Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Νεπάλ “Η Μέκκα της περιπέτειας”

Επιστροφή

Νεπάλ “Η Μέκκα της περιπέτειας”

10 ημέρες με 1595€ ανά άτομο

Νεπάλ “Η Μέκκα της περιπέτειας”

Αναχώρηση: 24/ΔΕΚ

Τα highlights του ταξιδιού

 • Τρεις διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην Κατμαντού, η κεντρική πλατεία της οποίας αποτελεί
  μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
 • Επίσκεψη στην Πατάν ή Λαλιτπούρ, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας, η
  κεντρική πλατεία της οποίας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
 • Επίσκεψη στον ναό Σουαγιαμπουνάθ ή "Ναό των Πιθήκων", μνημείο παγκόσμιας
  κληρονομιάς της UNESCO
 • Επίσκεψη στον υπέροχης αρχιτεκτονικής ναό Πασουπατινάθ, τον πιο σημαντικό Ινδουιστικό
  ναό της χώρας και τόπο αποτέφρωσης των νεκρών, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της
  UNESCO
 • Επίσκεψη στην στούπα Μποντνάθ, την μεγαλύτερη του Νεπάλ, μνημείο παγκόσμιας
  κληρονομιάς της UNESCO
 • Επίσκεψη στην Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, την "πόλη των αφιερωμένων", η κεντρική
  πλατεία της οποίας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
 • Επίσκεψη στην Ναγκαρκότ με την συναρπαστική θέα των Ιμαλαΐων
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Ποκάρα, τον καθρέφτη των Ιμαλαΐων", που περιβάλλεται από τις
  χιονοσκεπείς κορυφές της Αναπούρνα και υπέροχες λίμνες
 • Βόλτα με βάρκα στα ήρεμα νερά της λίμνης Φέουα και επίσκεψη στον ναό Μπαράχι, που
  βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της λίμνης
 • Ανατολή του ήλιου από τον λόφο Σαρανγκότ
 • Επίσκεψη στον καταρράκτη Devi's, στην σπηλιά Gupteshwor Mahadev και στον ναό
  Bindhyabasini Mandir
 • Επίσκεψη στον οικισμό Μπαντιπούρ, που έχει διατηρήσει στο ακέραιο την αρχιτεκτονική και
  τις παραδόσεις του
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν
 • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν με την τεράστια ποικιλία άγριων ζώων, τόπος
  παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
 • Επίσκεψη σε χωριό των ιθαγενών Τάρου με τον αναλλοίωτο εδώ και αιώνες τρόπο ζωής τους
 • Ημιδιατροφή καθημερινά ~ Περιλαμβάνεται δείπνο με παραδοσιακούς Νεπαλέζικους χορούς
  την 2η μέρα, καθώς και Εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο στις 31/12
 • Πλήρης διατροφή εντός του πάρκου Τσιτουάν
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Προορισμός
  Ασία – Άπω Ανατολή, Μακρινοί Προορισμοί, Νεπάλ
 • Διάρκεια
  10 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  24/ΔΕΚ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η Μέρα: Πτήση για Κατμαντού
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Νεπάλ,την Κατμαντού, την μεγαλύτερη και την πιο ανεπτυγμένη πόλη της χώρας.
2
2η Μέρα: Κατμαντού , Πατάν
Άφιξη στην Κατμαντού, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πατάν ή Λαλιτπούρ, που βρίσκεται στη νότια πλευρά του ποταμού Μπαγκμάτι. Είναι η παλαιότερη από τις τρεις πόλεις της κοιλάδας και μία από τις παλαιότερεςγνωστές βουδιστικές πόλειςτου κόσμου, λίκνο της τέχνηςκαι της αρχιτεκτονικής τηςπεριοχής. Η πλατεία τηςπόλης είναι ένα σύμπλεγμαυπέροχων ναών και πέτρινωναγαλμάτων και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Σε κάθε βήμα συναντά κανείς ένα έργο τέχνης, που μαρτυρά την δεξιοτεχνία των ανώνυμων καλλιτεχνών της Πατάν. Το αρχαίο παλάτι των βασιλέων και τα πέτρινα λουτρά που σχετίζονται με διάφορους θρύλους και ιστορίες προσελκύουν τους επισκέπτες. Ο πέτρινος ναός του θεού Κρίσνα και το βασιλικό λουτρό με τα περίπλοκα πέτρινα και χάλκινα γλυπτά του είναι άλλα δύο αριστουργήματα στην ίδια περιοχή. Επιστροφή στην Κατμαντού. Δείπνο με παραδοσιακούς Νεπαλέζικους χορούς. Διανυκτέρευση.
