Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Αποικιακό Μεξικό

Επιστροφή

Αποικιακό Μεξικό

12 ημέρες με 2240€ ανά άτομο

Ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στις πιο όμορφες πόλεις που είδατε ποτέ!

Αποικιακό Μεξικό

Ένα ταξίδι στο αυθεντικό αποικιακό Μεξικό, με το οποίο επισκεπτόμαστε τις σημαντικότερες πόλεις που βρίσκονται βόρεια του Μέξικο Σίτι, από τη Μορέλια μέχρι την Γκουανταλαχάρα.

Πόλεις με ιστορικά κέντρα – μνημεία  παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, πλακόστρωτα δρομάκια και πλατείες που περιβάλλονται από κτίρια εξαίρετης αποικιακής αρχιτεκτονικής.

Άνθρωποι φιλόξενοι, που διατηρούν τις παραδόσεις αιώνων, ρυθμοί χαλαροί, τόποι με πικάντικα εδέσματα, μεθυστικά ποτά και υπέροχες μουσικές!

 • Προορισμός
  Κεντρική και Λατινική Αμερική, Μακρινοί Προορισμοί, Μεξικό
 • Διάρκεια
  12 ημέρες
 • Αναχωρήσεις
  23/OKT, 18/NOE, 24/ΔΕΚ
 • Αναχωρήσεις από
  Αθήνα
 • Είδος ταξιδιού
  Ομαδικά ταξίδια
1
1η μέρα: Πτήση για την Πόλη του Μεξικού
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα του Μεξικού, την Πόλη του Μεξικού, το Μέξικο Σίτι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: Πόλη του Μεξικού, Ξενάγηση πόλης
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ολοήμερης ξενάγησης στην πόλη θα γνωρίσουμε τα αξιοθέατα του ιστορικού της κέντρου με τις κύριες αρτηρίες και την θρυλική πλατεία Τσόκαλο (Zocalo), το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων - της Τενοτστιτλάν - θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό, θα επισκεφθούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ) με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο), που απεικονίζουν τα σημαντικότερα γεγονότα της μεξικανικής ιστορίας κατά τη διάρκεια τριών αιώνων, θα περάσουμε από την αγορά με τα χειροποίητα αντικείμενα και θα καταλήξουμε στο αχανές πάρκο Τσαπούλτεπεκ  (Chapultepec). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: Πόλη του Μεξικού: Πλατεία των Τριών Πολιτισμών, Βασιλική Γουαδελούπης, Τεοτιχουακάν
Πρώτη επίσκεψη της σημερινής ημέρας θα είναι στην Πλατεία των Τριών Πολιτισμών (Plaza de las Tres Culturas"), όπου θα δείτε τρεις διαφορετικές περιόδους της ιστορίας του Μεξικού εκπροσωπούμενες από τρία διαφορετικά είδη κτισμάτων: έναν αρχαιολογικό χώρο, μια καθολική εκκλησία και το σύγχρονο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών. Συνεχίζουμε με την περίφημη Βασιλική της Γουαδελούπης, όπου βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας που εμφανίστηκε στην κάπα του ινδιάνου Χουάν Ντιέγκο το 1531. Εδώ θα επισκεφθούμε την παλιά (18ου αιώνα) και την σύγχρονη (περίπου 30 ετών) εκκλησία της Παναγίας - προστάτιδας του Μεξικού. Στη συνέχεια, μέσω ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, θα φθάσουμε στο Τεοτιχουακάν* - "τον τόπο όπου γεννήθηκαν θεοί". Εδώ, θα έχετε τον χρόνο και την ευκαιρία να ανεβείτε στις καταπληκτικές Πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, αλλά και να επισκεφθείτε κτίρια, όπως το Παλάτι Κετσάλ-Παπαλότλ (Quetzal-Papálotl), τον ναό του Κετσαλκοάτλ (Quetzalcóatl), την λεωφόρο των Νεκρών και την Ακρόπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
*Σε περίπτωση που το Τεοτιχουακάν είναι κλειστό, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη μέρα.
4
4η μέρα: Πόλη του Μεξικού - Μορέλια, Ξενάγηση
Πρωινή αναχώρηση για την Μορέλια, μια από τις πιο όμορφες και πιο καλοδιατηρημένες αποικιακές πόλεις του Μεξικού, το ιστορικό κέντρο της οποίας βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Μέγαρο του Κυβερνήτη, που κατασκευάστηκε το 1770 ως εκπαιδευτικό ίδρυμα και μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτική βάση. Θα επισκεφθούμε επίσης το Μέγαρο Clavijero, την Πλατεία των Όπλων και το Υδραγωγείο, που κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα για να τροφοδοτήσει με νερό την πόλη Βαγιαδολίδ, όπως ονομαζόταν αρχικά η Μορέλια. Άλλα αξιοθέατα της πόλης είναι η κρήνη των γυναικών Ταρασκάν και η εκκλησία Gualupita του 18ου αιώνα σε στυλ αποικιακής αρχιτεκτονικής, γνωστής ως Churrigueresco. Μετά την επίσκεψή μας στην τοπική αγορά θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5
5η μέρα: Μορέλια - Πατσκουάρο - Σάντα Κλάρα ντελ Κόμπρε - Γκουανταλαχάρα
