Θεσσαλονίκη   2310 256555| Αθήνα210 3605551 |Ας μιλήσουμε για ταξίδια!

Back to top
 

Έχουν αλλάξει τα social media τον τρόπο που ταξιδεύουμε;

Κόμο-εκδρομή-diontours.com

Έχουν αλλάξει τα social media τον τρόπο που ταξιδεύουμε;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγες σε διακοπές χωρίς να ποστάρεις ή να ανεβάσεις καμία φωτογραφία ή βίντεο? Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες το 97% των ταξιδιωτών χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ ταξιδεύουν, με ένα απίστευτο 73% να το κάνει σε καθημερινή βάση.

Τα social media χωρίς αμφιβολία, μας συνδέουν με τρόπους που δεν ήταν ποτέ δυνατοί. Μπορείς άμεσα να βρεις άτομα για να μοιραστείς τις εμπειρίες σου, ακόμη κι αν ταξιδεύεις μόνος ή μόνη. Μπορείς να ζητήσεις για ταξιδιωτικές συμβουλές, να επικοινωνήσεις με την οικογένειά σου πίσω στο σπίτι, ακόμη και να φτιάξεις νέες «φιλίες» μέσω chats και φόρουμ.

Υπάρχει όμως και αρνητική πλευρά της συνεχούς συνδεσιμότητας?

Έχουν αναφερθεί πολλά επιχειρήματα για τους κινδύνους του να είσαι «δεμένος» στο κινητό σου. Μπορεί εύκολα να χάσεις εξαιρετικές εμπειρίες και στιγμές παρακολουθώντας αναρτήσεις. Και περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει αναγκαστική στάση στα Starbucks για να φορτώσουμε μια συσκευή ή να εκμεταλλευτούμε το δωρεάν wifi. Έχουμε αρχίσει να ξεχνάμε πώς να χρησιμοποιήσουμε  την τεχνολογίαυπέρ μας, και καταλήγουμε να είμαστε ψηφιακά εξαρτημένοι, παγιδευμένοι σε χείμαρρο πληροφοριών.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το πόσο τα social media επηρεάζουν τα ταξιδιωτικά μας σχέδια. Έρευνες δείχνουν τη δύναμη του Instagram και κάποιων πολύ δυνατών εικόνων, ενώ το 84% των χρηστών του Facebook δηλώνουν ότι τα posts των φίλων τους επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές τους επιλογές. Με δωρεάν περιαγωγή και wifi να γίνεται πραγματικότητα, είναι επίσης ανήσυχο εάν θα μπορέσουν μερικά μέρη να ξεφύγουν από το επίκεντρο των μέσων μαζικής δικτύωσης. Είναι δύσκολο να γευτείς την αίσθηση του ανεξερεύνητου – το οποίο κάνει το ταξίδι τόσο μοναδικό – εάν το έχεις δει πριν online.

Τι πιστεύεις? Έχουν αλλάξει τα social media τον τρόπο που ταξιδεύεις – και είναι τελικά για καλύτερο ή όχι?

 

Αφήστε Σχόλιο: