είναι κτισμένο στην βόρεια ακτή της Λίμνης Βικτώρια, της μεγαλύτερης λίμνης της Αφρικής. Η πόλη έγινε το διοικητικό και εμπορικό κέντρο των Βρετανών το 1893 και υπήρξε η έδρα της αποικιακής κυβέρνησης μέχρι την ανεξαρτησία της χώρας το 1962. Εδώ βρίσκεται σήμερα το γραφείο και η κατοικία του προέδρου της χώρας. Άφιξη στο Εντέμπε, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  
2
2η Μέρα: Εντέμπε - Καταφύγιο Ζίβα (Λευκός Ρινόκερος) - Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Μέρτσισον
Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Καταφύγιο Ζίβα (Ziwa Sanctuary), το μοναδικό μέρος στην Ουγκάντα όπου μπορεί κανείς να δει τον λευκό ρινόκερο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Εθνικό Πάρκο των Καταρρακτών Μέρτσισον (Murchison Falls), ένα από τα πιο όμορφα Εθνικά Πάρκα της χώρας με μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Εδώ βρίσκεται το πιο στενό σημείο της ροής του Νείλου στην πορεία του από τη Λίμνη Βικτώρια μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα - ένα στενό φαράγγι, μετά από το οποίο ο ποταμός δημιουργεί μια θεαματική υδατόπτωση άνω των 40 μέτρων: τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Μέρτσισον. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε την κορυφή των καταρρακτών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.
3
3η Μέρα: Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Μέρτσισον, Βαρκάδα στον Νείλο
Πρωινό ξύπνημα για αναζήτηση άγριων ζώων στο πανέμορφο αυτό Εθνικό Πάρκο, όπου πιθανότατα θα δούμε ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, ιπποπόταμους, κροκόδειλους, αντιλόπες, βουβάλια και ίσως λεοπαρδάλεις.Το απόγευμα θα κάνουμε μια εκπληκτική βαρκάδα μέχρι τη βάση των καταρρακτών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε και να φωτογραφήσετε εκπληκτικά είδη πουλιών. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.
4
4η Μέρα: Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Μέρτσισον - Ρήγμα Ανατολικής Αφρικής - Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε
Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε (Kibale National Park). Η διαδρομή μας γίνεται μέσω του δυτικού βραχίονα της κοιλάδας του Ρήγματος της Ανατολικής Αφρικής και θα μας δώσει την ευκαιρία για μια εκπληκτική θέα στα περίφημα "Βουνά του Φεγγαριού"! Το Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε είναι ένα από τα πιο σημαντικά και πιο εντυπωσιακά πάρκα της Αφρικής. Εδώ ζουν 13 είδη πρωτευόντων, όπως χιμπατζήδες, μπαμπουίνοι, πίθηκοι διαφόρων χρωμάτων κλπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.
5
5η Μέρα: Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε, Σαφάρι Χιμπατζήδων - Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ
Με το σημερινό μας σαφάρι θα αναζητήσουμε άγρια ζώα, όπως λεοπαρδάλεις, κροκόδειλους, ιπποπόταμους, πιθήκους και κυρίως χιμπατζήδες στο φυσικό τους περιβάλλον. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ (Queen Elizabeth National Park), ένα από τα ομορφότερα πάρκα της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.
6
6η Μέρα: Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ, Σαφάρι, Βαρκάδα στο κανάλι Καζίνγκα
Πρωινό ξύπνημα για μία ακόμη αναζήτηση άγριας ζωής στο Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Αναζητούμε ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, αντιλόπες, κροκόδειλους, νεροβούβαλους, εξωτικά πουλιά κλπ., ενώ με την απογευματινή μας βαρκάδα στο περίφημο κανάλι Καζίνγκα (Kazinga Channel) θα δούμε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ιπποποτάμων στον κόσμο. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.
7
7η Μέρα: Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ - Ισάσα, Λιοντάρια που σκαρφαλώνουν σε δένδρα - Εθνικό Πάρκο Μπουίντι
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για νότιο τμήμα του Εθνικού Πάρκου της Βασίλισσας Ελισάβετ, που ονομάζεται Ισάσα (Ishasha), όπου φθάνοντας θα αναζητήσουμε τα μοναδικά στον κόσμο λιοντάρια που σκαρφαλώνουν σε δένδρα (tree-climbing lions). Συνεχίζουμε για το Εθνικό Πάρκο Μπουίντι (Bwindi Impenetrable Forest), μια "αδιαπέραστη" ζούγκλα με πολλά είδη πιθήκων και ένα από τα δύο μέρη του κόσμου όπου μπορεί να δει κανείς ορεσίβιους γορίλες! Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.
8
8η Μέρα: Εθνικό Πάρκο Μπουίντι, Ορεσίβιοι Γορίλες, Χωριό Πυγμαίων
Πρωινή αναχώρηση για αναζήτηση του ορεσίβιου γορίλλα. Θα έχουμε στη διάθεσή μας μία ώρα με αυτά τα υπέροχα πλάσματα και θα παρατηρήσουμε τις συνήθειές τους, τον τρόπο που κινούνται, που επικοινωνούν, που τρέφονται και που συμπεριφέρονται. Μία συγκλονιστική εμπειρία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας!!! Οι εμπειρίες της σημερινής μέρας όμως συνεχίζονται, καθώς το απόγευμα θα επισκεφθούμε ένα χωριό Πυγμαίων για να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής και τα έθιμα αυτών των ανθρώπων του δάσους!
9
9η Μέρα: Εθνικό Πάρκο Μπουίντι - Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μπούρο
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο της λίμνης Μπούρο (Mburo),  ένα ακόμη πάρκο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Μαζί με 13 ακόμα λίμνες της περιοχής, η λίμνη Μπούρο αποτελεί τμήμα ενός υγροβιότοπου μήκους 50 χιλιομέτρων. Πέντε από αυτές τις λίμνες βρίσκονται εντός των συνόρων του πάρκου. Η κύρια βλάστηση είναι σαβάνα, αλλά το πάρκο καλύπτεται όλο και περισσότερο από δασικές εκτάσεις λόγω της απουσίας ελεφάντων. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.
10
10η μέρα: Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μπούρο - Καμπάλα - Εντέμπε
Στο Εθνικό Πάρκο της λίμνης Μπούρο ζουν περίπου 350 είδη πουλιών, ιμπάλα, ζέβρες, λεοπαρδάλεις, αντιλόπες, ιπποπόταμοι, νεροβούβαλοι κλπ. Το πρωί θα έχουμε περιπατητικό σαφάρι και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της χώρας, την Καμπάλα. Άφιξη και περιήγηση στην αφρικανική μεγαλούπολη, που είναι κτισμένη πάνω σε λόφους. Συνεχίζουμε για το Εντέμπε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
11
11η μέρα: Εντέμπε - Πτήση επιστροφής
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη μετά τα μεσάνυχτα.  