Πρωινή επίσκεψη στην μικρή παραδοσιακή πόλη Πατσκουάρο (Patzcuaro), πρώην πρωτεύουσα του βασιλείου Purepechan. Αυτή η πόλη, κτισμένη το 1534, έχει μια πολύ ιδιαίτερη αποικιακή κουλτούρα, διαφορετική εκείνης των άλλων πόλεων. Εδώ θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας της Υγείας, το οίκημα των έντεκα Patios (Casa de los Once Patios), την βιβλιοθήκη Gertrudis Bocanegra με τις τοιχογραφίες του Juan O´Gorman, την πλατεία Vasco de Quiroga και την τοπική αγορά της πόλης. Επίσης, θα έχουμε πανοραμική θέα στο νησί Χανίτσιο (Janitzio), το κυριότερο από τα νησιά της λίμνης Πατσκουάρο, το όνομα του οποίου σημαίνει "εκεί όπου βρέχει", με το άγαλμα του ήρωα της επανάστασης για την ανεξαρτησία της χώρας Jose Maria Morelos να δεσπόζει ανάμεσα στα σπιτάκια του ομώνυμου χωριού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Σάντα Κλάρα ντελ Κόμπρε (Santa Clara del Cobre) με την άψογα διατηρημένη αποικιακή της αρχιτεκτονική και τους κατοίκους της να ασχολούνται με την επεξεργασία του χαλκού από την προ-Ισπανική ήδη περίοδο, καθώς και την μικρή πόλη Τσιντσουντσάν (Tzintzuntzan) και θα καταλήξουμε στην Γκουανταλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά την Πόλη του Μεξικού, την πατρίδα των Μαριάτσι, της τεκίλας και των ροντέο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
6
6η μέρα: Γκουανταλαχάρα - Τεκίλα - Γκουανταλαχάρα
Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας περιήγησης στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό, το Μέγαρο του Κυβερνήτη, την Πλατεία των Όπλων, το Θέατρο Degollado κ.ά. Συνεχίζουμε για την πόλη Τεκίλα, όπου θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο τεκίλας για να μάθουμε τον τρόπο παρασκευής της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
7
7η μέρα: Γκουανταλαχάρα - Tλακεπάκε - Γκουαναχουάτο
Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το φιλανθρωπικό ίδρυμα Hospicio Cabañas με τα ανθισμένα πάτιος - είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα νοσοκομειακά συγκροτήματα στην Αμερική και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την γειτονική πόλη Tλακεπάκε (Tlaquepaque), γνωστή για την μεγάλη ποικιλία χειροτεχνημάτων που δημιουργούν οι ντόπιοι καλλιτέχνες (κεραμικά, ξυλόγλυπτα, αντικείμενα από ασήμι κλπ.) και θα αναχωρήσουμε για το Γκουαναχουάτο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
8
8η μέρα: Γκουαναχουάτο - Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε
Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακαλύψουμε τους δρόμους και τα γραφικά σοκάκια της, τα παλιά ιστορικά κτίρια και τις μικρές πλατείες της, που τον Οκτώβριο επέχουν  θέση σκηνής για διάφορες παραστάσεις κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Cervantino. Θα επισκεφθούμε την Δημοτική Αγορά, το Θέατρο Χουαρέζ (Juarez), το Πανεπιστήμιο, την κεντρική πλατεία, το Μουσείο Alhondiga και το περίφημο "Kiss Alley". Αναχώρηση για το πανέμορφο Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε (San Miguel de Allende), το ιστορικό κέντρο του οποίου αποτελεί τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
9
9η μέρα: Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε - Kερέταρο - Πόλη του Μεξικού
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Ινστιτούτο Τέχνης και Πολιτισμού, το βασιλικό μοναστήρι της Σύλληψης, την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και την αγορά των χειροτεχνημάτων. Συνεχίζουμε για την πόλη Kερέταρο (Queretaro), το ιστορικό κέντρο της οποίας αποτελεί επίσης τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την οικία "Corregidora", την οικία "Marchioness", το μοναστήρι της Santa Clara, το θέατρο Republica, το υδραγωγείο κ.ά. Άφιξη το απόγευμα στην Πόλη του Μεξικού και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
10
10η μέρα: Πόλη του Μεξικού, Χοτσιμίλκο
Το Χοτσιμίλκο (Xochimilco), το όνομα του οποίου στη γλώσσα Ναχουάτλ σημαίνει "τόπος των λουλουδιών", είναι μια μικρή πόλη στα περίχωρα της Πόλης του Μεξικού. Οι κάτοικοί του είχαν δημιουργήσει κατά την προ-Ισπανική εποχή τις τσινάμπας (chinampas) - τους πλωτούς κήπους στις λιμνοθάλασσες και τα κανάλια της περιοχής. Σήμερα, η υπέροχη φύση του συνδυάζεται με τα στοιχεία της προ-Ισπανικής τέχνης και του αποικιακού πολιτισμού. Οι πολύχρωμες, πανέμορφα διακοσμημένες γόνδολες αποτελούν το χαρακτηριστικό αυτού του δημοφιλούς τόπου, όπου η γεωργία εξακολουθεί να γίνεται στα τσινάμπας, με τους αγρότες να κινούνται κατά μήκος των καναλιών, διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις, τους θρύλους και τις αρχαίες γιορτές. Το Χοτσιμίλκο με την απαράμιλλη ομορφιά του χορεύει με τους ήχους των Μαριάτσι και προσφέρει στους επισκέπτες του μια ατελείωτη ποικιλία γεύσεων και χρωμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
11
11η μέρα: Πόλη του Μεξικού - Επιστροφή
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.
12
12η μέρα: Επιστροφή
Άφιξη στην Ελλάδα.

