Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Εξόρμηση στο Μαίναλο του πολιτισμού και φύσης

Επιστροφή

Εξόρμηση στο Μαίναλο του πολιτισμού και φύσης

2 ημέρες με 125€ ανά άτομο

Διήμερη εκδρομή 13 με 14 Ιουνίου. Εξόρμηση στο Μαίναλο του πολιτισμού και φύσης.

Πεζοπορική εκδρομή, κατάλληλη για όλους με καλή φυσική κατάσταση.

Ένα μοναδικό 2ήμερο πρόγραμμα στην καρδιά της Πελοποννήσου, όπου θα γνωρίσουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και θα περπατήσουμε στο επιβλητικό φαράγγι του Λούσιου ποταμού και το οροπέδιο της Οστρακίνας μέχρι την Αλωνίσταινα, πάντα με την καθοδήγηση του έμπειρου συνοδού και οδηγού μας.

 • Προορισμός
  Ελλάδα, Πελοπόννησος
 • Διάρκεια
  2 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  13/ΙΟΥΝ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η Ημέρα: Αθήνα – Δημητσάνα (Μουσείο Υδροκίνησης) – Φαράγγι Λούσιου – Βυτίνα
Πρωινή συγκέντρωση και οδική αναχώρηση από την Αθήνα για την Δημητσάνα. Επίσκεψη στο εξαιρετικό Μουσείο Υδροκίνησης, που προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία, εστιάζοντας στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούσαν το νερό για την παραγωγή ποικίλων προϊόντων, και τη σύνδεσή της με την ιστορία και την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας στο πέρασμα του χρόνου. Από εκεί θα περπατήσουμε σε ένα όμορφο κατηφορικό μονοπάτι μέχρι την Ιερά Μονή Φιλοσόφου. Στην μέση περίπου της διαδρομής, θα συναντήσουμε ένα γεφύρι που ενώνει τις δύο όχθες του Λούσιου ποταμού, ένα υπέροχο σημείο για να θαυμάσουμε τα ορμητικά νερά του και την άγρια ομορφιά του φαραγγιού του. Το φαράγγι του Λούσιου είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αρκαδίας. Είναι ένας τόπος ιδιαίτερα φορτισμένος ιστορικά και θρησκευτικά, μια περιοχή σπάνιας και επιβλητικής φυσικής ομορφιάς, ένα από τα πιο επιβλητικά φαράγγια της Ελλάδας. Επίσης, είναι γνωστό σαν το Άγιο Όρος της Πελοποννήσου, λόγω των πολλών και ιστορικών μοναστηριών, ασκηταριών και εκκλησιών του. Λίγο μετά το γεφύρι το μονοπάτι χωρίζει. Αριστερά ανεβαίνει προς την Παλαιά Μονή του Φιλοσόφου και δεξιά συνεχίζει για την Νέα Μονή. Η Παλαιά Μονή Φιλοσόφου, γνωστή και ως κρυφό σχολειό, ιδρύθηκε το 963 μ.Χ. από τον Ιωάννη Λαμπαρδόπουλο τον Φιλόσοφο από την Δημητσάνα, που ήταν γραμματέας του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά. "Αρχόντισσα του φαραγγιού", η Παλαιά Μονή βρίσκεται στο καλύτερο και ομορφότερο τμήμα του φαραγγιού, στην περιοχή "Μονόπορη". Η μεγάλη οικονομική άνθηση της Μονής αποτέλεσε την αιτία για την μετακίνησή της σε πιο προσιτή και ομαλή θέση, 600 μέτρα βορειότερα, στα τέλη του 17ου αιώνα. Έτσι δημιουργήθηκε το 1691 η Νέα Μονή Φιλοσόφου. Θα συνεχίσουμε προς την Ιερά Μονή Προδρόμου και θα φθάσουμε στην είσοδο της Μονής με τον γεροπλάτανο και την "ανακαινισμένη" το 1748 κρήνη της.  Λίγο πιο ψηλά βρίσκεται η παλιά πύλη της μονής, που φέρει μέχρι σήμερα τα σημάδια από τα βόλια των εχθρών, που την πολιόρκησαν – δίχως να τα καταφέρουν - το 1779. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την αρχαία Γορτύνα. Διάρκεια πορείας: 3-3,5 ώρες. Επιστροφή με το λεωφορείο στην Βυτίνα, όπου θα διανυκτερεύσουμε σε τοπικό παραδοσιακό ξενώνα.
2
2η Ημέρα: Βυτίνα – Οροπέδιο Οστρακίνας, πεζοπορία μέχρι την Αλωνίσταινα – Αθήνα
Πρωινό και μεταφορά στο ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης στο οροπέδιο της Οστρακίνας στα 1600μ, δίπλα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Από εκεί ξεκινάμε πορεία μέχρι το χωριό Αλωνίσταινα, μέσα από καταπληκτικό ελατόδασος με θέα τις πανέμορφες κορυφές του Αιντίνη και της Οστρακίνας. Η Αλωνίσταινα είναι ένα πανέμορφο γραφικό χωριό κτισμένο στην καρδιά του βουνού (υψόμετρο 1200μ), σε μια μικρή κοιλάδα μεταξύ Βυτίνας και Πιάνας, και απέχει 25χμ από την Τρίπολη. Είναι από τα χωριά με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 και συνδέεται άμεσα με τους Κολοκοτρωναίους, των οποίων υπήρξε ορμητήριο στην Επανάσταση. Η περιήγηση στο χωριό είναι απολαυστική. Έχει εμπλουτισθεί από πέτρινες αναπλάσεις, στους δρόμους και στον περίγυρο, ενώ στην πλατεία ξεχωρίζει το μαρμάρινο μνημείο της Ζαμπίας Κωστάκη, μητέρας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που κατάγονταν από την Αλωνίσταινα. Διάρκεια πορείας: 4 ώρες. Φαγητό σε γραφική ταβέρνα εξ ιδίων και επιστροφή πίσω στην Αθήνα.