ΧΑΡΤΗΣ

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομοΑναχώρηση 24/ΔΕΚ, 11 ημέρες
ΔίκλινοΜονόκλινο3ο άτομο παιδί ως 12 ετών
4330 €5240 €3990 €
 • Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων
Για να προχωρήσετε σε κράτηση απαιτούνται:
 • Φωτοτυπία Ελληνικού διαβατηρίου με εξάμηνη ισχύ
 • Υποχρεωτικό εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού*
 • Προκαταβολή 1,000 €
 • Αποδοχή των Όρων Σύμβασης
  • Η κυβέρνηση της Ουγκάντας έχει ανακοινώσει από τον Ιούλιο του 2016 την εισαγωγή της ηλεκτρονικής βίζας, για την έκδοση της οποίας θα χρειαστούμε σκαναρισμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και μία πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, καθώς και πιστοποιητικό εμβολίου κατά του κίτρινου πυρετού*
Οι πτήσεις μας με Ethiopian Airlines:
ET 761*ΑΘΗΝΑ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ00:45 - 06:35
ET 334ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΕΝΤΕΜΠΕ11:45 - 13:50
ET 335ΕΝΤΕΜΠΕ- ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ15:00 - 17:05
ET 760ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΑΘΗΝΑ23:00 - 03:00+1**
 • Όλες οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.
 • *H συνάντηση στο αεροδρόμιο γίνεται το βράδυ της προηγούμενης μέρας (23/ΔΕΚ)
 • ** Η επιστροφή στην Αθήνα γίνεται τα χαράματα της 12ης μέρας (03/ΙΑΝ)
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Ξενοδοχεία 4* και lodges
 • Πλήρης διατροφή στα lodges
 • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο στο Εντέμπε
 • Μεταφορές ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ειδική άδεια στα πάρκα που επισκεπτόμαστε
 • Σαφάρι με οχήματα 4x4 με ανοιγόμενη οροφή για καλύτερη θέαση
 • Βαρκάδα στον Νείλο
 • Βαρκάδα στο κανάλι Καζίνγκα
 • Επίσκεψη σε χωριό Πυγμαίων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός συνοδός
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Βίζα: H βίζα κοστίζει 50 USD και πληρώνεται κατά την είσοδό σας στην χώρα
 • Προσωπικά έξοδα ή δραστηριότητες, που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Ουγκάντα με 4330€ / ανά άτομο

Ένα ταξίδι στα βήματα των μεγάλων εξερευνητών της Αφρικής!

