Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Λήμνος

Επιστροφή

Λήμνος

4 ημέρες με 209€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Λήμνος 4 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 30/ΜΑΙ, 6, 20/ΙΟΥΝ & 4/ΙΟΥΛ

 • Προορισμός
  Ελλάδα, Λήμνος, Νησιά Β. Αιγαίου
 • Διάρκεια
  4 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  30/ΜΑΙ, 6, 20/ΙΟΥΝ & 4/ΙΟΥΛ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η ηµέρα: : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ – ΔΡΑΜΑ - ΚΑΒΑΛΑ – ΛΗΜΝΟΣ (150χλµ.)
Συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο στις 8:00 και αναχώρηση για Σπήλαιο Αλιστράτης, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα Σπήλαια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, με πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο και ποικιλομορφία χρωματισμών. Στη συνέχεια επίσκεψη στην πόλη της Δράμας για καφέ. Αναχώρηση για Καβάλα και χρόνος ελεύθερος έως την ώρα επιβίβασης στο πλοίο για το πανέμορφο νησί της Λήµνου. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωµάτια. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
2
2η ηµέρα: ΚΟΝΤΙΑ – Ν. ΚΟΥΤΑΛΗ - ΠΛΑΤΥ ΓΙΑΛΟ
Πρωινό. Θα ξεκινήσουμε τη σημερινή µας εκδροµή από νοτιοανατολικά. Πρώτη μας στάση το γραφικό λιµανάκι της Νέας Κούταλης, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας (τόπο του γνωστού αθλητή Κουταλιανού). Εδώ υπάρχει το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιείας. Συνεχίζουμε με μια στάση στο χωριό Κοντιάς, όπου θα θαυµάσουµε τους περίφημους ανεμόμυλους και τον παραδοσιακό οικισµό, ο οποίος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Στη συνέχεια, μας περιμένει µια από τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής, ο πλατύς γιαλός, που είναι μια από της ομορφότερες παραλίες της Λήμνου. Επιστροφή στη Μύρινα και ξεκούραση. Το απόγευμα ξεκινάμε τη σύντομη γνωριμία με την πόλη της Μύρινας, την πρωτεύουσα της Λήμνου με την πλούσια ιστορία. Θα δούμε το Κάστρο που «στεφανώνει» τη γραφική νησιωτική πολιτεία. Θεωρείται το μεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγματική απόλαυση η βόλτα στις δύο της γειτονιές, τον Ρωµαίικο Γιαλό, µε τα παλιά κτήρια των εύπορων Ληµνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο (ή Λιµάνι, ή Ν. Μάδυτος). Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, να γνωρίσουμε το παλιό λιµάνι µε το Λήµνιο ‘Big Ben’, και να εντοπίσουμε το ρώσικο οχυρό της Ντάπιας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
3
3η ηµέρα: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΙΡΕΙΟ – ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ - ΠΟΛΙΟΧΝΗ - ΜΟΥΔΡΟΣ
Πρωινό. Σήµερα εξερευνούµε το νησί, εστιάζοντας στο ιστορικό µέρος. Κατά τη διαδροµή µας προς το χωριό Βάρος θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε έναν απολιθωµένο κορµό δέντρου ο οποίος ανήκει στο απολιθωµένο δάσος του νησιού το οποίο έχει ηλικία 20 εκατ. χρόνων. Σύντομη στάση σ΄ένα από τα µεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήµνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Τα παραδοσιακά χτισµένα πέτρινα σπίτια, οι περιποιηµένες αυλές και τα µποστάνια, θα µας εκπλήξουν µε τη λεπτοµέρεια της αρχιτεκτονικής τους. Επόµενος σταθµός µας, ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Λήµνου, το Καβείριο. Ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφά Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Συνεχίζουµε για την Πολιόχνη, ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όχι µόνο για τη Λήµνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. Δεν µπορεί παρά ο Μούδρος, η δεύτερη µεγαλύτερη πόλη της Λήµνου µετά τη Μύρινα, να µην αποτελέσει έναν από τους σταθµούς του ταξιδιού µας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Ελεύθερο απόγευμα. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
4
4η ηµέρα: ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (150χλµ.)
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα επιβίβασης. Απόπλους για Καβάλα και επιστροφή για Θεσσαλονίκη.
Σημείωση:
 • Στην εκδρομή τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΧΑΡΤΗΣ

10.0
Θαυμάσιο
10.0
Γενικά
10.0
Γεύματα
10.0
Διαμονή
10.0
Μεταφορές
10.0
Προορισμός
10.0
Σχέση ποιότητας-τιμής

Σχόλια:

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές
Τιμή κατ'άτομοΑναχώρηση: 30/ΜΑΙ, 6, 20/ΙΟΥΝ, 4/ΙΟΥΛ, 4 ημέρες 
ΞενοδοχείαΔιατροφήΕνήλικας
Hotel DIAMANTIDES 3*πρωινό209 €
Περιλαμβάνει:
 • Τις μεταφορές µε λεωφορείο.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
 • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Συνοδό του γραφείου µας.
 • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνει:
 •  Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
 • Φόρο διαμονής.
Σημείωση:
Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής που ισχύει από 1/1/2018, βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα και θα ανέρχεται σε:
 • € 0,50 σε μονάδες ενός ή δύο αστέρων
 • € 1,50 σε μονάδες τριών αστέρων
 • € 3,00 σε μονάδες τεσσάρων αστέρων
 • € 4,00 σε μονάδες πέντε αστέρων.
Ο φόρος θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση αλλαγής απόδοσης του φόρου διαμονής οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως.

Λήμνος με 209€ / ανά άτομο

Ταξιδεύουμε στην πανέμορφη Ανεμόεσσα

Διάρκεια
4 ημέρες
Αναχωρήσεις
30/ΜΑΙ, 6, 20/ΙΟΥΝ & 4/ΙΟΥΛ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Μοναδική εκδρομή Λήμνος 4 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 30/ΜΑΙ, 6, 20/ΙΟΥΝ & 4/ΙΟΥΛ

SP5
You don't have permission to register