3
3η Μέρα: Κατμαντού, Ξενάγηση πόλης, Σουαγιαμπουνάθ, Πασαπουτινάθ, Μπακταπούρ, Ναγκαρκότ
Πρωινή ξενάγηση στην Κατμαντού, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την πλατεία Ντάρμπαρ με το παλιό παλάτι, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και άλλα αξιοθέατα της  πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον λόφο Σουαγιαμπουνάθ (Swayambhunath) με τον ομώνυμο ναό-το σημείο απ ́ όπου ξεκίνησε η ιστορία, το μεγαλείο και η δόξα της κοιλάδας της Κατμαντού. Γνωστός επίσης και ως "Ναός των Πιθήκων", προσφέρει εξαιρετική θέα στην κοιλάδα της Κατμαντού και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.Πρόκειται για μια από τις πιο φημισμένες στούπες του κόσμου με ιστορία περίπου 2000 ετών. Συνεχίζουμε για τον υπέροχης αρχιτεκτονικής ναό Πασουπατινάθ, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μπαγκμάτι και αποτελεί επίσης μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Είναι ο πιο σημαντικός Ινδουιστικός ναός της χώρας, αφιερωμένος στον θεό Σίβα και τόπος αποτέφρωσης των νεκρών. Πλήθος πιστών συγκεντρώνεται εδώ καθημερινά και πολλοί περισσότεροι κατά το ετήσιο προσκύνημα του MahaShivratri, της νύχτας του Σίβα, τον μήνα Φεβρουάριο. Η είσοδος στον περίβολο του ναού επιτρέπεται μόνο στους ινδουιστές, οι υπόλοιποι μπορούν να δουν καθαρά τον ναό και τις τελετουργίες από την ανατολική όχθη του Μπαγκμάτι. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για την Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, την "πόλη των αφιερωμένων", μία από τις τρεις αρχαίες πρωτεύουσες του Νεπάλ, γνωστή για τη βιομηχανία κεραμικής και υφαντικής. Η κεντρική πλατεία της πόλης, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς τηςUNESCO,περιλαμβάνει αναρίθμητους ναούς και άλλα αξιοθέατα, όπως η πύλη του λιονταριού, η χρυσή πύλη, το άγαλμα του βασιλιά Bhupatindra Malla, το παλάτι των 55 παραθύρων κλπ. Τέλος θα επισκεφθούμε την Ναγκαρκότ, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό του Νεπάλ που βρίσκεται32χιλιόμετραανατολικά της Κατμαντού. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.175μέτρων και από εκεί η θέα των μεγάλων κορυφών των ανατολικών Ιμαλαΐων είναι απλά συναρπαστική! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4
4η Μέρα: Κατμαντού - Ποκάρα (200 χιλιόμετρα / 6 - 7 ώρες)
Πρωινή αναχώρηση για την Ποκάρα, τον "καθρέφτη των Ιμαλαΐων", μία από τις πιο γραφικές τοποθεσίες του Νεπάλ. Η πόληπεριβάλλεται απότις χιονοσκεπείςκορυφέςτου ορεινού όγκου τηςΑναπούρνακαιυπέροχες λίμνες.Άφιξη και τακτοποίηση στοξενοδοχείο.Ακολουθεί απογευματινή βόλτα μεβάρκαστα ήρεμα νερά της λίμνηςΦέουα,απολαμβάνοντας το ειδυλλιακό περιβάλλον μετην πυκνή βλάστησηκαι επίσκεψη στον ναό Μπαράχι (Barahi), που βρίσκεταισχεδόν στο κέντρο τηςλίμνης.Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5
5η Μέρα: Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν - Σαφάρι Ελέφαντα