Διάρκεια
11 ημέρες
Αναχωρήσεις
24/ΔΕΚ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Ουγκάντα

Αναχώρηση: 24/ΔΕΚ

Τα highlights του ταξιδιού

 • Σαφάρι στις σαβάνες του Εθνικού Πάρκου των Καταρρακτών Μέρτσισον
 • Πλεύση μέχρι τη βάση των Καταρρακτών Μέρτσισον, εκεί όπου ο Νείλος δημιουργεί μια θεαματική πτώση άνω των 40 μέτρων!
 • Επίσκεψη στο Καταφύγιο Ζίβα με τον σπάνιο στο είδος του λευκό ρινόκερο
 • Διαδρομή μέσω της Κοιλάδας του Ρήγματος της Ανατολικής Αφρικής με εκπληκτική θέα στα περίφημα “Βουνά του Φεγγαριού“!
 • Σαφάρι χιμπατζήδων και 12 άλλων ειδών πιθήκων στο Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε
 • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ και στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μπούρο
 • Βαρκάδα στο Κανάλι Καζίνγκα με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ιπποποτάμων και εξωτικών πουλιών
 • Αναζήτηση λιονταριών που σκαρφαλώνουν σε δένδρα (tree-climbing lions) στο νότιο τμήμα του πάρκου της Βασίλισσας Ελισάβετ, που ονομάζεται Ισάσα
 • Συνάντηση με τους ορεσίβιους γορίλλες στο Εθνικό Πάρκο Μπουίντι, μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!
 • Επίσκεψη σε χωριό Πυγμαίων για να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων του δάσους
 • Περιήγηση στην πρωτεύουσα της χώρας, την Καμπάλα
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

Οι μεγάλες σαβάνες και τα τεράστια τροπικά δάση, οι χιονισμένες και σχεδόν μονίμως σκεπασμένες από ομίχλη και σύννεφα βουνοκορφές της οροσειράς Ρουβενζόρι – τα περίφημα “Βουνά του Φεγγαριού” – η μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής και δεύτερη στον κόσμο, πηγή ενός εκ των δύο παραποτάμων του Νείλου, η Βικτώρια, οι εντυπωσιακοί καταρράκτες του Νείλου, το δυτικό τμήμα της Μεγάλης Ρηξιγενούς Κοιλάδας, η παρθένα φύση, η τεράστια ποικιλία της πανίδας που συναντά κανείς στα πολυάριθμα Εθνικά Πάρκα – ελέφαντες, λιοντάρια, βουβάλια, λεοπαρδάλεις, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, ρινόκεροι, ύαινες, ιπποπόταμοι, κροκόδειλοι, χιμπατζήδες, γορίλες, πίθηκοι κλπ. – αλλά και η φήμη ως “η πιο φιλική χώρα της Αφρικής” με παράδοση στην φιλοξενία, καθιστούν το ταξίδι στην Ουγκάντα εμπειρία ζωής!

Η Ουγκάντα είναι μια τροπική χώρα και μεγάλο μέρος της βρίσκεται στο κεντρικό αφρικανικό οροπέδιο μεταξύ 900-1.500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γεγονός που προσδίδει στην χώρα ένα ωραίο τροπικό κλίμα, με θερμοκρασίες μεταξύ 21 και 27 βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεταξύ 12 και 18 βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Υπήρξε αποικία των Άγγλων και απέκτησε την ανεξαρτησία της στις 9 Οκτωβρίου του 1962.

Η έκταση της χώρας είναι 241.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός της 42 εκατομμύρια. Επίσημη γλώσσα είναι τα Αγγλικά και νόμισμα το σελίνι Ουγκάντας (USh).

Οι περισσότεροι τουρίστες φθάνουν στο σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο του Έντεμπε, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Βικτώρια. Μόλις 40 χιλιόμετρα μακριά απλώνεται σε επτά λόφους η πρωτεύουσα Καμπάλα. Μια σύγχρονη και πολυσύχναστη κοσμοπολίτικη πόλη, η οποία αντανακλά τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική σταθερότητα που χαρακτηρίζει την Ουγκάντα τα τελευταία 20 χρόνια.

ΑΜ1
You don't have permission to register