Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Λήμνος – Η πρότασή μας!

Επιστροφή

Λήμνος – Η πρότασή μας!

8 ημέρες με 435€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Λήμνος – Η πρότασή μας! 8 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 11, 18, 25/ΙΟΥΛ & 1, 8, 15, 22, 29/ΑΥΓ

 • Προορισμός
  Ελλάδα, Λήμνος, Νησιά Β. Αιγαίου
 • Διάρκεια
  8 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  11, 18, 25/ΙΟΥΛ & 1, 8, 15, 22, 29/ΑΥΓ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η ηµέρα: ΑΘΗΝΑ – ΛΑΥΡΙΟ – ΛΗΜΝΟΣ
Συγκέντρωση στο προκαθορισμένο από το γραφείο σημείο. Αναχώρηση για το λιμάνι του Λαυρίου. Επιβίβαση στο καράβι με προορισμό την Μύρινα της Λήμνου.
Διαμονή & παροχές : Diamantidis Hotel 3* sup. Διατροφή : Πρωινό.
2
2η ηµέρα: ΛΗΜΝΟΣ – ΜΥΡΙΝΑ – ΚΑΣΤΡΟ – ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΓΙΑΛΟΣ
Άφιξη στη Λήμνο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Έπειτα αναχωρούμε για την ξενάγηση μας στην Μύρινα, πρωτεύουσα της Λήμνου. Θεωρείται από τις ομορφότερες νησιωτικές πολιτείες και τις πιο ιστορικές. Οι ρίζες της πόλης θεωρείται πως υπάρχουν από την εποχή του χαλκού και ακόμη νωρίτερα. Τα γραφικά δρομάκια της, το λιμάνι με την θάλασσα και το Κάστρο είναι τα κεντρικά σημεία συζήτησης. Το κάστρο επιβλέπει από ψηλά την Μύρινα, κτισμένο σε βραχώδη και απόκρημνη χερσόνησο. Θεωρείται ως το μεγαλύτερο κάστρο του Αιγαίου, χτισμένο από τους Βενετούς με σημαντική θέση καθώς βρισκόταν κοντά στην είσοδο των Δαρδανελίων. Τις δύο «γειτονιές» της Μυρίνας, τις χωρίζει το Κάστρο, την πρώτη που ονομάζεται Τούρκικος Γιαλός και την δεύτερη Ρωμαϊκός Γιαλός που περιλαμβάνει και το αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στη παραλία του Ρωμαϊκού γιαλού που θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Διαμονή & παροχές : Diamantidis Hotel 3* sup. Διατροφή : Πρωινό.
3
3η ηµέρα: MΥΡΙΝΑ - ΠΟΛΙΟΧΝΗ - ΜΟΥΔΡΟΣ – ΦΑΝΑΡΑΚΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον την επίσκεψη μας στην Πολιόχνη και στον περίφημο θησαυρό της που βρέθηκε θαμμένος σε μια κρύπτη. Συνεχίζουμε για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την πρωτεύουσα της Μύρινας, ο Μούδρος. Πλήρως εξοπλισμένη με υποδομές, ταβέρνες και καφετέριες είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες του. Θα επισκεφθούμε το Ναυτικό μουσείο, και θα ξεναγηθούμε στις εκθέσεις του για την στρατηγική σημασία της περιοχής κατά τους βαλκανικούς Πολέμους και της απελευθέρωσης των νησιών του βορείου Αιγαίου όσο και κατά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο. Στα γραφικά δρομάκια θα συναντήσετε παραδοσιακά κτίρια και τις εκκλησίες της Ευαγγελίστριας και των ταξιαρχών. Θα συνεχίσουμε για την παραλία στο Φαναράκι που θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Διαμονή & παροχές : Diamantides Hotel 3* sup. Διατροφή : Πρωινό.
4
4η ηµέρα: ΜΥΡΙΝΑ - ΚΟΝΤΙΑΣ – ΝΕΥΓΑΤΗ - ΔΙΑΠΩΡΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση το παραδοσιακό χωριό του Κοντιά με τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους για φωτογραφίες και περίπατο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για μπάνιο στην παραλία Νευγάτη. Ελεύθερος χρόνος. Έπειτα αναχώρηση για φαγητό στο Διαπώρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Διαμονή & παροχές : Diamantidis Hotel 3* sup. Διατροφή : Πρωινό.
5
5η ηµέρα ΜΥΡΙΝΑ - ΗΦΑΙΣΤΙΑ – ΚΑΒΕΙΡΙΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΟΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρώτη μας στάση στον αρχαιολογικό χώρο στα Ηφαιστία. Σημάδια κατοίκησης εντοπίστηκαν από το 1000 π.Χ. περίπου. Με πολλές κατοικίες, λουτρά, ένα Ανάκτορο με δύο ανακαλύψεις να φαίνονται ως οι πιο σημαντικές στην περιοχή. Το αρχαϊκό ιερό της μεγάλης Θεάς και το αρχαίο θέατρο της Ελληνιστικής περιόδου. Στον απέναντι λόφο επισκεπτόμαστε το Καβείριο, χώρος λατρείας όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την αρχαιότητα. Σημαντικό σημείο είναι η σπηλιά του Φιλοκτήτη ακριβώς κάτω από το Ιερό των Καβειρίων. Μεταφορά στην παραλία Κέρος όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
Διαμονή & παροχές : Diamantidis Hotel 3* sup. Διατροφή : Πρωινό.
6
6η μέρα: ΜΥΡΙΝΑ - ΑΜΜΟΘΙΝΕΣ – ΓΟΜΑΤΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την επίσκεψη μας στην «μικρή έρημο» της Λήμνου, τις Αμμοθίνες. Από τα σπάνια φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί σε νησιά, στο βόρειο μέρος τους νησιού αισθάνεσαι τους αμμόλοφους και την συγκλονιστική θέα στο τοπίο αυτό. Οι αμμώδεις πλαγιές και τα χρυσαφή βουνά θα σε ωθήσουν στο να απολαύσεις τις αντιθέσεις με τις καταπράσινες πλαγιές. Συνεχίζουμε για την παραλία Γομάτι, ακριβώς δίπλα από τις Αμμοθίνες. Προσφέρει μια απέραντη αμμουδιά με εκπληκτική άμμο και γαλάζια νερά. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Διαμονή & παροχές : Diamantidis Hotel 3* sup. Διατροφή : Πρωινό.
7
7η μέρα: ΜΥΡΙΝΑ - ΛΗΜΝΟΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη για μπάνιο στον Ρωμαϊκό γιαλό. Μεταφορά στο λιμάνι για την επιστροφή μας στην Αθήνα.*
Διατροφή : Πρωινό.
8
8η μέρα: ΛΑΥΡΙΟ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη νωρίς το μεσημέρι στο Λαύριο και μεταφορά στην Αθήνα.
Σημείωση :
 •  Διαφοροποίηση στη ροή - σειρά των επισκέψεων του προγράμματος , ενδέχεται να γίνει, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.
 • Δυνατότητα αναβάθμισης σε δίκλινη καμπίνα με κόστος 50 ευρώ.
 • Επιπλέον επιβάρυνση 30 ευρώ για τις κρατήσεις Αυγούστου.