ΧΑΡΤΗΣ

ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

Γενικά
Γεύματα
Διαμονή
Μεταφορές
Προορισμός
Σχέση ποιότητας-τιμής

Τιμές & Παροχές
Τιμή ανά άτομοΑναχώρηση: 23/ΟΚΤ, 18/ΝΟΕ, 24/ΔΕΚ, 12 ημέρες
ΔίκλινοΕπιβ. Μονόκλινου
2.240 €+ 460 €
 • Ένα ταξίδι ...μια τιμή! Όλες οι τιμές μας είναι τελικές και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων.
 • Οι τιμές ισχύουν για κρατήσεις έως 20 Σεπτεμβρίου
Οι πτήσεις μας με Iberia Airlines:
Αναχώρηση από Αθήνα
ΔρομολόγιοΏρες
Αθήνα - Μαδρίτη16.05-18.55
Μαδρίτη - Μέξικο Σίτι23.45-04.50+1
Μέξικο Σίτι  - Μαδρίτη13.10-06.30
Μαδρίτη - Αθήνα08.35-13.15
 • Όλες οι ώρες πτήσεων είναι τοπικές
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Φόροι αεροδρομίων
 • 2 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GALERIA PLAZA REFORMA 4*
 • 1 Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο MISION CATEDRAL MORELIA
 • 2 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NH COLLECTION GUADALAJARA CENTRO HISTORICO 4*
 • 1 Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο HOLIDAY INN EXPRESS GUANAJUATO
 • 1 Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο REAL DE MINAS SAN MIGUEL DE ALLENDE
 • 2 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GALERIA PLAZA REFORMA 4*
 • Πρωινό καθημερινά
 • Έμπειρος Έλληνας ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενα μεταφορικά μέσα
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρου
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα

Αποικιακό Μεξικό με 2240€ / ανά άτομο

Μέξικο Σίτι, Τεοτιχουακάν, Χοτσιμίλκο, Μορέλια, Πατσκουάρο, Σάντα Κλάρα ντελ Κόμπρε, Γκουανταλαχάρα, Τεκίλα, Γκουαναχουάτο, Κερέταρο, Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε

Διάρκεια
12 ημέρες
Αναχωρήσεις
23/OKT, 18/NOE, 24/ΔΕΚ
Αναχωρήσεις από
Αθήνα
Είδος ταξιδιού
Ομαδικά ταξίδια

Ταξίδι ιδανικό για όσους αναζητούν:

Ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στις πιο όμορφες πόλεις που είδατε ποτέ!

Αποικιακό Μεξικό

Ένα ταξίδι στο αυθεντικό αποικιακό Μεξικό, με το οποίο επισκεπτόμαστε τις σημαντικότερες πόλεις που βρίσκονται βόρεια του Μέξικο Σίτι, από τη Μορέλια μέχρι την Γκουανταλαχάρα.

Πόλεις με ιστορικά κέντρα – μνημεία  παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, πλακόστρωτα δρομάκια και πλατείες που περιβάλλονται από κτίρια εξαίρετης αποικιακής αρχιτεκτονικής.

Άνθρωποι φιλόξενοι, που διατηρούν τις παραδόσεις αιώνων, ρυθμοί χαλαροί, τόποι με πικάντικα εδέσματα, μεθυστικά ποτά και υπέροχες μουσικές!

ΑΜ1