ΧΑΡΤΗΣ

10.0
Θαυμάσιο
10.0
Γενικά
10.0
Γεύματα
10.0
Διαμονή
10.0
Μεταφορές
10.0
Προορισμός
10.0
Σχέση ποιότητας-τιμής

Σχόλια:

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές
Tιμή κατ'άτομοΑναχώρηση: 13/ΙΟΥΝ, 2 ημέρες
ΔιαμονήΔίκλινοΜονόκλινο
Παραδοσιακό ξενώνα της Βυτίνας125 €145 €
Περιλαμβάνονται:
 • Μεταφορά με λεωφορείο από την Αθήνα (πληρότητα 50%)
 • Μία (1) διανυκτέρευση σε παραδοσιακό ξενώνα της περιοχής
 • Πρωινό στο ξενοδοχείο
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Επιπλέον φαγητά, ποτά και προσωπικά έξοδα
 • Φόρος διαμονής
Να έχετε μαζί σας:
 • Πεζοπορικό μποτάκι και μπατόν
 • Σακίδιο πλάτης (αν έχετε)
Φόρος διαμονής:
Στις αναγραφόμενες τιμές μας δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/σουίτας, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 ή και νωρίτερα. Η χρέωση αναμένεται να είναι ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση:
 • Ξεν/χειο 2*: € 0,50
 • Ξεν/χειο 3*: € 1,50
 • Ξεν/χειο 4*: € 3,00
 • Ξεν/χειο 5*: € 4,00
και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απ’ ευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής, μέσω διευκρινιστικής εγκυκλίου του υπουργείου οικονομικών, του τρόπου απόδοσης του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική μας θα τροποποιηθεί αναλόγως.

Εξόρμηση στο Μαίναλο του πολιτισμού και φύσης με 125€ / ανά άτομο

Θα περπατήσουμε στο επιβλητικό φαράγγι του Λούσιου ποταμού και το οροπέδιο της Οστρακίνας.

Διάρκεια
2 ημέρες
Αναχωρήσεις
13/ΙΟΥΝ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Διήμερη εκδρομή 13 με 14 Ιουνίου. Εξόρμηση στο Μαίναλο του πολιτισμού και φύσης.

Πεζοπορική εκδρομή, κατάλληλη για όλους με καλή φυσική κατάσταση.

Ένα μοναδικό 2ήμερο πρόγραμμα στην καρδιά της Πελοποννήσου, όπου θα γνωρίσουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και θα περπατήσουμε στο επιβλητικό φαράγγι του Λούσιου ποταμού και το οροπέδιο της Οστρακίνας μέχρι την Αλωνίσταινα, πάντα με την καθοδήγηση του έμπειρου συνοδού και οδηγού μας.