ΧΑΡΤΗΣ

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές
Τιμή κατ’ άτομο435 €
Μονόκλινο525 €
Παιδί σε τρίκλινο μέχρι 12 ετών275 €
3o ή 4ο άτομο375 €
Περιλαμβάνει:
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* sup.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση-κάθισμα Λαύριο – Λήμνο – Λαύριο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Όλες οι περιηγήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο στόλο λεωφορείων EURO6, ο μοναδικός που διαθέτει ειδική κλιματιστική μονάδα με φυσικό ψυχικό αέρα και φίλτρα ενεργού άνθρακα εντός της καμπίνας, εξασφαλίζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φυσικά, την ασφάλειά σας.
 •  Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
 •  Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνει:
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά.
Ειδικός φόρος:
Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής που ισχύει από 1/1/2018, βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα και θα ανέρχεται σε:
 • € 0,50 σε μονάδες ενός ή δύο αστέρων
 • € 1,50 σε μονάδες τριών αστέρων
 • € 3,00 σε μονάδες τεσσάρων αστέρων
 • € 4,00 σε μονάδες πέντε αστέρων.
Ο φόρος θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση αλλαγής απόδοσης του φόρου διαμονής οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως.

Λήμνος – Η πρότασή μας! με 435€ / ανά άτομο

Λαύριο, Λήμνος, Μύρινα, Κάστρο, Ρωμαϊκός Γιαλός, Πολιόχνη, Μούδρος, Φαναράκι, Κοντιά, Νευγάτη, Διαπώρι, Μύρινα, Ηφαιστία, Καβείριο, Παραλία Κέρος, Αμμοθίνες, Γομάτι

Διάρκεια
8 ημέρες
Αναχωρήσεις
11, 18, 25/ΙΟΥΛ & 1, 8, 15, 22, 29/ΑΥΓ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Μοναδική εκδρομή Λήμνος – Η πρότασή μας! 8 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 11, 18, 25/ΙΟΥΛ & 1, 8, 15, 22, 29/ΑΥΓ

AG3