Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Λήμνος

Επιστροφή

Λήμνος

5 ημέρες με 259€ ανά άτομο

Μοναδική εκδρομή Λήμνος για 5 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 13, 20/ΙΟΥΛ, 10, 17, 24, 31/ΑΥΓ

 • Προορισμός
  Ελλάδα, Λήμνος, Νησιά Β. Αιγαίου
 • Διάρκεια
  5 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  13, 20/ΙΟΥΛ, 10, 17, 24, 31/ΑΥΓ
 • Αναχωρήσεις από
  Θεσσαλονίκη
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΛΗΜΝΟΣ (150χλμ.)
Συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο και αναχώρηση για Καβάλα νωρίς το πρωί. Άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας και επιβίβαση στο πλοίο για το πανέμορφο νησί της Λήμνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και γεύμα εξ ́ ιδίων στα γραφικά ταβερνάκια της παραλίας. Το βράδυ μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Μύρινας. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: ΜΥΡΙΝΑ (περιήγηση) - ΚΑΣΠΑΚΑΣ - ΠΛΑΤΥ
Πρωινό και ξεκινά η περιήγησή μας στην πρωτεύουσα του νησιού. Το Κάστρο «στεφανώνει» την γραφική νησιωτική πολιτεία. Θεωρείται το μεγαλύτερο του Αιγαίου. Είναι πραγματική απόλαυση η βόλτα στις δύο της γειτονιές, τον Ρωμέικο Γιαλό, με τα παλιά κτήρια των εύπορων Λημνιών της Αιγύπτου και τον Τούρκικο. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τον προϊστορικό οικισμό της Μύρινας στην παραλιακή θέση Ρηχά Νερά, ο όποιος ήρθε στο φως το 1986, θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, θα γνωρίσουμε το παλιό λιμάνι με το Λήμνιο ‘Big Ben’, και θα εντοπίσουμε το ρώσικο οχυρό της Ντάπιας. Συνεχίζοντας κατευθυνόμαστε προς την παραλία του Αγίου Ιωάννη του Κάσπακα. είναι πλήρως οργανωμένη και «βλέπει» προς το Άγιο Όρος και τη Χαλκιδική. Θα απολαύσουμε το μπάνιο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ θα επισκεφτούμε έναν από τους ομορφότερους παραδοσιακούς οικισμούς, το χωριό Πλατύ. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: ΛΗΜΝΟΣ - ΚΑΒΕΙΡΕΙΟ - ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ - ΚΟΤΣΙΝΑΣ
Πρωινό. Σήμερα εξερευνούμε το νησί, εστιάζοντας στο Β.Α. μέρος. Κατά τη διαδρομή μας προς το χωριό Βάρος θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν απολιθωμένο κορμό δένδρου ο οποίος ανήκει στο απολιθωμένο δάσος. Πρώτος μας σταθμός είναι το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Επόμενος σταθμός, το Καβείριο, ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφά Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Μπάνιο στην παραλία του Κότσινα στη βόρεια Λήμνο. Στην άκρη του κλειστού κόλπου στην παραλία Κότσινα βρίσκεται και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το υπόγειο αγίασμα, αλλά και το άγαλμα της Μαρούλας, της τοπικής ηρωίδας. Γύρω από την εκκλησία θα δούμε και τα ερείπια του άλλοτε ακμαίου, μεσαιωνικού κάστρου του Κότσινα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος στη Μύρινα. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: ΠΟΛΙΟΧΝΗ - ΦΥΣΙΝΗ (ΑΓΙΟΣ ΣΩΖΩΝ) - ΜΟΥΔΡΟΣ - ΦΑΝΑΡΑΚΙ
Πρωινό και αναχώρηση, για την Πολιόχνη, ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, όχι μόνο για τη Λήμνο, αλλά και για όλο το Αιγαίο. Συνεχίζοντας το πρόγραμμα μας κατευθυνόμαστε για το χωριό Φυσίνη. Λίγο έξω από τη Φυσίνη βρίσκεται το σημαντικότερο θρησκευτικό προσκύνημα της Λήμνου, ο Άγιος Σώζων, που είναι και ο πολιούχος του νησιού. Έχει ανακηρυχθεί επίσημα προστάτης των βοσκών. Προσκύνημα και ξεκινάμε για το Μούδρο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, με το όμορφο λιμάνι της. Θα κάνουμε το μπάνιο μας σε ένα από τα δυο πεντακάθαρα κολπάκια του Μούδρου. Θα γευματίσουμε και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το απόγευμα προαιρετικά μπορεί κανείς να ζήσει μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη. Είναι το ηλιοβασίλεμα στο Ρωμέικο Γιαλό. Ο ήλιος δύει με φόντο το Άγιο Όρος και οι καρδιές γεμίζουν. Ελεύθερο το τελευταίο βράδυ στη Μύρινα. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Ν. ΚΟΥΤΑΛΗ - ΠΟΡΤΙΑΝΟΥ - ΚΟΝΤΙΑΣ - ΕΒΓΑΤΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (150χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση με πρώτη στάση το γραφικό λιμανάκι της Ν. Κούταλης, (τόπος του γνωστού αθλητή Κουταλιανού ). Εδώ θα δούμε το μουσείο ναυτικής παράδοσης και την έκθεση σπογγαλιείας. Συνεχίζουμε στο χωριό Πορτιανού, όπου θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο. Στη συνέχεια φτάνουμε στο χωριό Κεντιάς, για να δούμε την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Μπάνιο στην καταπληκτική οργανωμένη παραλία. Χρόνος μέχρι την ώρα αναχώρησης του πλοίου για Καβάλα. Επιβίβαση – αποβίβαση στην Καβάλα και συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη. Ένα ιδιαίτερο ταξίδι έχει τελειώσει.