Πρωινό αφύπνιση και αναχώρηση για πορεία 2-3 ωρών μέσα στη ζούγκλα ανεβασμένοι στην πλάτη ελέφαντα από όπου θα έχουμε την προνομιακή θέα να αποθανατίσουμε φωτογραφικά την ζωή των άγριων ζώων του πάρκου στο φυσικό τους περιβάλλον. Μετά το πρωινό γεύμα, ο έμπειρος οδηγός-συνοδός θα μας μεταφέρει στον χώρο που οι ελέφαντες απολαμβάνουν το μπάνιο που τους προσφέρουν οι οδηγοί τους (mahut) και θα μας μεταφέρει τις γνώσεις του για αυτά τα ευγενικά πλάσματα. Μετά το μεσημεριανό γεύμα μια ακόμα αξέχαστη οδηγική εμπειρία με jeep 4X4 μέσα στη ζούγκλα μας περιμένει την οποία θα ακολουθήσει βόλτα με κανό στον ποταμό Rapti για την παρατήρηση στο υγρό στοιχείο των κροκοδείλων, ποταμίσιων δελφινιών, ενυδρίδων και υδρόβιων πουλιών που φιλοξενούνται σε αυτόν. Επιστροφή στο lodge και παρακολούθηση παραδοσιακών χορών της φυλής Tharu πριν το βραδινό μας γεύμα. Διανυκτέρευση. Η σειρά των δραστηριοτήτων στο πάρκο είναι ενδεικτική και υπόκειται σε διαφοροποίηση σε ενδεχόμενη καθυστέρηση άφιξης στο lodge ή στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν κατά τη διάρκεια παραμονής μας.
6
6η Μέρα: Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν - Ποκάρα
Πρωινή αναχώρηση για το Τσιτουάν με ενδιάμεση στάση στο Μπαντιπούρ, έναν οικισμό στην κορυφή του λόφου, που έχει διατηρήσει στο ακέραιο την αρχιτεκτονική και τις παραδόσεις του. Μετά την επίσκεψή μας συνεχίζουμε για το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, μια από τις μεγαλύτερες δασικές περιοχές του Νεπάλ με τεράστια ποικιλία άγριων ζώων. Θεωρείται το καλύτερα διαχειριζόμενο εθνικό πάρκο της Ασίας και έχει ενταχθεί στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση
7
7η Μέρα: Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, Σαφάρi
Η σημερινή μέρα είναι πλήρης δραστηριοτήτων, όπως σαφάρι στη ράχη ελέφαντα για αναζήτηση μερικών από τα περίπου 40 είδη άγριων ζώων(κροκόδειλοι, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, μαϊμούδες κλπ.),μεταξύ των οποίων ο ασιατικός ρινόκερος (με το κέρατο) και η βασιλική τίγρη της Βεγγάλης, παρακολούθηση πουλιών κλπ.,καθώς και επίσκεψη σε χωριό των Τάρου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους ιθαγενείς της περιοχής και να γνωρίσουμε τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής τους, ο οποίος παραμένει αναλλοίωτος εδώ και αιώνες. Πλήρης διατροφή εντός του πάρκου. Διανυκτέρευση.
8
8η Μέρα: Τσιτουάν - Κατμαντού , Εορταστικό Δείπνο
Πρωινή αναχώρηση για την Κατμαντού. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης και της πλούσιας αγοράς της. Εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
9
9-10η Μέρα: Κατμαντού, Μποντνάθ - Πτήση επιστροφής
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα επισκεφθούμε τη στούπα Μποντνάθ (Bodnath), τη μεγαλύτερη του Νεπάλ και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, ένα ακόμα μνημείο της χώρας που έχει ενταχθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής  μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη.
Σημείωση:
 • Τα Ελληνικά διαβατήρια θα πρέπει να έχουν εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στην χώρα
 • Η ροή του προγράμματος είναι ενδεικτική και η σειρά των επισκέψεων πιθανόν να αλλάξει ακόμα και επιτόπου αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του, χωρίς όμως να παραληφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΧΑΡΤΗΣ

