Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Ορεινή Αρκαδία

Επιστροφή

Ορεινή Αρκαδία

4 ημέρες με 160€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Ορεινή Αρκαδία 4 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 30/ΣΕΠ, 14/ΣΕΠ

 • Προορισμός
  Αρκαδία, Βυτίνα, Ελλάδα, Πελοπόννησος, Τρίπολη
 • Διάρκεια
  4 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  30/ΣΕΠ, 14/ΣΕΠ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΡΙΠΟΛΗ ( 650 χλμ)
Συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο και αναχώρηση στις 07:00. Με διάφορες  στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύμα εξ’ ιδίων φτάνουμε στην Τρίπολη, στην  καρδιά της Πελοποννήσου όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα  δωμάτια, και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
2
2η ημέρα: ΤΡΙΠΟΛΗ – ΛΕΒΙΔΙ – ΒΥΤΙΝΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΖΑΤΟΥΝΑ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ (150χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την ημερήσια πανέμορφη ορεινή εκδρομή μας.  Αφού περάσουμε το χωριά Κάψια και Λεβίδι, φθάνουμε στο λαμπερό  διαμάντι του βουνού τη Βυτίνα. Σε υψόμετρο 1033 μ. σε μια κατάφυτη  περιοχή θα περπατήσουμε στο Δρόμο της Αγάπης, και στα γραφικά  δρομάκια της. Επόμενος σταθμός μας η Δημητσάνα, με πλούσιες ιστορικές  μνήμες, τα πανύψηλα πετρόχτιστα σπίτια, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα  καλντερίμια και τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια καθιστούν τη Δημητσάνα  μια αρχοντική κωμόπολη. Εδώ θα γευματίσουμε με τις παραδοσιακές  νοστιμιές του χωριού και θα συνεχίσουμε για τη Στεμνίτσα. Επιβλητικά  πυργόσπιτα με τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίμια που ανηφορίζουν  περνώντας κάτω από τις καμάρες (θυμίζουν τα βυζαντινά «διαβατικά») των  σπιτιών. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη – οι Στεμνιτσιώτες ήταν διάσημοι για τις επιδόσεις τους στη μεταλλουργία και  οι καμπάνες ορισμένων από τις πιο φημισμένες εκκλησίες των  παραδουνάβιων χωριών λέγεται ότι φτιάχτηκαν από τα χέρια τους. Και οι  ομορφιές της εκδρομής μας δεν τελείωσαν. Η Ζάτουνα. Η θέση της είναι  στην κορυφή, ( υψομ. 1050 μ. ) το χωριό είναι τόπος εξορίας του Μίκη  Θεοδωράκη στα γκρίζα χρόνια της δικτατορίας. Κατευθυνόμαστε προς  Καρύταινα. Ύστερα από έναν όμορφο περίπατο στα πλακόστρωτα  δρομάκια παίρνουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση 
3
3η ημέρα: ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ - ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ( 170 χλμ.)
Πρωινό και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την «πέτρινη» αρχόντισσα της  Αρκαδίας. Την Ανδρίτσαινα. Η ηρωική Ανδρίτσαινα με μακρά ιστορία που  χάνεται στα αρχαία χρόνια, είναι σήμερα ένα από τα πιο γραφικά μέρη της  Πελοποννήσου. Στην τοποθεσία Βάσσες, βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου  Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου  (420-410 π.Χ). Ο επονομαζόμενος και «Παρθενώνας της Πελοποννήσου»  ναός, χτίστηκε προς τιμήν του θεού Απόλλωνα. Θα επιστρέψουμε στο  ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα διασκεδάσουμε προαιρετικά.  Διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα :ΡΟΕΙΝΟ – ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ - ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ – ΑΡΚΟΥΔΟΡΕΜΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( 690χλ.)
Μετά το πρωινό και φεύγοντας από την πόλη, φτάνουμε στο Ροεινό, ένα  παραδοσιακό χωριό, με μεσαιωνική ιστορία, γραφικό, πανέμορφο, με  πολλά νερά. Στόχος μας το Λιμποβίσι, υψόμετρο 1.200. Εδώ σώζεται το  σπίτι των Κολοκοτρωναίων. Αναστυλώθηκε, με δαπάνες του Αρκάδα, Π.  Αγγελόπουλου. Ποιο δίπλα, στις βαθιές δασωμένες χαράδρες, στέκει το  Αρκουδόρεμα με την τόσο σημαντική συμβολή του στον απελευθερωτικό  αγώνα που με τα χρόνια ρήμαξε! Λιμποβίσι και Αρκουδόρεμα, έμειναν  γνωστά ως Κολοκοτρωναίικα. Και η επιστροφή μας αρχίζει. Με διάφορες  στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύμα εξ’ ιδίων φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη  το βράδυ.
Σημειώσεις:
 • Στην εκδρομή τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΧΑΡΤΗΣ

10.0
Θαυμάσιο
10.0
Γενικά
10.0
Γεύματα
10.0
Διαμονή
10.0
Μεταφορές
10.0
Προορισμός
10.0
Σχέση ποιότητας-τιμής

Σχόλια:

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές
Τιμή κατ'άτομοΑναχώρηση: 30/ΣΕΠ, 14/ΟΚΤ, 4 ημέρες
ΞενοδοχείαΔιατροφήΕνήλικας
ALEX 2* , Τρίπολη πρωινό160 €
ANAKTORIKON 4*, Τρίπολη πρωινό169 €
Περιλαμβάνει:
 • Τις μεταφορές µε λεωφορείο.
 • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Συνοδό του γραφείου µας.
 • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνει:
 •  Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
 • Φόρο διαμονής.
Σημείωση:
Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής που ισχύει από 1/1/2018, βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα και θα ανέρχεται σε:
 • € 0,50 σε μονάδες ενός ή δύο αστέρων
 • € 1,50 σε μονάδες τριών αστέρων
 • € 3,00 σε μονάδες τεσσάρων αστέρων
 • € 4,00 σε μονάδες πέντε αστέρων.
Ο φόρος θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση αλλαγής απόδοσης του φόρου διαμονής οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως.

Ορεινή Αρκαδία με 160€ / ανά άτομο

Μοναδικό ταξίδι στη φύση και στην ιστορία!

Διάρκεια
4 ημέρες
Αναχωρήσεις
30/ΣΕΠ, 14/ΣΕΠ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Μοναδική εκδρομή Ορεινή Αρκαδία 4 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 30/ΣΕΠ, 14/ΣΕΠ

SP5
You don't have permission to register