ΧΑΡΤΗΣ

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομο Αναχώρηση 13/ΙΟΥΛ, 5 ημέρες
Ξενοδοχείο Δίκλινο Επιβ. Μονόκλ.
Hotel DIAMANTIDES 3* Μύρινα 259 € 110 €
Τιμή ανά άτομο Αναχωρήσεις 20/ΙΟΥΛ, 31/ΑΥΓ, 5 ημέρες
Ξενοδοχείο Δίκλινο Επιβ. Μονόκλ.
Hotel DIAMANTIDES 3* Μύρινα 279 € 130 €
Τιμή ανά άτομο Αναχωρήσεις 10, 17, 24/ΑΥΓ, 5 ημέρες
Ξενοδοχείο Δίκλινο Επιβ. Μονόκλ.
Hotel DIAMANTIDES 3* Μύρινα 339 € 150 €
Περιλαμβάνεται:
 • Τις μεταφορές με λεωφορείο
 • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
 • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Συνοδό
 • Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
 • Πρωινό
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνεται:
 • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Φόρο διαμονής
Φόρος διαμονής:
Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής που ισχύει από 1/1/2018, βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα και θα ανέρχεται σε:
 • € 0,50 σε μονάδες ενός ή δύο αστέρων
 • € 1,50 σε μονάδες τριών αστέρων
 • € 3,00 σε μονάδες τεσσάρων αστέρων
 • € 4,00 σε μονάδες πέντε αστέρων
Ο φόρος θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση αλλαγής απόδοσης του φόρου διαμονής οι τιμές θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως

Λήμνος με 259€ / ανά άτομο

Το νησί του Ηφαίστου και του Φιλοκτήτη

Διάρκεια
5 ημέρες
Αναχωρήσεις
13, 20/ΙΟΥΛ, 10, 17, 24, 31/ΑΥΓ
Αναχωρήσεις από
Θεσσαλονίκη
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Μοναδική εκδρομή Λήμνος για 5 ημέρες.

Αναχωρήσεις: 13, 20/ΙΟΥΛ, 10, 17, 24, 31/ΑΥΓ

SP5