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομοΑναχώρηση 24/ΔΕΚ, 10 ημέρες
ΔίκλινοΜονόκλινο3ο άτομο παιδί ως 12 ετών
1595 €1850 €1500 €
Ξενοδοχεία:
 • Κατμαντού: CROWN PLAZA SOALTEE
 • Ποκάρα: SHANGRI LA VILLAGE
 • Τσιτουάν: TIGERLAND SAFARI
Οι πτήσεις μας με Turkish:
TK1844ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ21:35 - 00:10
TK726ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ01:35 - 11:15
TK 727ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ23:05 - 04:55
TK 184ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ08:10 - 08:35
 • Όλες οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια με Turkish.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5* (3 Διαν/σεις Κατμαντού, 2 Διαν/σεις Ποκάρα, 2 Διαν/σεις Τσιτουάν)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά ~ Περιλαμβάνεται δείπνο με παραδοσιακούς Νεπαλέζικους χορούς την 2η μέρα, καθώς και Εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο στις 31/ΔΕΚ
 • Πλήρης διατροφή εντός του πάρκου
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του Γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Ό, τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Νεπάλ “Η Μέκκα της περιπέτειας” με 1595€ / ανά άτομο

Έναν από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου!

Διάρκεια
10 ημέρες
Αναχωρήσεις
24/ΔΕΚ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Νεπάλ “Η Μέκκα της περιπέτειας”

Αναχώρηση: 24/ΔΕΚ

Τα highlights του ταξιδιού

 • Τρεις διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην Κατμαντού, η κεντρική πλατεία της οποίας αποτελεί
  μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
 • Επίσκεψη στην Πατάν ή Λαλιτπούρ, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας, η
  κεντρική πλατεία της οποίας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
 • Επίσκεψη στον ναό Σουαγιαμπουνάθ ή "Ναό των Πιθήκων", μνημείο παγκόσμιας
  κληρονομιάς της UNESCO
 • Επίσκεψη στον υπέροχης αρχιτεκτονικής ναό Πασουπατινάθ, τον πιο σημαντικό Ινδουιστικό
  ναό της χώρας και τόπο αποτέφρωσης των νεκρών, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της
  UNESCO
 • Επίσκεψη στην στούπα Μποντνάθ, την μεγαλύτερη του Νεπάλ, μνημείο παγκόσμιας
  κληρονομιάς της UNESCO
 • Επίσκεψη στην Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, την "πόλη των αφιερωμένων", η κεντρική
  πλατεία της οποίας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
 • Επίσκεψη στην Ναγκαρκότ με την συναρπαστική θέα των Ιμαλαΐων
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Ποκάρα, τον καθρέφτη των Ιμαλαΐων", που περιβάλλεται από τις
  χιονοσκεπείς κορυφές της Αναπούρνα και υπέροχες λίμνες
 • Βόλτα με βάρκα στα ήρεμα νερά της λίμνης Φέουα και επίσκεψη στον ναό Μπαράχι, που
  βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της λίμνης
 • Ανατολή του ήλιου από τον λόφο Σαρανγκότ
 • Επίσκεψη στον καταρράκτη Devi's, στην σπηλιά Gupteshwor Mahadev και στον ναό
  Bindhyabasini Mandir
 • Επίσκεψη στον οικισμό Μπαντιπούρ, που έχει διατηρήσει στο ακέραιο την αρχιτεκτονική και
  τις παραδόσεις του
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν
 • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν με την τεράστια ποικιλία άγριων ζώων, τόπος
  παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
 • Επίσκεψη σε χωριό των ιθαγενών Τάρου με τον αναλλοίωτο εδώ και αιώνες τρόπο ζωής τους
 • Ημιδιατροφή καθημερινά ~ Περιλαμβάνεται δείπνο με παραδοσιακούς Νεπαλέζικους χορούς
  την 2η μέρα, καθώς και Εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο στις 31/12
 • Πλήρης διατροφή εντός του πάρκου Τσιτουάν
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

ΑΜ1
You don't have permission to register